Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 38 arası toplam 38 sonuç

Konu: Fenerbahçe Kulüpler Birliği'nden Çıkarıldı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by hizlioglu
    bunu nasıl başkan seçtiler ya ben hayla hayret ediyorum
    Demek ki bizim anlamadığımız birşeyler var.

Nesil
    2006
    Yer
    londra-istanbul

anadoluda cavcav dısında zaten dedıgım dedık dıyecek 3 buyuklere kafa tutacak baskan yok ki zaten..juve kendı saha maclarının yayını ıcın 2 senelık 180mılyon euro alıo ıse fbnın aldıgı yıllık 12-13 mılyon euro(rakamı tam bılmıorum) cok komık gelıyo bana..cok ucuza gıdıo bızım yayınlar..

Nesil
    2006

ii de fenerbahce zaten geçen sene kendi isteğiyle çıkmıştı nasıl çıkardılar

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Oh çok iyi oldu herkes anladı sonunda ve kulupler birliğinde çıkardı

Zaten biz kulüpler birliginden cıkmıstık.

Nesil
    2005
    Yer
    34

yok bide ligden atsalardı niye böyle şeyler oluyor anlamadım yoksa bizim bilmediğimiz şeyler mi var?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

ya çıkarırlarsa çıkarsınlar. Sanki bizi çıkardılar die ülkede milli yas mı ilan etcez. zaten biz ayrılma kararını yeni federasyon döneminde almıştık yani neyin tartışması bu. ayrıca bu birlik çok gereksiz bencede. Ben yayın haklarınında bağımsız olarak satılşmasından yanayım. nedense sadece türkiyede böle anlamış değilim. ama ben aziz yıldırımdan maçları fb tv de vermesini isterdim.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by FenerBahceLi
    ya çıkarırlarsa çıkarsınlar. Sanki bizi çıkardılar die ülkede milli yas mı ilan etcez. zaten biz ayrılma kararını yeni federasyon döneminde almıştık yani neyin tartışması bu. ayrıca bu birlik çok gereksiz bencede. Ben yayın haklarınında bağımsız olarak satılşmasından yanayım. nedense sadece türkiyede böle anlamış değilim. ama ben aziz yıldırımdan maçları fb tv de vermesini isterdim.
    Fenerbahce sadece evinde oynadigi maclari satma hakkina sahip. Yani deplasman maclarini yayinlayabilmek icin her kuluple ayri ayri anlasip, para odemesi gerekli.

Ayrica havuz sistemi bir cok ulkede var. Ayri ayri satilan Italya'da bile yukarida belirttigim nedenden dolayi Serie A takimlarinin cogu ayni sirket ile anlasmis durumda (en son farkli bir sirketle anlasmali olan Juventus'da mediaset ile anlasti) ve yayin haklari bir turlu havuza donusmus durumda.

Ayrica, 4 buyukler eger TV'lerle ayri ayri anlasirsa, taraftar sayisi daha kucuk takimlarin maclarini kim satin alacak? Genelde 4 buyuklerin deplasman maclarini yayinlamak icin alinacak bu maclari icin kim ve ne kadar para odeyecek? TV'den para alamayan veya az para alan takimlar nasil gelir yaratacak? Nasil futbolcu yetistirecek? Taraftari oldugun dusuncenin ne gibi bir cokuse neden olabileceginin farkinda bile olmadigini dusunuyorum. Veya diyelim ki kimse Denizli'nin yayin haklarini almadi, ve belki de Fenerbahce'nin sampiyon olacagi Denizli maci TV'lerden seyredilemeyecek durumda. Son dakika'da Denizli'ye giden bir teklif ile Denizli buzun sezonun acisini cikartmak isteyecek, cok yuksek bir meblag isteyecektir. Bunu TV sirketleri odemezse, mac yayinlanmayacaktir.

Kulupler birligi esasinda cok buyuk bir potansiyeli olan bir kurulus. Kulupler birligi yapacagi calismalar ile tum kuluplere buyuk kaynaklar yaratabilir. Bir cok kulubun benzer giderlerinin daha sinerjistik bir ortam yaratilarak azalmasi saglanabilir. Ornegin kulupler birligi otobus/ucak/konaklama sirketleri ile anlasip, tum kuluplerin bu sirketleri kullanmasini saglayarak daha ucuz fiyatlara bu servislerin karsilanmasini saglayabilir. Ayrica gelir artimini da kulupler bir araya gelerek saglayabilir, ornegin her kulup forma ve esya satan ayri ayri dukkanlar acmak yerine, bu dukkanlari ortaklasa acip, ayri ayri dukkan masraflari karsilamak zorunda kalmaz**, daha fazla yerde urunlerinin satilmasini saglayabilir. Tabii bu isleri yapacak kisinin bir kulup baskani yerine, 24 saatini bu ise harcayacak ve her kulube ayni mesafede olacak profesyonel bir yonetici olmasi daha dogru olur.

**Bir cok Fenerbahce taraftarinin, bizim Fenerium'umuz var dedigini simdiden duyuyor gibiyim. Peki Rize'de Fenerium var mi? Ya Van'da? Peki Adana'da? Bu illerde ayri ayri dukkanlar acmak yerine, formalarin ve diger urunlerin satildigi dukkanlar olmasi Fenerbahce'ye de daha fazla gelir saglamaz mi?

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri