Ben de Alex'in kale onundeki becerisi ve Niang'a atacagi savunma arkasi toplardan korkuyorum. Alex'i kitlersek FB'nin duran toplar veya Emre'nin veya Stoch'un sutlari disinda silahi kalmaz, ki bu konuda orta alan ve kalecimize guveniyorum, acik vermeyiz. Tum mesele Alex'i kitlemek, ki sirf bunun icin bile Aurelio veya Fink oynayabilir.
Cristian yerine Selçuk'u denemiş Mehmet Topuz yerine de Kazım'ı. Mehmet iyi niyetli ama kanat oyuncusu değil, hücumda zaten sıkıntı var, kanatların daha çok ileri destek vermesi gerek. Kazım için de büyük şans, Güiza ve Kazım hakkında, onlar çalışmaya devam ederlerse elbette kullanırım, değişmezlerse yollar ayrılabilir gibi laflar söylemişti Aykut Kocaman. Takımda kalmak istiyorsa Kazım, bu maç sınırlarını zorlamalı.
Gökhan defansta oynayacak, Yobo takımla çalışmıyor henüz ama daha 3 gün var, oynayacak duruma gelebilir. Selçuk oynarsa eğer orta sahada Santos sol bekte başlar. Dia ve Cristian yedek oturur, Yobo'nun durumuna göre de tribüne çıkacak isim belli olur.
"YÜCE ATATÜRK"
Bence Aykut Kocaman içinde bir dönüm noktası, Alex'le mi oynayacak, Alex olmadan mı oynayacak? Alex olmadan oynamanın manası daha dirençli bir takım oluşturmaksa bunu görmek için en uygun maç Beşiktaş maçı.
Ayrıca Kazım'ın oynamaması Fener için daha faydalı olur bence, Kazım saatli bomba gibi oyuncu. Mehmet Topuz o bölgede bence daha faydalı olur.
Alex ile oynayacak, şu anda Alex olmadan alınacak yenilgi taraftar ile arasını daha da açabilir, bu nedenle geçtiğimiz senelerde derbilerde takım nasıl oynuyorsa öyle oynatacak.
Kazım geçen sene Galatasaray maçını kazandırmıştı, Beşiktaş maçında da iyi oynarken gereksiz gördüğü bir kırmızı kart vardı. Eğer kalmak istiyorsa Kazım, bu maç tam ona göre. Kasımpaşa maçıyla Kazım'ı kazanamazsın, Beşiktaş maçı derbi olduğu için ve uzun süredir kadroya girmediğinden, takıma yeniden alınmak adına hırslı olabilir. Tabi daha 3 gün var, dün Kazım'ı denemiş, bugün Mehmet'i ya da Dia'yı deneyebilir, kesin bir şey yok şu anda.
"YÜCE ATATÜRK"
Alex,Santos kilit isimler olacak bizim açımızdan.
Bence Beşiktaş kazanır. ( Yanlış anlamayın totem yapıyorum)
Mehmet Topuz ön libero oynayabilir bu takımda en fazla bu kadar yeteneği ne kanat oynayabilir ne Alex'in yedeği olabilir aldığı her topu geriye oynadı Kayseri maçında.Abartmıyorum her topu.Gücünden ve mücadele yeteneğinden yararlanıp Emre'nin yanına monte etmeliyiz onu.Kazım'a da artık açılmalı takımın kapıları çok ihtiyaç var şu sıralar
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Kazım antremanlarda çok iyi performans gösterdiği için ilk 11 olarak denemiş Aykut hoca.Eğer oynarsa kendisi açısından son şans , iyi değerlendirmesi lazım.Mehmet Topuz'dan sağ kanat oyuncusu olmuyor maalesef çok zorlamamak lazım.Sürekli içe katetmek istiyor.Sağda ya Kazım ya da Dia oynamalı bu maç.Mehmet ortada düşünülebilir ama bu maç onu yapmak biraz sakat olabilir çok hücum bir kadroyla çıkmış oluruz Emre-Mehmet Topuz ikilisiyle.Emre-Selçuk oynamakta fayda var.
Alex'in ilk 11 olarak başlayacağını düşünüyorum.Derbilerde iyi performans sergiliyor Alex.Aykut hoca onu yedek olarak soyundurursa bu kötü dönemde çok büyük bir risk almış olur.
Derbilerde önceki performansların bence hiç bir önemi yok.Havası-ortamı çok farklı derbilerin.Saha ve seyirci avantajlarımızıda kullanarak maçı kazanacağımızı düşünüyorum.
Derbilerin efendisi Fener!
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 19 Eylül Pazar günü yapılacak sezonun ilk derbisi öncesi, Fenerbahçe'nin, ezeli rakiplerine karşı son yıllarda lig maçlarında galibiyet ve gol sayısı açısından büyük üstünlüğü göze çarpıyor.
Bu sezona sıkıntılı başlayan Fenerbahçe, pazar günkü rakibi Beşiktaş ile ligde oynadığı son 10 maçtan 7'sini kazanıp, 2'sinde berabere kalırken, sadece 1 kez kaybetti. Sarı lacivertliler, Galatasaray ile oynadığı son 11 lig maçından ise 9'unu kazanıp, 1'inde berabere kalıp, yine sadece 1'ini yitirdi.
Ezeli rakipleri ile yaptığı son 21 lig maçında sadece 2 kez yenilen, 16'sını kazanan, 3'ünde de berabere kalan ''Sarı Kanaryalar'', bu maçlarda rakip fileleri toplam 34 kez havalandırıp, kalesinde 15 gol gördü.
FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Süper Lig'de yapılan son 10 maçın sonuçları şöyle:
18.09.2005 BJK İnönü
Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-2
26.02.2006 FB Şükrü Saracoğlu
Fenerbahçe-Beşiktaş: 2-2
19.11.2006 FB Şükrü Saracoğlu
Fenerbahçe-Beşiktaş: 0-0
05.05.2007 BJK İnönü
Beşiktaş-Fenerbahçe: 0-1
03.11.2007 FB Şükrü Saracoğlu
Fenerbahçe-Beşiktaş: 2-1
29.03.2008 BJK İnönü
29.11.2008 FB Şükrü Saracoğlu
Fenerbahçe-Beşiktaş: 2-1
03.05.2009 BJK İnönü
21.11.2009 BJK İnönü
Beşiktaş-Fenerbahçe: 3-0
18.04.2010 FB Şükrü Saracoğlu
Fenerbahçe-Beşiktaş: 1-0
DERBİ FAKİRİ KARTAL
Spor Toto Süper Lig'de 19 Eylül Pazar günü Fenerbahçe'ye konuk olacak Beşiktaş, ezeli rakiplerine karşı son yıllardaki lig derbilerinde genelde başarısız bir performans sergiledi.
Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı son yıllardaki lig derbilerinde galip gelmekte bir hayli zorlanan siyah-beyazlılar, ezeli rakipleriyle son 5 sezonda yaptığı 20 lig maçında sadece 4 galibiyet alabildi.
Ezeli rakipleriyle yaptığı son 20 lig derbisinden 13'ünü yitiren, 3'ünde berabere kalan siyah-beyazlılar, bu süre içinde Süper Lig'de taraftarlarına sadece 4 kez derbi galibiyeti izlettirebildi.
Beşiktaş, son 20 lig derbisinde ezeli rakiplerine toplam 24 gol atarken, kalesinde ise 32 gol gördü.
''Kara Kartallar'', son 5 sezonda, Fenerbahçe ile yaptığı 10 lig maçında sadece 1 galibiyet alabilirken, 7 kez yenilip, 2 kez berabere kaldı.
Siyah-beyazlılar, Galatasaray ile yaptığı son 10 maçtan ise 3'ünü kazandı, 6'sını yitirdi, 1'inde de eşitliği bozamadı.
LigTV
Kazim'in oynamasi iyi olacak.Kazanmamiz lazim Kazim'i.Ve de cok etkili olacagini dusunuyorum.Sag bekte Gokhan oynar umarim.Cunku Quaresma'yi durdurma sansi yuksek bir oyuncu.Okan oynarsa orada Quaresma istediklerini daha iyi yapar.Alex'in de oynamama ihtimali yok bence ki oynatilmali da zaten.Dia ve Semih sonradan girecek oyunculardan olacaklardir macin gidisatina gore.
Bakalim zor bir mac bizi bekliyor insallah bu maci kazasiz belasiz atlatip cikisa geceriz bu mac ile birlikte..
Kazım için bu maç tekrardan teknik heyetin ve taraftarların gözüne girebilmesi için çok ciddi bir fırsat.Eminim bu da onun farkında ve bu motivasyon ile maça hazırlıyordur kendini.
Bunu söyleyeceğimi düşünmezdim ama Selçuk ilk 11'de başlamalı bu maçta Cristian'ın yerine.Mehmet Topuz da olabilir aslında mücadele ve fizik gücü yüksek olmasından dolayı.
Fizik gücümüz oldukça üst seviyede olmalı.Yobo Beşiktaş maçında oynayabilecek duruma gelebilirmiş ama son kararı Aykut Kocaman verecek.Bilica oynarsa da o da maça ayrı bir motivasyonla çıkar geçen seneki penaltı noktasını kazma olayından dolayı.Gökhan Gönül ilk 11'de başlarsa Quaresma'yı durdurabileceğini düşünüyorum ama Guti'ye de önlem almalıyız.
Hala Aykut Kocaman'ın kafasındaki ilk 11'i net olarak belirlediğini düşünmüyorum,maç saatine kadar çok şeyler değişebilir.
Performans olarak şu an daha iyi olan tarafın biz olduğumuz kesin.Ancak bir o kadar kesin olan daha bir şey var ise bu durumun derbinin sonucuna çok fazla tesir etmediği gerçeği.Fenerbahçe ligde son dönemde derbilerde çok üstün bize karşı olsun,Galatasaray'a karşı olsun.Ev sahibi olmaları önemli bir avantaj.Düşüşe geçtikleri şu dönemde kazanıp işleri yoluna sokmak isteyecekler.Bizde bu sezon durum daha farklı.Önceki sezonlara oranlı oyun anlayışımız daha farklı ve maçın kaderine etki edebilecek önemli ayaklara sahibiz.Schuster ile birlikte değişen zihniyetin bu maçtada etkisini göstermesini umuyorum.Bir de Quaresma'yı sağ kanatta kullanırsak daha etkili olabiliriz.Fenerbahçe'nin sol tarafı savunma açısından daha güçsüz çünkü.Son olarak umarım maça hakem hataları damga vurmaz ve inşallah maçı kazanan taraf biz oluruz.
So what?
Saike
Selçuk antremanda sakatlandı. Büyük ihtimalle derbide yok. Aykut Kocaman, Kazım--Mehmet--Emre--Stoch dörtlüsünü deniyor. Ligtv
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Beşiktaş Kadıköy'de de bu kadar ofansif oynarsa ve savunmayı bu kadar öne çıkartırsa, tahmin edilenden çok kolay bir maç olur Fenerbahçe adına. Öyle oynamalarını umuyorum.
"YÜCE ATATÜRK"
Bu akşamki maçtan sonra Fenerbahçe'yi galibiyete daha yakın taraf olarak görüyorum.
Hiç sanmıyorum Beşiktaş'ın öyle oynayacağını Serkan abi.Schuster böyle bir hata yapmaz...
Tabata yerine Aurelio ya da Necip oynar, Quaresma ilk 11 başlar, diğer oyuncular da yabancı oyuncuların seçeneğine göre belirlenir.
Sahaya çıkan oyunculardan çok anlayış önemli, Beşiktaş'ın bu sezon oynayacağı en ciddi rakip olacak Fenerbahçe.
Fenerbahçe orta sahada Emre ve Mehmet'i oynatırsa, işte o zaman değişik olur. Bu ikiliyi bir arada hiç oynamadı, böyle bir maçta oynatmak ne sonuçlar verir bilemeyiz. Ama keyifli bir maç olacak diye düşünüyorum, tempolu bir maç olur.
"YÜCE ATATÜRK"
Umarım orta saha Stoch-Topuz-Emre-Kazım'dan oluşur önelrinde Alex ilerde Niang'la başlarız. Yenileceksek hücum oynayarak yenilelim. Ama çok tempolu bir maç olacağını 3-2 , 3-1 gibi bir skorla kazanacağımızı düşünüyorum.
Hakan
Ekrem
Zapo
Toraman
Üzülmez
Ernst
Necip
Guti
Quaresma
Hilbert (Tabata)
Bobo
Böyle bir ilk 11 ile çıkarız diye tahmin ediyorum.
Güzel ve zevkli bir derbi olur ve sonucunda da 3 puanla ayrılırız inşallah.
Bu akşamki maçtaki gibi hırslı ve golü son ana kadar isteyen, yılmayan umutuszluğa kapılmayan ve korkusuz bir oyun oynarsak galip geliriz. Bu akşamki maç güven verdi bana. Tabii bu akşamki gibi şanssızlık olmaz her maç 90 dk. bastırıpda 90.dakikada bulmayız bu kez golüGüzel maç olsun , mümkünse hakemin adını hiç duymayalım maçtan sonra.
Ortasahamızın kesinlikle Ernst-Necip[Aurellio]-Guti 3 lüsünden oluşması lazım.Savunmayı da bu geceki gibi önde kurmamalıyız.Tabii Schuster bunları bizden daha çok düşünüyordur.Onun düşündükleri sahada olacak.
So what?
Saike
Ferrari derbide oynaması zor bir ihtimalmiş, dünkü maçta sakatlanmış.
Kaynak: http://www.ntvspor.net/haber/futbol/...erbide-supheli
Beşiktaş dün izlediğim kadarıyla tek sıkıntıları topu son noktaya taşımakta. Rakibi o yarı alanda boğuyor ama en son adama topu atamıyorlar. Ferrari oynar mı bilemiyorum ama oynarsa kendi adıma sevinirim. Çok ağır kalıyor geride. Beşiktaş savanuma olarakta ilerde oynuyor bu avataj mı olur dezavantaj mı göreceğiz. Tekrardan Beşiktaş kazanır diyorum.
Derbi maçı olduğu için favori göstermek çok da anlam ifade etmez. FB-GS olsa maç kadıköyde olduğu için FB favori olurdu ama söz konusu BJK olunca işler biraz değişir. Şahsi fikrim Kazım oynarsa maçın atmosferini kaldıramayıp kırmızı kartla oyun dışı kalabilir. Quaresma ve Guti içinse en ciddi sınavlardan biri diyebiliriz...
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Harbiden gerekirse yenilelim, ama hakem hata yapmasin. Hakemleri maclara yaptigi etki artik inanilmaz boyutlara ulasiyor, en guzel ornegi gecen seneki FB-BJK macidir. Hakem pazar gunu catir catir yonetsin, tribunden etkilenmesin, ne gorduyse dogru sekilde calsin tek temennim bu. Son yillarda derbilerde surekli kiyim kiyim kiyiliyoruz, Kadikoy'de ve Sami Yen'de hakemler cok basit ve sacma sekilde bize eksik birakirken rakiplere hersey serbest oluyor, insallah degisir bu anlayis, adil bir sekilde yonetsin, dayak yememize goz yummasin yeter (biz dayak atarsak ayni sekilde).
Benim son zamanlarda hatırladıklarım 2-1lik skorlarla yenildiğimiz ve ismet arzumanla bünyamin gezerin yönettiği maçlar. bunun dısında son maç hüseyin göçek faciası tabi.
İnşallah maçtan sonra bu sayfalar güzel oyunuyla maçı kazanan takımı tebrik mesajlarıyla berabere biterse de her iki takıma övgü mesajlarıyla dolar..
Beşiktaş umarım önde basan bir takım kurmaz, kurarsa işi çok zor olur; çünkü Fenerbahçe yoğun bir pres kuracak. Buda büyük avantaj sağlayabilir.
Savunma cizgisi olayini cok abartiyoruz nedense. Ozellikle kendi sahanda oynuyorsan bunu yapmak zorundasin. Sen eger rakip sahada ofansif oynamak istiyorsan ve rakibin zayifsa bu mecburi birsey, kaleci ile defans arasinda 20 metre birakip rakip yari alanda oynayamazsin, takimin boyu 80 metreye cikar. Dis saha maclarinda savunmayi o kadar ileride kurmuyoruz, Karabuk, Helsinki vs maclarinda goruldu, sadece Plzen, Buca ve Vikingur maclarinda yapmistik bunu, ki Kadikoy'de savunma o kadar one cikmayacak kesinlikle. Anlamiyorum, defansif oynatsa korkak denir, kucuk takim gibi oynatiyor denir, elinde Guti Quaresma var hala korkuyor denir, simdi ofansif ve buyuk takim gibi oynatiyor, o zaman da elestiriliyor. Benim gormek istedigim 11:
Cenk
Toraman Zapo Ferro Uzulmez
Aurelio
Ernst Guti
Quaresma Bobo Ismail
Bekledigim 11:
Cenk
Ekrem Toraman Zapo Ismail
Ernst
Necip Guti
Nihat Bobo Q7