Geçmiş olsun hayırdır üşüttüm diyordun.
Geçmiş olsun hayırdır üşüttüm diyordun.
Ben de ciddi bir şey olduğunu düşünmemiştim. Geçmiş olsun hocam
Sağolun beyler..Yazın da böyle olmuştum oturuyorum hareket etmiyorum bağırsaklarda problem oldu yine diyodum ama oyle değilmiş. Doktora gelir gelmez yatısimi yaptı apandist ameliyatı olduk. Yüksek ihtimal yazin yine aynı problem vardı antibiyotikle geçmişti doktor yine geçer ama kronik olarak tekrarlar tabi patlamazsa dedi ciddi boyuta ulaşmış bizde bıçak altına yatmış olduk bu sebeple
Şükür taburcu oldum (: Fm oynayabilir miyim bilemiyorum oynasam da sanırım sürekli koltukta oturamam 20-30 dakika oturup uzanırım film falan yoksa yatarak vakit geçmiyor ): Birazdan uzanıp ilham perim gelirse 3-5 cümle çizittirip uzun süre sonra yeniden hikaye moduna dönelim (:
Geçmiş olsun hocam.
Geçmiş olsun kardeş![]()
eyv beyler saolasınız. biraz fm iyi gelir sanırım (: vira bismillah
Demiryolu işçileri artık premier ligdeydi..Şehirde müthiş bir sevinç vardı ne var ki bu duygu kısa süre sonra yerini hüzne bırakıyordu. Klüp menejeri Juan Diaz hastaneye yatmıştı. Geçmişinde profesyonel futbolculuk olmayan hatta kökeni mühendis olan bu genç adam 3 yıl gibi bir sürede klübün sevilenleri arasına girmeyi başarmıştı. Haliyle hastanede görüş saati kavramı kalkmıştı. Çalışanı, çalışmayanı, amiri, memuru bütün Crewe halkı fırsat bulduğu an soluğu hastanede alıyordu. Tüm taraftar biran önce genç adamın ayaklanıp takımın başına geçmesini istiyordu. Çünkü Crewe tarihi henüz daha yeni yazılmaya başlanmıştı yapılacak çok iş vardı. Diaz da bu durumun farkındaydı ve hasta yatağından durumu elverdiğince klübü idare ediyordu. Asistanına düşük itibarlı takımlarla bolca hazırlık maçı yaparak takımın kondisyon olarak lige hazırlamasını ve kendi arasındaki uyumla beraber taktiğe olan uyumunu artırmasını söylemişti. Kendisi de bu süre zarfında iyileşmeyi ve taburu olmayı umuyordu.
Alınan skorlardan ziyade oynanan futbol, oyuncuların taktiğe ve birbirine olan uyumu gibi Asistanından gelen raporlar Diaz'ı daha mutlu ediyordu. Sadece taraftar değil yöneim kuruluda hocasını çok seviyordu. Başkan hiç bir şeyi esirgemiyordu. Takım tam anlamıyla takımdı.
Gelen haberlerle Diaz daha çabuk iyileşiyor biran önce sahaya inmeyi arzuluyordu. Başkan görevini yaparda taraftar boş dururmu ?
oo kardeş sahalara dönmüşsünözlemiştik seni
hoşgeldin tekrardan geçmi olsun
![]()
Diaz'ın taburcu olmasına birkaç gün kalmıştı ki gazetelerde sürekli olarak klüp başkanının demeci yer alıyordu. Demeçte; Juan Diaz'ın taburcu olduğu ve yeniden klübün başına geçtiği gün kendisine bir hediye vermek istediklerini ve bu yönde çok yoğun çalıştıkları yazıyordu. Bu hediyenin basına sızdığı kadarıyla bir transfer olduğu ve ciddi anlamda isim sahibi bir oyuncu olduğu konuşuluyor.
ZU CREWE ?
BAŞGANIN DİBİ SÖZÜNÜ TUTTU
Her ne kadar yaşlı olsa da çok sağlam bir abi. Verdiğim parayı sonuna dek hak edeceğini düşünüyorum. Sadece espanyol istiyordu biz de bütün şartları zorlayıp sözleşme önerebilecek kıvama geldik sağolsun tercihi biz olduk. Vagner ve İbrahimovic gibi 2 forvetimiz var kağıt üzerinde korkutucu dursa da yaşılar fiziksel olarak düşüyorlar yetiştirecekleri oyuncular umarım onlar kadar olabilirler (:
1.Hafta
Spoiler: ISTATISTIK
2.Hafta
Stoke maçında 1 puandan fazlasını haketmiştik ama olmamıştı. Dikkat ederseniz hakemin de bunda etkisi oldu. Deplasmanda akıllı bir oyun ve kalecimizin sayesinde 3 puan alarak premier lige fena başlamadık.
Zlatan güzel bir transfer.Tebrik ederim. Yaş bazen hiç sorun olmuyor. Ben Chaves de 37 lik Nuno Gomes ocak ayında ayağı kırıldı. Ne güzel 26 golle gol krallığında liderdi. İlk kez gol kralı çıkarmaya çok yaklaşmışdım. 7 ay yok :S
Aynen epey genç takımız bu tarz adamlar hem tribün çekiyor hem mentorluk hem de iş yapıyor (: 1 sene falan da olsa sırtlıyorlar
İlk yarıdan sonra İbrahimovic henrique olabilir hızlı özellik kaybediyor
Artık sezon sonu hangi yaşlı oyuncu serbest kalırsa ona yumuluruz![]()
Lige güzel başlamışız hacı İbra dahada ii olmuş
İbra geldikten sonra ilk 8 istiyoruz![]()
Sirada hangi dunya stari var![]()
3.Hafta
4.Hafta
Capital Cup 2. Tur maçında evimizde kadronun tamamını değiştirmemizin bedelini ödedik. Penaltılarla rakibe boyun eğdik.
Lige beklediğimden çok daha iyi başladık. City maçında kesinlikle bu skoru haketmedik. hatta maç bzim hakkımızdı desem yalan olmaz. raip net gol şansı bulamazken 45de attı. biz 3 net fırsattan gol çıkaramadık ):
Ek olarak siz siz olun kesinlikle biranda köklü değişiklik yapmayın kadroda 4-5 den fazla 11 oyuncusu değiştirip yedek takımal çıkarsanız sonunuz kötü oluyor (:
Bir de yıllık 1.2 M.Bu daha da ilginç olmuş.
Taktiklerimi paylaşacağımı belirtmiştim ve başlayalım (:
Öncelikle belirtmem gereken birkaç nokta var. Taktiklerimde genel itibar ile direktiflerle fazla yüklenmedim. Hemen hemen tümt taktiklerimde maçların gidişatına göre hareket ederim. Malumunuz üzere maçlara hava koşulları, hakemler, mevcut takım formu, taktik uyumu, takım uyumu, moraller, zemin durumu, saha boyutu, oyuncuların günlük formu vs gibi etmenler var ve her maç aynı tepkiyi vermiyor oyuncular direktifleri önceden sununca kullanacak silah kalmıyor. Ve oyunculara da genel olarak özel direktif vermekten sakınırım. Oyuncu rol ve görevlerini maç sonu analizlerden bakarak sahaya yayılım ve sahadaki parsellediğimiz alanlara göre oyuncunun yeteneğine göre ve kendi oyun mentalitemize göre belirlerim. Yani hücumsak destek rollere ağırlık verme gibi yada kontraysak savunma yerine yine destek ve atak rollere özen gösteririm takımı tamamen hücuma yada defansa gömmeden dengelemeye çalışırım. Ekstra direktif veremeye pek gerek kalmıyor böylelikle ha yine maç içinde verdiğim durumlar oluyor. Yada taktiği bozmadan sadece oynayan oyuncunun özelliklerine bakarak direktif verdiğim oluyor. Tabii ful direktifsiz degil aşırıya kaçmadan özelliklerine göre birkaç direktif verdiğim doğrudur (: unutmadan fazla direktif oyuncuların kafasını karıştırır. Taktiksel direktifler bireysel direktifler vs vs..Ayrıca unutmadan önemli bir husus daha belirtmeliyim. Oyuncu öncelikle oun içi tercihlerini uygular ardından bireysel direktifler sonra taktiksel olarak verdiğiniz direktifleri yani mesela siz kenardan rakibin üzerine git demişinizdir ama oyuncuya gidip fazla top sürme demişinizdir. Oyuncu bu durumda top sürmeyecektir. Eksik yada yanlış bildiklerim olabilir. Şimdilik bu kadar artık yavas yavaş biliyor sandıklarımı paylaşıcam. Şimdi yavaştan taktiklere geçelim.
Alt liglerde kullandığım ancak henüz premier ligde kullanmadığım bir taktik. Vevcut haliyle zaten premier ligde kullanmam. Anlayışı kontra yapıp kullanabilirim ama (: Maç içinde yine değişiklikler yapıyorum elbet. Sahte forvet kullanıyorum AMC etkisi artıyor forvet oyuncum defansı sağa sola çekiyor İKE oyuncular ve AMCler daha boş alan buluyor verimli oluyor yani. Baktık rakip stoperler sağlam ikeyi destek verip uzaktan şut olmadı mı İKE'ler kanat oyuncusu yapıp pas özelliği yüksekse ara pas komutu verip yola devam (: şayet anlayış kontra ise beklerim iki yönlü bek yapıyorum. Ek olarak aklına soru takılan falan olursa bildigim kadarıyla yardımcı olurum
İşte bebeğim taktik (: İlerideki hücum hattı oynayan oyuncuya göre değişiyor şuan İbra komple destek yanında Love serbest oyuncu mesela. maç öncesi rakip orta sahada üstünük kurabilir diyorsanız AMCyi bir tık geri çekiyoruz defansif oyun kurucu veriyoruz. Maç içinde rakip orta alanda size üstünlük kurmuşsa AMCyi yine 1 tık geri cekip oyun kurucu verin ofansif orta saha oyun kurucu oynayabiir ama top kapması ve markajı pek olmayan oyunculardır o yüzen defansif oyun kurucu tercih etmiyoruz.
Rakip AMC formatında oynuyor ve güçlüyse AMC'yi alıp DMC yapıyoruz artık elinizdeki oyuncu özelliklerine bakarak orta 3lüyü kurabiliriz. Mesela ben Citye karşı bu tarz oynadım. elinizde adam varsa DM oyuncusu defansif oyun kurucu yada regsta olsun MClerden biri defans diğeri destek rollü olsun. Bi ton varyasyon sayılabilir ancak dedigim gibi sizin mentalite ve oyuncu yeteneklerinize kalmış yine yardımcı olabilirim elimden geldiğince. Tavsiyem en az 1 defansif oyuncu olsun ve destek olsun MCler roller size kalmış svaşcı mı standart mı iki yönlü mü vs
Adından da anlayacağınız üzere Cins bir taktik ve yine adından anlayacağğınız üzere bunun bir de sağ versiyonuv var. Maç öncesi rakibi analiz ediyoruz. Rakibin zayıf kanadına yüklenme adına iki yönlü bekimiz bu kanatta oluyor. yada rakibin kanatları denkse bu sefer bizim güçlü oyuncularımıza bakıyoruz hangi tarafsa artık. Rakipte AMC varsa DOS oyuncumuz 1 tık sağa getiriyoruz. Forvet oyuncumuzu yine elinizdeki oyuncu özelliklerine bakarak yerleştirebilirsiniz. harvey oynuyorsa Sahte destek kullanıyorum yine. Rakip marke ederken zorlanıyor Enteresan bir diziliş olduğundan rakibe zaman zaman bela oluyor. elime kağıt kalem alıp tek tek sahaya dizilimi hesapladığım ve oluşturduğum bir taktiktir. Neredeyse her alanda en az 1 oyuncu ve yardıma koşacak 1-2 oyuncu mevcut yani sahaya tamamen yayılıyoruz. kanat oyuncularınız 2 ayağını kullanıoyrsa İKE ve Kanat oyuncularını yer değiştirebilrisniz. Mesela alt lgideyken ben hem kanat hem AMC ve Stmi değiştiriyordum (: