Beklemedeyiz abi..
Beklemedeyiz abi..
Hocam bozma moralini squad harmony düşünce öyle işte oyunun cilvesi gerçi gerçekte de bu böyle ama...Şampiyonlar ligi zaten zor bi arena bi de liverpool la ve juve ile aynı gruba düşersen bence aldığın puan iyi bile en azından uefa da bir başarı bekliyoruz
Squad harmony düşük, oyunculardan bir kısmı mutsuz, bir kısmı ayrılmak istiyor ve birde birbiriyle geçinemeyenler var. Tüm bu şartlar düşünüldüğünde aslında çok memnunum sonuçlardanYani bu haldeyken şimdiye dağılmış olmamız gerekiyordu.
Neyse ki devre arasına az kaldı, o zaman tüm bu sorunlarını mümkün olduğunca gidermeye çalışacağım.
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
DOKTOR DEĞİŞİKLİĞİ
Takımımızda geçen sezondan bu yana sürekli olarak yaşadımız sakatlık problemleri ve sakatlarımızın genelde geç iyileşmesinden dolayı klüp doktorlarımızdan birini değiştirme kararı aldık.
İngiltere milli takımı ve Leicester'in doktoru GARY LEWIN eski doktorumuz Umut Sert'in yerine göreve getirilmiştir.
(kırmızıyla işaretlenenler bir doktorun (phsio) önemli özellikleridir)
SÜPERLİG
17.HAFTA
İDÇ ligde kupa rövanşını vermedi
Ağır zeminde oynanan sert mücadelede oyunun kontrolünü rakibine bırakmayan son şampiyon ilk yarının son maçında sahadan 3 puanla ayrıldı.
Toplam 11 sarı kartın çıktığı maçta orta alanda müthiş bir mücadele yaşanırken ortaya seyir zevki yüksek bir maç çıktı.
Buonanotte klübüne ve kendisine ödenen paranın karşılığını veriyor. Arjantinli yıldız böyle ağır sahalarda etkisiz kalacağını düşünenlere en güzel cevabı sahada verdi. 53 pasından 50'sini olumlu kullanan yıldız oyuncu ayrıca toplam 9.5 km. koşarak takımının en çok koşan oyuncusu oldu. Mükemmel birde gole imza atan Buonanotte takımının galibiyetinde büyük rol oynadı.
Belçikalı yıldız Van Damme nerede görev verilirse verilsin elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan çok faydalı bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Bu maçta orta alanın ortasında görev alan tecrübeli oyuncu 9 gollük pasıyla ön plana çıkarken maçın son bölümünde de forvete geçti.
İLK YARI SONU PUAN DURUMU
İÇ SAHA TABLOSU
DIŞ SAHA TABLOSU
Evet bu maçla birlikte 2013'teki son maçımızı oynadık ve ligin ilk yarısını kapattık.
Ligde liderle aramızda 3 puan var, kendi sahamızda 8 maçın 7'sini kazanıp sadece lider Galatasaray'a yenildik. Deplasmanda ise 5 galibiyet 2 beraberlik ve 2 yenilgi ile ligin en çok puan toplayan ekiplerinden olduk. Karabük maçında şok bir yenilgi almasak ilk yarıyı liderle aynı puanda tamamlayacaktık.
Türkiye kupasında grupta 2 maç oynadık ve 1 galibiyet 1 yenilgi aldık. Kalan 2 maçımızda 1 galibiyet 1 beraberlik gruptan çıkmamıza yetecek.
Avrupada ise Şampiyonlar liginde grubumuzda iyi mücadele etmemize karşın 3. olarak elendik. Liverpool ve Juventus gibi devlere karşı oynayarak iyi bir tecrübe edindik. Şimdi yolumuza Uefa Avrupa Liginde 1.eleme turundan devam edeceğiz. Umuyoruz ki bu kupada gidebildiğimiz yere kadar gideriz.
Şimdi ara transfer dönemine giriyoruz, takımdan ayrılacak ve takıma katılacak oyuncular olacak. Ayrıca sezon sonu sözleşmesi bitecek oyuncular arasından düşündüğümüz isimler olursa kadromuza katmaya çalışacağız.
Takımda oyuncular arasındaki sorunları çözüp ikinci yarıya daha huzurlu bir kadroyla başlamak istiyoruz.
************************************************** **
1. ELEME TURUNDAKİ RAKİBİMİZ
BENFICA
(Sport Lisboa e Benfica)
SL Benfica 1904 yılında kurulan Portekiz futbol kulübüdür.
Maçlarını Lizbon'da 65,647 kişilik Estádio da Luz'da (Işığın Stadı) oynuyor.
Kulübün renkleri kırmızı-beyaz, amblemi kartaldır.
31 şampiyonlukla Portekiz Ligi' ni en çok kez kazanan futbol takımıdır.
Başarıları
UEFA Şampiyonlar Ligi: 2 kez (1961, 1962) Portekiz Ligi: 31 kere Portekiz Kupası: 27 kere Portekiz Süper Kupası: 5 kere
UEFA AVRUPA LİGİ
1.ve 2.ELEME TURU EŞLEŞMELERİ
Abi rakip zor ancak elenmeyecek bir rakip değil, lig arası takviye düşünüyor musun abi?
Evet Liverpool ve Juventus'a kıyasla öyle.
Ara transfer dönemi bitti az önce oyuncu listesini falanda verdim. Bir iki takviyemiz birde geleceğe yatırım olarak aldığımız 2-3 genç var.
Şuan değilde bir ara fırsat bulduğumda ekleyecem ekran görüntülerini. Daha hazırlamadım.
Bu arada takımda çok büyük sorunlar var ve bir türlü düzeltemedim, ikinci yarı büyük bir düşüş yaşayabiliriz. Egemen'i almaz olaydım mahvetti herşeyi, satamıyoruzda..
Paf takıma falan gönder abi Egemeni veya sözleşme feshet.
Sözleşme feshetmeyi bende düşündüm hatta Aydın Yılmaz da aynı durumda ama kontrat süreleri ve maaşlarından dolayı tazminatları çok yüksek. Zaten genede feshetmeye kalksam yönetim engeller çok yüksek ihtimalle.
1.ligden sağlam bi takım buldum pilot klüp olarak, onlara yollamaya çalıştım ama gitmedi ikiside. artık böyle devam edecez sezon sonuna kadar, bikaç maç oynatıcam bakalım belki düzelirler.
Abi deplasmanda daha iyi oynuyorsun. Avrupa liginde rakipleri eleyebilirsin.
TariboWest
Evet Ümit deplasmanda rakipler genelde atak oynadığından daha etkili pozisyon buluyoruz, kendi sahamızda ise biz rakip yarı alana yerleştiğimizden onlarda kendi 18'lerine gömüldüğünden daha çok karambol pozisyonlar oluyor
Squad Harmony yükselmezse Avrupa liginde işimiz zor şuan paldır küldür gidiyoruz bakalım, taktik sayesinde ayakta kalıyoruz.
Son maçlarda oyuncuların motivasyonuna baktığımda "looking complacent/umursamaz görünüyor" ve "playing without confidence/güvensiz oynuyor" gibi ifadeler görüyorum ki buda çok tehlikeli. "looking motivated/motive olmuş görünüyor" yada "playing with confidence/kendinden emin oynuyor" olan oyuncu sayısı en fazla 2-3 tane oluyor. Yani maç konuşmalarıda pek bir işe yaramıyor çünkü oyuncuların büyük bölümü mutsuz.
SQUAD HARMONY SON DURUM
PİLOT KLÜP ANLAŞMASI
Yönetimden bulunduğumuz pilot takım bulma isteği sonrası bize sunulan seçeneklerden Bank Asya 1.ligde 2.sırada bulunan Antalyaspor'un en iyi seçenek olacağına karar verdik ve Antalyaspor ile gerekli anlaşmayı imzaladık.
Her iki klübede hayırlı olsun.
ARA TRANSFER DÖNEMİ
GELENLER / GİDENLER
Ara transfer döneminde kadromuzu yerli oyuncularla takviye etmeyi planladık. Takviye gereken bölgelerimizi belirledikten sonra orta saha için Trabzonspor'dan Selçuk İnan ile forvet ve forvet arkası oynayabilen Kocaelispor'lu Mahmut'u renklerimize kattık.
Ayrıca büyük gelecek vadeden iki genç yabancı oyuncu ile sözleşme imzaladık ve hemen bu oyuncuları Bank Asya 1.lig ekiplerine kiraladık. Hollanda'lı genç yetenek Mike Droste geleceğin Van der Vaart'ı olarak gösteriliyor.
Takımımızdan ayrılmak isteyen büyük yetenek Ville Terho'yu İngiltere Premier Lig takımlarından Sunderland'e 7.5 milyon euro karşılığında sattık. Aynı şekilde ayrılmak isteyen bir diğer oyuncumuz Caner Şen'de Kaiserslautern'e 1.2 milyon euro karşılığında satıldı.
Ayrıca Selçuk'un transferinden sonra sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Mehmet Aurelio'nun sözleşmesi kendisiyle anlaşmaya varılarak feshedildi.
Ara transfer döneminde kadromuzdaki değişim sadece transfer ile olmadı. 8 yabancı oyuncu seçimimizde de bazı değişikliklere gittik.
Ligin ikinci yarısında şans bulacak isimler;
JACINTO SANDRO, MARCO PAOLI ve BENJAMIN CASTETS
Takımdan ayrılan VILLE TERHO ile JELLE VAN DAMME ve HASSAN AL-MIBREK ise ligin ikinci yarısında forma giyemeyecek isimler. Ancak Van Damme ile Al-Mibrek Uefa Avrupa Liginde daha önceden isimleri listede olduğu için forma giyebilecekler.
FORTİS TÜRKİYE KUPASI
D GRUBU 3.MAÇ
FORTİS TÜRKİYE KUPASI
D GRUBU 4.MAÇ
D GRUBU PUAN DURUMU ve MAÇ SONUÇLARI
FORTİS TÜRKİYE KUPASI
ÇEYREK FİNAL 1.MAÇ
Belalımız Büyükşehir Belediye'yi gene yenemedik
FORTİS TÜRKİYE KUPASI
ÇEYREK FİNAL 2.MAÇ
7. dakikada bir frikik, tek şut tek gol ve elendik.... yorumsuz
Selçuk çabuk ısındı
TÜRKCELL SÜPERLİG
18.HAFTA
Fena ezdik
Selçuk'tan 3 maçta 3 asist oldu, iyi başlangıç...
SQUAD HARMONY - SON DURUM
Evet son dönemdeki maçlar, takımdan ayrılanlar ve sözleşme yenilenler sonucu Squad Harmony'i bu kadar düzeltebildik...
VE ASIL BOMBA !
AYYAŞ PAF TAKIM OYUNCUSU:
18 yaşaltı takımımızın oyuncularından Hakkı,
maç günü sabah erken saatlerde BARDAN çıkarken görülmüş !
Oyuncuya 2 haftalık maaş kesintisi cezası verilmiş,
ve direk satış listesine konulmuştur !
(bara giderken beni çağırmadığı için)
Olaya bak ya, bu hiç başınıza geldi mi? As takım oyuncusu olsa anlayacağım da eleman daha kedi olmadan fare tutmaya kalkıyorTuttum bu çocuğu
İskenderun gecelerinin İstanbul gecelerinden farkı yok az çok bilirim o yüzden futbolcuya hak veriyorum![]()
(/s)
MİLLİ TAKIMLARA ÇAĞIRILAN OYUNCULARIMIZ
23 oyuncumuzun milli takımlara davet edilmesi doğru yatırımlar yaptığımızın bir göstergesi olsa gerek. Kadromuzda birkaç oyuncu dışında nerdeyse bütün oyuncularımız ümit ve a milli takımlara çağırıldılar.
SÜPERLİG
19.HAFTA
Söyleyecek fazla birşey yok, 90 dakika tek kale oynadık tek gol bulabildik.
Önemli olan 3 puan.
Squad Harmoy'i yükseltmek adına Egemen'e forma veriyorum, sarı kart gördüğü an kenara alırım amaO da biraz toparlandı gibi, iyi bir maç çıkardı bu sefer.
Paoli bizim için yeni bir transfer gibi oldu, ligin ikinci yarısında 8 yabancı hakkımdan birini ona vermemin isabetli bir seçim olduğunu gösteriyor.
Selçuk İnan'da isabetli bir transfer oldu, Gofurov ile birlikte orta alanda çok iyi bir ikili oluşturuyorlar, çok sağlam basıyorlar ve kazandıkları topları olumlu kullanıyorlar. İstatistiklere pek yansımasa da bulduğumuz birçok golde bu ikilinin başlattıkları atakların payı var.
Gene ligin ikinci yarısında forma vermeye başladığım oyunculardan Castets henüz orta alanın sağına alışma döneminde. Asıl mevkisi sağbek olan bu oyuncu ilerleyen haftalarda çok daha iyi olacaktır.
19.hafta puan durumu
SÜPERLİG
20.HAFTA
2 korner = 2 gol...Maçın özeti bu
Zevkli bir mücadele oldu, rakibimiz gol bulabileceği 2-3 pozisyon yakaladı, aynı şekilde bizde farkı açabileceğimiz önemli fırsatlar yakaladık.
Sonucu kornerlerden bulduğumuz 2 gol belirledi.
Çok zorlu birmaç olduğu için Egemen riskini almak istemedim. Bu sezon birlikte müthiş bir performans gösteren savunma üçlüme döndüm.
Castets bu maçta çok etkiliydi, yeni mevkisine gittikçe ısınıyor.
Selçuk en çok top çalan oyuncumuzdu ve gene yüksek pas yüzdesiyle oynadı.
Paoli için bir önceki maçta söylediklerim geçerli, en iyi transferimiz oldu.
Tebrikler abicim yine etkili başlamışsın diziliş olarak 3-5-2 mi oynuyorsun..
Abi daha 18 yasında olmasına ragmen alemlere akıyorSüper bisey bu yaw
Ben hic denk gelmedim
![]()
TariboWest
Last edited by Walter Sakana : 10.Ağustos.2009 at 17:08 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Abicim etkili buluyorsan paylaşabilirsin..![]()
![]()
Paylaşırım isteyen olursa tabi. Ama benim oyun 9.0.1 biliyorsunuz, 9.0.3'e ne kadar uyar bilemem. Ayrıca benimki gibi bir savunma hattına sahip olmanız gerek yoksa taktik çöker.
1-2 maçta defansta farklı oyuncuları oynattığımda büyük sıkıntı yaşadım.
Bu arada maça geçmeden rakibimiz Benfica ile ilgili birkaç ekran görüntüsü:
BENFICA'NIN FORVET HATTI !
Bu adamları nasıl durduracağız
KADROSU ve İDEAL DİZİLİMİ
Maç sonrası görüşürüz arkadaşlar
Arkadaşlar maç devam ediyor, 23. dakika ve sizle bir görüntü paylaşmak istiyorum
Nasıl bir maç olduğunu hayal edin artık
![]()
Mükemmel gidiyorsun abi. Daha önce böyle bir kariyer görmedim verilen detaylar bakımından![]()
UEFA AVRUPA LİGİ
1.ELEME TURU - İLK MAÇ SONUCU
Yazık oldu, en az 3-4 fark atacağımız maçtı kalecileri devleşti.
Yediğimiz gollerde bir anlık karamboller sonucu.
Ama takımımdan çok memnunum, rakibi ezdik resmen.
Cemil'in cezalı olması savunma hattımızı etkiledi, Cemil olsaydı kolay kolay pozisyon bulamazlardı. Genede takım olarak iyiydik, çok etkili pres yaptık.
Gözden Irak Gönülden de Irak Olur Demişler İyice Aramızda Fark Olsada Değerli Üstadımın Başarıyı Tatması Yinede Mutlu Etti Beni Gönül İsterdiki Aynı Hızla Gidelim Ama Ben Tökezledim Hocamın Yanında.
Sevdiğim Bölgenin Takımı ve Bu Bölgenin Benim İçin Çok Önemli Bi Yere Sahip Olan Gabi Hocamın Varlığı Bu Oyunda Kazandığım En İyi Şeydi. Herşeyiyle Duruşuyla Çok Önemli Bir İnsan.
Geçen Sezonki Şampiyonluk Ne Kadar Kaliteli Takım Olduğunun Büyük Göstergesi Kıran Kırana Geçen Mücadele Son Maçta Gelen Şampiyonluk Tadından Yenmez Bi Şampiyonluk Oldu Benden Önce Kazandın Hocam Şampiyonluğu Ama Gurur Duyulacak Bi Takım Oluşturdun
Bu Sezonki Transfer Politikası Hala Başarıya Ne Kadar Aç Olduğunun Göstergesi Canımıniçi Takıma Yeni Katılan ve Mevcut Kalan Oyuncular Birbirinden Yetenekli Oyuncular Hangisini Oynatacam Diye Kararsız Kalıyosan Haklısın Hocam Birde Peşinde Olup da Alamadığın Oyuncularda İyice Hırslandırıyor Seni
Bu Sezonki Değerlendirmeye Değinecek Olursam İlk Yarı Biraz Tutuk Oldu Kupadan Elenmek de Kötü Oldu En Azından Finali Oynamayı Bu Kadro Hak Ediyordu İnşallah Seneye O Kupayıda Alacağız.
Benficada Sorunlar Var Abicim O nu İyi Değerlendirmek Gerek Kadrosundaki Oyuncuların Çoğu Sorunlu ve Mutsuz Baskı Altında Bu Senin İçin Avantaj Çok Rahat Yenebilirsin Bence Deplasmanda Korkmadan Oyna İyi Oyuncuları Var Ama Onlarında Takımdaki Havası Bozuk Bunu Kullanabiliriz.
Sen Bana Nazar Boncuğu Taktın Bende Sana Canım 4 Yapraklı Yonca Takıyorum41 Kere Maşallah Böyle Teknik Heyet Herkese Lazım Aman Nazar Değmesin Abicim
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Abi kariyer anlatımın süper. Ayrıca Benficayı da eleriz![]()
TariboWest
Yeni gelişmeleri bekliyoruz abicim..
Arkadaşlar bu sıralara fazla fırsat bulamıyorum oyuna, işler bir anda yoğunlaştı. 3 maç yapabildim hemen onları ekliyorum...
SÜPERLİG
21.HAFTA
FUTBOL ŞÖLENİ
Gidip gelen bir maç oldu. Serkan Balcı sanki Messi gibi sol kanadımızı felç etti, adam bide ligin asist kralı şuan. Keza Batuhan'da zannedersiniz İbrahimoviç.
Neyse ki 2.yarıda işi bitirdik ve 2. sıraya yükseldik.
Savunmanın göbeği sağlamdı ama atakları hep solumuzdan yedik. Yukarda da dediğim gibi Serkan Balcı'ya FM bu sezon kıyak geçmiş.
Buonanotte'yi sezon başında transfer ederken acaba 15 milyona değecek mi diye bazı şüphelerim vardı ancak sezon başından bu yana eklentilerimizi karşılayan bir performans sergiliyor.
Sylla bu maçta fark yaratan oyuncu oldu. Oyuna 77.dakikada girip enerjisiyle rakip savunmayı darmadağın etti. Çok özel bir oyuncu.
Ara transferde aldığımız Selçuk çok isabetli bir transfer oldu. Her maç aynı düzeyde istikrarlı performansını sürdürüyor.
Kokoev'de düşüş var, gitmek istiyor ve aklı başka yerlerde.
PUAN DURUMU
Beşiktaş galibiyeti zirveye iyice heyecan getirdi. G.Birliği bu sezon çok iyi. F.Bahçe'de teknik direktör değişikliğinden bu yana çıkışta, gittikçe üst sıralara tırmanıyorlar.
UEFA AVRUPA LİGİ
1.ELEME TURU - 2.MAÇ
Detaylı bir şekilde maçın gelişimini aktarıyorum. Sonucun yorumu size kalmış.
Maça müthiş başladık, tam 38 dakika ne atak yapabildiler, ne şut çekebildiler.
İlk şutlarını 39.dakikaya girerken attılar
O ilk şutun devamında gelişen pozisyon gol oldu ve skoru eşitlediler.
İlk yarı sonucu ve istatistikleri
İlk ataklarında kaleyi bulan 2 şut sonucu gol bulmuşlardı. Buda ikinci atakları, kaleyi bulan 3.şut ve 2.gol.
Bir atak ve bir gol daha. 4.şut 5.gol. Kalemize her geldiklerinde 1 gol buldular ve ilk maçtaki skor eşitlendi.
Ve uzatmalarda başka gol olmayınca maç penaltılara kaldı.
MAÇ SONUCU ve İSTATİSTİKLERİ
Takıma kızacak söyleyecek birşey yok. Çok iyi mücadele ettiler, tamamen şanssızlık. Kalecininde öyle bariz bir hatası yok.
Şanssızlık sadece skorda değildi, maçın 30 küsürüncü dakikasında Buonanotte sakatlandı ve bir süre sonra kenara almak zorunda kaldım. Ardından etkisiz kalan Kokoev ile Paoli'yi değiştirdikten hemen sonra Selmani sakatlandı. Son 10 dakika + 30 dakikalık uzatmayı sakat sakat oynamak zorunda kaldı.
Maç sonrası 71 ve 73.dakikalarda yediğimiz goller için CEMİL ile SELÇUK kendilerini suçlu hissettiklerini açıkladılar.
Her iki oyuncuda elenmenin sorumluluğunu üzerlerine almalarının yanı sıra sonraki maçlarda ilk 11'e alınmamayı hakettiklerini söylediler.
İlk kez karşılaştığım ve çok hoşuma giden birşey
Bu 2 oyuncu gözüme daha çok girdiler şimdi.
Son birşey daha; bugüne kadar FM'de penaltılara kalan bir maçı kazandığımı hatırlamıyorum hiç. Birçok kez rakiplerden çok daha iyi penaltıcılara ve hem soğukkanlı hemde o an morali yüksek oyunculara sahip olmama karşın her seferinde penaltılarda kaybettim.
Bu maçta da her iki takımdan penaltı atan oyuncuları kıyaslayınca sonuç çok haksız geldi bana.
Bu arada SELMANİ 2 ay sakatlandı.
SÜPERLİG
22.HAFTA
Yaralı, moralsiz ve SELMANI'siz İDÇ 10 kişi de kalınca beklenen sonuç
Taktiğimizin 2 kilit yanı var.
1- hızlı defans hattı
2- hava toplarında etkili pivot santraforumuz
Diğer tüm mevki ve oyuncularının alternatifleri var ancak özellikle Selmani olmadığı zaman ofans etkinliğimiz çok azalıyor. Çünkü takımda hava topu alabilen tek forvetimiz ve pas stilimiz "direkt" olduğu için sistemimizde rolü çok büyük.
Ofansif olarak fazla etkili olamasakta iyi savunma yapıyorduk, ta ki 63. dakikada kırmızı kartla 10 kişi kalıncaya kadar herşey yolundaydı. Bu dakikadan sonra zaten artık lig lideri karşısında deplasmanda fazla bir şansımız kalmamıştı.
İşin acı tarafı; Arda Turan, zıplaması 19 olan tüm büyük takımların peşinden koştuğu 1.93'lük JOAQUIM ANDRE'nin üstünden kafayı vurarak golü attı ve o golle şampiyonluk yolundaki en kritik maçımızı kaybettik.
Gofurov orta alanda olağanüstü bir mücadele sergiledi ve tam 15 top kaptı.
Kokoev'i artık kenara çekme vakti geldi, bu maçtada çok etkisizdi.
Selmani olmayınca diğer iki forvetimiz sadece 4 hava topu alabildiler.
Üstüste 4 zorlu maç oynadık,
Benfica, Beşiktaş, Benfica (dep.) ve Galatasaray (dep.).
Abi Benficaya karsı iyi oynayarak elenmen kötü olmus.
TariboWest