bugunku futbol aktuelde[ntvspor] yabanci siniri hakkinda konusuldu, serbest birakilmasi hususunda. bana cok mantikli geldi. kafamdaki butun soru isaretlerini kaldiran ikna edici bir tartismaydi. kaldirilmasi konusundaki ufak da olan tereddutlerimin tamami silindi. yurt disindaki rekabete ortak olabilmenin ve yerli futbolcularin ucretlerindeki asiri sisligi onleyebilmenin tek yolu kaldirlimasi gibi gozukuyor. kucuk bir azinlik disinda soylenen rakamlari alabilen yerli futbolcu da yok, cogu klup mahkemelik. bu da isin ayri bir boyutu (:
Yabanci siniri kalksin bak sen bizim yerli oyunculara nasil pacalari tutusacak ve daha fazla kendilerini gelistirmek isteyecekler kendilerini kadroya girebilmek icin.ama insallah bu sacma sapan kurali kaldirirlar cünkü bu kural en cok anadolu kulublerinin isine geliyor sinir kalksa 1 m eden adami büyük kulublere 5-7 kakalayamacaklar
Fenerbahçe ve bazı takımlar Haluk Ulusoy TFF başkan adayı olursa karşısına Celal Doğan'ı çıkarmayı düşünüyormuş. Obradovic'in imza töreninde bile bulunan bir isim Celal Doğan, diğer tarafta da Galatasaray'lı, Galatasaray'ı kayıran ve kollayan imajı olan Haluk Ulusoy var. Kim seçilirse seçilsin kaos ortamı devam eder, Hasan Doğan'dan sonra tarafsız olduğuna inanılacak kimse gelmedi, gelecek gibi de değil..
İşte Süper Lig'deki ekiplerin şampiyonlukları için verilen oranlar:
Galatasaray 1.90
Fenerbahçe 2.60
Beşiktaş 10.00
Trabzonspor 20.00
Bursaspor 40.00
Eskişehirspor 70.00
Kayserispor 75.00
Kasımpaşa 95.00
Gençlerbirliği 125.00
Sivasspor 125.00
Antalyaspor 125.00
Gaziantepspor 200.00
Çaykur Rizespor 200.00
Erciyesspor 250.00
Kardemir Karabükspor 250.00
Torku Konyaspor 250.00
Elazığspor 750.00
Akhisar Belediyespor 750.00
Galatasaray'ı favori görmüşler ama çok kazandırmıyor. Fenerbahçe'de aynı şekilde. Risk budur diyorsanız Beşiktaş'a oynayın.![]()
Transfermarkt futbolcuların piyasa değerlerini güncellemiş. İlk üçü Galatasaray'lı oyuncular kapmış.
http://www.transfermarkt.com.tr/tr/s...ewerb_TR1.html
Takım değerlerinde Galatasaray 149, Fenerbahçe 146 milyon euro olarak gözüküyor.
http://www.transfermarkt.com.tr/tr/s...ewerb_TR1.html
İlk 4 diyelim ona Fernandes ve Selçuk aynı fiyat,Fernandes alfabetik sıradan önde gözüküyor.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Hugo Almeida 7 milyon euro mu?Şimdi satmak istesek, 5 milyondan fazla veren çıkmaz. Bizimkiler de o paraya göbek atarak satar.
Cidden silinmesin mesaj,bu kadar içinde biriktiyse kalsın yani,büyük ihitimal Fernandes'i kötülediğimi düşündü herhalde,öyle bir düşüncem yoktu.Sadece Fernandes ve Selçuk'un 4. olduğunu belirtmek istedim,düzeltme yaptım,rakamların bir önemi yok benim açımdan isterse değerleri 1 euro olsun.
Gece gece şaştım kaldım yahu.
http://amkspor.com/2013/07/12/tff-pa...-el-koydu.html
Küfür ettim say.
Süper Kupa finali Kayseri'de oynanacakmış.
Noldu taraftardan mı korktunuz ?
Football is simple,but Football Manager is not
Orham Şam kadro dışı bırakılmış. Enteresan bir karar.
1. Hafta:
Konya-F.Bahçe
BJK-Trabzon
G.Saray-G.Antep
Eskişehir-Bursa
Kayseri-Sivas
Akhisar-Elazığ
Ç.Rize-G.Birliği
Antalya-K.Erciyes
Karabük-Kasımpaşa
İlk derbi, 5. hafta BJK-GS...
1. Hafta : BJK - TS , 5. Hafta : BJK - GS , 7. Hafta : FB - TS , 11. Hafta : FB - GS , 13. Hafta : BJK - FB , 16. Hafta : GS - TS
Fikstürlerin kurayla oluştuğuna inanmak çok zor, Beşiktaş ile 4-5-6. haftalar dışında maç yaptığımız bir sezon hatırlıyor musunuz?
Bu aralar Galatasarayi hep sonlara atiyoruz fiksturde
Ve galiba butun ilk yari derbilerimiz disarda
Fikstür önceden renkler ile belirleniyor. Bazı ihtimaller önceden engelleniyor. Sonra bayrak çekiliyor. Kime hangi renk gelmişse o şekilde fikstür oluşuyor. Eskiden beri böyleydi. Tamamen rassal değil yani fikstür çekimi. Çok detaylı bilmiyorum ya da belki değişmiştir. TFF'ye sorulması lazım.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
gs nin kadrosu epey sismis, en pahali kadro acik ara. ilk10da da 6 oyuncusu var.
en genc kadro kayseride 23,6 / en yasli kadro ise galatasarayda 28,2 ...
bizim yas ortalamamiz baya yukselmis yalniz
Gaziantepin yeni sezon formalari
![]()
Forma kalıpları güzel ancak üzerine bir reklam donatma mekanizmamız var ki formaların anasını ağlatıyoruz, Yazı ve Numara fontlarına değinmiyorum bile.
...
Antep'in formaları sırayla Celtic, Galatasaray, Man.Utd olmuş kalıp açısından3. forma muhtemelen çok güzel olacaktır ancak forma numaralarında kullanılacak arial fontu tabii ki içine edecektir formanın.
Screw you guys, I'm goin' home
Amblem yok + Flamengo terk olmuş.![]()
Canım FEDA olsun sana !
Bence çok güzel olmuş. Ancak kalıbın yanında kullanılacak olan forma reklamları ve zorunlu Arial yazı ve sayı fontu formanın çekiciliğinin gitmesine sebep olacak. Çağ dışı bir karar Arial fontu. Sanki resmi yazışma yapıyorsun. Premier Lig'de önceden vardı her takımın kullanması zorunlu fontlar. Sanırsam özel bir tasarımdı. Onun gibi birşey tasarlatıp zorunlu yapsan gam yemeyeceğimde, oldukça düz bir yazı tipi olan Arial kullanılacak dersen ne kadar geri kafalı olduğun ortaya çıkar. Yarın öbür günde çıkar birisi Comic Sans MS kullanılacak der
![]()
Font meselesi zaten amacı olmayan saçma sapan bir zorunluluk. Yakında forma dizaynına da karışırlarsa şaşırmamak lazım.
Canım FEDA olsun sana !
Arial'e kadar yazı tipi mi yok.Bu karar bile işlerin Tff'de nasıl baştan savma yapıldığının göstergesi.
bu demirörenin baska isi yok galiba tff ofisinde.. sacma sapan degisiklikler yapiyor önce 6+0+4 simdide bu font meselesi.. tamamen mantiksiz..
16 Ağustos 2013 Cuma
Medıcalpark Antalyaspor - Kayseri Erciyesspor
17 Ağustos 2013 Cumartesi
Kdç Karabükspor - Kasımpaşa A.ş.
çaykur Rizespor A.ş. - Gençlerbirliği
Torku Konyaspor - Fenerbahçe A.ş.
18 Ağustos 2013 Pazar
Eskişehirspor - Bursaspor
Akhisar Belediyespor - Sanıca Boru Elazığspor
Beşiktaş A.ş. - Trabzonspor A.ş.
19 Ağustos 2013 Pazartesi
Kayserispor - Sivasspor
Galatasaray A.ş. - Gaziantepspor
Atatürk Olimpiyat'ın koşulları göz önüne alındığında Beşiktaş-Trabzon maçı, 20.00'da oynatılamaz mıydı acaba? Neyse, cuma veya pazartesi günü oynamadığımıza şükredelim.