Ünasl Aysal, tekrar mikrofonu aldı ve taraftarın salondan çıkmasını rica ediyor.
@salsabasket
Tabii şimdi sponsorların katkısı yadsınamaz.Ama sponsor gökten mi yağıyor?Araştıracan,ikna edecen gerekirse boğazına yapışacan.Sonra öyle bir imza attıracaksınki söz verdiğinin 1 doları az bütçe verdimi o bahsi geçen bütçe kadar tazminat alacaksın.
Saygısızlık mı savunuluyor?
Bu forumun kurallarına da aykırı.
Spor barış ve kardeşliktir, olması gereken de alkışlamaktır.
Lakin sahada yapılan o büyük saygısızlığı bu yıla kadar hiçbir şampiyonluk sonrası hiçbir takım taraftarı yapmadı. Elbette ki yapılmazdı Fenerbahçe cephesinde bence.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Bizim ülkede sponsporun kavramı çözülememiş ki... Sponspor deyince torpil anlaşılıyor![]()
En emin olduğum branştı sezon başında erkek basketbol ki en sona kalması da enteresan oldu. Halkayı tamamladılar ve 5'i 1 yerde gelmiş oldu. Gerçekleştirilmesi çok güç bir başarı, senelerdir sekiyordu ve bu sene gerçekleşti, Türk spor tarihinde unutulmayacak bir seneyi geride bırakıyoruz. Şimdi hedef artık bu branşlarda avrupada başarı olmalı ki o yönde de çalışmalar sürdürülüyor. Çünkü yurt içinde artık bu 5 branşta da ilk 2 harici bir sırada olacağımızı düşünmüyorum önümüzdeki sezonlarda da.
Seneye İstanbul'da Final Four neden olmasın, bizler inanıyoruz.
Bu arada tebrik etmeyi unutmışum . Tebrikler Fenerbahçe.
Birde bence GSCC'de Euroleague kalitesinde olduğunu kanıtladı.
Tebrikler her iki takımada... Seri gerçekten ama gerçekten mükemmeldi.![]()
Fenerbahçe taraftarı o son olan olayları yapmazdı rakibi alkışlar gönderirdi falan geçelim bunları arkadaşlar. Fenerbahçe taraftarı kendi takımı şampiyon olamadığında stadı yaktı. Ben yanlış hatırlamıyorumdur umarım.
Tebrikler bu arada.
Football is simple,but Football Manager is not
Buraya kadar uzamamasıı gerekiyordu serinin. Buruk bir sevinç olsa da genele bakınca 5'te 5'in mutluluğu fazlasıyla büyük benim için. Mücadele eden herkese emeklerinden dolayı saygılar.
Maç sonrası olaylara değinip de terbiyesizliğe prim tanımamak gerek ama sorun sadece Oğuz'un smacında değilmiş demek ki. Ama hırsızın hiç mi suçu yok demiştim. Hırsızın da suçu varmış. Smaçtan sonra çirkefliğinden dem vurulan Oğuz Savaş ise adam olduğunu gösterip, şampiyonluktan önce Galatasaray takımını tebrik etmiştir. Hiç tanımadığımız insanları karalamak konusunda hiç de zorlanmıyoruz maalesef.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
5'i bir yerde sonunda gerçekleşti.Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
Fenerbahçe'yi tebrik ederim.Kritik anlarda buldukları sayılar ile maçı alıp şampiyon oldular.Bizde taraftar olarak bu sezonun keyfini fazlasıyla çıkardık.Herşey için teşekürler.Bu takımdan sezon başı kimse final beklemiyordu.Ancak oyuncular bu sene gerçekten elinden geleni fazlasıyla yaptılar.Canları sağ olsun.Tutku ve Shipp'in göz yaşları herşeyi anlatıyor.Artık seneye daha güçlü kadro ile daha iddalı olmalıyız.
Galatasaray'ın henüz Euroleague seviyesinde olmadığını düşünüyorum.
Fenerbahçe, 1 sezon boyunca 3 kulvarda üstdüzey mücadele ederek ciddi oranda yoruldu. Vidmar ve Mirsad'ın ciddi sakatlıkları, Ömer'in zaman zaman sakatlıkları, Engin'in erken kaybı ile rotasyondaki 1 numarada yaşanan sıkıntı (ki bu yüzden Ukic çok yıprandı bu sezon, Jasikevicius geç geldi ve gelen kadar çok yıprandı manevi olarak da takım. Greer'in verdiği manevi zararı kimse veremezdi. Jasi de yeterli verim gösteremedi.) Fenerbahçe'yi sezon sonunda direncini ve gücünü düşüren etkenler oldu. Derbinin motivasyonu zaten üst seviyededir, Fenerbahçe ve Galatasaray isimleri zaten motivasyonu yükseltir. Kaybedilen 2 maçta Fenerbahçe'nin laubaliliğinin aşırı etkisi var, uzunların rotasyonunun da daralması ile birlikte savunma direnci de daha fazla düştü. Kaya'nın anlamsız top kayıpları da tuz biber ekti. Lavrinovic'in de sezon sonua doğru düşen formu da zorlanmasına yol açtı takımın. Kinsey'siz mücadele etmek de, onun sakatlığı da play-off finalinde Fenerbahçe skor ve savunma direncini azalttı. Vidmar, Mirsad ve Kinsey olsa kesinlikle bu düşük seviyede olmazdı Fenerbahçe.
Sakatlıklardan dolayı eksiklen kadroda 3 uzun ile Final-Four yapamazsınız zaten. Euroleague 2. turdan itibaren sakatlıklardan dolayı çok fazla daralan kadroda çok fazla aynı oyuncular aşırı süreler alıp çok fazla yoruldular. Sean May'in biraz kıpırdanması bile daralan uzun rotasyonunu çok rahatlattı görüldüğü gibi.
4-0 olmamasından ötürü ise iyi oynadık düşüncesi tamamen yanlıştır. Fenerbahçe play-offta kendi seviyesinin çok çok altında basketbol oynadı. Barcelona ve Olympiakos galibiyetlerindeki Fenerbahçe basketbolu (yani sapasağlam bir Fenerbahçe) ligi tamemen kayıpsız bitirebilecek bir oyundur.
Fenerbahçe iyi oynamadı ise Galatasaray da iyi oynamadı. İki takım da mücadele etti, mücadeleden ötürü göze hitap edebilir ama oynayan oyun iki takım için tatmin etmiyor. Run&Gun hücum ile Euroleague'de guptan çıkmak imkansız, o dönemde oynayan basketbol bütün takımlar için çok sert olacak. Böyle 80'in üzerinde skor yediğiniz zaman neredeyse hiçbir maçı kazanamazsınız Euroleague'de (hatta rakibi 70'de tutmalısınız), tamamen savunma ile maç kazanabilirsiniz.
Galatasaray'ın yerli rotasyonu dar ve kaliteleri tartışılabilir. Andric 4,5 oynuyor, esas bir 5 numara ihtiyacı apaçık. Ermal devam eden lig içinde çözüm değildi, play-offta etkili olabildi. Jerry Johnson çok fazla drive ile oynuyor, ne yaptığın çoğu zaman kendisi bile bilmiyor, fazla gözü kara oynuyor. Bu da zarar verebiliyor. Fiziği çok zayıf, savunmada takımı düşürür. Tutku sezon içinde çok fazla gelgitler yaşayan bir oyuncu, play-offta beklentilerimin üzerine çıktı. İyi bir takımda iyi bir rotasyon oyuncusu olmalı en fazla.
Haluk 40 yaşına girecek seneye, süreleri azalacaktır. İsabet oranının düştüğünü görüyorum, 3 numarada etkin bir isim eksikliği hep vardı Galatasaray'da. Euroleague için tek hazır isim bence Shumpert, sezonu iyi bitirdi bence. Shipp verimsiz bir oyuncu bence, şut isabet oranı da düşük. Galatasaray'daki yabancılar savunma direnci gösterdikleri için takımı üste çıkardılar. Andric'in iyi bir performans göstermesi, gelişimi lig için önemli. Caner Topaloğlu ve Evren Büker Euroleague takımı oyuncuları değiller kesinlikle. Zaten takımın geri kalanı ise A takım deneyimi olmayan oyunculardan kurulu.
Seneye Galatasaray finale kalamayabilir. Efes Pilsen kadroyu yeniliyor, Savanovic ile anlaşmışlar. Mükemmel bir transfer, üzüldüğümü söylesem desem yeridir. İki takım da transfer sezonunu istediği gibi geçirirse seneye bu zamana kadar ki en güçlü Fenerbahçe ve Efes Pilsen çıkabilir ortaya. Konuşulan isimler dudak uçuklatıcı cinsten.
Euroleague elemeleri için doğru transferler gelmezse Galatasaray için çok zor olabilir önümüzdeki sezon. Banvit'in de seneye güçlü geleceğini düşünüyorum. Oktay Mahmuti'nin takımın temposunu yükseltmesinin çok etkisi var. Seneye daha zor bir lig olur kesinlikle.
Last edited by Cengo : 18.Haziran.2011 at 01:01
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Diğer oyunculara haksızlık etmek istemiyorum ama Ömer Onan çok farklı be arkadaş.
Takımın ruhani lideri , en kritik anlarda elini taşın altına sokan adam ve gerçek bir F.BahçeLi daha ne olsun. Helal olsun sana Ömer Kaptan. Bu taraftarın gönlünde yerin hep ayrı olacak.
Efes konusuna girmeyelim hep söyledim.20 MD bütçeleri var ama ne yapacakları konusunda fikirleri yok.
Bu sene 5'te 5 yaparak büyük bir başarıya imza attık. Başta Ömer olmak üzere tüm oyuncularımızı ve bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
GSCC a haksizlik etmeyin bence. Onlar da kaliteli bi kadroya sahipler ve FB karsisindaki direncleriyle eurolig seviyesinde olduklarini gosterdiler. Butun yabancilarini begendim izledigim maclarda. Shipp, JJ, Shumpert bi de yugoslav pivot hepsi de iyi yabancilar. Tutkunun da kalitesini tartisacak degilim, keske bizde oynasa diyecegim bi guard. Eger FB Ulker en iyi basketbolunu oynayamadiysa, rakibinin buna izin vermedigini de unutmayin. 2-3 takviyeyle GSCC en az bizim kadar iddiali olacaktir gelecek sezon.
Kadro kalitesini felan bilmemde bu taraftar bu takıma gelecek sezon yine final oynatır.Bir başkayız taraftarımız ile.Ama takviyeler şart.1,4 ve 5 numaralarda eksiğimiz var.Evren son derece kötü bir sezon geçiyor.Haluk belki bırakır basketbolu.Shumpert'ın türk statüsünde olması büyük avantaj.Yerliler arasında Ender Arslan,Kerem Gönlüm ve Furkan Aldemir'in ismi geçiyor.Ben gelecek sezon basketbola daha fazla yatırım yapılacağını düşünüyorum.Bu sene finale kadar çıkmak herksin iştahını kabartmıştır.Bakalım neler olacak.
Zaten ben senin aciklamalarin dolayisiyle fikrimi belirttim. Bizim takimda da duzeltilmesi gerekenler var. Duzgun bi 5 numaralari yok demissin sanki bizde var mi. Kaya skoru yok, Lavrinovic hayal kirikligi, Sean May soru isareti. Obur taraftan Kinsey muzmin sakat, Ukic gelgitleri olan bi guard, Mirsad kariyerinin sonunda vs vs. Fikrimin arkasindayim, bu GSCC bi kac takviyeyle basa oynar.
Mirsad bu sezon sakatlanana kadar nereyse kariyerinin en iyi sezonuna yaklaşıyordu.
Ukic bırak ligi Avrupa'daki sayılı bir kaç en iyi guarddan biri. Tartışılmaz bile bu, sezon boyunca mükemmele yakındı.
Vidmar gibi kaliteli bir pivot varken nasıl pivot yok? Sean May sezon sonuna kadar yerine idareten geldi.
Kaya rotasyon için kalite bir uzundur, sürelerini kısaltırsan verim alırsın. Oğuz'un da süreleri kısalınca verimin daha da artar, Oğuz genç ve yetenekli bir oyuncu. Henüz daha 23 yaşında, gelişimi devam edecektir. Süreleri kısaltarak oynadığın zaman nasıl iyi basketbol oynadığın ortada: bkz. Barcelona ve Olympiakos galibiyetleri.
Kinsey nasıl müzmin sakat? Kinsey'in tartışılır hiçbir yanı yok. Son sakatlığına kadar minimum sakatlık yaşadı ve çok verimliydi hem hücumda, hem savunmada level atlattı.
Ömer Onan kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi kaptan. Tomas'ın alışma süreci uzun oldu, başta dalgalı performansı ama çok özel bir oyuncu olduğu kesin, ligin ikinci yarısında gerçek performansına yaklaştı.
Lavrinovic sezonun ilk maçlarından sonra iyi oynadı, sezon ortasından sonra çok düştü. Yerine çok kaliteli bir uzun gelecektir kesinlikle, çalışmaları olduğundan eminim. Rytas'ı gitmesi an meselesidir.
Bu takımın temeli çok sağlam. Chuck Eidson konuşuluyor, Euroleague'in en değerli 3 numarası. Ben üzerine düşülünülecek, karamsarlığa kapılacak hiçbir yönü olmadığını düşünüyorum.
Drafta da girmekten vazgeçmiş sanırım. 100. yılında Karşıyaka göndermeyecektir, yoksa yönetim taraftarlarıının taşkınlarına cevap veremez ve yerinde daha fazla kalamaz. Furkan'ın da 1 sene daha kalma konusunda özverili davranacağına şüphem yok, daha fazla süre alabileceği sevdiği bir takımda kalarak kendisini geliştirmesi gerektiğinin farkında.
Geçene sene 1 M Euro istiyorken, bu sene kapıyı en az 2,5 M Euro'dan açacakları düşünülürse satmamak isteyebilecekleri ihtimali en yüksek olanı. Satmak istediği zaman Efes Pilsen ve Fenerbahçe de talip olacaktır (ki öyle bir çalışmaları da var), ki hiç de o kadar kolay olmaz transferi.
Ender Arslan'ın oyunundan hiç hazetmiyorum, Efes Pilsen'e de zarar verdiğini düşünüyordum. Çok fazla topla oynayarak hücum sürelerini aşırı eritiyor. Galatasaray için faydalı olabilir mi bilemiyorum. Kerem mantıklı ama eğer Efes tekrar ikna ederse başka da yerli oyuncu kalmaz. Efes'in de yerli rotasyonu dar gerçekten.
Last edited by Cengo : 18.Haziran.2011 at 01:35
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
2. Yarısından sonrasını izleyemedim maalesef. Ama sonuca bakılırsa yine çok heyecanlı bir maç olmuş. Bize bu heyecanı yaşatan takıma ve taraftara sonsuz teşekkürler.
Fenerbahçenin kazanacağı zaten beklenen birşeydi. Tebrkler Fenerbahçe.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Alex10combr Alex10.com.br
Tebrikler Fenerbahce spor kulubu!!!! futbol,basket(bayan-erkek),voleybol(bayan-erkek)...muthis sezon!
2 saat önce
Alex10combr Alex10.com.br
SAMPIYON!!!!!!!! Tebrikler FB ULKER!!!!
2 saat önce
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Hepsini takip ediyorum, bu kadar aşırı olmadı. Bir iki uyarı ile dağıldı yapanlar.
Tek yaşanan olay, Ergin Ataman vardı sanırım bir seyirci ile kavga etmesi sonucu arkasından atlayanlardan dolayı olmuştı. Bastırılması biraz uzun sürdü, kızgın taraftar grubu Ergin Ataman ile ağız dalaşını bitirmediler.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Ben en başından beri bugün olanlara tepkiliyim, hatta verdiğim tepki fazla olduğu için attığım mesajlar değiştirilmiş yöneticiler tarafından, o kızgınlıkla kurallara aykırı kelimeler kullanmışım. Niyetim herhangi bir kıyaslama yapmak da değildi, ancak sizin mesajınız genelde olduğu gibi yine fazla taraflı, subjektif ve gerçeklerden uzak olmuş. Son verdiğiniz cevap da aynı şekilde bence. O güne ait video;
http://www.youtube.com/watch?v=cKF9FgoXLqI
İsteyen izler, bilmeyen görür. O gün son düdük geldiği anda yağmaya başlıyor maddeler, bence sizin söylediğiniz kadar basit değildi. Fenerbahçe taraftarı kesinlikle yapmazdı bugünkü olayları demek için, öncesinde sağlam referanslar göstermek gereklidir. Sizin kişisel görüşünüz yetmez. Bugün her takımın taraftarı aynı şeyi yapardı, geçmişte olanlar geleceğin teminatıdır, bende buna eminim, ne yazık ki.
Gelecek sene sağlam transferler ile hedef yine final, hatta şampiyonluk olmalı. Avrupa'da da gidebildiğimiz yere kadar giderek tecrübe kazanmalıyız. Cafe Crown'la olan bağ bu maç ile bitti diye biliyorum, seneye sponsor Medical Park olacak ve bütçe artacak.
Zaten FB Ulker icin karamsarliga kapilmis degilim, sadece GSCC icin geleceginin umitsiz olmadigini dusunuyorum. One cikardigin artilardan ziyade ben gordugum eksileri belirttim senin GSCC icin yaptigin gibi. Yoksa tabii ki Avrupa klasinda skorerlerimiz var, Oguz u her zaman begenirim. Ukic de sahip olabilecegimiz en iyi guardlardan biri. Yanlis anlama olmasin.
Benim de beklentim 4-0 di, seri 4-2 bitti diye yerden yere vurmuyorum takimimi, sadece GSCC kucumsenecek bi takim degildi onu gorduk ve bu durumdan da cok memnun oldugumu soylemeliyim. Futboldaki rekabetin basketbola da yansimasi medyanin da bu spora egilmesini sagladi.