Bu suç olamaz sadece etik değil
Kimseye kefil olmayacaksın hele ki gözünle göremdiğin hiçbirşeye.Beşiktaş'ım,Fener'im,Trabzonspor'um,ysp or'um,xspor'um temiz deyip karşıya geçeceksin.Onların bir suçu yok suçu işleyenler şahıslar ve onlara da hiçbir zaman körü körüne kefil olmayacaksın.
Aziz Başkanın ağzı bayağı bozukmuş gerçektenBunun dışında kadro öğrenme meselesi için daha öncede yazdım resmi kadrolar esame listeleri verildikten sonra yani maçtan 1 saat önce belli olur o yüzden suç değil yukarıda "vay vay vay" çekmeleriniz en fazla etik değil denilebilir.
Böyle bir düzenin içinde 82 puan alan trabzonspor'a da tebrikler tabi onlar teknik takibe yakalandığında dahi devamını getirmeyen savcıya da.
Sürekli sonu belli sonu belli diyosunuz göreceğiz sonunu şu haberlerde çıkan bagajdaki para dışında delil değil bu atladığınız haberler.O paranın da şike parası olduğu ispatlansın ondan sonra görüşelim.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Last edited by DisCo : 22.Aralık.2011 at 19:49 Reason: Biraz dikkat!!!!!
Last edited by DisCo : 22.Aralık.2011 at 19:49
En magdur adam Can Arat
Sekip Mosturoglu Sporx genel yayin müdürü Tahir Kum beyefendiyi arayip Emenikenin Gs'ye transfer olacagi yönunde yalan haber yap diyor.Maksat Gs'nin elinden aldik olsun.Abi hakikaten helal bu kadar derin her detayi düsünebilmek yetenek ister.Emenike'nin gs'ye transfer haberinin linkide var ama tel den yazdigim icin ekleyemiyecegim.
Ek Dosyaları nereden bulabiliriz ?
Yahu ben şu Aziz Yıldırım'ın kadro konusundaki konuşmanın suçu bırak neresinin etik olmadığını merak ediyorum. Spor gazeteleri muhabirleri takip ettikleri takımların ilk 11 lerini ya da taktik kadrolarını öğrenmek için hafiye gibi çalışırlar. Hatta maçlardan 1-2 gün önce sürpriz taktik,taktik antremnada pres çalışıldı şu oyuncu yedek takımla oynatıldı diye her takımın maçı öncesi bu zamana kadar binlerce haber çıktı. Beyler bu konuşmanın en ufak bir etik olmayan tarafı yoktur.. Gazeteciler bile taktik antreman haberlerini gazetelerine ve internet sitelerine koyarken bir takımın başkanının rakibinin olası kadrosunu öğrenebilmek için telefonda konuşması gayet normal.
Kusura bakmayın ama eğer bu konuşmayı etik olmayan diye haber yapan site veya gazete varsa resmen saçmalıyor ve bu haberi okuyanlarla dalga geçiyor demektir.
Yuh diyorum başka hiç bir şey demiyorum.
NOT : Her takım rakibini araştırması için rakip takımın antremanlarını takip edecek veya rakip takım hakkında bilgi alabilecek ajanlar kullanır ve bu normal bir maç öncesi hazırlığıdır zaten!!
Bir Dost
Hellbells
Tek tek değerlendirdiğimiz zaman haklılık payı var. Bu işi tek tek değil süreç olarak değerlendirmek gerekiyor.
X başkanının rakibin kadrosunu öğrenmek için yaptığı konuşmalar yakalandı. Bu durumda öğrensen ne olacak. Pokemon savaşımı yapıyorsunuz deriz. Elde Elmander varsa savunmada Pepe olsa da o oynar Servet Çetin olsa da o oynar. Kimin oynadığını öğrenmeye gerek yok der geçersin. Bilgiyi vereni eleştirirsin vs.
Sürece baktığınız zaman kadroyu öğrenme çabaları organize hale gelmiş olaylar silsilesinin bir parçası olarak görülür.
Bu iki konu bu olayın değerlendirilmesinde önemli bir kriterdir.
Can Arat'ın sevgilisi ile olan konuşmaları hangi mantıkla şike soruşturması iddianamesinde yer alıyor hala anlamış değilim.
...
http://www.sabah.com.tr/SabahSpor/Fu...un-dagitiliyor
70 tane ek klasör eklenmiş. Devamı da gelecekmi buradan indirmek isteyen olursa ulaşabilir.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Yine de o kısımlar afişe edilmemeliydi.Soruşturmayı etkileyen kısmı olabilirdi orada sadece.
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
O kadar gereksiz, saçma şeyler paylaşılıyor ki, insanın özelini gayet rahat öğrenebiliyoruz. Hangimiz küfürlü konuşmuyor ya da telefonda arkadaşıyla konuşurken neler neler konuşabiliyor. Bir savcı bunları nasıl değerlendirmeye alır aklım almıyor.
Ayrıca, gazetelerde, haberlerde zaten oynanacak maçla alakalı kadrolar paylaşıldığında sorun yok, bu haberi yapan gazeteciler direk söylediğinde sorun var. Yani Fenerbahçe soyunma odasında yaşananlar gazeteye çıktığında sorun yok ve hatta gizlilik kararı olan, sadece savcı ve teknik takip yapan ekip hariç saysan 10 kişi bile çıkmayacak kişinin bilmesi gereken şeyler çarşaf çarşaf etrafta yayınlanacak, bu esnada çıkıp şimdi vay efendim nasıl olur da rakip takımın kadrosunu öğrenir diyenler ses çıkarmayack, işlenen suça tepki koymayacak ama şimdi Fenerbahçe aleyhine durum olduğu için yapılanı yanlış bulacak. Yok ya, neredeydiniz çok gizli denen şeyler gazetelerde çıkarken, o zaman bu gizli şeyler nasıl paylaşılıyor diye neden tepki göstermediniz?
İyi de orada basına kapatıldıktan sonra yapılan kadro vs. anlatılıyor.Bu yapılan iş basına kapalı yapılıyorsa demek ki gizli kalması gereken önemli bir şey.Ama Aziz Yıldırım bunu gizlice öğreniyor çok kolay bir şekilde.Ve bu yaptığı da çok etik bir şey oluyor.Sizin şike ve etik anlayışınıza hayran kalmamak elde değil.
Aygün tek soru, gizlilik kararı varken ya da hadi yokken bile, bu belgeler nasıl paylaşılıyor diye tepki gösterdin mi? Bunu düşündün mü?
Fenerbahçe soyunma odasında şöyle olmuş, böyle olmuş diye haber yazılırken bu nasıl olmuş, nasıl duyulmuş diye düşündün mü? Buna tepki gösterdin mi?
Ayrıca iddianame ile ilgili her yeni gelişmeyi jet hızıyla paylaşanlar, Fenerbahçe'nin açıklamalarını da paylaşırlarsa hoş olur.
Bugünkü Milliyet Gazetesi’nde, Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’ın, hakemlerin hangi takımı tuttuğuna dair bir sınıflandırma yaptığı yönündeki iddialar, "Hakemleri Fişlemiş" başlığıyla, ana sayfadan üst manşet olarak verilmiştir.
Haberde adı geçen Sayın A.Kaya Enişte, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlık makamına bir mektup göndererek, Kulüpler Birliği Başkanı unvanını da taşıyan Başkanımızla, hakemlerin tuttuğu takımların kamuoyuna yansımasının tarafsızlığa gölge düşüreceği endişesini paylaşma ihtiyacı duymuştur.
Sayın Enişte tarafından Başkanımıza gönderilen bu mektup, Genel Kurul Üyelerimizden gelen diğer tüm e-mail ve mektuplar gibi Başkanımızın sekreterine ait bilgisayarda arşivlenmiştir.
Ayrıca, bugün, ’FİŞLEME’ gibi bir manşetle sunulan bu haberin, aslında 16 Ocak 2009’da Akşam Gazetesi’nde "İşte hakemlerin tuttuğu takımlar" haberinden birebir alıntı olduğu açıkça görülecektir.
Zira, 16 Ocak 2009’da Murat Tarhan imzasıyla yayınlanan ilgili haberdeki takımların da hakemlerin de isimleri aynı sıradadır, tek bir farklılık dahi göstermemektedir.
Bu vesileyle, sırf iddianamede yer alıyor düşüncesiyle hiçbir araştırma yapılmaksızın, ilgi çekmek amacıyla maksadını aşan ifadelerle manşete taşınan haberlerin, yargı aşaması dahi başlamayan bir soruşturma için kamuoyunu yanlış yönlendirdiği açıkça görülmektedir.
Camiamızı doğrudan ilgilendiren bu tip haberlerin yapımı sırasında haberin doğruluğu için Kulübümüzle iletişime geçilmesinin önemini bu vesileyle de hatırlatmak isteriz.
Fenerbahçe Spor Kulübü
Bugün Monte Kristo Kontu'nu izliyodum orada farklı yerde geçen ama birbirini tutan 2 replik vardı.
Birincisi daha önce bir konuda yalan söyleyen papaz'ın şaşkın olan dantes'e söylediği
"Ben aziz değilim, papazım"
İkincisi merhametli olan ancak sonunda fernand'ı öldüren dantes'in söylediği
"Ben aziz değilim,kontum"
sözleri, Siz Aziz Yıldırım'ı ne zannediyorsunuz ? İlah falan mı ? "Bak sen şu adama küfürde ediyormuş" tarzında yorumları burada ve farklı yerlerde okuyup gülmemek elde değil.
Last edited by DisCo : 23.Aralık.2011 at 12:17
...
Aziz Yıldırım küfür ediyor diye eleştiriyoruz. Ne var ediyorsa ediyor. Hangimiz etmiyoruz ki. Tabiki küfür iyi birşey değil ama takıla takıla bunamı takıldınız?
Can Arat'ın konuşmalarının linki var mı ?