şükrü saracoğlu eski başbakan
araziye gelince papazın çayırı hep bizimdi şimdide bizim
şükrü saracoğlu eski başbakan
araziye gelince papazın çayırı hep bizimdi şimdide bizim
Saracoğlu'nda biz kiraciyiz ama irtifak hakkımız var yani stad bizim sadece arazi devletin. Bu saatten sonra o araziyi bizden baskasına vermesi mümkün değil. Zaten almaya çalışıyoruz , yakında alırız. Yani Saracoğlu'nu tamamıyla biz yaptık, baskası değil. Ornek verecek başka stadlar bulun.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Stadın yapımına mı birşey söyledik arazisine mi? Gider moduna girmeden önce yazılanı dikkatli oku. Hepsini geçtim Saraçoğlu genişletilirken kendi arazisinin dışına taşıp stadın dışındaki o mekanların kaçak olarak yapıldığını, daha sonra tapusunun alındığını Kadıköylü olan herkes bilir.
Stadı siz yaptınız da Türkiye'deki sistem gereği kulüpler stad sahibi olamıyor hepsi GSGM'nin olarak gözüküyor. Her ne kadar siz yapmış olsanızda stad devletindir ama tıpkı Arena'da olduğu gibi üst kullanım hakkı sizdedir, siz onay vermezseniz hiçbir şey yapamaz devlet. Sadece milli bayramlarda izin almasına gerek yok sizden. Ama artık milli bayramda kalmadı o ayrı mesele.
Screw you guys, I'm goin' home
Tamam da arazi , stadın yanında hiçbir şey. Stad 100 liraysa arazi 15-20 lira.. Ki yanlış bilmiyorsam onun da kırasını veriyoruz. Devletin bize bahsettigi birsey yok.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Şimdide bizim kulübe taş atmaya başlamışlar,Gs li arkadaşların bu konuya bu kadar karşı çıkmasının sebebi stadın kendilerinin olduğunu iddaa etmeleri ve bu yüzden olası bir Beşiktaş durumu onlar için işin içinden çıkılmaz bir durum olur.Beşiktaş orada oynamazsa akıllarınca o stad onların olmuş oluyor.
Gelsinler Kadıköyde oynasınlar ben isterim valla zeminede bir zararı dokunmaz tedbirini alırlar 1 hafta biz içerde 1 hafta onlar içerde oynarlar kulübümüz kazanır,Kadıköy esnafı kazanır zaten avrupada yoklar neyin tantanasını yapıyorsunuz bu korkaklık niye anlam veremedim.Gerçekten stadın devletin olması sizleri çok etkilemiş her an bir panik var rahat olun ya stadı elinizden almayacaklar.
Stadın arazisi sizde değil ama üst kullanım hakkı sizde değil mi? Siz oraya 49 sene mi kaç seneyse o kadar daha istediğinizi yapabilirsiniz değil mi? Siz şimdi Kadıköy'ün göbeğindeki o arazideki haklarınızdan vazgeçip, şehrin dışında stat yaptırıp, orada yine kiracı olsanız bundan Fenerbahçe mi devlet mi karlı olur? Empati yaptırıyorum sadece![]()
Ya örnekler vermekten vazgeçin.Şu an Türkiye içinde ki bütün stadlar Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nündür.Ayrıca bir kaç sayfa önce Arif abi yapılan sözleşmeden bir bölüm aktardı; Galatasaray'ın izni olmadan Mili bayramlar haricinde hiç bir aktivite yapılamaz TT Arena'da.Biz şimdi ''hayır'' dedik ya eğer üst mevkiler sayesinde stada ortak olmaya çalışan Beşiktaş bunu başarırsa.Her zaman nefretle karşılanacaklar.30 milyon Galatasaraylı'nın bedduaları üzerinde olacak.Ben açıkça söylüyorum.Bizim en kötü günümüzde bizle stadını paylaşmayan takımla stadımızı mı paylaşacağız ? Zaten son yıllarda Galatasaray'ın İnönü'de nasıl karşılandığını biliyorsunuz.Bize böyle davranan taraftarı stadımızdan içeri ''biz'' sokar mıyız acaba ?
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
ne dediğini anladım. elbette devlet daha karlıdır. zaten Arena'da Beşiktaş'ın oynamak istemesinde elbette Galatasaray'ın söz hakkı olacaktır. hatta normal sıradan bir kiracı olsa bile söz hakkı olur. ki Adnan Öztürk çıkıp bas bas bağırıyor izin vermiyoruz diye. aksi bir durum olsa devlet demez mi buna sen neyi vermiyorsun, sus artık diye. adam 1 kere konuşmadı ki her gün vermiyoruz diyor. ama şöyle bir durum var; bana kalırsa başbakan isterse bu işin olmama şansı pek yok. bir de stadın onların yapmış olması , her ne kadar karşılığını vermişseniz bir Saraçoğlundan çok daha fazla söz hakları vardır sizin stad üzerinde. yani bir bakıma hatır vs. devreye girer. ama ben BJK'nin Arena da oynamasını isterim, aksi durumda Saraçoğlu olacaktır. ki bizim birçok taraftar sıcak bakıyor. normalde o şike sürecinde TS'yi şampiyon ilan etmelerinden dolayı kesinlikle istemem ama 110 yıllık bir kulüp eğer böyle statsız kalacaksa gelsin oynasın deriz başka yolu yok. Çarşı kendi terbiyesizliği ile kalır. neyse bakalım zaman ne gösterecek, hadi hayırlısı.
Eboue'yi kendi stadımızda kovalamak istiyorlar herhalde.
Bu arada Alen'den açıklamalarım çarpıtıldı şeklinde demeç geldi. Yani burdan anlıyoruz ki, Beşiktaş cephesinde hemen hemen herkes çok memnun bu durumdan, onlar açısından sıkıntı yok.
Ben bu konuda daha fazla yazmayacağım, bi kaç gündür çok yazdım. Rakip takım taraftarlarının anlamadıklarının farkındayım, Beşiktaşlısı devlet yaptı diyor, Fenerbahçelisi ise Galatasaraylılar sinirleniyor diye eğleniyor.
Burada yazdıklarımızdan bi kişi bile bir şeyler anladıysa ne mutlu bana.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Valla şu Arena sürecinde 2.görüşmeden de red cevabı çıkacağı belli.Arena'nın kapılarının Beşiktaş'a kapandığıda ortada.Fikret Orman onurlu bir duruş sergileseydi şimdi bunlar konuşulmayacaktı.Bize dokunan bir şey yok ancak Fikret Orman'ında nasıl bir hayat görüşü olduğunu gördük.Bu açıdan güzel oldu.
Bir an önce yapsalar şu Fikret Orman'ın çok istediği görüşmeyi.Adnan Öztürk yine verir gereken cevabı.
Sahi İBB nerede oynayacak belli oldu mu? Malum olimpiyat tadilata girecekmiş.Onlarda gelsin bizim stada hem araya Başbakan'ı sokmaları daha kolay onların istedikleri an oynarlar![]()
Biz Bazilarina Anlatmaktan biktik Stad Galatasarayin Diye adamin biride diyorki devletin stad ben ve renktaslarim anlata anlata dilimizde tuy bitti artik son kez bir daha yaziyorum canla kulakla iyice okuyun
“TT Arena G.Saray Spor Kulübü’nün mülkiyetindedir. Bu nedenle G.Saray’ın izni olmadan herhangi bir kulübün Arena’da oynaması söz konusu olamaz. Stadın 49 yıllık kullanım hakkı G.Saray’a aittir. TT Arena, G.Saray’ın taşınmazıdır ve intifa hakkı G.Saray’ındır. Arena ile ilgili 3 protokol yapıldı ve bunların 3’ünde de benim imzam var. İlk protokol 28 Ağustos 2006’da yapıldı. Ardından 20 Nisan 2007’de bir diğer protokol imzalandı. Bu iki protokol rahmetli başkan Özhan Canaydın döneminde imzalandı. Son protokol ise 3 Mayıs 2011’de yapıldı. 3 protokol de bir bütünün parçasıdır” dedi.
http://www.mehmethelvaci.org/ali-sam...-hukuki-durum/Yani Galatasaray Devleti Fazlasiyla Zengin Etmistir Arazi bizimdir Dagilabilirsiniz.G.Saray, üçlü bir protokolle Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen Stadı arazisi üzerindeki haklarını Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne (GSGM); dolaylı olarak TOKİ’ye devretmiş, TOKİ de bunun karşılığında Seyrantepe’de stat yaptırmayı, mülkiyetini GSGM’ye, kullanım haklarını da Sarı – Kırmızılılara vermeyi kabul etmişti.
G.Saray 264 dönümlük Seyrantepe, 35.6 dönümlük Mecidiyeköy arazileri için devletle protokol imzalamıştı.
Bu şekilde TOKİ, TT Arena’ya yaptığı 600 milyon TL yatırımın karşılığında Ali Sami Yen arazisi üzerinden 1 milyar TL’yi aşan bir gelirin sahibi oldu.
Bu araziyi satan TOKİ, TT Arena’nın yapımı için Sarı – Kırmızılıların gösterdiği fedakârlıkla verdiğinin daha fazlasını kazanırken, Ali Sami Yen’in bulunduğu alana yapılacak tesisten G.Saray’a hiçbir pay ayırmayacak.
http://www.cumhuriyetspor.com.tr/oze...g-sarayin.html
Last edited by byariff : 27.Haziran.2012 at 13:55
Arif boşuna uğraşmışsın yine kendi işlerine gelen doğru olacak boşver...
Dönüme takarlar şimdi.
Sizler bu kaynaklara mi inaniyorsunuz?
Ali Dürüst, Suat Kılıç ve Fikret Orman bir toplantı yapıyormuş. Bizim için kötü bir karar çıkma ihtimali çok yüksek.
Haluk yürekli : Bakan çıktı ve konuşmadan gitti.
Bu arada Ünal Aysal 15.00'da Ligtvdeymiş.Merakla dinliyeceğim bakalım neler diyecek.