haberi duydugumda heralde büyük bir mebla karşılıgı sponsorluk anlaşması yapıldı diye düşünmüştüm ama rakamın komikliği ve 110 yıl çok tezat..
110 yıllık gelenek 2milyon için mi bozuldu ? yazık cidden . barça'nın ki daha farklıydı sonuçta aldıkları reklam unicef'ti . bilbao çok daha büyük paralara anlaşabilirdi . 110 yıldır reklam almamış bir takıma reklam vermek pahalı bir şey olsa gerek . yazık olmuş geleneklerine .
110 Yıllık gelenek 2 M € için yıkılmış.Yazık olmuş cidden.Ayrıca formaların üstünede reklam alınmasına karşıyım en azından büyük kulüpler reklam almayabilir.
2M €'ye 110 yıllık geleneğin bozulması gerçekten moral bozuyorYazık olmuş
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Chelsea Robinho için Real´in Kapısını Çalıyor
Chelsea, Brezilya´lı ofansif kanat oyuncusu Robinho için Real Madrid´e teklife hazırlanıyor. Bu transfer için teklifin £19.75 milyonu bulacağına inanılıyor.
Manchester United´dan Cristiano Ronaldo´ya halen imza attıramayan ve bu transfer fiyasko sonrası Ramón Calderón´un Robinho´ya biçtiği bonservis €60m (yaklaşık 48m pound)
Rafael van der Vaart´ı Hamburg´dan kadrosuna katan Real Madrid başkanı Calderón´un, Robinho´nun olası transferi sonrası taraftarların gözünde güveni büyük yara alabilir.
Robinho ise Calderón ile görüşerek Stamford Bridge´de oynamak istediğini belirtti, Robinho´nun, Chelsea´yi tercih etme sebeplerinin başında, bu sezon yeni kontrat yapan ünlü teknik adam Luiz Felipe Scolari var. Robinho yaptığı açıklamada "Scolari hakkında herzaman çok iyi konuştum aynı şekilde oda benim hakkında herzaman çok iyi konuştu, şu anda Chelsea´de ve Dünya´nın bir numaralı teknik direktörü ile beraber çalışmak benim için bir rüya" diyerek gönlündeki takımı açıkladı.
Scolari, Barcelona´dan başka bir Brezilya doğumlu oyuncu Deco´yu transfer etmişti.
Kaynak: Turksportal
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Van der Vaart hızlı başladı!
İspanya Şampiyonu Real Madrid'in Bundesliga ekiplerinden Hamburg'tan transfer ettiği Hollandalı yıldız Rafael van der Vaart, yeni takımıyla çıktığı ilk karşılaşmada golle tanıştı.
Real Madrid'in yeni transferi Hollandalı orta saha oyuncusu Rafael van der Vaart, yeni formasıyla çıktığı ilk maçta gol kaydederek takımının galibiyetine katkı sağladı. Real Madrid'in Kolombiya takımlarından Santa Fe'yle Bogota'daki El Campin Stadyumu'nda oynadığı karşılaşmada takımının 71. dakikada beraberlik golünü atan Van der Vaart, golden 3 dakika sonrada Pepe'nin attığı golü hazırlayarak Real Madrid'in 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 2-1 kazanmasını sağladı. Real Madrid'de tecrübeli oyuncu Michel Salgado karşılaşmanın 20. dakikasında kırmızı kart gördü ve Madrid ekibi karşılaşmanın büyük bir bölümünü 10 kişi oynadı.
Ev sahibi Santa Fe adına karşılaşmanın golü ise, Seijas tarafından 41. dakikada geldi.
İHA
Last edited by TR.CaPTaiN : 08.Ağustos.2008 at 13:22
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Real Madrid kolay kolay bırakamaz Robinho'yu
Sergio Agüero, vatandaşı Banega’nın Atletico Madrid’de oynamasını çok istediğini belirtti.
İki oyuncu da şu anda Olimpik Milli Takım ile birlikte Çin’de bulunuyor. Herhangi bir transfer görüşmesi, Banega Çin’deyken gerçekleşebilir.
Doping testi sırasında açıklama yapan Agüero, “Banega bize gerçekten önemli katkı sağlar” dedi.
Banega henüz geçen ocak ayında Valencia’ya katılmasına rağmen, İspanyol ekibinde bir yer edinmeyi başaramamıştı.
Oyuncunun düşük performansı ve özel hayatındaki çalkantılar sonrasında oyuncu yeni bir başlangıç yapmak istiyor.
Cristiano Ronaldo transferinin gerçekleşmeyeceğinin kesinleşmesinden sonra, Real Madrid'in alternatif bir isme yöneleceği iddia ediliyor.
Bir Portekizli'ye imza attırmak için neredeyse bütün yazı harcayan Real Madrid'in, şimdi başka bir Portekizli ile ilgilendiği haberleri medyada yer buluyor.
Quaresma ile ilgili haberlerde yaz boyunca devamlı olarak Inter'in adı geçiyordu. Yıldız oyuncunun Serie A'ya geçmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyorken, çıkan bu haberler kafaları karıştırdı.
Ronaldo transferinin yatmasıyla, Madrid taraftarlarının süper yıldız hayalleri suya düştü. Van der Vaart transferi gerçekleştirilmesine rağmen, bu ortalama bir taraftarı memnun edemedi. Bu yüzden, Ramon Calderon ve ekibi, Inter'i saf dışı bırakarak Portolu oyuncuyu İspanya başkentine getirmenin yollarını arıyor.
Bu transferde İspanyol devi başarılı olursa, Interliler'in kendilerinden başka suçlayacak kimseleri kalmayacak. Inter, kanat oyuncusu için anlaşmayı çok öncelerden sağlayabilirdi; tabi başkan Massimo Moratti biraz daha atak davranıp, daha az sabırlı olsaydı.
Nikola Zigic'i satmaya hazırlanan siyah beyazlı ekip, Kırmızı Şeytanlar'ın Fransız forvetine talip olabilir.
Manchester United'ın yedek forvet eksikliği sıkıntısına rağmen, Louis Saha'nın Old Trafford'dan ayrılması gündeme geldi.
Roy Keane, 9 milyon Avro civarı bir değer biçilen forveti Sunderland'a almanın yollarını arıyordu. Fakat şimdi, Zigic'in ayrılma ihtimalinin belirmesinin ardından, İspanyol kulübü Sırp forvetin yerine Saha'yı almayı düşünüyor.
Bu transferin gerçekleşmesi, transfer piyasasında bir hareketliliğe sebep olabilir. Forvet hattında sıkıntı yaşayan Manchester, Saha'yı da kaybettiği takdirde, uzun zamandır ilgilendiği Dimitar Berbatov'u alabilmek için daha çok çaba sarfedecektir.
Keane'i Liverpool'a gönderen Tottenham'ın ise, Berbatov'u da kaybettiği takdirde Euro 2008'in yıldızlarından Arshavin'i alabilmek için olanca gücüyle mücadele etmesi muhtemel.
PAsı yüksek bir oyuncu VaLencia eLİnde tutsa iyi oLur.![]()
Bence Valencia onu bırakmaz
Futbolcu Bilgileri
valencianın yüklü bir borcu olduğu açıklandı.20m€ gibi bir fiyata satar.
1899' yılında kurulan kulübümüzün müzesine götürdüğü kupalar:
İspanya Ligi Şampiyonluklarımız [18]:
1928-29, 1944-45, 1947-48, 1948-49, 1951-52, 1952-53, 1958-59, 1959-60, 1973-74,1984-85, 1990-91, 1991-92, 1992-93, 1993-94,1997-98, 1998-99, 2004-05, 2005-06
İspanya Kupası Şampiyonluklarımız [24]:
1909-10, 1911-12, 1912-13, 1919-20, 1921-22, 1924-25, 1925-26, 1927-28, 1941-42, 1950-51, 1951-52, 1952-53, 1956-57, 1958-59, 1962-63, 1967-68, 1970-71, 1977-78, 1980-81, 1982-83, 1987-88, 1989-90, 1996-97, 1997-98
İspanya Süper Kupası [7]:
1983-84, 1991-92, 1992-93, 1994-95, 1996-97, 2005-06, 2006-07
İspanya Lig Kupası [2]:
1982-83, 1985-86
Şampiyonlar Ligi Şampiyonluklarımız [2]:
1991-92, 2005-06
Kupa Galipleri Kupası [4]:
1978-79, 1981-82, 1988-89, 1996-97
Avrupa Süper Kupası [2]:
1992-93, 1997-98
UEFA Kupası Şampiyonluklarımız [3]:
1957-58, 1959-60, 1965-66
----------------
Artık lige az bir zaman kaldı.Racing ile oynayacağımız maça kadar 2 maç daha yapacağız:
11 Ağustos Cumartesi
Mission Hill-Barcelona
15 Ağustos Çarşamba |Beckenbauer Kupası
Bayern-Barcelona
Bayern maçını Kanal 1 canlı olarak verecek ayın 15'inde..
[SIGPIC][/SIGPIC]
Real Madrid, uzun süredir peşinden koştuğu Royston Drenthe'nin kulübü Feyenoord'la 14 milyon avroya anlaşma sağladı.
Oyuncuyu bırakmak istemeyen Feyenoord'un belirlediği 18 milyon avroluk ücrete rağmen iki kulüp arasındaki pazarlıklar sonuç verdi.
İspanyol Marca gazetesinin haberine göre, tam da Hollandalı oyuncu Drenthe transferde zorluk çıkaran kulübünü mahkemeye vermeyi planlarken; iki takım 14 milyon avroluk ücrette anlaşma sağladı.
Bu oyuncuyu bilmiyorum ama Real yine gereksiz bir transferin peşinde gibi geliyor bana
Villarreal sportif direktörü Jose Manuel Llaneza, taraftarların Baptista hayallerini suya düşürecek açıklamalar yaptı.
'Radyo Marça’ya konuşan Villarreal’in danışmanı, takım olarak Julio Baptista ile ilgilendiklerini fakat oyuncunun yüksek maliyeti nedeniyle bundan vazgeçebileceklerini söyledi.
Brezilyalı yıldızı her ne kadar Real Madrid teknik direktörü Bernd Schuster takımda tutmak istese de, oyuncu birçok Avrupa kulübünün transfer listesinde yer alıyor. Buna rağmen kulübe yakın kaynaklar, Real Madrid yöneticilerinin yüksek bir ücrete hayır demeyeceklerini söylüyorlar.
Llaneza konuyla ilgili olarak, “Her ne kadar Baptista’yı istesek de, bu oyuncuya 15 milyon Avro gibi yüksek bir miktar vermek istemiyoruz. Bu nedenle transferden vazgeçebiliriz. Bizden çok daha iyi teklif veren takımlar var,” dedi.
Buna rağmen Villarreal’in ofansif bir oyuncu arayışı içerisinde olduklarını ve Baptista’nın dışında bir kaç ismin daha gündemlerinde olduğu söyleniyor.
Baptista'nın GS ye gelmesini çok isterdim ama olmadı. Villareal alırsa Baptista'yı, yine Sevilla'daki gibi oynayacak geliyor bana.
Transfer pazarının aktif takımlarından Atletico Madrid'in özellikle hücum yönündeki takviyeleri sonucu Mista olarak bilinen Miguel Angel Martinez’e takımda yer kalmadı. Ancak, adı Türk takımlarıyla da anılan İspanyol golcü Madrid'de kalmak istediğini söyledi.
Yöneticilerin aksi yöndeki çabalarına rağmen, Mista’nın takımda kalmak istediği belirtildi.
28 yaşındaki forvet geçtiğimiz yıl Valencia’dan transfer olmuş ve Madrid ekibinde top koşturmaya başlamıştı. Valencia’da beş sezon boyunca oynadığı sürece etkili olan oyuncu, yeni takımında as oyuncular arasına girmeyi başaramadı.
Atletico ile 2010’a kadar sözleşmesi bulunan oyuncunun, teknik direktör Aguero'nun kadrodaki oyuncu sayısını azaltmak istemesi nedeniyle gönderilmesi gündemde. Fakat Mista, takımdan ayrılmayı kesinlikle istemiyor.
Takımdaki diğer forvetlerden Braulio’nun da adı gönderilecekler listesinde yer alıyor. Geçtiğimiz sezon Salamanca’ya kiralık olarak gönderilen oyuncu, çok iyi bir hazırlık kampı geçirmiş fakat teknik direktörün ilk onbirine girmeyi başaramamıştı. Genç yıldızın, Mista’nın aksine takımdan ayrılmak istediği söyleniyor.
Şahsen ayrılmamasına sevidim, GS ye gelmesini istemezdim.![]()
Baptista İspanya ve ingiltere gibi liglerde oynayabilir açık alanda çok etkili asist yapıo gol atıo iyi futbolcu Top taşımasıda müthiş
İyi biri ama ben pek sevmiyom nedense
evet bende okudum bu transfer bıttı
takım oturmuş gibi..şu lig başlasa da atletico nun muhteşem oyununu izleyebilsek..ilk maçta ezeli rakibimizi yensek..
Valencia resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre
20 milyon euro ya transfer bitti.
Barcelona’nın Arjantinli süper yıldızı Lionel Messi, gazetecilere verdiği demeçte, Barça’nın bu sene kadrosunu güçlendirdiğini ve bu sayede kesinlikle şampiyon olacaklarını belirtti.
Messi, takıma gelen yeni oyuncular hakkında “mükemmel oyuncular” yorumunu yaptı.
Barcelona’nın bu sezon aldığı oyuncular arasında Arsenal’den Thierry Henry, Real Zaragoza’dan Gabriel Milito ve Olympique Lyon’dan Eric Abidal gibi kaliteli oyuncular var. Yetenekli oyuncu, transferler hakkındaki sözlerine şöyle devam etti: “Takımımıza fazlasıyla iyi takviyeler yapıldı. Artık çok daha güçlüyüz.”
Messi, ayrıca genç takımdan gelen oyuncuların performansından da oldukça mutlu olduğunu dile getirdi ve en çok Giovani Dos Santos’u ve Bojan Krkic’i beğendiğini söyledi.
Dos Santos, Barcelona’nın tek golünü kaydettiği 1-0'lık Yokohama Marinos maçından sonra gazetecilere “Messi gibi olmak istiyorum!” demişti. Messi, genç oyuncunun bu sözlerini iyimser bir şekilde yorumladı: “Beni örnek almaları gerçekten gurur verici. Bunları duydukça çok mutlu oluyorum. Ayrıca genç takımdaki oyuncuların bu sayede as takıma çıkıp kendilerini göstermek istemeleri kulüp açısından da çok iyi.”
Messi, özellikle ofansif oyuncuların bolluğu nedeniyle kadro genişliği yüzünden takımda forma rekabetinin olacağını fakat bu sayede Barça’nın kazanacağını söyledi. Arjantinli yıldız son olarak kendinden emin bir şekilde taraftara mesaj yolladı: “Taraftarımız korkmasın. Bu sene İspanya Ligi de Şampiyonlar Ligi de bizim olacak.” dedi.
Zigiç Valencia’da!
Valencia, uzun pazarlıklar sonucunda Racing Santander’in golcüsü Nikola Zigiç’i transfer etmeyi başardı.
Cuma günü sağlık kontrolünden geçecek olan futbolcu 5 yıllık sözleşme imzalayacak.
2.02 boyundaki 26 yaşındaki oyuncu, bir çok başka takımdan teklif almasına rağmen Valencia’yı tercih etti.
Marca gazetesine göre, Valencia Racing’e 20 milyon avro bonservis ücreti ödeyecek.
Bu sene nedense Valencia şampiyon olacak gibime geliyor.Racing'ide transferdeki karından dolayı kutluyorum. Yabancı takımların bu durumunu kıskanmaya başladım.![]()
Messi konusunda katılıyorum ama Barça konusunda katılmıyorum nedense.