aykut kocamanın fenerbahçe teknik direktörlüğüne yakışacağını düşünüyorum
aykut kocamanın fenerbahçe teknik direktörlüğüne yakışacağını düşünüyorum
Toplantı bitmedi mi acaba daha.
O istifa edecek; biz yalvar-yakar peşine düşeceğiz... Biraz önce başka bir konuya da yazdım aynısını:
Köprünün altından çooooook sular aktı...
Nerde o günler?.. Nasıl da ağlamaklı olmuştuk?.. (Birisi ben...) Nasıl da tempo tutmuş, telefon yağmuru, mailler... Dilimizde şu tempo:
-"Taraftarız biz çekeriz cefaaaaa!... Büyük başkan bizi bırakmaaaa!"
O günler çok geride kaldı sayın başkan? Bize sakın vefasız deme! Neleri neleri sineye çektik... Ama sen kendi eserine vefa göstermedin ki sayın başkan? Biz senin için 14 Mayıs 2006 kabusunu, o acıyı yüreğimize gömdük... Sırf sen kal diye... Tuttun bize o kabusu yaşatan "köylü kurnazı dahi"yi, bizimle, yaşadıklarımızla alay eder gibi takımın başına geçirdin?
Bu kadar yatırım ve emeğin karşılığı böyle hezimetler olmamalıydı... Sen kendi eserine vefa göstermedin sayın başkan... Arkandan üzülecek miyim? Belki yılların alışkanlığı ile bir burukluk yaşayacağım... Ama "gitme kal" demeyi gerçekten haketmiyorsun artık; gerçekten... O şans sana çok verildi...
fenerbahçe başkanı aziz yıldırım, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte çarşamba saat 12'de basın toplantısı düzenleyecek...
Kaynak: Ersin Düzen, Emek Ege (Twitter)
istifa söz konusu olmayabilir arkadaşlar... mantığım bunu söylüyor.
çarşamba günü yapılacak basın toplantısında daum'un gittiği açıklanabilir, yeni teknik direktör olarak aykut kocaman da açıklanabilir bilmiyorum ama antu'da konuşulanlara bakılırsa daum kulüpten ayrılmış. yeni teknik direktör de ya aykut kocaman olacak ya da başka birisi gelecek.
bunların hepsi varsayım. her ne olacaksa hayırlısı olsun fenerbahçe için.
(/s)
Eğer Daum kalırsa, Fenerbahçe biter. Bu kadar açık ve net konuşuyorum. Kümede kalmak için mücadele eder. Borsada battık. Daum kalırsa, kombineler, forma satışları vs hiçbirşey gelmez. Galatasaray maçında bile o stad dolmaz. Fenerbahçe'yi çok kötü günler bekler. Fenerbahçe'nin en büyük düşmanıdır Daum ve onun futbol anlayışı.
Denizli faciasını yaşadık. O zaman bu nasıl bir acıdır diyordum. Bu sene de aynısını yaşadık, çocuklar gibi ağladım kahroldum. Biz cefayı çekeriz, vefamızı da gösteririz. Ama Aziz Başkanın artık bırakmasını istiyorum. Peşinden koşacak taraftar da olmayacak. Çarşamba günü yapılması gerekenler bence şöyle olmalı:
1. Aziz Başkan 3 yıl üst üste söz verdiğini bunu gerçekleştiremediği için de istifa ettiğini açıklamalı ve genel kurula gidilmeli (Başkan adayım kesinlikle Mehmet Ali Aydınlar)
2. Daumun da takımdan ayrıldığını yeni gelen yönetimin yeni hocayı belirleyeceğini söylemelidir.
Ya da en azından Daum gitmeli ve bir an evvel yeni hoca ile anlaşılmalıdır. Ama ne olursa olsun bizim için birşey değişmeyecek. Hep Destek Tam Destek demeye devam edeceğiz. Yeterki duruşumuz dik olsun. Çarşamba günü bahaneler üretmeyelim. Delikanlı gibi biz bunu yapamadık ama devam edeceğiz. (Eyvallah) Biz bu işi başaramadık, bırakıyoruz. (Hakkımız sana helal olsun Aziz Başkan) Ama bahaneler üretip de Daumun takımın başında kalması, seneye kadroda revizyon yapılmaması durumunda da el insaf Aziz Başkan diyorum? Umarım tüm Fenerbahçeli kardeşlerim için hayırlısı olur...
TariboWest
He evet bende haberlerde duydum birazını. Ne olmuş fenerin borsasına ? Kapatılmış felan diyordu ama tam anlıyamadım.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Benim şahsi fikrimi biliyorsunuz, kökten değişmeli bu takım. Yönetim,teknik ekip, takımdaki bazı yabancılar.
Ama Çarşamba günü çıkıpta eveleme geveleme istemiyorum.
Ya diyecekler ki biz herşeye rağmen buradayız Daum'da bende görevimin başındayım. Transfere,gerekenleri yapmaya hemen başlıyoruz.
Ya da artık ne ben ne yönetim ne de Daum bu takımın başında, seçime gidiyoruz.
haberler böyle.Bu akşam yapılan toplantıda bazı yöneticiler istifa etmeliyiz demişler toplantı sonunda Başkan ve yönetim göreve devam kararı almış.
Çarşamba günü olacaklar Daum ile yollarımızı ayırıyoruz avukatlarıyla görüşmelere başladık maddi konularda anlaşmaya yaklaştık.Bu şampiyonluğun kaçmasına biz sizden daha çok üzüldük gecemizi gündüzümüze kattık ama olmadı.Çok ciddi köklü değişiklikler olacak yeniden yapılanma içine gireceğiz taraftarlarımızdan ve tüm camiadan herkesin huzurunda özür diliyoruz.Bursasporu tebrik ediyoruz diyecekler ve toplantı bitecek toplantımıza iştirakinizden dolayı teşekkür ederiz denip yayın bitecek.
(/s)
Dediğiniz gibi ise bir nevi kabul edilebilir. Adam gibi başarısız olduk deyip, Daumla yolları ayırıp çalışmalara başlayacağız derlerse ve 1-2 hafta içinde bazı yabancılarla yollar ayrılıp yeni isimler gelirse pozitif bir hava olur. Taraftar da desteğini verir. Zaten beklediğim, umduğum dik duruşu yönetimde görürsem bu sene yine katkı yapacağım kulübe. Ne kadar mutsuz olsam da ne kadar hala başım ağrısa da Bitmez Tükenmez Aşkımız Kalbimizde Yaşıyoruz!!!
TariboWest
http://www.express.de/sport/fussball...674772/-/index
Köln expressde bir haber çıkmış. Bunu çevirebilecek biri var mı forumda. Antuda yazılanlara göre Daumun oğlu Marcel röportaj vermiş. Maçtan sonra Aziz Yıldırım soyunma odasına girdi. Herkesin önünde Dauma bağırdı çağırdı. Senin yüzünden şampiyonluğu kaybettik. Son haftaya kalmamalıydı. Ben seni bunun için mi takımın başına getirdim. Bunun hesabını vereceksin. Ne kadar doğru bilmiyorum. Almancası olan varsa yardımcı oluversin.
TariboWest
daum gitti.
(/s)
Aziz Yıldırım'ın istifa etmesi gibi bir durumda Fenerbahçe çok büyük yara alır.Kaçan şampiyonluktan dolayı hepimiz üzgünüz ve de gergin.Bundan dolayı çoğumuz istifa etmesini istiyoruz.Aziz başkanın geçmişte birçok hatası da olabilir.Sadece bu seneyi düşünecek olursak, kaliteli ve nokta transferler yapamadı, Daum'u tekrar takımın başına getirmesi hataydı vs.
Lige 8'de 8 başlayan da, son 9 hafta kalesinde gol görmeyen de, evinde Kasımpaşa'dan 3 yiyen de, Bursa'ya Kadıköy'de 2-0 dan maç veren de aynı takım.Aziz başkan takıma ne lige 8de 8 başlayın dedi, nede ruhunuzu kaybedip Kasımpaşa'dan 3 yiyin.Takımın kötü gittiği dönemde otoriteyi sağlayamamış, elini masaya vuramamıştır.Bu ayrı bir konu.Ama böyle büyük bir trajedi ile bitmiş sezonun ardından; önümüzde Şampiyonlar Ligi eleme turları varken, eneye bu sezon ilk 2ye girememenin vereceği hırsla mücadele edecek olan Beşiktaş ve Galatasaray varken Aziz başkanın istifa etmesi bence takımda bir yıkım yaratır.
Benim görüşüm kesinlikle olması gereken 2 şey varsa;
1-Daum'un gönderilmesi.
Takımın şampiyonluğu kaybetmesindeki en büyük neden Daum'dur benim gözümde.Chelsea, Barcelona, Inter, Twente ligde son hafta şampiyonlukları rakiplerine altın tepside sunmayıp kazanıyorlarsa, kusura bakma sayın Daum sende kazanacaksın! 4 yıl içinde bu camiaya aynı acıyı 2 kez tattırıp, üzerine "Hayat devam ediyor" gibi traji-komik bir açıklamaya da bizim buralarda "Özrü kabahatinden büyük " denir.
Bence teknik direktörlük görevine Aykut Kocaman, Sportif Direktörlük görevine de Rıdvan Dilmen getirilmelidir.Gerek Rıdvan Dilmen gerek Aykut Kocaman'ın bu görevleri kabul etmeme durumlarında teknik direktörlük görevine Bülent Uygun düşünülebilir."Sadece Sivas'ta yaptıkları bu camiadaki baskıyı kaldırmasına yetmez" diyenleriniz olabilir.Mevcut şartlarda Mourinho gibi bir seçeneğimiz olamayacağı için, Galatasaray'ın Bülent Korkmaz'a, Beşiktaş'ın Ertuğrul Sağlam'a verdiği bu şansı bizde ailemizden birine vermeliyiz diye düşünüyorum.İllaki yabancı hoca getirilecekse gönlümde yıllardır yatan isim Paul Le Guen.Tabi Lucescu kadar ülkeyi tanımadığı için kısa vade de (Şampiyonlar Ligi ön elemesi) bir takım sıkıntılar yaşanabilir.Lucescu'nunda Bordeaux'un başına geçeceği söyleniyordu.Oda gelirmi bilinmez.
2-Takıma katkısı olmayan yabancıların gönderilmesi.
Şu an zaten 1 yabancı kontenjanımızın olduğunu düşünürsek, Güiza, Deivid, Bilica, Baroni ile yollar ayrıldığı taktirde bu sayı 5e çıkar.
Ve belki birçok arkadaşım bu düşünceme karşı çıkacak ama ben Alex'in de gönderilmesi gerektiği düşüncesindeyim.Fenerbahçe'ye yılardır müthiş katkısı oldu şüphesiz.Ve Türkiye'ye gelen en iyi 3 yabancı futbolcudan birisi, bu tartışılmaz.Ama Alex bu takımda olduğu sürece, bu takım tek forvet oynamaya mahkum.Karşısındaki takım biraz sağlam olduğu zaman yada adam adama marke edildiği taktirde etkisiz kalıyor.Fm dahi Amc oyuncusunu Inside Forward olarak görevlendirdiğiniz zaman Hız ve Hızlanmasına bakıyor.Alex tarzı oyuncular artık Avrupa futbolunda kalmadı.Bence yıllardır Fenerbahçe'ye yaptığı katkılardan ötürü teşekkür edilip, uğurlanmalı.
Bu durumda kontenjan sayımız 2ye düşmüş olacak.Lugano ve Santos'un 11 oynayacağını düşünecek olursak, direk 11 oynayacak 4 yabancı (mümkünse Brezilyalı olmasın) ve gelecek vaad eden 2 genç yabancı almalıyız diye düşünüyorum.
Umarım yönetim bu sene daha kaliteli ve nokta transferler yapar.Ve inşallah bu camia bir daha böyle bir üzüntü yaşamaz.
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."
Antuda en güvendiğim duyumculardan birinin açıklaması
arkadaşlar bilmiyorum.. şampiyon olsak dahi daum zaten çok büyük ihtimal gidecek diye konuşuluyordu zaten.. hatta bazı duyumlar almıştım‚ sakın bu konuşulmasın denmişti artık zerre umrumda olmadığı için 1 kere yazacağım‚ ayrıntıda sormayın çünkü bilmiyorum..
ingiltere menejerlik sistemi.. başta aykut kocaman‚ altınada liverpool un 2. adamı sammy lee.. bu konuda bazı görüşmelerin yapıldığını biliyorum.. ama ne olur onu hiç bilmiyorum ve bir dahada sormaya niyetim yok..
hepsi bu kadar arkadaşlar..
lütfen soru sormayın zira ne olacağını bilmiyorum.. bu konu sadece öylesine düşünülüp yoklandı mı‚ yoksa ciddi birşey mi onuda bilmiyorum..
iyi geceler..
TariboWest
Zaten Umut yönetim kaldığını açıklarsa mutlaka önemli 1-2 olayı açıklaması lazım. Daumun gittiğini kesin açıklaması lazım zaten de. Ya yeni teknik direktör ya da takımdan ayrılacak oyuncuların isimlerini vererek söylemeleri bizi keser. Yoksa bu yıkım ve kaos devam eder.
TariboWest
Ne olacaksa hepsi Mayıs ayı içerisinde olsun. Sonrasında yeniden yapılanmamı başlıyor, istikrar! mı oluyor onuda DK sırasında yaparlar...
Daum sampiyon olsaydık bıle gıtmelıydı cunku yurumuyor daumla oyun sıstemı flan takık acıdan bence cok eksık
Alaattin Metin: Yönetim devam ediyor. Daum ve Güiza'nın kellesi alındı.
Yazı daha uzun ama özeti bu. Alaattin Metin'in de yanıldığı transfer haberleri olmuştur ama Fenerbahçe yönetimine en yakın gazeteci olması nedeniyle söylediğinin doğru olma ihtimali %99
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Güiza havalimanında "Bir yıl daha kalmak istiyorum." dedi.
Güiza'nın gitmesi çözüm değil. Anelka, Kezman, Güiza... Hiçbiri istenilen verimi sağlayamadı. Anelka takımdan ayrıldı, önce Bolton, sonra Chelsea'ye gitti, Türkiye'de futbolcu değil denen adam İngiltere'de gol kralı oldu, Fransa Milli Takımı'nın banko futbolcusu haline geldi. Güiza için de aynı şeyler söyleniyor, göndersek başka takıma orada iyi işler yapar, İspanya Milli Takımı'na seçilmeye devam eder.
Bence esas sorun Alex. Alex'in takımdan ayrılması lazım. Takımın önü açılması için bu şart. Anelka, Kezman ve Güiza, üçü de Alex'in önünde tek forvet olarak oynadılar. İstenileni veremediler. Alex'in takımdan ayrılması bazı şeyleri değiştirebilir.
Alex'in ayrılması, teknik direktörün de istediği sistemle veya farklı sistemlerle oynamasını sağlar. Zira Alex olduğu sürece dünyanın en iyi teknik direktörü de olsa, aynı sistemle oynamak zorunda, Alex önünde tek forvet. Hocanın eli kolu bağlı oluyor. Ayrıca Alex'in ayrılması demek, takımda büyük değişimin de sinyali demek olur.
Bu yüzden, içim kan ağlasa da Alex'in ayrılmasından yanayım. Alex, Fenerbahçe'nin efsanelerine girmiştir ama ayrılmasını zorunlu olarak görüyorum. İdari menajer veya sportif direktör rolünde Alex'in görev almasını isterim.
Henry Red Buls takımı ile sözleşme imzalanası bekleniyormuş.
geçen hafta anlaşmıştı zaten.
(/s)
Hay Ağzına Sağlık...
Ben Yazıcaktım Bu Tür Bir Yazıyı Ama Sen Erken Davranmışsın...
Ben Herzaman Söyledim Güiza'nın Kumaşı Kaliteli...
Ama Sistem Sistem
Hernekadar Alex'i Sevsek de Artık Ayrılma Vakti Gelmiştir(Hatta Geçeli Uzun Süre Olmuştur)
Anelka-Kezman-Güiza Hepsi Mi Yeteneksizdi Bu Oyuncuların?
Veya Piyerpare?
Alex'ten Önce Nasıl Oynuyordu Alex'ten Sonra Nasıl Oynamaya Başlamıştı P.V.H?
Bugüne Kadar Yaptıkları İçin Teşekkür Edilip Alex'le Yollar Ayrılmalıdır.Hatta Bütün Brezilya'lılarla Yollar Ayrılmalıdır.Bunu Daha Önce de Söylüyordum(Belki Sitede Söylememiş Olabilirim.Hatırlamıyorum) Ama İşler Kötü Gitmediği İçin Kimse Pek Takmıyordu...
Yönetimin Yerinde Olsam
Bütün Yabancıları Gönderirim(Alex Ve Lugano Dahil.Belki Lugano Kalabilir Oda Belki).
T.D Olarak Lucescu Veya Başka Kaliteli Bir Hoca'yı Getiririm.
Sonrada Al Hoca Sana Şu Kadar Bütçe,Şu Kadar Yabancı Kontenjanı,Şu Kadar Yerli Oyuncu(Takımdakiler.Ama Ayrıca Yerli Oyuncu Transferide Yapılmalı).
Bana Güzel Futbol Oynayan,Kazanan,Kazanamasa Bile Mücadele Eden,Basan,Kemiren Bir Takım Yap Derim...
Yukarıda Tüm Yabancıları Gönderirim Ben Olsam Dedim Ama Alex Gittiğinde Güiza Kalmalı Bence.O Zaman Gerçek Güiza'yı İzleriz...
Ama Bu 2 Senelik Süreçten Sonra Ne Taraftarın Nede Yönetimin Sabrı Kalmadı Güiza'ya.Büyük İhtimalle Oda Gidicek...
Köklü Bir Değişim Şart,Gerekenler Yapılmalı,Takım'a Genç-Savaşan Oyuncular Katılmalı...
Aziz Başkanın Görevi Bırakması Bizi Sadece Geriye Götürür.Ama Futbol'a Karışmasıda İleriye Götürmez.O Sebeple Başkan Futbol'la İlgili Bütün Yetkiyi Aykut'a Vermeli Ve İdari İşlere Odaklanmalıdır...