Anket Sonuçlarını Görüntüle: Yabancı Sınırlaması Kalksın mı Kalkmasın mı?

Voters
295. You may not vote on this poll
  • Evet

192 65.08%
  • Hayır

103 34.92%
Sayfa 22 / 22 İlkİlk ... 12202122
631 ile 654 arası toplam 654 sonuç

Konu: Yabancı Sınırı İle İlgili Bütün Başlıklar

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

6+1 göz boyama 6 kalsaydı bari

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by O z a H n View Post
    Kulüplerin uzun süredir beklediği yabancı kararı sonunda açıklandı. Futbol Federasyonu'nun Trabzon da yaptığı toplantıda alınan karara göre yabancı sayısı 6+1 olarak belirlendi.
    6+1'in anlamı nedir yahu bu kadar komik bir karar ancak bizim federasyonumuz verebilir. Şimdi bu +1 maça yedek çıkabilcekmi yoksa tribünde mi oturucak bunu bilen varmı?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Zaten böyle bir karar beklenir bizim federasyonumuzda.Neyse hiç çoktan bzim bi yabancı alma hakkımız doğuyor.Tabi Mateus ile Deivid'i gönderirsek.

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Benim anlayamadığım bu 6+1 yabancı sayısını isteyen kim? Kaç tane klüp bu sistemi istemiş? Federasyon neye göre karar veriyor bu kararı verirken neleri gözönüne alıyor?
    13 tane klüp serbest bırakılsın diyor geri kanalar aynı kalsın diyor. Milli takım teknik drektörü serbest kalsın diyor çoğunluk artmasını istiyor ama yok sayın ulusoy utanmadan çıkıp 6+1 yaptık diyor bu nasıl bir pişkinliktir. Nasıl demokrasidir anlamak mümkün değil.

+1 yabancı yedek oturabilecek. Basketteki 3+1 gibi yani

Kulüpler Birliği sınırsız yabancı istedi bildiğim kadarıyla, +1'li bir şeyler istemedi

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

valla federasyonu anlamak güç...sırf gıcıklık olsun diye böyle bi karar aldılar..galiba 8 yabancıdan 6'ya yine bu federasyon düşürmüştü..adamlar yabancı düşmanı

+1 , +2 gibi sahada altı yabancı olup diğerlerinin yedek kulübesinde oturmasıına karşıydım. Yabancı sayısını arttırıp 7 yapıyorsan yedisininde sahada bir arada oynamasına izin vereceksin ya da hiç arttırmaycaksın kontenjanı. Kulübede oturacak yabancı oyuncunun pek yararlı olacağını sanmıyorum.

Ayrıca biz Türkler için herşeyin Cılkını çıkaran bir milletiz. Şimdi yabancıyı serbest bıraksalardı çoğu kulüp bir sürü DANDİK adam getirip yarım sezon 1 sezon sonra yollardı...

Quote Originally Posted by ibo View Post
    +1 , +2 gibi sahada altı yabancı olup diğerlerinin yedek kulübesinde oturmasıına karşıydım. Yabancı sayısını arttırıp 7 yapıyorsan yedisininde sahada bir arada oynamasına izin vereceksin ya da hiç arttırmaycaksın kontenjanı. Kulübede oturacak yabancı oyuncunun pek yararlı olacağını sanmıyorum.

Ayrıca biz Türkler için herşeyin Cılkını çıkaran bir milletiz. Şimdi yabancıyı serbest bıraksalardı çoğu kulüp bir sürü DANDİK adam getirip yarım sezon 1 sezon sonra yollardı...
    TFF bunun önüne geçebilirdi, Non-EU veya Work-Permit sistemini getirse dandik adamlar gelmezdi işte, ama TFF işin kolayına kaçtı.

Yazıklar olsun.6+1 he demek.Hiç arttırmasalardı daha iyiydi yahu.Bu federasyonla bizim futbolumuz önümüzdeki 50 sene boyunca Edirne dışına çıkamaz

Nesil
    2005
    Yer
    ŞişLi + Byrmpşa Carrefour

[QUOTE=ibo;742960]+1 , +2 gibi sahada altı yabancı olup diğerlerinin yedek kulübesinde oturmasıına karşıydım. Yabancı sayısını arttırıp 7 yapıyorsan yedisininde sahada bir arada oynamasına izin vereceksin ya da hiç arttırmaycaksın kontenjanı. Kulübede oturacak yabancı oyuncunun pek yararlı olacağını sanmıyorum.QUOTE]

aynen her harfıne katıLıorum
    herseyı anLatmıssın

Kararın açıklanması gereken tarihten 1.5 ay sonra,hemde 18 klüpten 15inin istemediği bir kararın çıkması sadece bu ülkede olur,yazıklar olsun.

Nesil
    2003

6+1 bu sinirin kaldirilmasini isteyenlere bir sus payi resmen. Yukarida zaten uzun uzun bana gore bu limitin neden simdilik kalkmamasi gerektigi konusunda yazdim.

Biliyorum ki bir cogunuz, takiminiza ne yarayacaksa onu savunuyorsunuz. Ancak yukarida da yazdigim gibi Turkiye Futbol Federasyonu'nun gorevi kuluplerin istedigini yapmak degil, Turkiye'de futbol'a yon vermektir.

Ornegin UEFA avrupa'nin buyuk kuluplerinin liglerinden ayrilmak istedigi ve kendi adlarinda bir lig kurmak istedigi donemde ufak kuluplerin yok olacagini ongorerek buna karsi gelmis ve Sampiyonlar ligi'ni ayrilmaya alternatif olarak gostermistir. Sonucta buyuk kuluplerin istedigi tami tamina olmamistir ama onlari tatmin edecek kadar finansal kaynak ortaya cikmistir ve kucuk kuluplerin de ayakta kalmasi ve hatta ilerleme sansina sahip olmalari saglanmistir.

Ulke bazinda bir Futbol Federasyonu'nun gorevi kuluplerin de dusuncelerini goz onunde bulundurarak futbol'a yon vermektir. Kuluplerin her istedigini kayitsiz sartsiz yapmak degildir. Yani federasyon, kuluplerin her istedigini yapacak bir kukla degildir. Her ne kadar kulup yoneticilerinin istegi bu yonde olsa da.

Biz her yil ligimizden 4-5 Turk oyuncuyu Ispanya, Italya, Ingiltere ve Almanya'nin en ust liglerine yollamayi basaralim, ondan sonra bu ayrilan oyuncularin yerlerinin doldurulmasi icin yabanci serbest olsun.

Yazını keyfle okudum ÖmeR Abi... Ama msla İtalya v İngiltere nin oyuncuları dışarıda oynamıyor oynasada çok az... Sınırlama yok... Ama Dünya Futboluna yön veren Ülkeler bunlar... Milli Takımlarıda çok güçlü... İlla dışarıya 4-5oyuncu göndermemiz gerekmez Milli Takım - Klüb bazında daha başarılı olmamız gerek özelliklede Klüb bazında bu kararın fazlaca olması gerekirdi...Bence yabancı sayısının artması daha iyi olurdu yetenekli oyuncular zaten herşeye rağmen kendilerini gösterirler... Aslında ben yabancı sınırlamasının kalkmamasından yanaydım ama fikrim değişti...6+1 emekliye yapılan zam gibi...Federasyon Takımların kuklası elbette değil ama Ülke Futbolunun faydasına olucak gelişmeleri hayata geçirmesi lazım...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Federasyonu savunanlar var

Çok komik bir karar...Bunu ancak bizim TFF yapar zaten...

Şimdi yabancı sınırlama sayısı arttı ya!!! Avrupa'da başarı gelir kesin.Hem de ne başarılar...

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

+1 ne ya bari +2 yapın ona razıydım ben

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Fıratcan Alçınkaya View Post
    Bence yabancı sayısının artması daha iyi olurdu yetenekli oyuncular zaten herşeye rağmen kendilerini gösterirler...
    Ne yazik ki yetenekli oyuncular kendilerini gosterecek olsa, bizdeki nufus ile Avrupa'nin en kaliteli 2-3 milli takimindan birisine sahip olurduk.

Portekiz veya Hollanda'nin suyu Turkiye'den daha mi sifali? Nasil bizden cok daha az nufuslu olan bu ulkelerden cok daha kaliteli futbolcular cikabiliyor peki? Is yetenekte ise, bizde yetenek yok mu?

Tuncay ornegine bir daha bakalim. Tuncay'i bir cok Fenerbahce taraftari bile zayif teknigi yuzunden elestirir. Saha icinde verdigi kararlari, pas vermek yerine sut cekmesini veya sut cekmek yerine pas vermesini elestirir. Ama Tuncay Turk futbolunda yukselen bir deger nasil oldu? Ayrildigi icin o lanetler edilen menajeri Tuncay'in her hareketine dikkat etmesini saglamasa, yanlis yollara dusmemesini saglamasa, azimini koruklemese Tuncay bugun oldugu yerde olurmuydu? Tuncay cok yetenekli bir oyuncu mu? Bence degil. Cok ustun meziyetleri olan bir oyuncu degil ama Tuncay azimli, tuttugunu kopartmak isteyen ve bunun icin calisan bir insan. Kabiliyeti yettigi kadar sahada oynuyor ve basarili oluyor.

Peki boyle kisitli yetenekli oyuncular eger calisma ile Avrupa icin yeterli oluyorsa, Tuncay'dan daha ustun meziyetleri olan oyunculari neden bu seviyeye getiremiyoruz?

Hollanda takiminda oynayan Kuyt olaganustu yetenekleri olan bir oyuncu mu? Tam tersine, sadece cok iyi bir egitim gormus oyuncu oldugu icin Liverpool'da. Cok daha ustun meziyetleri olan Sergen basibos birakilmasa, genc yasta dogru duzgun egitilmis olsa bir Zidane kadar Sergen'de belki konusulacakti dunyada. Su anda Eskisehirspor'da oynamak yerine belki uzun yillar Barcelona'da oynadiktan sonra kahraman olarak Turkiye'ye donecekti (yanlis anlasilmasin amacim Eskisehirspor'u kucumsemek degil, Sergen'in kullanilmamis potansiyelini gostermek).

Artik dunyada yetenekli oyuncunun sahaya cikip 3-4 hareket yapip isi bitirdigi donemler bitti. Futbol'da basari tamamen calismaya ve ogrenmeye bagli.

Her milli macta defans hatalarindan yakiniriz ama pozisyon almasini bilen, dogru kararlar veren ve soguk kanli bir defans oyuncusu cikartamamisizdir. Bu da bizim yetenekli oyuncularimizi dunya capindaki defans oyuncularindan ayiran en buyuk ozelliktir.

Bu nedenle Turkiye'de teknik direktorluk yapan Lucescu egitmen karakteri ile basarili olmus Avrupa'da turlar atlamis, ancak
    Shaktar'a gittikten sonra benzer basariyi gosterememistir. Ustelik elinde cok daha fazla butce (Shaktar'in butcesi yaklasik BJK, GS ve FB kadar) ve cok daha fazla yabanci oyuncu olmasina ragmen.

Bizim oyuncumuz zaten yetenekli ama saha icinde kafasini calistirmayi bilmiyor. Feldkamp bosuna dudugunu firtlatmadi. Avrupa'li oyuncunun direk kaleyi dusunmeye programlandigi ortamda biz bir calim daha atmayi veya bir tane daha yan pas yapmayi dusunursek tabii basarili olamayiz. Ama bunu ogretenlerin eline oyuncular ne yazik ki cok gec geliyor.

Yine uzun yazdim cunku gercekten bi yabanci limiti konusu bir milattir. Benim hayalim Turk takiminin avrupa sampiyonu olmasindan daha ziyade, Turk futbolcularinin Man Utd, Real Madrid, Barcelona, Milan, Juventus gibi kuluplerde banko oynar hale gelmesidir. Buna ragmen takimlarimiz avrupa kupalarinda basarili oluyorsa, o zaman dunya futbolunda yer sahibi bir ulke olur Turkiye. Iste o zaman yabanci futbolcular da Turkiye'ye emekli olmak veya ceplerini doldurmak icin degil, egitim almak buyuk futbolcu olmak icin gelirler.

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

6+1 olmasina cok sevindim herkes cikarani dusundugu icin olay boyle oldu
    ayrica herkes takimini kurala gore diziyor sonra bu kadar yabanci sinir olsun diyor dogreu yatirim yapin yabanciyada gerek kalmaz

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ne yazik ki yetenekli oyuncular kendilerini gosterecek olsa, bizdeki nufus ile Avrupa'nin en kaliteli 2-3 milli takimindan birisine sahip olurduk.

Portekiz veya Hollanda'nin suyu Turkiye'den daha mi sifali? Nasil bizden cok daha az nufuslu olan bu ulkelerden cok daha kaliteli futbolcular cikabiliyor peki? Is yetenekte ise, bizde yetenek yok mu?

Tuncay ornegine bir daha bakalim. Tuncay'i bir cok Fenerbahce taraftari bile zayif teknigi yuzunden elestirir. Saha icinde verdigi kararlari, pas vermek yerine sut cekmesini veya sut cekmek yerine pas vermesini elestirir. Ama Tuncay Turk futbolunda yukselen bir deger nasil oldu? Ayrildigi icin o lanetler edilen menajeri Tuncay'in her hareketine dikkat etmesini saglamasa, yanlis yollara dusmemesini saglamasa, azimini koruklemese Tuncay bugun oldugu yerde olurmuydu? Tuncay cok yetenekli bir oyuncu mu? Bence degil. Cok ustun meziyetleri olan bir oyuncu degil ama Tuncay azimli, tuttugunu kopartmak isteyen ve bunun icin calisan bir insan. Kabiliyeti yettigi kadar sahada oynuyor ve basarili oluyor.

Peki boyle kisitli yetenekli oyuncular eger calisma ile Avrupa icin yeterli oluyorsa, Tuncay'dan daha ustun meziyetleri olan oyunculari neden bu seviyeye getiremiyoruz?

Hollanda takiminda oynayan Kuyt olaganustu yetenekleri olan bir oyuncu mu? Tam tersine, sadece cok iyi bir egitim gormus oyuncu oldugu icin Liverpool'da. Cok daha ustun meziyetleri olan Sergen basibos birakilmasa, genc yasta dogru duzgun egitilmis olsa bir Zidane kadar Sergen'de belki konusulacakti dunyada. Su anda Eskisehirspor'da oynamak yerine belki uzun yillar Barcelona'da oynadiktan sonra kahraman olarak Turkiye'ye donecekti (yanlis anlasilmasin amacim Eskisehirspor'u kucumsemek degil, Sergen'in kullanilmamis potansiyelini gostermek).

Artik dunyada yetenekli oyuncunun sahaya cikip 3-4 hareket yapip isi bitirdigi donemler bitti. Futbol'da basari tamamen calismaya ve ogrenmeye bagli.

Her milli macta defans hatalarindan yakiniriz ama pozisyon almasini bilen, dogru kararlar veren ve soguk kanli bir defans oyuncusu cikartamamisizdir. Bu da bizim yetenekli oyuncularimizi dunya capindaki defans oyuncularindan ayiran en buyuk ozelliktir.

Bu nedenle Turkiye'de teknik direktorluk yapan Lucescu egitmen karakteri ile basarili olmus Avrupa'da turlar atlamis, ancak
    Shaktar'a gittikten sonra benzer basariyi gosterememistir. Ustelik elinde cok daha fazla butce (Shaktar'in butcesi yaklasik BJK, GS ve FB kadar) ve cok daha fazla yabanci oyuncu olmasina ragmen.

Bizim oyuncumuz zaten yetenekli ama saha icinde kafasini calistirmayi bilmiyor. Feldkamp bosuna dudugunu firtlatmadi. Avrupa'li oyuncunun direk kaleyi dusunmeye programlandigi ortamda biz bir calim daha atmayi veya bir tane daha yan pas yapmayi dusunursek tabii basarili olamayiz. Ama bunu ogretenlerin eline oyuncular ne yazik ki cok gec geliyor.

Yine uzun yazdim cunku gercekten bi yabanci limiti konusu bir milattir. Benim hayalim Turk takiminin avrupa sampiyonu olmasindan daha ziyade, Turk futbolcularinin Man Utd, Real Madrid, Barcelona, Milan, Juventus gibi kuluplerde banko oynar hale gelmesidir. Buna ragmen takimlarimiz avrupa kupalarinda basarili oluyorsa, o zaman dunya futbolunda yer sahibi bir ulke olur Turkiye. Iste o zaman yabanci futbolcular da Turkiye'ye emekli olmak veya ceplerini doldurmak icin degil, egitim almak buyuk futbolcu olmak icin gelirler.
    Senin bu yazdıkLarına ben şapkamı çıkarırım..
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

20. Default

Buraya yazıyorum

Bu federasyon oldugu sürece her sene bu artılar artıcaktır.

Nesil
    2006

Fakire sadaka veririlir gibi bir karar. Bu kararın herhangibi bir yararı olmayacaktır. Türk Futbol'u Avrupa'da üst sıralara çıkmayacaktır. Geçen yıldan hiçbirşey değişmeyecektir.

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

bu karar yeni mustafa denizliler çıkarabilir piyasaya

özellikle TC vatandaşlarına dikkat

Nesil
    2006

Default Erdoğan: “Sınırsız yabancıya karşıyım“

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Telekom Lig A'da şampiyon olarak Turkcell Süper Lig'e yükselen Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'un yönetici ve futbolcularına verdiği kabulde Türk futbolunda yabancı oyuncu sınırlamasından yana olduğunu söyledi.

Başbakanlık merkez binada gerçekleştirilen kabulde, başkent ekibini Turkcell Süper Lig'e yükselmelerinden dolayı kutlayan Erdoğan, bu başarının takımın altyapısından yetişen oyuncularla yakalandığına dikkati çekti. Türkiye'deki futbol kulüplerinin çok ciddi transferler gerçekleştirdiğine de işaret eden Erdoğan, kamuoyunda uzun süredir tartışılan ve Futbol Federasyonu tarafından geçen günlerde 6 artı 1 formülüyle karara bağlanan yabancı futbolcu transferi konusunda görüşlerini dile getirerek, "Sınır koymaz serbest bırakırsak, parası olan kulüplerin hepsi Türkiye'yi ithal futbolcu mezarlığına çevirecek" dedi.

Yabancı oyuncu transferi konusunda yapılan tartışmaların bir bölümüne katıldığını, ancak geneline katılmadığını da ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti.

"Sınırsız yabancı oyuncu transferine katılmıyorum. Biz kendi altyapımızı iyi bir şekilde oluşturmalıyız. Eğer sınır koymaz serbest bırakırsak, parası olan kulüplerin hepsi Türkiye'yi ithal futbolcu mezarlığına çevirecek. Bu durumda belki milli takımda arzu ettiğimiz kaliteyi de yakalayamayacağız."

"ASLOLAN, ALTYAPIMIZI İYİ OLUŞTURUP BREZİLYA'NIN BUGÜNKÜ DURUMUNA GELEBİLMEK"

Türk takımlarının kendi altyapılarına önem vermesi gerektiğine de işaret eden Erdoğan, "Aslolan, altyapımızı iyi oluşturup Brezilya'nın bugünkü durumuna gelebilmek" diye konuştu.

Altyapının büyük önem taşıdığını 4 büyük kulüpteki yönetici dostlarıyla da paylaştığını, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'un da altyapıdan yetişen kendi oyuncularıyla başarıyı yakaladığını dile getiren Erdoğan, "Ben inanıyorum ki Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, genç oyuncularıyla Süper Lig'de de başarı yakalayacak. İlk sezon lige tutunmak için mücadele edip, 2-3 sezon sonra daha üst sıralara çıkacak. Atatürk'ün 'Sporcunun ahlaklı olanını severim' ifadesinden hareketle ve fair play ile kadronuzdaki gençlerin bunu göstereceklerine inanıyorum" dedi.

Erdoğan, kendi futbolculuk yıllarında büyük sıkıntı yaşatan sahaların artık yok denecek kadar az olduğunu, altyapıya yatırım yapacak tüm kulüplere arazi tahsisinde bulunabileceklerini de bildirdi.
    Kabulde hazır bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'u başarısından dolayı kutladı.

Şahin, "Lig A'yı şampiyon olarak tamamlayıp Süper Lig'e çıktınız. Oynadığı futbolla ön plana çıkan bu futbolcuların Türk sporuna önemli katkılar sağladıkları inancındayım" diye konuştu.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı ve Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü Onursal Başkanı İlhan Cavcav da futbolcular için ödenen vergilerin yüzde 40'tan yüzde 15'e düşürülmesinden dolayı Erdoğan ve Şahin'e teşekkür etti.

Kabulün ardından Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü Başkanı Turgay Kalemci, günün anısına bir plaket ve arkasında "Recep Tayyip Erdoğan" yazan 10 numaralı formayı Başbakan Erdoğan'a hediye etti. Erdoğan da başbakanlık plaketiyle tüm yönetici ve futbolculara çeşitli hediyeler verdi.

Erdoğan, kabulün ardından yönetici ve futbolcularla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by nart_susruko View Post
    bu karar yeni mustafa denizliler çıkarabilir piyasaya

özellikle TC vatandaşlarına dikkat
    Formdasın yine..

Sayfa 22 / 22 İlkİlk ... 12202122

Mesaj Yetkileri