Öncelikle Galatasaray'lı arkadaşları tebrik ediyorum.Her ne şekilde olursa olsun maçı kazanarak 3 puanın sahibi oldular.Hemde Lincoln'süz..
Bu maçtan sonra o kadar moralim bozulduki maçtan gelir gelmez vurdum kafamı yattım.Bir travma geçirdim resmen.Şu an bile bu yazıyı yazarken moralim çok bozuk.
Maça gelirsek.Öncelikle maç çok zevksizdi.Hiç heyecanlanmadım desem yalan olmaz.Bunda maçın seyircisiz olmasınında payı var.Takımlarda çok yaratıcı oynamayınca böyle orta saha mücadelesi şeklinde geçen bir maç oldu.
Bu maçta Cisse ve Ricardinho'nun eksikliğini yaşadık biraz.Çünkü ortasahadan takım iyi yönlendirilemedi.Hücum organizasyonu sıfırdı.Bobo ve Nobre'ye ceza sahası içinde servis yapılacağına adamlar çizgiden ve geriye gelerek top taşımaya çalıştı.Böyle oynarsak tabii kazanamayız.Malum kazanmak için gol atmanız lazım.Delgado ilk 11 de başlasaydı farklı mı olurdu? Bence hayır.Çünkü son yarım saatte geride olmamıza rağmen oyuna girdi ama sıfırdı.Ben bu adamdan iyice ümidimi kestim.Takım yönlendirmek,liderlik yapacak birisi değil.Bizim ligimize göre değil.İsviçre liginde parlamasının sebebi demekki oranın TSl'den daha zayıf olmasıymış.Ben bu maçtan sonra bunun farkına %100 vardım.Ayrıca Serdar Özkan'ında sağ kanattaki performansı gittikçe düşüyor.Ortada daha iyi oynuyor.Sanırım Ertuğrul hocada bunun farkında.Ama Tello çok iyi bir oyuncu olduğunu her geçen hafta artan grafiğiyle gösteriyor.O bölgede uzun yıllar değişmez isim olacaktır.
Galatasaray'a gelince onlar savunmada bizden daha sağlam,hücumda daha etkiliydiler.Ama çnlarda vasat oynadılar.Bunda biraz Lincoln ve diğerlerinin eksikliğinin payı vardı.Lincoln hücumda Galatasaray için çok önemli.Kimse maç kazanıldıktan sonra Lincoln'ün oynamaması için bir şey söylememiş.Ama bu maç kazanılmasaydı bunun en büyük sebebi Lincoln'ün olmamasıdır.
Birde Galatasaray'ın attığı gollere bir şeyler demek istiyorum.Hep diyoruz hakem o anda o kararı vermiştir.Saygı duyuyorum diye ama bu hatalarda bir yere kadar.Hep bizim aleyhimize olunca insan bir yerden sonra kendi takımının kötü oynununu eleştirmekten sıkılıyor.Çünkü futbol her zaman iyi oynayarak kazanılmıyor.Kötü oynarkende puan/puanlar kazanabilecekken maçı yöneten kişilerin hatasının buna engel olması bir yerden sonra sıkıcı hale geliyor.Heleki bu hakem hatalarının rakip takıma hiç bir zaman puan kaybetmesine neden olmuyorsa..
Yazımın sonlarına doğru gelirken eklemek istediğim bir kaç şey daha var.İlk olarak bazı Fenerli arkadaşlar Ertuğrul hoca hakkında atıp tutmuşlar.Size ne oluyor.Her şeyin bir sınırı var.Ben fanatik bir Beşiktaş taraftarı olarak sonuna kadar hocamızın arkasındayım.Artık yeter.Ertuğrul hocayı uzun bir süre takımın başında görmek istiyorum.Başarıya ulaşmanın en kolay yolu bu.Yeni maceralar aramaya gerek yok.İnşallah daha çok seneler takımın başında görürüz onu.
Diğer bahsetmek istediğim bir konu ise bu maçı 2 tartışmalı pozisyonla kazanıp gelip burada üstünlük taslamaya çalışan arkadaşlardan ricam.Lütfen ortamı germeyin.Yoksa bu sefer her şey çok farklı olabilir.Bizede saygı gösterin.Yenilmişiz,moralimiz bozuk,ve tartışmalı 2 gol.
Bir kez daha galibiyetinizden dolayı sizi tebrik ediyorum.