Barca pinçik oldular.
Not: Her maçtan sonra Barca'ladılar, başlıgına tepki olarak.
Barca pinçik oldular.
Not: Her maçtan sonra Barca'ladılar, başlıgına tepki olarak.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Bayern'in sahasındaki son 3 maçı:
B.Munih 9-2 Hamburg
B.Munih 6-1 Wolsburg
B.Munih 4-0 Barcelona
Gözle görülür bir düşüş var
Haklı mı haksız mı gelde çık işin içinden![]()
Bayern sanki U15 takımıyla oynuyordu. Fizik olarak Barca'ya fazla geldiler. Barca'nın artık adam akıllı bir forvet almasının zamanı geldi, pas oyunuyla bir yere kadar gidiyor.
Bayern fizik olarak inanılmaz gerçekten barcelonadaki bu düşüşü herkes görmüştür taki bayerndeki yükselişide umarım s.l ni bu sefer bayern alır hatta bayern bile değilde robben alsınadam kac senedir dünya kupası olsun s.l olsun fınal oynuyor bır turlu alamıyor
![]()
Barca'ya çok iyi bir stoper, çok iyi bir forvet ve çok iyi bir kanat oyuncusu şart. Puyol yaşlandı, Villa yetersiz, kanatta da Pedroyla falan olmaz. 4-3-3'ten de vazgeçmeliler artık bence. Ezberlediler iyice sistemlerini, rakip takımlar.
Bu takimin hocasini sezon sonu yolluyorlar adamlardaki lukse bak. Bizde istesek bulamiyoruz olaya bak ya.
Yollamıyorlar Mustafa emekli oluyormuş adam.Yoksa niye yollasınlar yahu.Bu arada Bayern Munih bu maçla beraber kupayı kimseye bırakmayacağını gösterdi hocalarına yakışır bir final yaparlar 3 kupayla kapatırlar sezonu.
Akşam ki maç için Arap kanalı faln yok mu beyler?
Bence ne yapıp edip bu emeklilik kararından vazgeçirmesi lazımdı Bayern yönetiminin.Gurdiola'nın takımı bu seviyeye taşıyıp taşıyamayacağı şüpheli.Gerçi denemişlerdir mutlaka vazgeçirmeyi.Bir de şöyle bir şey var.Kararından dönse aynı motivasyonu yakalayamayabilir.O zaman da bu kadar başarılı olması zor.Şöyle bir senaryo gelmiyor değil aklıma.Guardiola beklentileri karşılayamayacak,yerine ya başka bir hoca getirilecek,ya da Hynckes'ten geri dönmesi rica edilecek.Olması muhtemel bir senaryo.Guardiola'dan sonra başka bir hoca getirilirse ve o da beklentileri karşılayamazsa er ya da geç bu yola başvurulacak sonuç olarak.
So what?
Saike
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Ya ben dün bu maçı izlemeyi unuttum dersem. Benim üyeliğim iptal edilmez değil mi?
Unuttum ya la maçı...![]()
Münih'in böyle akıllı, baskılı ve 90 dakika müthiş pres ile oynaması takdire şayandı. Adamlar Barca'ya göz açtırmadı resmen. Kupa kesinlikle bu futbol devam ederse Münih'in olur. Gönlüm Dortmund'dan yana ama.![]()
Canım FEDA olsun sana !
Aslında Dortmund,Bayern'i en çok zorlayan takım yani finalde Bayern-Dortmund eşleşmesi olursa çok zevkli geçeceği kesin.Ligde 1-1 bitti aralarındaki maç daha Dortmund'un sahasında karşılaşmadılar.Kupada da 1-0 yenmişti Bayern yani fark yapamıyorlar çekişmeli maç olacaktır kesinlikle ama Dortmund'un önünde Madrid engeli var şuan bugün evinde yenseler bile bunu kesinlike gol yemeden yapmaları lazım ki bu çok zor görünüyor bence mutlaka gol yiyeceklerdir deplasmanda iyi bi skora yatma taktiği şart onlara tabi evinde yenerlerse.
Madrid varken en onemliside mourinho varken bayern ve dortmund sadece hayal kurar kupayla.
Bayern Münih Nou Camp'ta maça çıkmazsa 3–0 yenik sayılıyor ve turu geçiyor![]()
Barça dün 2 tane net pozisyon buldu 2'si de 11'de beklemediğimiz isim olan Bartra'ya geldi.En netini uzaya yolladı diğeri de kalecinin üstüne attı.Barça stoperlerine az vurmayı öğretsin rezil oldu çocuk.
![]()
2008 Avrupa Şampiyonası; İspanya
2010 Dünya Kupası; İspanya
2012 Avrupa Şampiyonası; İspanya
ve bu kazanan takımın çoğu oyuncusu La Masia kökenli.
Çok abartıyorsunuz ya La Masia'yı...
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
ee bütün oyuncular aynı jenerasyonda çıkmış - ki ben o jenerasyon dışında dedim - ajax gibi her dönem çok kaliteli oyuncular yetiştirmiş olsalar bişey demicem de thiago , tello, bartra bu seviyenin oyuncuları değil(potansiyel olarakta) altyapıdan daha önce çıkan adamlar kaliteli oldukları için çıkan her oyuncu gereğinden fazla abartılıyo ben bunu anlamıyorum bundan 2-3 yıl önce bojan çıktığında , pedro 6 kupada da gol atınca ortalık yıkılıyodu ama görüldü ki ikiside o seviyede oyuncular değil bi tane sarışın çocuk var altyapısında 17 yaşında bi o çocuktan ümitliyim ben diğerleri çıkar seviyeyi arttıramaz(veya koruyamaz) başka takımlara gider
Bütün Dünya bu altyapıyı konuşuyorsa,burada mevkilerinin en iyi oyuncularını yetiştiriyorlarsa,seninle tartışmayacağım.Ajax dediğin kulübün yıllardır Avrupa'da adı yok ?
Sadece kaleci yetiştiremiyorlar sanırım.
Eğer 3-4 yılda bir yeni jenarasyonu oynatmak için oyuncularını gözden çıkaran bir kulüp olsalardı adları Barcelona olmazdı.İşleyen bir takım varken sırf yeni jenarasyon oynasın diye onları gözden çıkarmak aptalların işidir.
giden oyuncular başarılı olamıyo sisteme giren oyuncular başarılı olamıyo o jenarsyondan sonra adam akıllı bi oyuncu yok sen gelmiş hala mevkilerinin en iyi oyuncuları diyosun ben zaten o jenarasyon dışında diyorum o jenerasyona laf eden çarpılır zaten benim onu dememin asıl sebebi la masia var çok oyuncu çıkarır yine dedin bende o jenerasyon dışında son 5 yılda falan oyuncu çıkaramadıklarını söyledim bi ara bojanı şişirdiler bi ara pedro yu bi ara thiago yu hiç biri o seviyenin oyuncusu olamadı
bu arada altyapı , scouting gibi şeyleri kulübün başarısına göre değerlendirceksek işimiz iş valla
Barca'dan yetişip şu an başka kulüpte olan son yıllarda adını duyduğumuz sadce Bojan var.Barca oyuncuyu yetiştirelim de gitsin başka kulüpte başarılı olsun diye yetiştirmiyor,kendi sistemimize göre yetiştirelim ileri de bizim için iyi bir oyuncu olsun diyor.Sonuç olarak bu kulübün 7 yıldır aldığı başarılar ortada,7 yıldır bu kulüp hala aynı jenarasyon ile oynuyor diyorsan o senin sorunun.Bedenler gidici olabilir ancak fikirler kalıcıdır,demek istediğim bu oyuncularda gidecek ancak bu altyapı anlayışıyla bu tarz oyuncular çıkmaya devam edecek ha bir Messi,Xavi,Iniesta çıkmaz belki ancak oyun stilleri hep aynı olacak ve Barcelona yıllar boyu altyapısından oyuncu çıkarıp Avrupa'da başarılı olan kulüp olarak hafızalara kazınacak,aynı şekilde devam edecek ve bu dediklerimi zaman gösterecek daha da tartışmanın manası yok.
Bu arada son cümlene takıldım,altyapı tamam iyi oyuncu yetiştirmek için var ancak bu oyuncuları süs olsun diye mi çıkarıyorlar ? Kulüp başarılı olsun diye çıkarıyorlar,eee altyapı oyuncularıyla başarılı olan kulübün elbet altyapısı iyidir,yapmayın Allah aşkına,futbolu bu kadar zor ve içinden çıkılmaz bir oyun haline getirmeyin.
Başka bi kulüpte başarılı olsun diye yetiştirmesine gerek yok ki barçada başarısız olduktan sonra başka bi kulübe gidip başarılı olamıyolar ki barçada da başarılı olamıyolar o jenerasyondan sonra gelen oyuncular
Porto şuan avrupanın en iyi kulüplerinden mi ? hayır ama en iyi scouting yapan kulüplerden keza udinese de zaten ajax altyapısına ajax son yıllarda yok başarısız bu yüzden altyapısı kötü dersen komik olursun oyuncular gitmek istedikten sonra kulüpte değerini bulunca satıyo bu altyapının kötü olduğunu mu gösteriyo ? aç bi bak ajaxtan kimler çıkmış nerelerde oynuyolar (bitanesi bizde oynuyo hatta) keza tek örnekte ajax değil almanya asıl mevzu alman altyapılarının la masia dan bi eksiği yok hatta fazlası var bence onlarda ajax gibi her dönem çok kaliteli oyuncular yetiştirmiş 1-2 döneme tıkılıp kalmamışlar neyse daha fazla tartışmaya gerek yok herkezin görüşü kendine tabi de bayern münih her zaman devamlılığı olan bi kulüp olmuştur devamlılığı daima da olucaktır keza milan da
Umarım Dortmund-Bayern finali olur.Efsane olur harbiden.
Hocam ben hiç bir kulübe bir şey demedim Ajax'ın altyapısını da biliyorum.Oyuncu çıkarma bakımından bir çok kulüp var bunu bende biliyorum ancak bu oyuncular oyun stilleri farkılı oyuncular oluyor hep,belli bir oyun stilleri yok bu kulüplerin ancak Barcelona'nın altyapısından çıkan her oyuncu aynı oyun anlayışıyla yetişiyor.Bu da takımın oyununu değiştirmeden oyuncunun sadece kendi pozisyonuna adaptasyon sağlaması gerektiğini gösteriyor,zaten alıştımı devamı geliyor.Barcelona'nın altyapısı dünyada ki hiç bir altyapıya benzemiyor,farklı bir altyapı sistemleri var.
2 saglam defans alsinlar yeterli obur mevkileri rahatlikla yeterli zaten