Ben Alex'i beğenen ve savunan biriydim sene başında, fakat bu seneki duruşu beni rahatsız etmeye başladı. Tuncay AZ maçında kendini yırtarken, Alex yürüyordu sahada ve ıslıklanıyordu. Gol kralı olması benim için hiç önemli değil, asistleri veya golleri de önemli değil. Erciyesspor'a 3 gol atmış, gelip istatistik sağlamış, beni ilgilendirmez. Tümer gibi Tuncay gibi AZ maçında, Palermo maçında performans bekliyoruz ondan. D.Kiev maçında ne yaptı, söyler misiniz? AZ maçında ne yaptı?
Bu adamla Avrupa'da başarı gelmez. 10 numaralar artık 90 dakika koşuyor, biz bir adam eksik oynuyoruz.
Sheva rüyası
Fenerbahçe yönetiminin, önceki gün bir bankanın şubesinden 30 milyon euro'luk teminat mektubu alması, kulislerde bomba etkisi yarattı. Carew ile anlaşıp bu oyuncuyu bekleten Fenerbahçe'nin asıl hedefinin Andriy Shevchenko olduğu iddia edildi. Milan'ın istediği Ukraynalı süper golcünün "Milan olmazsa Fenerbahçe'yi düşünebilirim" dediği öğrenildi
Carew
hazır ama...
Roberto Carlos'u transfer ederek 7 kıtayı sarsan Fenerbahçe, şimdi de dünyanın en büyük üç golcüsünden biri olarak gösterilen Ukraynalı Shevchenko'nun peşinde. Fenerbahçe yönetiminin, önceki gün İstanbul'daki bir bankanın şubesinden 30 milyon euro'luk teminat mektubu alması, kulislerde bomba etkisi yarattı. Adriano ve Ronaldo ile görüşen, her konuda anlaşmaya vardığı John Carew'i bekleten sarı-lacivertli yönetimin, Chelsea'den ayrılmayı planlayan Shevchenko için nabız yokladığı belirtildi.
Milan da istiyor
Fenerbahçe yönetiminin, Shevchenko için Ukraynalı menajer Mişa'dan yardım istediği (Sheva, Mişa'yı adeta babası gibi seviyor) ifade edildi. Sarı lacivertlilerin, Ukraynalı menajer vasıtasıyla Shevchenko'ya ulaştıkları, ünlü golcünün de "Milan'a dönmem söz konusu. Milan olmazsa Fenerbahçe'yi düşünebilirim" dediği öğrenildi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Roberto Carlos'tan sonra Andriy Shevchenko'yu da transfer ederek bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde finale kadar gitmeyi planladığı vurgulanıyor.
blackeagle3992, sen değil miydin Serdar sağ bek diye, şimdi ondan iyi ön libero var mı diyorsun
Serdar bence şu an Türkiye'nin en iyi ön liberosu ve en gelecek vaad eden ön liberosudur. Serdar-Cisse veya Serdar-Koray oynarsa ön liberoda çok iyi işler yapar Beşiktaş. Sağ beke bir takviye lazım, ne forvete ne stopere, esas sağ bek önemli.
Sağ beke bir yabancı alınırsa, stoper için 3 önemli aday olur; Toraman, Zan ve Koray. Ön libero için ise yine 3 önemli aday olur; Koray, Serdar, Cisse. Bu yüzden sağ bek alınmalı, en ihtiyaç gerektiren mevkii orası. Yattara'lar ve niceleri Serdar'ı sağ bekte çalıma dizerler, Avrupa'da da iş yapamaz, sağ bek şart.
Abi kaynak nedir?Bence çok sallama bir haber bana göre gelme ihtimali sıfırın altında.Bir de Ş.ligi finali falan diyorlar gece gece iyi güldüm yani uefa deseler anlıyacağım da ş.ligi çok saçma olmuş.
Alex sakat sakat oynadı düşüşü yazdık koşamıyor fizik olarak sıfırlaştı diye.
Sakatlık bu, boş laf değil..
Hangi oyuncu koşuyormuş, söyle bakalım : ))
10 Tuncay'ın tekniği bir Alex'in tekniği etmez..
Koşan AMC yok, birilerinin gazına gelip de yuhlamayın, kendi takımınızı yoketmeye çalışanlara tolerans göstermeyin..
şunun yalan olduğunu bile bile niye hala yazıyorsunuz ki?!
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Şu Shevchenko haberini yazan adamı bulup soracaksın Sheva Fener'e niye gelsin ?
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Serdarın zaten ön liberoda iyi olduğunu biliyoruz.Ben sağ bek de oynar dedim ve hala düşüncemin arkasındayım.Ayrıca Beşiktaşın çift ön libero oynamasını da istemiyorum tek ön libero yeterli bence.Ama illa çift ön libero oynancaksa sağ bek de Ali Tandoğan veya Toraman oynar Serdar da ön liberoya çekilmiş olur.Ya da Serdar sağ bekinde kalır Koray oynar orda.Yani bana göre yabancı bir ön liberoya kesinlikle ihtiyacımız yok.
'Cüsse'li Cisse
Cisse çok fonksiyonlu ama temel görevi savunma olan bir orta saha oyuncusudur. İkili mücadelelerden asla yılmaz. Duygusal bir isim. Sevgi ve ilgiyle daha büyür
Hayati bir golü nefis bir vole ile Lyon ağlarına gönderen siyahi adam, 2 dakika sonra Juninho ile gelen beraberlik golüne ağlıyordu. Çok iyi oynamışlar ama 3 puanı alamamışlardı. Büyük bir üzüntü ile anlatıyordu: "Hayatımın kalan kısmını burada geçirmek ve futbolu burada noktalamak istiyorum, zaman zaman başka takımlara kiralansam da 9 yaşından beri buradayım, 2 nesil arasında köprüyüm ve bu takımın oyuncusu olmaktan gurur duyuyorum..." Bunları söyleyen adam PSG'nin önemli oyuncusu Cisse idi. PSG'den başka takım istemiyordu. Beşiktaş işte böyle bir kulüp sevdalısı adamı transfer etti ve getirdi.
DEMİRBAŞ OYUNCUDUR
Fransa liginde oynanan toplam 38 maçın tümünde forma giymiş sadece 8 futbolcu vardır. Bunun 7'si zaten kalecidir. Bu nedenle ligde uzun süre alabilmek zordur. Ama Cisse, bu sene PSG'nin en çok süre alan 5. oyuncusu idi. Takım içinde sürekliliği belirgindi. Bu sezon farklı alanlarda oynadığı maçların 14'ünde orta alanın ortasında, 11'inde biraz sağ tarafında, 6'sında sağ bek, 1 defa da libero oynadı. Yani çok fonksiyonlu ama temel görevi savunma olan bir orta saha adamı. Ondan asist falan pek beklemeyin, 2001'den beri oynadığı takımlarda fazla asisti olmadı.
KARTLARLA BAŞI DERTTE
Yine sarı kartların öyle çok uçuşmadığı Fransa liginin kart canavarları Troyes'un deli forveti Troy Gigliotti, Lyon'un sert defans adamı Cris, Nice'li Rool, Toulouse Mathieu ve Mansare'yi bir kenara bırakırsak, Beşiktaşlı Cisse; Marsilya'nın ön liberosu M'Bami ve Auxerre'li orta saha Pedretti ile beraber ligin en çok sarı kart gören 7. adamı durumundadır. Oynadığı yerin Fransa'daki kart görme ortalamasının 6.5 olduğunu söylersem, onun gördüğü 9 kartın biraz fazla olduğunu, bizim ligde ise hakemlerin ona nasıl bakacağına bağlı olarak kartlardan biraz korunması gerektiğini anlarsınız.
RİCARDİNHO'NUN YANINA
Teknik adamı onu Paris'te hem de Hapoel gibi bir takımdan 4 yedikleri maç ile ondan sonraki 3 lig maçında sağ bek bile oynattı. PSG bu sene iç saha maçlarında en çok gol yiyen 3. takımdı. Ama inanılmaz bir tablo vardı. Aynı takım deplasman maçlarında bu kez en az gol yiyen 3. takım oluyordu. Buradaki fark 'Kubilay Analiz Ekibi'nin dünyadaki her takıma yaptığı gibi PSG'yi de analiz ettiğinde hemen ortaya çıkıyordu. Ligin başlarında takım içerde klasik 4-4-2 oynuyor, deplasmanda ise nerede ise 4-5-1'e dönüyordu. Özellikle dış saha maçlarında Rozehnal orta alanda daha fazla yardıma geldiği için, neredeyse 2 ön libero gibi oynuyorlar ve böylece Cisse'nin işi kolaylaşıyordu. Son haftalarda ise yanında G.Rangers'tan gelen yeni transfer Clement oynamaya başlayınca takım daha da düzeldi. Ve üst üste kazanmaya başladılar. Clement'in varlığında o da zaman zaman orta alanın sağ tarafına doğru kayabiliyordu. İşte son haftalarda PSG'yi başarıya götüren bu oyun şekli Kartal'a da tüyo vermektedir. Kartal'da orta alanın ortası artık Rico ve Cisse'nindir. Bu sistemde eğer 4-4-2 oynanacaksa (ki bence öyle oynanmalıdır) Delgado ve Rico'nun bir arada oynama şansı olmaz.
GÖSTERİŞSİZ, YARARLI
Bu sene üç büyük takımın da süper top çalabilecek 3 adamı oldu. Kendi takımının en çok top çalan ve bu çalmaları da daha çok rakibi CÜSSE'si ile bozarak yapan Cisse, top çalma istatistiklerinde Aurelio ve Linderoth'a rakip olacak. Bence bu konuda ligin ilk 3 sırasını bu oyuncular paylaşacak. Aralarında öne çıkan isim ise top tekniği diğerlerine göre daha iyi olduğu ve öne doğru dikine oynama özelliği daha fazla olduğu için Aurelio olacak. Cisse ise düz, gösterişsiz ama yararlı oynayacak.
TARAFTAR ONA İYİ BAKMALI
Westham'da mutlu olamadı. Çünkü Westham taraftarı şöhreti fazla olmayan oyuncuyu sevmez, kucağını açmaz. 90 dakikanın tümünde oynadığı maç sayısı bir elin parmağını geçmedi. Duygusal bir adam. Sevgi ve ilgiyle daha da büyüyor, iyi oynuyor. Teknoloji ile arasının çok iyi olduğu söylenemez. Bildiğim kadarı ile bir internet sitesi yok. Beşiktaşlı bilgisayar kurtlarının dikkatine sunuyorum.
1 Beşiktaş doğru yerine, sıkıntılı olduğu yere doğru adam almıştır.
2 Kartal'ın Kleberson'a yaptıramadığını, Cisse mükemmel yapacaktır.
3 Orta alanın kenarlarındaki 2 adam Tello ve Yozgatlı olur, forvette Nobre ve Bobo beraber oynarsa orta alanın ortasında Cisse ve Rico süper işler yapar. Cisse kazanır, sağı, solu ve hemen önü topu kolayca rakip kaleye götürecek oyuncularla dolu olacağı için tek pasla oynar. Sıkıştığınızda tandemde İbrahim Toraman ya da Gökhan Zan ile de kolay uyum sağlar.
4 Bu durumda Delgado sıkıntısı baş gösterecektir. Sağlam hoca sanırım bunun önlemini baştan alacaktır.
5 Taraftara düşen görev onu moralmotivasyon açısından maksimum doyuma ulaştırmak olmalıdır.
Dr. Gürkan KUBİLAY
Bence kontenjan serbest bırakılırsa pivot santrafor alacağız, bu isim de bana Zigic veya Carew olacak gibime geliyor, veya sürpriz bir isim.
Gürkan Kubilayın tespitlerini çok beğeniyorum.Gerçekten futbolu istatistik ve analizlere bütünleştirerek iyi yorumluyor.
Bence en büyük aday Carew.
Ben de Dr. Gürkan Kubilay'ın yorumlarını ve analizlerini çok iyi buluyorum, çok beğeniyorum ve yakından takip ediyorum. Cisse için bunları söylediyse mutlaka doğrudur ve görünüyor ki Cisse iyi bir oyuncuya benziyor.
Olay bu zaten.
Bak ne demiş adam:
* "PSG bu sene iç saha maçlarında en çok gol yiyen 3. takımdı."
* "Ama inanılmaz bir tablo vardı.Aynı takım deplasman maçlarında bu kez en az gol yiyen 3. takım oluyordu."
* "Ligin başlarında takım içerde klasik 4-4-2 oynuyor, deplasmanda ise nerede ise 4-5-1'e dönüyordu."
*"Özellikle dış saha maçlarında Rozehnal orta alanda daha fazla yardıma geldiği için, neredeyse 2 ön libero gibi oynuyorlar ve böylece Cisse'nin işi kolaylaşıyordu. Son haftalarda ise yanında G.Rangers'tan gelen yeni transfer Clement oynamaya başlayınca takım daha da düzeldi."
Yani 4-4-2 oynarken çok gol yediler, 4-5-1'e geçinde takım düzeldi.
Kendi ağzı ile söylediğini inkar ediyor, e yuh artık!..
DMC: Cisse
AMC: Gallardo
Rico geride Cisse'ye yakın oynar, pres yaparsa yanındakine top vermekten başka bir şey yapamaz (tüm sezon yaptığı gibi).
Etkili olması için ileride oynarsa Cisse ile mesafe çok uzun olur, pas yapamazlar.Çok kontra yerler..
Bu arada ben koyu bir PSG taraftarıyımdır, bilen bilir.
Geçen sezon rezaletti ve ben bıraktım artık bür süre sonra takip etmeyi :/
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Zigic daha uygun olur ama Colin Kazım ne yapacak o zaman bilmiyorum.
valla bence kazandırır 23 yaşında ve arjantin u23te oynuyormuş ayreıca kalitelide bir isim geçen sakaryanın konumu nedeniyle ve kadrosu nedeniyle kendini gösterdi ama çokta iyi gösteremedi bizde potansiyeline erişir diye düşünüyorum nede olsa kanatlar kaliteli
rommendahlı fazla büyütmeyin arkadaşlar gözünüzde çok iyi değil bence sabri ondan daha iyi biri yada hasan şaş
Cimbom'dan Lima bombası
İş bitirici bir forvet arayan Galatasaray, Brezilyalı golcü Lima ve Barcelona ile olan sözleşmesi sona eren Saviola ile görüşüyor .
Forvet arayışlarını sürdüren Galatasaray'ın Botafogo'nun 22 yaşındaki süper forveti Lima'nın peşinde olduğu ortaya çıktı. Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin de dün yaptığı açıklamada "Çok ünlü bir golcü alacağız" dedi. Barcelona ile sözleşmesi sona eren Arjantinli Saviola da Cimbom'un listesinde yer alıyor.
Lima öne çıktı
Lincoln'ün de Brezilyalı olması nedeniyle Aslan Botafogo'lu Lima'yı listede ilk sıraya aldı. Saviola için de pazarlıklar devam ediyor.
Transferi bir forvet bir de sağ bek alarak noktalamak isteyen Cimbom'da golcü için ibre yeniden Andre Lima'ya döndü. Brezilyalı Lincoln'ün vatandaşı Lima ile daha iyi anlaşacağını düşünen yönetim, Botafogo'lu golcü ile görüşmelere hız verdi. 22 yaşında, 1.85 boyunda olan Lima'yı Adnan Sezgin, Brezilya seyahatinde izleyip beğenmişti. Avrupa kulüplerinin
de istediği yıldız, geçen sezon 13 maçta 9 gol kaydetti.
ROMMEDAHL OLMADI
Barcelona'dan bonservisini alan Saviola için de girişimler sürüyor. Taliplerinin fazla olması nedeniyle G.Saray'ı ikinci plana iten Arjantinlinin ikna edilmeye çalışıldığı öğrenildi. Öte yandan sağ kanat için düşünülen Rommedahl'dan vazgeçildi. Aynı mevkide Hasan Şaş ve Sabri'nin de olması nedeniyle Danimarkalı gündemden çıkarıldı. Feldkamp'ın açık yerine bir sağ bek alınmasını talep ettiği öğrenildi.
Yaşar YALÇIN
Bütün herseyı hesaba katınca nılmar ve rommehdall iptal olmus oluyor...
Lima veya Saviola gelıcek... ( umarım savıola gelır) ...VEde sag beke trabelsi gelir buyuk ıhtımal..
İzledim dün biraz Cisse'yi... Uzaktan şutları etkili, güçlü ve dengeli bir adam...
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Saviola yalan... Carrusca kalırsa çok minik bir ihtimal, o da GS dünyaları verirse...
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Kalli Carrusca'yı takımda tutmak istiyor..Lima da basına yansımış..
bence lıma gıbı gosterıp savıolayı alacaklar..Ayrıca Üstünel paris e tatile gitmiş ama yakın cevresı onun dunyaca unlu bır transfer getırecegı yonunde yorum yapıorlar..
Carrusca geldiğinde Alex'i 5'e katlar 3'e böler üzerine 2 ekler diyorlardı..Yalan çıktı..Şöyle bir söz vardır: "İyi bir araştırmacı,araştırdığı şeyin iyi yönlerini değil,kötü yönlerini ortaya çıkarır.." buna benzer bir sözdü anladınız siz onu..
Yani hazırlık maçında falan görmeden yorum yapmak bence yanlış..
Milan Baros gelirse şaşmayın..Adam ne de olsa Fransa'ya gitmiş..![]()
![]()
![]()
Deivid yolları ayırıyor
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Deivid'e yol göründü. Deivid'in, Fenerbahçeli yöneticileri arayarak, Brezilya'da kulüp aradığını ve eğer anlaşırsa futbol hayatına ülkesinde devam etmek istediğini söylediği kaydedildi. Yöneticilerin ise Sambacı'ya, “Brezilya'daki kulüplere bak. Anlaşırsan biz sana gerekli kolaylığı sağlarız. Seni Türkiye'den de isteyen takımlar var. İstanbul'a geldiğinde oturup konuşuruz, senin için en doğru kararı veririz” şeklinde yanıt verdikleri öğrenildi.
Kaynak : Fanatik
yok hatta Fred gelcekmiş
Yahu 3 dakikalık bir videoydu.. Ne alaka Carrusca? Pul biberin üstüne kimyon ektin yani..
Oley beeee deivid gidiyor![]()