1 ve 5 numaraların yetersiz olması konusunda hemfikiriz zaten ben de bunları söylemiştim daha önce.
1 numarada Bo'nun şutu yok ama dikkat edersen aslında oyun kurucunun yapması gereken hücumları hep Preldzic yapıyor, yanı oyun kurucu olarak hücumda alternatif oluşturulmuş durumda. Savunmada da Bo normalde gayet başarılı bir oyuncu ama sorun Bo'dan değil yedek oyun kurucudan kaynaklanıyor Kenan Sipahi Avrupa'da resmen eziliyor demek gayet doğru olur. Bo'nun şutu yok ama asıl sorun ona özgürlük verilmemesinde, dün kendine güvenip serbestlik aldığında nasıl oynadığını herkese gösterdi.
5 numarada ise savunmada Vidmar, hücumda Zoric düşünülerek seneye başladık maalesef yabancı kontenjanından dolayı Vidmar'la devam ettik. Vidmar için bir şey diyemem ama Zoric o kadar kötü bir oyuncu değil, özellikle hücumda gayet iyi işler yapıyor, tamam dün 2 tane saçma hücum faulle maçı kaybetmemize sebep oldu ama öbür taraftan pota altında gerekten çok iyi bir bitirici, Vidmar biraz daha iyi bir performans gösterse Zoric de rahatlayabilirdi.
Öbür taraftan Emir, Bogdanovic, Kleiza ve Bijelica ile FB bence en iyi 2-3-4 numara pozisyonlarına sahip. Ligde bu pozisyonlarda bu kadar kaliteli oyuncuyu bir arada barındıran başka bir kadro yok. Ayrıca sayılı guardlardan Bo da bizde yani 5 numara dışında her pozisyonda ligdeki bütün takımlara karşı mücadele edebiliriz.
Şu an takıma iyi bir 5 numara alınırsa 1 numaranın da performansı artacaktır. Ben de bu takımın Avrupa'da çok başarılı olacağına inanmıyorum ama şu haliyle bile grupta birçok takımdan daha iyi kadromuz var.
Aslında bu kadar tartışıyoruz ama Bogdanovic ilk turda attığı gibi şut atsaydı şu an 1 mağlubiyet 2 galibiyetimiz vardı ve bu tartışmaları yaşamıyorduk.
Pozisyon pozisyon FB'den daha iyi kadrosu olan kaç tane kadro sayabilirsiniz onu söyleyin ben kabul ederim. Maalesef bu şekilde en fazla 5 takım çıkar.