Coskun abi o gunku olayla bunun kanunuyla degerlendirilemez. Tesvik primi yasa ciktigindan beri suc haline geldi. Ama baska is varsa isin icinde, olay farkli boyut alir.
Baska forumda bombayi birakip gittiler, Ingilterede yasadigim icin bulamiyorum Haber A yayini ? Ondan ariyorum
![]()
Bunlar ? cok net degil gerci
alintidir
İş öyle komik boyutlara ulaştı ki. Ferrari'nin kırmızı kartı bile şike deniyor.
Bence,
Almedia'nın BJK-FB maçında karşı karşıya kaçırdığı gol de incelensin.
3-2 yenildiğimiz TS-FB maçında Colman'ın kaçırdığı penaltı da incelensin.
2-0 kazandığımız FB-TS maçında sonradan oyuna giren stoper (Glowacki idi sanırım) da incelensin. Gollerde onun hatası vardı.
Şaka gibi bir soruşturma. Futbolda olabilecek her şey Fenerbahçe'nin aleyhine kullanılıyor. Fenerbahçe'nin G.Antepspor, Bucaspor, Beşiktaş, Galatasaray maçlarını nasıl zorlu kazandığı ortadayken, bu maçlar hakkında nasıl şike iddiası ortaya atılabilir?
Son maç, Sivasspor maçında, Bağdat Caddesi'nde izledim maçı. Son dakika, o bir buçuk dakika geçmek bilmedi. Orada milyonlar maçı izlerken, "Acaba şampiyonluk gidiyor mu?" korkusu yaşadı.
FB lehine anlaşma oldu deniliyor son maç için. Alex'in frikikten gol atacağı, Yobo'nun kafayla ilk golünü atacağı falan da kararlaştırılmış mı?
Şu anda çıkan konuşmalar ve fotoğraflar. Bunun mahkeme kararı 5 yıl sürer. Zaman aşımına bile uğrayabilir. Nasıl karar verilecek merak ediyorum? Bir sürü iddaa çıkıyor yeni yeni...
TariboWest
Kararı verecek olan merci Türkiye Futbol Federasyonu. Hukuki süreci ister bekler, ister beklemez, kendi insiyatifinde. Böylesine kritik bir soruşturmada TFF hukuki süreç sonuçlanmadan karar verebilir mi, tartışılır. Mahkeme karar verse dahi, bunun temyiz aşaması var. Yargıtay'da karar temyiz edilecek. Kısacası, süreç oldukça uzun. Bu sebeple, süreç sona ermeden TFF bir karar almak zorunda.
O verilecek cezalar gözaltına alınanların savunmasıdan ve delillerin TFF'ye yollanmasıyla olacak zaten. Yani suç kesinleşmiş gibi olacak. Fakat akşam CNN'de böyle birşeyin olması için Beşiktaş Ağır Ceza'dan devredilmesi gerekiyor dendi soruşturmanın. Çünkü suç örgütü iddaası varmış. Şike olduğu zaman TFF devreye girermiş. Tabi bu da ne kadar doğru bilemem. Avukatlar ve gazeteciler bağlandı. Bu yönde konuştu.
TariboWest
-ALINTI-
Bu resimler cok daha net, ama sanki kamera goruntusunden alinmis SS gibiler.
Ligtv halen resimleri yayinlamadi sitesinde, butun medya organlari yayinladi ama. Bi yasaklari varmi ???
3cu dalgada kimler alinir merak ediyorum ?
Bu olay baya sürer. Aziz Yıldırım'ın neden soruşturmanın son gününde ifadesi alınıyor onu anlamadım (:
Last edited by NisRoc : 05.Temmuz.2011 at 08:09
Hani anlamadığım şu ; güya dosyada gizlilik var.Herkes birşeyler biliyor,bütün kanalllar Fenerbahçe'yi küme düşürüyor.Birileri çıkıp şu bilgi kirliliğini giderse cidden çok iyi olacak.Ortada daha belli olmuş hiçbirşey yokken Fenerbahçe'yi ligden düşürmeler,-10 puanla filan başlatmalar midemi bulandırıyor,çıldırma raddesine geliyorum.
Öncelikle takım tutmadığımı, Galatasaray ve Beşiktaş'a sempatimin, Trabzonspor ve Fenerbahçe'ye ise antipatimin olduğunu söylemek istiyorum. Kendimi yansıtmakta ne kadar tarafsız isem birtakım olaylara da aynı tarafsızlıkla yorum getirmek istiyorum. En büyük temennim tarafların aklanması ve bu temennim sonucunda ligin heyecan ve rekabetine gölge düşmemesidir.
Yalnız bazı arkadaşların şike olup olmadığı hakkında kesin görüşler belirtmesi açıkça beni şaşırtıyor. Var ya da yok bunu şimdilik bilmiyoruz. Şahsım, bu ülkenin adaletine her zaman mesafeli olmuş ve onu güvensiz bulmuştur.
Fakat, eğer bir maçta şike yapıldıysa o maçta futbolcuların lay-lay-lom şekilde top oynamadıklarını, sert mücadeleler olduğunu anlatarak, o maçta şike olmadığını söylemek bana akıl dışı geliyor. Bir kere bu adamlar bu işin piri, yani profesyonel futbolcu; yaptıkları şeyin (eğer ki varsa) üstünü örtmekte de başarılı olabilirler.
Diğer taraftan bir maçta Fenerbahçeli futbolcuya kart gösterilmedi diye de Fenerbahçe şike yapıyor nasıl denilebilir ?
Ben Fenerbahçe'nin şike yaptığına şu an için inanmıyorum. Kanıtlar netleşirse, eğer ki varsa bu kanıtlar, çünkü bu ülkenin yargısına güvenimin olmadığını söyledim; ikna olup olmamak da şahsi insiyatifimde. Bu duruşun benim gibi sporseverlerin duruşu olması gerektiğini düşünüyorum. Çok güvenilir bir hukuk ülkesinde bile bu duruşun sergilenmesi taraftarıyım. Çünkü burada FB'li olmayan insanların tavırlarında inceden inceye bir FB aleyhine bir karar umudu beklediklerini görüyor gibiyim. Yanılıyor olabilirim ben de insanım bir yerde. Fakat FB'li arkadaşların külüplerinin üzerindeki ithamın onları çok yorduğunu görünce vicdani kanaatim bu yöne doğru sapıyor.
Kim ne derse desin bu ülkede 4 büyük klüp var ve bu klüplerden herhangi birisinin ligde olmadığını görmek beni bir sporsever olarak üzecektir. Diğer insanların, tabi ki kimse aynı şekilde düşünmek zorunda değil, benim gibi düşünmelerinin kendi futbol zevkleri açısından daha faydalı olacağı kanaatindeyim.
Aziz yıldırım kesinlikle kurtulamaz ve bizde küme düşücez gibime geliyor.
Maclara tesfik bulasmasi Fenerbahceyi tabi ilgilendirir, ondan sonra ise Aziz Yildirimin ayri davalari acilir