Sayfa 244 / 447 İlkİlk ... 144194234242243244245246254294344 ... SonSon
7,291 ile 7,320 arası toplam 13405 sonuç

Konu: Fenerbahçe Sohbet Alanı

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

biraz sert bir yazı da olsa harika tespitler ve birçok doğru içeriyor.
    herkesin okumasını tavsiye ederim
    aykut kocaman alex de souza kronolojisi...
    http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=29954572

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by GebzeLi1907 View Post
    Ben dün okudum bunu, burada sıkıntı çıkarabilir düşüncesiyle koymadım, nokta tespitler var.

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Ben dün okudum bunu, burada sıkıntı çıkarabilir düşüncesiyle koymadım, nokta tespitler var.
    Yazıda Aykut Kocaman'a çapsız deniyor sürekli.
    Dar görüşlü, sabit fikirli manasında bir kelime.Bence doğru bir kullanım ne yazık ki.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

o kadar saçma ki; bir Fenerbahçelinin bunları düşünmesi çok yanlış. neymiş Sow oruç tutuyormuş onu kesmiş. yahu adam kendisi diyor; geçen seneden kalma sakatlığım var, o yüzden oynamıyorum diyor. ama yeter ki Aykut hocayı eleştirelim.

Sizin Fenerbahçenizde bana , benim Fenerbahçemde size yer yok.

ve o yazıyı yazana terbiyesiz demeden de geçemeyeceğim.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    o kadar saçma ki; bir Fenerbahçelinin bunları düşünmesi çok yanlış. neymiş Sow oruç tutuyormuş onu kesmiş. yahu adam kendisi diyor; geçen seneden kalma sakatlığım var, o yüzden oynamıyorum diyor. ama yeter ki Aykut hocayı eleştirelim.

Sizin Fenerbahçenizde bana , benim Fenerbahçemde size yer yok.
    Yazının bütününü ele almak lazım.
    Sow konusunda sacmaladığını da görmek lazım Aykut Kocaman'ın tamam oruc sebebiyle oynatmama durumu yoktur uydurmadır belki.
    Ama Sow'dan sol açık yaratmak da ne ?
    Tek bir değerlendirmesi için karalama yapmaya gerek yok.Tüm tespitleri %100 doğru demiyorum zaten.

Senin Fenerbahçe'nde sen ne istiyorsun ne bekliyorsun merak ettim..?
    Alex gibi bir efsanenin böyle dışlanması mı Fenerbahçe ye yakışan ?
    Her maç korkak rakibin üstüne gidemeyen kendi sahasından uzun topla rakibi yıkmaya çalışan Fenerbahçe mi izlemek istiyosun

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Sow konusunda sacmaladığını da görmek lazım Aykut Kocaman'ın tamam oruc sebebiyle oynatmama durumu yoktur uydurmadır belki.
    Tek bir değerlendirmesi için karalama yapmaya gerek yok.Tüm tespitleri %100 doğru demiyorum zaten.

Her maç korkak rakibin üstüne gidemeyen kendi sahasından uzun topla rakibi yıkmaya çalışan Fenerbahçe mi izlemek istiyosun
    Aykut Kocaman kötü bir teknik direktör olabilir. Başarısız olabilir ama Daum'un da kuyusunu kazmamıştır,Alex'e Spartak maçlarında seni oynatmayı düşünmüyorum ama yanlış anlama açıklamasını da 1 hafta önceden yapmıştır,Santos'un en iyi fenerbahçe günlerini de yaşatmıştır,diğer adice ithamları da yapmamıştır.

Aykut Kocaman kötü bir teknik direktör olabilir ama hepsi bu.Saçma sapan,aslı olmayan şeylerle ortalığı bulandırıyorsunuz. Alex'i 70'de oyundan çıkartmak da yasakmış vay arkadaş. Aykut Hoca önemsiz kupa maçları hariç Alex'i bu sezona kadar sadece ilk geldiği sezon 3-4 maç kesmeyi denedi,tutmayınca takımı Alex'in üzerine kurdu. Gözünüz kör olduysa bile TFF'nin sitesinden en basiti bulabilirsiniz Alex'ün oynadığı maç sayısını.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

sow-stoch-alex-kuyt-krasic hepsi oynar mı? Hangisi kesilse birileri isyan ediyor. hoca ne yapsın? Bir şeyler denemesine izin verilmiyor bile.

Ayrıca Alex dışlanmasın diye 2014'e kadar onu kadroda görmek zorunda değil fenerbahçeliler.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Sow'dan sol açık yapmasını eleştir, buna bir şey diyen yok. ama günlerdir yaptığınız yorumlarda Aykut hocayı sokmadığınız yer kalmadı.

Alex efsaneyse Aykut hoca da efsane. kimse Fenerbahçe teknik direktörüne kıskanç diyemez. heralde bu yeterlidir. adam kıskanç diyecek ama hiçbir şey yokmuş gibi kadroya girecek öyle mi ? ee nerede kaldı hocanın otoritesi ? nerede kaldı bu adamın gururu ? Alex eyvallah Alex de haddini de bilecek, ilk yedek kaldığı maçta ortalığı velveleye vermeyecek.
    Ben de uzun topla oynamamızı beğenmiyorum ve ben de eleştiriyorum zaten ama sezonun başında daha önceden ömür boyu bu kulüpte kal dediğim adama hakaret etmiyorum ya da istifa etsin kovulsun demiyorum. işte sizin Fenerbahçenizle benim Fenerbahçem arasındaki fark bu.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

Quote Originally Posted by sananes View Post
    Aykut Kocaman kötü bir teknik direktör olabilir. Başarısız olabilir ama Daum'un da kuyusunu kazmamıştır,Alex'e Spartak maçlarında seni oynatmayı düşünmüyorum ama yanlış anlama açıklamasını da 1 hafta önceden yapmıştır,Santos'un en iyi fenerbahçe günlerini de yaşatmıştır,diğer adice ithamları da yapmamıştır.

Aykut Kocaman kötü bir teknik direktör olabilir ama hepsi bu.Saçma sapan,aslı olmayan şeylerle ortalığı bulandırıyorsunuz. Alex'i 70'de oyundan çıkartmak da yasakmış vay arkadaş. Aykut Hoca önemsiz kupa maçları hariç Alex'i bu sezona kadar sadece ilk geldiği sezon 3-4 maç kesmeyi denedi,tutmayınca takımı Alex'in üzerine kurdu. Gözünüz kör olduysa bile TFF'nin sitesinden en basiti bulabilirsiniz Alex'ün oynadığı maç sayısını.
    Daum'un kuyusunu kazdığına inanmak istemiyorum
    Ama Daum transfer istedi o takıma kanat mevkisine, Aykut Kocaman ihtiyac yok dedi.
    Bir sonraki sezon 2 kanat oyuncusu birden aldı takımdan kimse gitmemişken bunlar biraz beni işkillendiriyor.
    Daum a yapılmayan transferler -belki de izin vermiyeceği- kendisine yapıldı.Niang Yobo Stoch Dia.

Alex'i kesip acayip kötü oynayıp başarısız olduktan sonra her maç oynattı doğrudur ama 60 65 gibi dakikalarda aldı sürekli yada santrafora çekti.
    Ne zamanki bu hareketlerini bıraktı ama Aziz Yıldırım faktörü ama kendi kararıyla o zaman iyi futbol ve başarı geldi.
    Alex forvet arkasında ve maçların çoğunda 90 dakika oynadı o sezon gol kralı oldu kaç asist yaptı bilmiyorum ama baya bi asist katkısı da oldu.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Ama Daum transfer istedi o takıma kanat mevkisine, Aykut Kocaman ihtiyac yok dedi.
    Bir sonraki sezon 2 kanat oyuncusu birden aldı takımdan kimse gitmemişken bunlar biraz beni işkillendiriyor.
    Daum a yapılmayan transferler -belki de izin vermiyeceği- kendisine yapıldı.Niang Yobo Stoch Dia.

Alex'i kesip acayip kötü oynayıp başarısız olduktan sonra her maç oynattı doğrudur ama 60 65 gibi dakikalarda aldı sürekli yada santrafora çekti.
    Ne zamanki bu hareketlerini bıraktı ama Aziz Yıldırım faktörü ama kendi kararıyla o zaman iyi futbol ve başarı geldi.
    Alex forvet arkasında ve maçların çoğunda 90 dakika oynadı o sezon gol kralı oldu kaç asist yaptı bilmiyorum ama baya bi asist katkısı da oldu.
    18de 17 yaptığımız maçların yarısında en az Alex'i forvete çekti,Niang'ı sol açığa. Daha çok ikinci yarı icat etti o taktiği Aykut Hoca. Ve diyorum ya girip bak bakalım kaç maç çıkartmış oyundan o sezon Alex'i zamanın varsa. Ve bizi de bilgilendir sonradan.Alex'in en verimli sezonu o sezondu ama tüm kötülükler Aykut Kocaman'ın sonradan gelen başarı başkalarının. Alışalım artık geç form tutuyor Aykut Hoca'nın takımı.

Son olarak bu takımda transferleri Aziz Yıldırım yapardı bir kaç sene öncesine kadar. Aykut Kocaman'ı kim sallıyordu o sezon taraftardan başka. Ayrıca Aykut Kocaman'ın alıp oynattığı Stoch için Daum'un 3. sınıf oyuncu dediği de bilinmeyen bir şey değildir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

evet koşmayan alex'i kesti 4-5 maç kaybettik , alex kaç senelik kariyerinde belki ilk defa top kovaladı , toplara kaymaya başladı ,

neyse basit bir soru soruyorum , hepiniz belli teknik direktör heveslisi olduğunuz için , bu hevesiniz yerine gelmiş gibi düşünelim ,

sen teknik direktörsün , takımın yıldızı var , senin oturtmak istediğin taktiğe uymuyoru geçtim , sene başından beri oynatıyorsun zaten , 1 maç kestikten sonra bu adam sosyal alemde sana kıskanç diyecek ne yapardın ? azıcık empati yapsanız.

sananes'in söylediği de çok doğru krasic'i kesse , iki maçtır ya niye oynamıyor hangi maçta oynayacak , kesmese hepsini sürse çok ofansif olacak , napıcak yani bu adam ? siz yazın kuyt'u mu kessin sow'u mu krasic'i mi stoch'u mu ? hangisini kesecek yada alex de siz de biraz sabretseniz , maça göre kadro ayarlanıcak , herkes yeteri kadar şans bulacak belki ? ki buna çok eminim bol alternatifli bu kadroda herkes yeteri kadar yer bulacak ama işte sabır yok , alex de maalesef fitilledi bu olayı ve yanlış yaptı.

spartak moskova maçı için hiçbirşey yazmamıştım , o kaleciyi , oyuncuları biz transfer etsek öyle oynayamazlar , çok ekstra bir maç oldu , ikinci yarı ezdik , ezdik ama girmedi işte lanet top , şansızlık , fenerbahçeyi bildiğimizden beri böyle zaten , bütün türk takımları böyle ama hiçbir teknik adama sabretmeden olmaz.

taktik anlamda istediğiniz eleştiriyi yapın ama diğer konularda aykut hoca herşeyi layığıyla yaptı.taktik anlamda başarılı olması için de takımını oturtması lazım.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

aykut kocamana muhtıra gibi olmuş insan okurken gaza geliyor valla

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

@sananes

bosuna ugrasma renkdas, bu arkadaslar aykut kocamana takmislar. ne desek bos, kendi bildiklerini yazip duracaklar. ben daha da cevap vermiyorum bu tarz yazilara, kendileri yazsin kendileri okusunlar. bu konular artik midemi bulandirmaya basladi. artik tartismanin boyutlari hakaret boyutunda, bir insan bu kadar mi serefsiz[aykut hocaya itham edilenden bahsediyorum,yanlis anlama olmasin] olabilir. inanamiyorum tum bunlara deger verip de benimseyenlere. eksi sozlukteki yaziyi da okudum, tam vakit kaybi. sacmaliklardan ibaret.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

aklım almıyor birkaç maç için Aykut hocayı nasıl bu hale getirdiklerine ...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Alex eyvallah efsanedir ama efsaneler sadece oyunlarıyla değil hareketleriyle efsane olur

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    @sananes

bosuna ugrasma renkdas, bu arkadaslar aykut kocamana takmislar. ne desek bos, kendi bildiklerini yazip duracaklar. ben daha da cevap vermiyorum bu tarz yazilara, kendileri yazsin kendileri okusunlar. bu konular artik midemi bulandirmaya basladi. artik tartismanin boyutlari hakaret boyutunda, bir insan bu kadar mi serefsiz[aykut hocaya itham edilenden bahsediyorum,yanlis anlama olmasin] olabilir. inanamiyorum tum bunlara deger verip de benimseyenlere. eksi sozlukteki yaziyi da okudum, tam vakit kaybi. sacmaliklardan ibaret.
    Alex'in 2014'e kadar oynamak istemesi ya da 5 tane kaliteli hücumcudan hangisi kesilse eleştiri olacak sözlerine cevap verseler biraz sinirim geçecek ama biz mantıklı bir şey yazınca bir süre görmezden gelip peşinden ezberledikleri hikayeleri yeniden sıralıyorlar.

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

18de 17 yaptığımız maçların yarısında en az Alex'i forvete çekti,Niang'ı sol açığa. Daha çok ikinci yarı icat etti o taktiği Aykut Hoca. Ve diyorum ya girip bak bakalım kaç maç çıkartmış oyundan o sezon Alex'i zamanın varsa. Ve bizi de bilgilendir sonradan.Alex'in en verimli sezonu o sezondu ama tüm kötülükler Aykut Kocaman'ın sonradan gelen başarı başkalarının. Alışalım artık geç form tutuyor Aykut Hoca'nın takımı.
    o maçların çoğunda da takımın hızı kesildi.
    17 maçın 8 nde çıkarmış bir iki tane de 88 89 da çıkardığı var onları saymıyorum.
    ikinci yarıya bakmadım ikinci yarı genelde hep sahadaydı alex

Son olarak bu takımda transferleri Aziz Yıldırım yapardı bir kaç sene öncesine kadar. Aykut Kocaman'ı kim sallıyordu o sezon taraftardan başka. Ayrıca Aykut Kocaman'ın alıp oynattığı Stoch için Daum'un 3. sınıf oyuncu dediği de bilinmeyen bir şey değildir.
    o sezon sallanmıyorduysa çıkıp demeç vermeyecekti takımın transfere ihtiyacı yok yapmayacağız diye.
    ertesi sezon nasıl gelebildi o transferler.
    Daum stoch a 3.sınıf oyuncu diyebilir sonuçta o transfer onun istediği mevkiye yapıldı.
    oyuncunun kalitesi değil hangi mevkiye yapıldığına bakıyorum.

Ben Aykut Kocaman kötü insandır fesattır demiyorum.
    Sadece sorguluyorum neden böyle oldu diye.
    O Stoch yada Dia devre arası gelse belki de şampiyonluğu kaybetmeyecektik o sezon olası değil mi bu ?

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

Quote Originally Posted by titates1 View Post
    evet koşmayan alex'i kesti 4-5 maç kaybettik , alex kaç senelik kariyerinde belki ilk defa top kovaladı , toplara kaymaya başladı ,

neyse basit bir soru soruyorum , hepiniz belli teknik direktör heveslisi olduğunuz için , bu hevesiniz yerine gelmiş gibi düşünelim ,

sen teknik direktörsün , takımın yıldızı var , senin oturtmak istediğin taktiğe uymuyoru geçtim , sene başından beri oynatıyorsun zaten , 1 maç kestikten sonra bu adam sosyal alemde sana kıskanç diyecek ne yapardın ? azıcık empati yapsanız.

sananes'in söylediği de çok doğru krasic'i kesse , iki maçtır ya niye oynamıyor hangi maçta oynayacak , kesmese hepsini sürse çok ofansif olacak , napıcak yani bu adam ? siz yazın kuyt'u mu kessin sow'u mu krasic'i mi stoch'u mu ? hangisini kesecek yada alex de siz de biraz sabretseniz , maça göre kadro ayarlanıcak , herkes yeteri kadar şans bulacak belki ? ki buna çok eminim bol alternatifli bu kadroda herkes yeteri kadar yer bulacak ama işte sabır yok , alex de maalesef fitilledi bu olayı ve yanlış yaptı.

spartak moskova maçı için hiçbirşey yazmamıştım , o kaleciyi , oyuncuları biz transfer etsek öyle oynayamazlar , çok ekstra bir maç oldu , ikinci yarı ezdik , ezdik ama girmedi işte lanet top , şansızlık , fenerbahçeyi bildiğimizden beri böyle zaten , bütün türk takımları böyle ama hiçbir teknik adama sabretmeden olmaz.

taktik anlamda istediğiniz eleştiriyi yapın ama diğer konularda aykut hoca herşeyi layığıyla yaptı.taktik anlamda başarılı olması için de takımını oturtması lazım.
    Diyelim ki sen Alex sin.
    Takıma yeni bir teknik direktör gelmiş verdiği ilk demeç Alex ile 5 sezonda 1 şampiyonluk var sanırım sorunun nerde olduğunu görüyoruz gibisinden bir söylem
    Ne düşünürsün.
    Üstelkik 6 sezonda 2 şampiyonluğu var Alex'in bir sezonunu da iç ediyor hocan.
    Aragones sezonu hariç her senenin en verimli takımı yukarda tutan adamısın sen birde ?
    O teknik direktörün sana karşı hep soğuk her fırsatta seni takımdan kesmeyi sensiz bir futbol oynatmayı düşünüyorsa sen ne düşünürsün ?
    Alex in attığı tweeti asla haklı bulmuyorum lakin Alex'e geldiği günden beri gereken ilgi sevgi ve değerli olduğu hissini vermedi Aykut hoca.
    Alex'i kadro dışı bıraktığı maçtan sonra Alex sorulunca umrumda değil diyor.
    Ben açıkcası anlamıyorum Alex'e olan bu yaklaşımı.

Kimi keser kimi kesmez bilemem elbet.Ama ben sahada korkak rakibinin üstüne gitmekten aciz bir Fenerbahçe izlemek istemiyorum
    2 sezondur izlediğimiz bu.
    Kişisel fikrim Alex kesilecekse Stoch Krasic Kuyt Sow bir arada sahada olmalı.
    3 sezondur bu takımın başında yeni yeni sistem oturtmaya kalkacaksa işimiz var geçen sene çok özel yıl olsa da geçen sene dahi atılabilirdi pek çok adım
    Ayrıca oturtmaya çalıştığı birşey varsa da başaramadan gider umarım, çünkü galatasaray maçı vasliu maçı spartak antep elazığ maçları neredeyse hiç umut vermedi
    spartak ın son bölümü kendi sistemi değil, malum alex ve epey fazla hucümcu sahada.

3 senede bu cristian ın ne kadar oyuncu olduğu selcuk her ne kadar zaman zaman iyi oynasa da yetenek seviyesi ve fenerbahçe'nin oyuncusu olmadığı ortada.
    Emre nin Fenerbahçe için ne kadar değerli ve önemli bir oyuncu olduğu o boşluğun M.Topal ile asla dolamayacağı da.

Hocayı eleştirince hemen siz hocalığa heveslisiniz siz gelin yapın vs yorumlar
    gerçekten komik bunlar
    o zaman hiç siyaset konuşmayalım başbakan olamayacağız yada futbolcuları da eleştirmeyelim sahaya cıkıp oynamayacağız, sinema izleyip yorum yapmayalım yönetmen olup daha iyisini çekmeyeceksek vs bunu demenin mantığı nedir anlamıyorum

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

Alex'in 2014'e kadar oynamak istemesi ya da 5 tane kaliteli hücumcudan hangisi kesilse eleştiri olacak sözlerine cevap verseler biraz sinirim geçecek ama biz mantıklı bir şey yazınca bir süre görmezden gelip peşinden ezberledikleri hikayeleri yeniden sıralıyorlar.

Ben de Alex in artık daha az süre almasından yanayım
    Pek çok Fenerbahçe'li de bunu görüp söylüyor
    Ama Alex'in bu kadar kırılarak ve küstürülerek bu işin yapılması benim canımı sıkan.
    Alex'e karşı soğuk olduğu geldiği günden beri ortada.
    Alex 'in yaptığı doğru değil kabul ama olayları buraya getiren de uzun bir süreç var.

Ayırca şu ortasaha oyuncuları ile göbekte oynayan hiç bir oyuncunun topu ileri taşıma yeteneği yok
    Dünkü maçta ilk yarıda görmüşssündür topal ve selcuk uzun top manyağı oldular.
    alex girdi top orda kaldı, paslarımız orda yapıldı.
    böyle skor olarak geride ve top yapamadığımız maçlarda hele de saraçoğlundaysak alex bence %100 bir ihtiyactır.(ortasahaya iyi bir adam alınmadıkça)

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Sow'dan sol açık yapmasını eleştir, buna bir şey diyen yok. ama günlerdir yaptığınız yorumlarda Aykut hocayı sokmadığınız yer kalmadı.

Alex efsaneyse Aykut hoca da efsane. kimse Fenerbahçe teknik direktörüne kıskanç diyemez. heralde bu yeterlidir. adam kıskanç diyecek ama hiçbir şey yokmuş gibi kadroya girecek öyle mi ? ee nerede kaldı hocanın otoritesi ? nerede kaldı bu adamın gururu ? Alex eyvallah Alex de haddini de bilecek, ilk yedek kaldığı maçta ortalığı velveleye vermeyecek.
    Ben de uzun topla oynamamızı beğenmiyorum ve ben de eleştiriyorum zaten ama sezonun başında daha önceden ömür boyu bu kulüpte kal dediğim adama hakaret etmiyorum ya da istifa etsin kovulsun demiyorum. işte sizin Fenerbahçenizle benim Fenerbahçem arasındaki fark bu.
    bu mesajı da yeni farkettim.
    Alex in yaptığı doğru diyen var mı yok.
    Alex ile ilişkilerin buraya gelmesi eleştiri noktası
    Alex gibi mülayim bir adamın bu twiti atacak hale gelmesi.
    Aykut hoca geldiği günden beri, değerinin hissetirilmemesi.

O demeçten sonra evet oynaması beklenemezdi.
    Çıkıp özür dilemedi Alex ama Spartak maçında kurtarıcı oldu oyuna alındı eğer bir otorite söz konusuysa bu noktada zarar görmüş olabilir.

Ben Aykut Kocaman'a hakaret etmek istemem elbette.Hele de geçen seneki camiaya liderliğinden dik duruşundan sonra.
    Ama bazı eksi yönleri söylemek de gerekiyor.
    Sabit fikirliliği, korkak oyun anlayışı, kenarda somurtması, takımı ateşleyememesi gibi.
    Egemen 90. dakikada ben de hucüma gideyim mi hocam diyip gidiyor ileriye

Aykut Kocaman'ı sevmediğimizden efsaneye sahip çıkmadığımızdan gitsin istemiyoruz.
    Her geçen gün futbol olarak Fenerbahçe yi daha kötüye götürdüğü için ve buna karşılık rakibin de boş durmayıp iyi adımlarla bizim önümüze geçme ihtimalini gördüğümüz için gitsin diyoruz.
    Fenerbahçe bu işten zararlı çıkacağı büyük kayıplar yaşayacağı için.
    En basitinden şampiyonlar ligine gitmemiz hem prestij hem maddi anlamda büyük bir kayıp.
    Üstelilk o para Galatasaray ın kasasına girecek.
    Son oynadığımız Galatasaray maçları malum artık psikolojik üstünlüğümüzü kaybettik ne yazık ki Aykut hoca sayesinde daha doğrusu ürkek oyun anlayışı sayesinde.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Aykut Kocaman şu anda ayrılsa, yerine Mourinho gelse de Fenerbahçe şampiyon olamaz, örneği yok, benim aklıma gelmiyor sezon başladıktan sonra hoca değiştiren ve şampiyonluğa ulaşan.

O zaman neden sabretmiyoruz? Neden ikilik olsun diye tutturuyoruz? Alex bu takımın efsanesi, neden medyanın da gazına gelip taraf tutmak zorunda bırakılıyoruz? Geçen sene birlik beraberliğimizi yıkamayanlar, bu birlikteliği görüp kıskananlar, sinir olanlar varken, şimdi onları güldürüyoruz.

1 ay öncesinden kastlı olarak bazı haberler yapılıyor deniştim, şimdi artık o haberlere kendini kaptıranlara bakınca, haberi yapanların amacına ulaştığını görüyorum.

Birisi takımımızın kaptanı, birisi de hocası. Biz ikisini de bağrımıza basarız, biz ikisini de aynı andabağrımıza bastığımızda onlar arasında kırgınlık, kutuplaşma olmaz. Taraftar yine büyüklüğünü göstermeli, taraftar ayrıştırmamalı, taraftar birleştirmeli.

Geçen sene birlik olundu, en ağır muhalefet yapanlar bile birleşti ama bu ikilik çok kolay çözülmeyi sağlar. Ben sahada oynanan oyuna ya da oyuncu tercihlerine baktığımda karamsar olmuyorum, ben taraftarın resmen ikiye bölünmüş olmasından korkuyorum. Daum senelerce eleştirildi şimdi kıymetli oldu, Zico sürekli eleştiriliyordu başarı gelince susuldu, küme düşen takımlara karşı bile savunma ağırlıklı oynayıp puan kaybediliyor diye eleştirilmesi hala aklımda, neden sürekli aynı oyuncularla, aynı sistemle oynuyor, neden değişik şeyler denemiyor söylemleri kulaklarımda. Alex arkadaşlarını transfer ettirtiyor bile denmişti mesela, neler neler deniyor basında, nasıl ki ciddiye alınmıyor, şimdi de karışıklık yaratacak, daha okumadan ciddiyetsiz olduğu belli haberlere itibar etmemek gerekir.

Alex takımdan gönderilmediyse hoca ondan faydalanacak, oyuna girmesi bile sorunmuş gibi gösteriliyor, bak muhtaç kaldın deniyor, yahu adam 18'e almış, elbette ihtiyaç olduğunda oynatacak, oyuna almasa da eleştirilecekti, alıyor yine laf söyleniyor, yeter ki laf söylemek olsun.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ne Alex'miş bu arkadaş : )
    Sezon başındandır hazırlık maçı dahil kaç tane maça çıktık. Kiminde Alex oynadı, Kiminde Alex oynamadı. Oynadığımız futbolda bir değişiklik gören veya aldığımız skorlarda farklılık ?
    Alex olmazsa takım bir şey yapamazmış. Yahu Alex mi büyük Fenerbahçe mi ? Sen bu lafınla kendi kulübünü yerin dibine sokuyorsun, Ayıp.

Bu takım Alex'le çıktığı Arsenal maçında 5 tane yedi ama İngiltere'deki maçta onsuz gol yemeden tamamladı. Ee Alex yoksa Fenerbahçe daha mı iyi şimdi ?

Bu düşünce nasıl sığ kalıyorsa "Alex yoksa Fenerbahçe bir şey yapamıyor" demek de o kadar sığdır. Sizin öncelikle iyi bir oyun felsefeniz ve ne oynayacağınız önemli. Oyuncular sistemden sonra gelir.

Fenerbahçe taraftarlarının Alex yüzünden kulübünü küçükleştirme çabalarına anlam veremiyorum. Alex sahadaki performansıyla efsane ama ufak bir yuhalama ile bavulları toplayacaksa (Zaragoza maçı) Oynamadığı zaman huzursuzluk çıkarakcaksa bu iş olmaz.

Şunu hiç bir zaman unutmayın Fenerbahçe'yi Fenerbahçe yapan Alex değildir ama Alex'i bu kadar değerli kılan Fenerbahçedir ! Belki 2003'te bize değilde yine büyük liglerden birine gitse Parma macerasındaki gibi sönük bir kariyer yaşayacak ve ülkesine geri dönecekti. Biz ona fazlasını verdik o bize istediklerimizi. Kimsenin bu kulübü bir oyuncu yüzünden küçük düşürmeye hakkı yok.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Fenerbahçe Alexli sistemi Alexsiz oynamaya çalışacaksa Alex'siz Fenerbahçe olmaz. Alex'i oynatmıyorsun ama diziliş aynı taktik aynı olunca verim alamıyorsun. 4-3-3 oynayacaksan Topuz-Topal-Selçuk diye bir orta saha olmaz 4-2-3-1 oynayacaksan yine olmaz. Tamam bunlar kötü oyuncular değil ama 3ü bi arada orta sahada olmaz. Aykut Hoca Alex'i kesmek istiyor bana göre haklı da fakat kadro planlamasını yanlış yaptı. 4-2-3-1 oynayacaksan orta sahada bir tane çift yönlü oyuncun bir tanede şapkadan tavşan çıkaracak bir oyuncun olacak ona keza 4-3-3'te yine aynı. 4-4-2 desen kanatların mutlaka defansa yardıma gelmesi lazım ama Fenerbahçe'nin kadrosu buna da müsait değil. 4-3-1-2 desen oynayabilir ama orta saha aşırı defansif olur olay sadece dizilişte kalır. Yani işin özü Alex'le oynamak istemiyor olabilirsiniz ama bunu yapabilmek için gerekli tedbirleri almanız lazım, yoksa taraftar böyle tefe koyar adamı.
    Screw you guys, I'm goin' home

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Aykut Kocaman şu anda ayrılsa, yerine Mourinho gelse de Fenerbahçe şampiyon olamaz, örneği yok, benim aklıma gelmiyor sezon başladıktan sonra hoca değiştiren ve şampiyonluğa ulaşan.
    Üstad,
    Zararın neresinden dönersen kardır diye harika bir atasözü var. Koca bir sezonu Aykut Kocaman'la hiç etmektense, önümüzdeki senenin oyun şablonu oluşturulur (iyi bir hoca ile), önümüzdeki sene gerçekten taktiği, oyun düzeni olan bir takım görürüz sahada. Ayrıca şampiyonluk da mümkün olabilir. Tani daha zahmetli, zor bir süreç olur ama imkansız diye bir şey yok.

Örneklerini söyleyeyim:
    1. Kalli G.Saray'dan ayrıldığında (Feldkamp), G.Saray hocasız kalmıştı. Ardından hoca da bulamayınca G.Saray, Cevat Güler sezon sonuna kadar takımı idare etti ve şampiyonluk geldi.
    2. Ertuğrul Sağlam Beşiktaş'ın başındayken Metalist mağlubiyetinden sonra kovulmuştu ve yerine gelen Mustafa Denizli o sezon Beşiktaş'ı şampiyon yaptı. (Metalist maçı da Avrupa Ligi'ydi, yani Ekim gibi falan kovulma olayı gerçekleşmişti diye hatırlıyorum?
    Biz Eylül ayındayız üstelik. Feldkamp da Mart gibi falan kovulmuştu. Bizim için henüz zaman var. Kovun şu Aykut Hocayı, alın iyi bir hoca, herkes rahatlasın.
    Guardiola'yı alabilsek mesela, ne harika olur. Avrupa'da çok kaliteli hocalar var, Lucescu da bunlardan biri. Aslında takımı da tanıyan, bilen bir Zico'yu kim istemez?

Seten'den güzel tespitler:

İBRAHİM SETEN ‏@ibrahimseten

Ne Aykut Kocaman'ın istifası.. Ne Alex'in gönderilmesi.. Durmaz.. Bu sürecin sonu Aziz Yıldırım'ın istifasına kadar gider artık..

İBRAHİM SETEN ‏@ibrahimseten

F.Bahçe'nin düşüşü Aziz Yıldırım'ın Zico'yu keyfekeder kovduğu gün başladı. Aynı hatayı rahmetli Özhan Abi de Lucescu'yu göndererek yapmıştı

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Amaç zaten o değil mi? Aziz Yıldırım'ı kulüpten uzaklaştırmak, geçen sene yapamadılar, bu sene görüyoruz ki yavaş yavaş o dillendirilmeye başlanacak.

Türkiye'de yapılanma hikaye, Terim Galatasaray'ı yapılandırdı mı? Hayır, aldı oyuncuları ve en kötü geçen sezonun ardından zirveye ulaştı, o nedenle gelecek senenin planlamasını şimdi yapmak gibi fikirler bana ülkemizde saçma geliyor. Sezon kötü geçtiyse, büyük takımlar yeni sezonda zirveye oynayabilir.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Avrupa Liginden devam eden tek takım olduğumuz için 8M Euro kazanmış diyorlar.

8 değil 4

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Neden bir taraf tutmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi? Sonuçta birisi takımınızın efsane oyuncusu diğeri teknik direktörü. Yani birisini tutup diğerini kötüleyince elimize ne geçecek ki? Ancak bunu yapan kişileri tebrik etmek lazım çok güzel başardılar olayları bu noktaya getirmeyi. Dıştan yıkamadılar, içten yıkıyorlar koca kulübü. Bugün bu noktada olmamamız lazımdı. Koca kulübün 2012'de geldiği nokta bu mudur? Sakız oldu resmen bu olay. Real'de felan böyle bir olayı düşünüyorumda of of çok kötü durumdayız cidden.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by erdem344 View Post
    8 değil 4
    7M Avrupa Liginden 1-2M Şampiyonlar Liginden alıyormuşuz deniyor tek takım olduğumuz için Avrupa Liginde.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

olm çok uzun yazıyosunuz kısa yazın da okuyalım cevap verelim

Mesaj Yetkileri