Raşit zaten çok büyük oyuncu olacaklar demiyorumFenerbahçe'de yedek olarak durabilecek seviyede olsunlar yeter
Bu gözler Bienvenü'yü, Ziegler'i lzledi, o yüzden bu adamlar o kadar göze batmazlar
![]()
Raşit zaten çok büyük oyuncu olacaklar demiyorumFenerbahçe'de yedek olarak durabilecek seviyede olsunlar yeter
Bu gözler Bienvenü'yü, Ziegler'i lzledi, o yüzden bu adamlar o kadar göze batmazlar
![]()
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Dün Ersun Hoca yabancı sınırı konusundaki fikirlerimi daha iyi dile getirmiş.
Bu seneye de 5+0+3 olan yabancı sınırı Galatasaray'ın da içinde bulunduğu kulüpler birliğinin onayıyla alındı biliyorsunuz. Bunu nasıl Fenerbahçe sağladıysa? FM'de bile bildiğiniz gibi sonraki iki sezonun yabancı sınırı belliydi.
Şimdi herhalde elden çıkarılamayan yabancılar sebebiyle alınmış bir kararın geri çekilmesi isteniyor. Önümüze birileri istedi diye de AB kuralı (özellikle bunu hiç anlayamadım), yok üç kriter, yok 6+4 bilmem ne gibi saçma sapan nereden geldiği belli olmayan öneriler geliyor.
Bu süreçte tek hatayı 3 yıl öncesinden belirlenmiş bir karara göre kadrosunu kuranlar mı yaptı merak ediyorum?
Play-off geldiğinde nerdeydiniz o zaman ?
Bir takımın yararına veya diğerinin zararına,bunu konuşmak yerine yabancı kuralının Türk futboluna geçmişte bir şey katmadığı gibi bundan sonra katmayacağı açık.Neden dışarıya kapatıyoruz futbolumuzu ? Hiç bir ülke futbolu kendisini dışa kapatarak gelişemez.Hele hele bu kuraldan sonra oyuncularını sadece para kaynağı olarak gören Anadolu kulüpleri ile iyice çekilmez hale geldi lig.O oyuncuları gitmek isteyince de önlerine bir sürü zorluk koyuyorlar,sene sonu sözleşmesi biten oyuncuyu kadro dışı bırakıyorlar.
Sizde burada kalkmış yok o kulübe yarıyor yok bu kulübe yaramıyor diye tartışıyorsunuz.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Milan Baros'un çapraz ve yan bağları kopmuş, sezonu kapattığı söyleniyor. Ne talihsiz bir adam Baros, Galatasaray'daki sakatlıktan sonra bir türlü düzelemedi artık bu sakatlıktan sonra futbolu bırakır.![]()
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Benim için Fenerbahçe > Türk futbolu. O yüzden pek de önemli değil benim için Türk futbolunun avrupadaki başarısı falan.
Fenerbahçe elinde o yetenekte Türk oyuncular varsa daha kaliteli yabancıları alıp önlerini kapatmaması gerekiyor. Mesela Galatasaray Hakan Balta yerine üst düzey bir bek almak isteyebilir, o bek oyuncusu Caner'den de iyi olabilir ama Fenerbahçe'nin Caner'den iyi bek oyuncusu almasını istemesi lükse kaçıyor. O yüzden yabancı sınırı Fenerbahçe'ye yarıyor ve Fenerbahçe'nin avrupa hedeflerine çok da fazla etki etmiyor.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Yerlilerinize o kadar güvenmeyin.Fenerbahçe'nin bu sezon buralarda olmasında en büyük katkı yabancı oyuncularında.
Kuyt,Webo,Emenike,Sow,Alves,Cristian öne çıkan yabancılar
Caner,Alper,Egemen,Topal,Gökhan ise öne çıkan yerliler.
Bu iki grubun yaptığı katkıları karşılaştırırsak,ağır bir şekilde yabancılar çok daha etkili olduğunu görürüz.
![]()
En büyük katkı Caner'de sonra yabancılarda. Çünkü; hücum hattımız yabancılardan oluşuyor, çok normal bu.
Kalınlaştırdığım yere takıldım. Neden iki sezon? Benim bildiğim iki sezon diye sınırlama yok. Sonsuza kadar 5+0+3 kural(biz de sistem her zaman değişir gerçi ama her zaman da sürekli olarak sistemi değiştirdik denir). Şu halinizle siz de içten içe Fenerbahçe için kuralın konulduğunu biliyorsunuz ama söylemek işinize gelmiyor. TFF başkanlarının değişmesini, saçma sapan lig statüsünün değişmesini falan saymak bile yersiz.
Türklerle şu anda(altyapı sisteminde bir atılım yaşanmazsa gelecekte de bir şey olmayacak) başarı gelmeyeceği çok açık zaten. Beykan falan da hikaye, daha Karabük'te oynayamayan adam Fenerbahçe'de yedek olacakVizyonunuz bu kadar düşük mü cidden çok merak ediyorum.
Galatasaray yönetiminin ne akla hizmet bu kurala olur verdiği de muamma. Çeksinler ceremesini şimdi. Sanki ortalık Türk yetenek kaynıyor. En iyi Türk forvetler bizde ama yine gidip yabancı alıyoruz, neden? Ortada adam yok da ondan, olan da ŞL için yetersiz. En iyi orta sahalardan biri bizde yine de beğenmiyoruz, eleştiriyoruz. Milli takım stoperi bizde yine de beğenmiyoruz(hoş bence gayet iyi stoper ama millet beğenmiyor nedense). Zaten milli takımın hali de ortada, oyuncularımız ne kadar kaliteli görebiliyoruz. Maalesef bizim yönetimin en büyük hatalarından biridir. Artık kapalı kapılar ardında kendilerine bir şeyler mi söylendi bilemem ama kabul edilmeyecekti o. Gereksiz yere Türklere milyonlar saçmamalarını olumlu buluyorum ama bu kurala evet dememeleri lazımdı zamanında. Şimdi de AB falan bir şekilde yoluna koyarlar inşallah. Olmadı 0+0+0 olsun da millet de rahatlasın. O zaman Beykan'larını falan bol bol izlerlerMilli takımımız da garanti ilk 10'a girer
Yabancı sınırı konusuna gelirsek, sınırsız olmamalı. Herkes yabancı alır bu sefer de ülke futbolu batar. Onun yerine ilk 11'de bir altyapı oyuncusu ilk 18'de 2 Türkiye'den yetişmiş adam, altyapı harcaması transfer harcaması oranının belli bir sınırı geçmemesi, finansal fair play'in UEFA'dan önce TFF'nin kontrol etmesi gibi önlemler getirip gerekirse transfer yasağı, puan silme vb. gibi cezalar verse çok daha etkili bir sistem olur. Bunu benim naçizane düşüncemle oluşturmak imkansız. Spordan anlayan adamları toplarsın bu çerçevede bir kurallar bütünü oluşturursun. Yeri gelir kulüplerin, yeri gelir taraftarın, yeri gelir oyuncuların haklarını gözeterek; bu işten anlayan bir sürü adam vardır. Ancak bu yönetimle imkansız gibi bir şey. YD nasıl bir insan olduğu belli zaten. Kulüpler birliğinde de her kafadan bir ses çıkıyor en sonunda bir sözü geçenin dediği oluyor. Sonra birkaç yıl geçiyor yine değişiyor. Amaç Türk futbolunun gelişmesiyse gelişmiyor kardeşim gör artıkAncak amaç o olmadığı çok açık.
Beşiktaş'ın ekstra yabancıları olur kural 6+2+2+sonsuz mu neydi sonsuzlu bir şey olur.
Fenerbahçe'miz Avrupa'dan yoksunken yabancı 5+0+3 olur.
Güya TFF'yi, UEFA'yı parmağında oynatan Galatasaray bir türlü kural değiştiremez.
6+2+2'de kalsaydı kaç kişinin gıkı çıkardı şimdi? Olay çok yabancı alınması değil, olay birilerinin menfaatine kural değiştirilmesi. Madem öyle bir şey yapılabiliyor bizim için de yapıversinler bir zahmet. Bu sefer mantıklı bir kural getirsinler de ülke futbolu da gelişsin.
Last edited by Gncl1905 : 31.Aralık.2013 at 17:34
İstedikleri kadar kaldırmasınlar yabancı sınırını , bu sezon sonuna kadar AB üyeliği davasının sonucu belli olacakmış . Bizim CEO Lütfi Arıboğan'ın dediğine göre çok büyük ihtimalle kabul edilecekmiş .
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Neyse pek uzatmak istemiyorum.Yerlileri tabi ki iyi Fenerbahçe'nin ancak takımı hep yerliler götürüyor gibi bir yaklaşımınız var.Fenerbahçe isterse hiç yabancı oynatmasın ancak yabancı kuralı diye bir saçmalık kaldırılmalı,bu kadar net bu konu.Yoksa takım yönünden baz alacaksak,bence yerlileri en kaliteli,en gelecek vaad eden takım Beşiktaş,ancak onlarda da iyi yabancı oyuncular yok.
Tamam da yabancıların ön planda olması çok normal çünkü yabancı hakkımızı hucümda kullanıyoruz. Egemen , GG , Caner , Topal 'ın Emenike - Sow - Kuyt - Webo'dan daha fazla mı gol atmasını bekliyorduk ?
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Sınır ne olur, ne olmalı, hangisi doğru hangisi yanlıştan öte en önemli şey tribünde yabancı saçmalığı bence. Hemen hemen herkes kendi takımı açısından bakıyor olaya, diğer etmenler de kılıf olarak sunuluyor bana göre, herkese de saygım var bazı fikirleri saçma bulsam da. Bir tek tribünde yabancı olması mantığında olanları anlamıyorum. Bu adaletsiz.
Ayrıca rakamlardan bağımsız konuşuyorum, sahada garanti Türk kontenjanı olmasının yerli oyuncu kalitesiyle doğrudan orantılı olduğunu düşünüyorum. Bir oyuncunun gelişmesi için hedefinin olması gerekiyor, biz Türkler'de böyle bir özellik yok, zorda kalmadıkça, ittirilmedikçe gelişmeye pek de açık olmayan bir milletiz. Bunun da göz önünde bulundurulması lazım.
Ben sınırsız yabancıya karşıyım, İngiltere, İspanya, Almanya ve İtalya ligleri incelenmeli. Sürekli değişmeyecek bir kuralda hem fikir olunmalı diye düşünüyorum.
TBL alaninda yazmistim, konuyla alakali oldugu icin buraya tasidim mesajimi. benim de fikrim ayni dogrultuda. yabanci sinirinin hickimseye faydasi olmaz, turk futbolunu da baltalar. bundesligada sinirlama var diye mi bu adamlar son yillarin en basarili futbol ulkesi. kluplerin menfaat catismalari yuzunden olan turk futboluna oluyor. en kisa zamanda bu kuraldan kurtulmaliyiz bence.zeljko obradovic - Türkiye’deki yabancı oyuncu kuralınin Türk oyuncular için kötü olduğunu düşünüyorum. Özellikle bu durumun Türk Milli Takımı için kötü olduğunu düşünüyorum. Çünkü Türk oyuncular, yabancı oyuncu kısıtlaması olduğu için kendilerini çok da baskı altında hissetmiyorlar. Yabancı sınırlaması olmasa daha kaliteli Türk oyuncuların da ortaya çıkacağını düşünüyorum.
elindeki yerli kalitesi iyi bir seviyede olucak. eksik olan yerleri yabancı oyuncularla doldurucan.mesela bizim yabancıların oynamadığı pozisyondaki yerlilerimiz iyi seviyede ve mevki boşluğumuz yok.ama durum gs ye gelince sol bek yok, sağ beke yabancı koysan bruma oynayamıyor.o yüzden fb nin yerli kadrosu diğer takımlara göre daha iyi diyoruz ve bir nevi takımı yerliler sırtlıyor gözüyle bakabiliriz
Play-off lig başlamadan önce geldi, yabancı sınırını da aldıran Anadolu kulüpleridir ve 2 yıl önce alınmış bir karardır. Bunları FB yaptırmış gibi konuşanlar gerçekten hangi dünyada yaşıyor, komik olmayın. Sanki play-off sene ortasında kararlaştırılmış gibi, yabancı sınırı da bu sene getirilmiş gibi dünyadan bihaber yaşayıp konuşmak hangi akla hizmet ediyor.
Türkiye'de yıllardır yabancı sınırının kalkmasını savunan Aziz Yıldırım'dı ve ona ısrarlar karşı çıkıldı. Şimdi de takım kadrosunu Türk oyunculardan kurmak için elinden geleni yapmışken sene ortasında bu kuralı değiştirmeye çalışmak tamamen iki yüzlülüktür. Karar açıklandığında ben 1 tane bile kulübün itiraz ettiğini hatırlamıyorum. Hadi GS Avrupa'da Anadolu takımlarına ne oluyor, bu kararı aldıran kendileri. Özellikle İlhan Cavcav elinde büyüklere 5-10 arasında kakalayabileceği oyuncu olmayınca nasılda debeleniyor.
Aynı durumda GS olsaydı onlar da itiraz ederdi değişikliğe. Bazıları yerlileriniz yaşlanacak demiş ama zaten merak etmeyin 2 yıl sonra federasyon değişir ve yabancı sınırı istediğiniz gibi sınırsız olur. Ondan sonra takımlarda 5'er, 6'şar tane Cristian'lar ve Riera'lar olduğunda tekrar görüşürüz.
Bir de şu AB saçmalığı var o tamamen ayrı bir olay. Sanki biz AB'ye üyeymişiz gibi AB pasaportu olanların yerli statüsünde oynaması ne alaka. AB'ye üye olalım ondan sonra dediğiniz olsun eyvallah ama bu nedir şimdi. Sınırsız yemedi belki bu olur...
Normalde yabancı sınırına karşı çıkan biriyim ama şuanda değiştirilmesine de karşıyım. Demirören'i gönderin ondan sonra istediğinizi yapın. En azından sezon ortasında değişmesi tamamen saçmalık. Özellikle takımların kadrolarındaki gereksiz futbolcuları temizlemeleri ve ekonomilerini düzeltmeleri için iyi bir süre. İsteyen kullanır isteyen gereksiz transferlere devam eder.
ben de onu diyorum yayabanci sinirlamasi ile bir yere gelemezsin. bak onunde model var, almanya. git altyapiyi sekillendir, oraya yatirim yap. bu alanlari duzenle. herseyi basit bir kuralla duzeltecegimizi saniyoruz. almanya ve benzeri ulkelerde harcanan emekler gozardi edilip hemen teshis konuluyor. problem yabanci sayisi, evet, hemen dusurelim. yok boyle birsey, cok sacma.
onceki mesajda dedigim gibi kluplerin hepsi kendi penceresinden bakiyor. ben sanmiyorum ki GS turk futbolunu dusunuyor da bu kurali istemiyor, ya da FB ayni mantikla bu kurali savunuyor. her klup isine geldigi gibi yorumluyor.
edit: ayrica basketbolda nasil bir altyapiymis ki futboldan daha iyi diyebilelim. milli takimda devsirme oyuncu oynatiyoruz ya da fbu da kenan sure aliyor diye seviniyoruz. futbolda durum neyse uc asagi bes yukari butun alanlarlarda durum ayni maalesef.
Yıllardır yabancı sınırı var fenerbahçenin yetiştirdiği genç var mı avrupada filan oynayan benim bildiğim yok bir tuncay var o da sakarya alt yapısından ingilterenin düşmemeye oynayan takımlarında oynadı
Eğer şampiyonlar liginde yarı finalde takımlarımızı görmek isteyen varsa,amacı sadece lig olan dar görüşlülere rağmen,bu sınır kalkmalıdır bırakın eşit şartlarda yarışalım avrupalılarla
Son 5 yıla bakın kaç farklı takım yarı final veya çeyrek finalde oynamış barcelona chelsea juventus milan inter bayern dortmund manu lyon filandır böyle 10-12 takım var ve hep biz onları izliyoruz...
Yabancı sınırı varken büyük takımdaki yabancılar (!)
Holmen, Webo, Kadlec, Cristian, Dany, Riera, Amrabat, Franco, Holosko, Escude, Enaramo, Janko, Sol Bamba vs.
Sadece fuzuli ve gereksiz. Daha sınır varken bu kadar gereksiz adamı kadroda bulundurmayı becerebilen ve bunlara dünyanın parasını veren takımlarımızın sınırsız olması durumunda kadrolarını nasıl şişireceğini öngörmek için müneccim olmaya gerek yok. Büyük takım seviyesine erişemeyecek orta sınıf futbolcuları sınır varken kadrosuna katıp, üzerine bir de Dünyanın parasını veren kulüplerimiz önce transfer yapmayı öğrensin, ondan sonra sınırsız oyuncu isteği gelsin. Sınırlama tabi ki güzel bir uygulama değil ancak yukarıda da verdiğim örnekteki gibi dizginlemek şart. Üstteki yabancıları geçtim, Ligde öyle yabancı oyuncular var ki hani kendi ülkelerinde asgari ücretle top koşturacak düzeyde ancak bizim ligde bulundukları kadrolarda en fazla maaşı alacak tipler.
Bana göre;
Sınırlama olmalı mı? Evet.
Nitelik sınırlandırılması getirilmeli mi? "Milli takım düzeyinde (A,U23,U21,U19,U17 vs) forma giymiş olmalı vs" Evet.
...
Fazlasıyla Fuzuli. Şuan hangisi İngiltere, İtalya, İspanya, Almanya veya Fransa liginde kalbürüstü bir takımda forma giyebilir hem de o maaşla? Madem yabancı sınırlamasına karşı çıkma kıstası Şampiyonlar Ligindeki başarı düzeyleri ise daha sınırlama varken bu tip adamlarla mücadele etmeyi göze alıyorsan sınırlama olmazsa kadrolarda neler olur Allah bilir?
Yabancı sınırlamasına karşı çıkan bir diğer grubun görüşü ise "Sınırlama olmazsa genç yabancıları ülkemize getirip geliştirebiliriz, böylelikle transferlerde büyük meblaağlar ödemeyiz" görüşü.
Sözleşmeli Fenerbahçe'de 12, Galatasaray'da 11, Beşiktaş'ta 10, Trabzonspor'da 10 yabancı futbolcu bulunuyor. "Vizyon transferi" olarak nitelendirdiğimiz genç transferi şu belirttiğim 43 oyuncudan sadece 1 tane (Bruma) Bu oyuncuların 3'te 1'i ise takır takır maaş alıp sadece yatıyor. Birbirimizi kandırmayalım. Kulüplerimiz transfer konusunda profesyonel değil, profesyonel ekipler yok. Tüm çehreleri yabancı oyuncu menajerlerinin önlerine sunduklarıyla ibaret. Hiç bir mantık nasıl olur da bana küme düşen İBB'den (doğal olarak oyuncunun da piyasasının düştüğü) ayrılan ve ayrıldığı zaman 300 bin civarı maaş alan Holmen'in Fenerbahçe'ye transfer olduğu zaman 1.3 milyon € maaş aldığını açıklayamaz. Holmen bu parayı Arap ülkeleri dışında hiç bir ligde ve takımda alamaz, imkansız.
Dediğim gibi önce kulüpler transfer yapmayı öğrenecek o zaman sınırlamanın kalkması daha hayırlı olur, sınırlama varken durum böyleyse ötesini düşünemiyorum.
...
Ben en çok Franco'ya takıldım. Kaç maça çıktı ki ya da oynadığı maçlarda ne gibi hatalar yaptı ki, gereksiz diyelim. Hazırlık maçlarında bile daha çok izledim ben Franco'yu ve çoğunda iyi bir görüntüsü vardı. Stoper olmasına rağmen 2 gol de attı hatta. Fiziksel ve kondüsyon gelişimi açısından devre arası kiralık yollanırsa ve seneye iyi bir dönüş yapabilirse uzun süre faydalanabiliriz kendisinden.
@footballer33
Problem de orada zaten. Aldığın oyuncuyu hiç bir şekilde oynatmamışsın. Ama şu sezonluk maliyeti 3.2 milyon € (9 milyon TL civarı) (bonservis + sözleşme, prim vs) buluyor. Şuanlık sadece ölü bir yatırım hem de 9 milyon lira harcanan bir yatırım, bana göre çöpe atılmış paradan başka bir şey değil. İleride ne olur bilinmez ama bugün 34'lük Escude'nin arkasında kalıyorsa bir problem vardır. Keza Kadlec için de aynı şeyleri düşünüyorum, tek fark aradaki maliyet, Kadlec'in bu yıllık maliyeti 6,6 milyon € (20 milyon TL civarı) sonra kulüplerimiz neden borç batağında diye söyleniriz.
...
kontenjan konusunda yıllardır serbest bırakılma taraftarıyım. ama 2 yıl önce alınan bir karar var ortada maalesef. altını çizerek maalesef diyorum, çünkü tarafım belli.
fenerbahçe yıllardır debelendi, böyle olmaz, yarışamayız avrupa'da, adeletli yarış değil diye. ama maddi takımın maddi gücü bilindiğinden dolayı fenerbahçe'nin başını alıp gitmesinden korkarak hiç bir takım buna yaklaşmadı. bence kimse çıkıp buna itiraz etmesin, apaçık şekilde gözler önündeydi bu.
galatasaray avrupa'da 3 yabancı ile destansı şekilde uefa kupasını almış bir takım, camia ama geçen sezon şampiyonlar liginde başarı tadını alıp, özellikle de başkan ünal aysal ile paranın ucunu gördükten sonra aziz yıldırım'ın yıllar öncesinden savaştığı, mücadele ettiği konuyu gördüler. şimdi de bunun için savaş veriyorlar. haliyle fenerbahçe'de buna artık destek vermiyor. çünkü ortada 18 takımın 2 yıl öncesinde karar verdiği 6+0+4 uygulaması var. ve gelecek sezon 5'e düşecek bir uygulama bu. ne yazık ki!
benim fikrime göre öyle u21 oynasın, şu yaşta olsun, bilmem kaç kere milli olmuş olsun hiç gerek yok. ab uyruklu oyuncuların yabancı sayılmadığı bir uygulama çok çok başarılı olacaktır. 5+0+4 uygulaması aynı şekilde devam etmeli.
ama ne yazık ki karar artık belli. bir tek fenerbahçe buna hazırlıklı ne yazık ki ve haliyle yıllardır savaş verip kimse yanaşmayınca bu sefer destek vermeyecek. ersun yanal'ın ligtv'de konuk olduğu programda net ve sert bir dille bunu dile getirdi. ortada alınmış bir karar var ve bu artık böyle devam etmeli diyerek kulübün tavrını ortaya koydu.