benim eleştirim ; Türkiye'de daha bu yaştaki çocuğu oynatan takım olmamasına rağmen Fenerbahçe'nin oynatmaması nedeniyle bu kadar çok eleştirilmesi. Anadolu kulüpleri ve Beşiktaş'ın bu sezonki maddi durumundan dolayı oynatmasını saymıyorum. Galatasaray'da Beşiktaş'ta ne olacağını bilemeyiz tabii ki de.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Ona ben de katılıyorum. 17-18 yaşındaki oyuncuyu oynatmak büyük cesaret ister. Bu kadar büyük baskı altında imkansıza yakındır. Taraftar Aykut Kocaman' ın iyi bir taktiksel zekaya sahip olmadığını düşünüyor ve Kocaman' da bunu biliyordur. Ama şuan Fatih Terim ne yaparsa yapsın tüm taraftarlar o taktiksel hamleye saygı duyar. Bir bildiği vardır der.
Tabi ki tek suç Aykut Kocaman' da değil. Recep çok teknikdir hızlıdır tamam ama o vücut ile o adamı sahada ezer geçerler. Biraz kendine dikkat edip cüssesini geliştirmesi lazım. Yoksa bana forma şansı versinler diye bakar durur.
Football is simple,but Football Manager is not
bence Krasiç yokken şöyle oynayabiliriz.
---Sow Kuyt
------Alex
Meireles Topuz
-----Topal
tabii bunun dezavantajı da var; Krasiç dönünce Alex yedek kulübesine dönerse yine olaylar olaylar ...![]()
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Önemli olan takımın başarılı olması mı yoksa Alex'in oynaması mı ? Bu soruyu iyi kavradığımız zaman olaylar alaşağı edilecektir : )
Oyunu ileriye taşıyabilecek bir orta alan oyuncusu aldığımıza göre ;
Volkan
Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan
Krasiç-Topal-Meireles-Stoch
Kuyt-Sow
11'i takımın 4-4-2 düzeninde oynaması adına en ideal oyunculardan oluşuyor.
Öne Alex'i atıp onun önündeki adamı kaderine terkeden, Alex'in arkasındaki iki adamı oyun içinde etkinliğini düşüren sistemimizden ve düzenimizden bir zahmet vazgeçelim artık. Şu kadroda Volkan dışında skor yaratamayacak oyuncu yok. Dünyadaki diğer takımlar elindeki gücü en iyi şekilde kullanırken bizim farklı fanteziler peşinde koşmamızı (Sow'un Krasic'in sol kanat, Stoch'un sağ kanat oynaması gibi) veya bizi 10 kişi oynatan 10 numaralı sisteme tabii olmamızı aklım almıyor. Aykut Kocaman'ın yaptırdığı transferler tamamen değişime tabii olan oyuncular aksi halde yine Alex'e bağlı kalacaksak Sow,Kuyt,Krasic ve Stoch'tan en az 2 tanesi sürekli yedek olacaktır ki zar zor getirdiğin bu adamları sırf taraftar korkusundan Alex oynasın diye oynatmayacaksak adama gülerler. Alex'in oynayacağı zamanlar mutlaka olacaktır. Sonradan oyuna gireceği zamanlar yine olacaktır ama takımın bütün sistemini bu yaşlı kurtun ayağına bağımlı hale getiren sistemimize devam etmekte ısrar edersek yarın bi gün Sow'u sol bekte de görebiliriz. Kararsızlığın sınırı yok.
...
bu arada Aykut kim? ben tanımıyorum..
s.moskva 2.macindaki alexle baslayan hamleleri onumuzdeki maclarda tekrarlayabilir bence aykut kocaman. alex sonradan girmeyi sorun etmeyecekse cok etkili bir silaha donusur bence kilidi acamadigimiz maclarda. hucum yonundeki bu zenginlik varken alex ile baslamak mantiksizlik olur, cunku dedigin gibi hep 3 hucumcuyla oynayacaksak alex harici 2 isim kaliyor. oburlerinden faydalanamiyoruz.
kuyt - sow
krasic - topal - meireles - topuz
hucum gucunu arttirmak isterse
kuyt - sow
alex
krasic..................topuz
meireles
kontrollu oyun icin de
sow
krasic...............kuyt
meireles - baroni
topal
cok alternatifli bir kadro oldu, sadece meirelesin transferi cok seyi degistirdi bence. herseyi onun sirtina yukleyecez![]()
Fm'de yapıldığı gibi bir maç onu bir maç onu oynatma şansımız yok mudur ?
Sow
Krasic.........................Kuyt
Meireles....Baroni
Topal
Böyle gerçekten sağlam oluyor kadro![]()
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
stoch neden hiç kadroda düşünülmüyor ?bide ben krasicin tipik bi sağ kanat oyuncusu olduğunu solda istenilen verimin alınamıcağını düşünüyorum
------------------Volki------------------
GG-------ego-------yabo---------haso
-----------topal-- meireles---------
krosic-------------------------------stoch
------------Kuyt---------Sow
ya da
-----------------Volki---------------------
GG-------ego-------yabo---------haso
-----Topuz----topal-- meireles----
-----Kuyt-----Sow-------Stoch-----
Football is simple,but Football Manager is not
Dirk Kuyt;
- Taraftar oyunculara ve takıma müthiş sahip çıkıyorlar ve destekliyorlar..
- İstanbul çok güzel bir şehir, gelecekte İstanbul'a yerleşmeyi bile düşünüyorum..
- Robben ve Van Persie beraber sürekli İstanbul ve Fenerbahçe'yi konuşuyoruz..
- Van Persie`yi Fenerbahçe forması ile görmek istiyorum..
Kuyt kendisine sorulan "Milli maçta en tehlikeli gördüğün Türk futbolcular kim?" sorusuna,
Espriyle karışık "Tabii ki, Fenerbahçeli olanlar" yanıtını verdi.
* Napoli Teknik Direktörü Walter Mazzarri: "Meireles transferinde Fenerbahçe ile yarışmayı başaramadık, para bizi yendi."
* "Futboldaki 21 yıllık yaşantımda, hiç bir zaman buna benzer bir ortam görmedim.Yunanlılar Türk'lerin parmak uçlarına bile gelemezler." Sevilla Başkanı Jose Maria Del Nido (Kadıköydeki Fenerbahçe maçı sonrası)
* Johan Cruyff : "Sezon başında yılın transferinin Dirk Kuyt olacağını söyledim.Mükemmel istatistikler yakalamış.Liverpoolun ona ihtiyacı var."
* Stoch : "Bana bir çok kulüpten teklif geldi ama ben yine Fenerbahçeyi seçtim, Aykut Kocamanla aramızda bir problem yok olamazda.Şuan formsuz olduğumun bende farkındayım. Buraya geldiğimde burayı bir basamak olarak görüyordum ancak artık öyle düşünmüyorum,burada kalıcı olmak istiyorum."
* Hollanda Maçında Porto Takımı , Mert Günok'u İzleyecek..
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."
Stoch: "Geçen sezon harikaydı. Takımın en iyi oyuncularından birisiydim. Dolayısıyla şu anda neden oynamadığımı anlamıyorum."
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
stoch: "kim konuşuyor lan benim ağzımdan?"
Ben uyduruyorum. Amacım da fitne ve fesat.
http://www.maraton.com.tr/Stochtan-b...l#.UEnCaGGRH6w
http://skorer.milliyet.com.tr/mirosl...33/default.htm
http://www.goal.com/tr/news/232/spor...e=breakingnews
http://live.sporx.com/futbol/superli...e=icerikPaylas
Ben formam için savaşmak istiyorum. Fakat bu daha fazla uzun sürerse artık yedek beklemek istemem. Menajerim de benim için takım aramaya başlar.
Bu da yabancı basın. Hatta kaynak.
http://sportky.topky.sk/c/93611/stoc...-ciel-je-jasny
Last edited by Nedvedmania : 07.Eylül.2012 at 14:01
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Önce Emre, sonra Alex sırada Cristan ve Stoch var, şaşırmadım çıkan haberlere.
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
Stoch'un açıklamaları gayet normal bir sorun göremedim. Yedek kalması da sezon başından beri gelen formsuzluğu olsa gerek.
Ayrıca hocanın kendisiyle sürekli iletişimde olduğunu ve bu konudan mutluluk duyduğunu da dile getirmiş.
Bir adam oynamadan form tutmaz, oynaya oynaya form tutar. Antrenmanda form tutan adamı görmedim.
UEFA tarafından "elit teknik direktör" olarak görülen Fatih Hoca ne demişti? "Melo formsuz, ancak onu oynatarak kazanacağız."
Çok doğru bir tespit. Aykut Hoca da Stoch'u ve diğer futbolcuları oynatarak kazanmak zorunda. Formsuz diye hemen kesik yenmez. Bu adam geçen sene attığı gollerle takımı sırtladı, kredisi olmak zorunda.
Alex oynasın,Stoch oynasın,Caner oynasın,Cristian oynasın,Salih oynasın.Eee tamam da o zaman kim oynamasın?15-16 kişi ile mi çıkacaz sahaya?Burdan atıp tutmak ne kadar kolay
fatih terim ve digerleri sampiyonlar ligine katilan takimlarin TDleri olarak katildilar. tamam bizim gozumuzde elittir ama cagrilislari tamamen kariyerleri icin degil SLye katildiklari icindi. SLde fenerbahce olsaydi aykut kocaman da orda olacakti. bunu belirtmek istedim.
buna ilave terim de gecen sezon iskelet kadroyu kurmak icin uzun zaman ugrasti. basarili oldu basarisiz oldu. serveti oynatti kesti semihi koydu vs. hersey biranda olmus degil. yeni olusturulan bir takim var ve taslarin yerine oturmasi icin gerekli bir sure var. daha sezon basinda bu elestri cok sacma. hemen yukarda lim10un alintilari var, biraz da icerden dinleyin ne dendigine dair. basinin uydurmalarini bir kenara birakip gercek soylenenlere bakin. stoch da farkinda ne oldugunun, calisip alicak formayi gecen sezon oldugu gibi.
terim melo ya da hamite mecbur, oyle bir konusuyorsunuz ki sanki melonun arkasinda diarra var ama meloda israr ediyor. tabii ki oynatacak onu, ilk 11 oynayacak diye aliyorlar bu adamlari. hem hamit hem de melo boyle bir oyuncu. stochla niye kiyaslarsiniz anlamis degilim.
ben de oyle zannettim ama listeye dikkat edersen tum SLye katilan TDler cagrildi o toplantiya. kariyerleriyle alakali degil yani, oraya dikkat cekmek istedim. bazilari onu kullanip aykut kocamana bir darbe de ordan vurmak niyetinde. alaksi yok halbuki, dedigim gibi SLye katilmis olsaydik aykut kocamanda orda olacakti.
Ivan Jovanovic (APOEL FC), Diego Simeone (Club Atlético de Madrid) ve Thomas Schaaf (SV Werder Bremen) Şampiyonlar Liginde değiller. Aynı şekilde BATE'nin, Braga'nın ve başka ŞL ekiplerinin de Teknik Direktörleri yoktu toplantıda. İyi bakmamışsınız.
Dikkatli bakmanız için link;
http://www.uefa.com/uefa/footballfir...d=1854984.html
Evet çoğunluk Şampiyonlar Ligi ekiplerinin teknik direktörleri, sizin ilk yazdığınızda ve sonrasındaki genellemeleriniz ise sıkıntılı. Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi oluyorsunuz garip varsayımlarla. Herkes çeşitli sebeplerle çağırlacak pek tabii ki buna itiraz yok, sadece genelleme olması sıkıntılı. Takımı Avrupa'da dahi olmayan Thomas Schaaf Elit teknik direktörler zirvesindeyse bu toplantının kriteri kariyer ve başarıdır. İlla ki Avrupa'da değil, kendi liglerindeki üstün başarıları da bir kriterdir. Yani toparlarsak Spartak Moskova'yı elemiş olsa bile Aykut Kocaman'ın oralarda olması pek ihtimal dahilinde gözükmüyor, genelleme yaparak bu toplantıyı basitleştirmeye çalışmanız garip.
Yapmayın abi ya sadece şampiyonlar ligine katılanlar diye bir şey olur mu gözünüzü seveyimBazıları sırf takımın elit olmasından dolayı çağrılmış (tito vilanova gibi daha ne kadar teknik direktörülük yaptı da çağrıldı?) bazıları da direk kendi elit olduğu için çağrılmış.Mesela geçen sene Türkiye'den kimse katılmadı Şenol hoca gitmeliydi ozaman.
ŞL ile pek alakası yok. İsim yapmış, prof. adamları çağırıyorlar özellikle. Collina bile var. O da mı ŞL'ye katıldı![]()
Last edited by Nedvedmania : 07.Eylül.2012 at 19:01