ntvspordan izledim fbnin düşmesiyle ilgili hiçbir şey söylemedi adam herkes fb düştü diye yorumluyor sosyal medyada algı farkı işte![]()
ntvspordan izledim fbnin düşmesiyle ilgili hiçbir şey söylemedi adam herkes fb düştü diye yorumluyor sosyal medyada algı farkı işte![]()
Uefa Genel Sekreteri İnfantino:''Anladığım kadarıyla Türkiye'de şike konusunda delil var, oldukça delil olduğu ortaya çıkmış"
Infantino: "Yerel maclarla ilgili federasyon bir sey yapmazsa biz devreye gireriz. Bunu cok acik ve net soyluyorum"
şu ikisi bence o kanıyı oluşturacak sözler.Ama dediğin gibi herkes sazan gibi atlıyor yine.Bekleyip görmek lazım.
çıkmış, etmiş diyor. adam bildiğin yargıyı yetkiliyor. Adamlar Fenerbahçe yi tehdit ediyor bildiğin davanı çekmezsen bak ben neler yaparım diyor. elinden geleni ardına koyma, bekliyoruz.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
5 gün sonra mahkeme başlar dava olduğu yerden görülür, İnfantino'nun dedikleri beni gram ilgilendirmiyor çünkü sıfır tolerans deyip "Aynı davadan yargılanan Beşiktaş ve Trabzonspor'un neden avrupa kupalarında mücadele ettiği" sorusuna hebele kübele cevap veren, her defasında TFF'nin UEFA, UEFA'nın TFF Fenerbahçe'yi göndermedi diye top sende, top bende oynaması kişinin saygınlığının ne derece de olduğunu gösteriyor.
Onun için Fenerbahçe camiası ve taraftarları, kişilerin kendini tatmin eden zevklerine ve fantezilerine kulak asmadan 5 gün sonraki davaya adapte olmak zorunda.
...
Kesinlikle, ayrıca bu devam eden bir davayı etkilemektir, sonuçta deliller varsa mahkemeye sunarsın, yoksa konuşmazsın.
Mahkemeye delil dile sunulan şeylerin de, şikeyi ispat edecek, şike olduğunu gösterecek şeyler olmadığı ortada.
Bu şikenin delilidir denilecek bir tane ispat yok ortada, farazi konuşmalarla aman ha atarız, men ederiz mantığıyla sindiremezler.
TFF ligden düşüp düşmemeye karar verecek kurum ama nedense sözlü savunma almıyor, sonra da bir an önce karar verilsin deniyor. TFF sözlü savunma alsın o zaman, ortada bir şey olmadığı net görülecek ama yok, sen yazılı ver savunmanı diyorlar.
Sormazlar mı adam ki sordular mı acaba, sıfır tolerans, sıfır tolerans diyorsun, Fenerbahçe'yi TFF göndermedi biz de ikinciyi aldık diyorsun ama aldığın 2. de bu soruşturmada yargılanmıyor mu? Türkiye Kupası'nı alıp daha düne kadar avrupada yoluna devam eden Beşiktaş, bu davada yargılanmıyor mu?
İşine geldiği şekilde bir sıfır tolerans anlayışınız mı var, yoksa üzerinde gizlilik kararı olan iddianameyi görmeden, neye güvenerek Fenerbahçe'yi almadın, adı geçiyor diye almadıysan diğer adı geçenler?
Yoksa birileri kulağına üfledi de seni inandırdı o nedenle mi çıkardın Fenerbahçe'yi?
"YÜCE ATATÜRK"
bizim medyamız mı soracak ona bu soruyu ? yok artık daha neler !Sormazlar mı adam ki sordular mı acaba, sıfır tolerans, sıfır tolerans diyorsun, Fenerbahçe'yi TFF göndermedi biz de ikinciyi aldık diyorsun ama aldığın 2. de bu soruşturmada yargılanmıyor mu? Türkiye Kupası'nı alıp daha düne kadar avrupada yoluna devam eden Beşiktaş, bu davada yargılanmıyor mu?
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
MAA: "UEFA Fenerbahçe aklanırsa tazminatı kendilerinin ödeyeceğini söyledi.""TFF, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmasından vazgeçti biz de ikinciyi çağırdık"
Aydınlar'ın Fatih Altaylı'ya konuk olduğu programda söylediği söz budur. UEFA CAS davasını görünce tüm yükü TFF'nin sırtına yükledi. Elin Platini'si enayi mi Lütfi ve Helvacı bir tuzak kurdu diye tazminatı biz öderiz desin ? İşin içinden böyle sıyrılmaya çalışırlar işte.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Infantino konusmasini upload ettim arkadaslar
[YOUTUBE="OzFOBWreE9Y"]Infantino[/YOUTUBE]
Muhtemelen içeriden de federasyonu sıkıştırıyorlar, bir an önce kararı açıklayın, Fenerbahçe'yi suçlu ilan edin, CAS davasında, bakın federasyonu ceza verdi diye savunma yapalım şeklinde. Yoksa men etme sizin kararınız, 45 milyonu ve buna bağlı doğacak muhtemel tazminatları yoksa siz ödersiniz diyor olabilirler federasyona, biz Trabzon ve Beşiktaş'ı aldığımız gibi Fenerbahçe'yi de alırdık diyebilirler.
Eyy UEFA böyle istiyorcular, görün işte UEFA'yı da, Aydınlar'ı da, Helvacı'yı da, Arıboğan'ı da. Bizim halkımız mazlumun yanında olur diye sanırdım, ŞL'ye gidememe durumunda mazlumdan da mazlumken Fenerbahçe, sesler kesildi, o günleri hatırlıyorum da, ağzı olanlar neler neler konuşuyordu...
"YÜCE ATATÜRK"
Konu Fenerbahçe olunca önemli olan en yüksek zararın nasıl verileceğidir bu ülkede. Hani ispatlayıcı delil şikede,neredeyse her iddia çürütüldü,herkesin tedbiri kaldırılıyor bir bir dersin adamlara, harika savunmalar yaparsın ama adamların söyledikleri "allah'tan uefa var" olur.
Neden? çünkü UEFA çıkarları doğrultusunda Fenerbahçe'ye ceza verilmesinden yana.Yoksa 100 milyon euro'ya yakın tazminat ödemek zorunda kalacak ama umrunda mı bizim demokrasi ve adalet savunucularımızın,fener'e bir cezayı verdirtelim de sonra aklanırsa da pardon deriz derdindeler.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Adam haklı beyler, dağılın acilen.
Size göre dünya Fenerbahçe'nin etrafında dönüyor.UEFA da karşı Fenerbahçe'ye.Adamların hiç işi gücü yok sizinle uğraşacak.Bizim federasyonumuz korkuyor diye UEFA da mı korksun ? Adamlar şunu yaparız bunu yaparız diyor açık açık.Bizim federasyon bir şey yapmaya korkuyor ama UEFA gereken şeyleri yapacaktır.
Aygün birşeyleri karıştırıyorsun. elbette bu olaylar olmadan UEFA nın bizimle alıp veremediği yoktu. adam diyor zaten TFF yollamadı Fenerbahçe'yi, bizim alakamız yok. o gelmeyince biz de TS yi çağırdık. burada ters bir durum yok. ama bizim TFF ne dedi: UEFA çekti. Tahkim kurulu ne dedi: UEFA çekmiş, benim yetkim değil. o zaman Fenerbahçe de ne yaptı ben de ikinizi veriyorum CAS a bakalım kim yapmış ne yapmış ? bundan sonra UEFA, TFF'nin yanlış yaptığını anladı. ve şimdi Fenerbahçe'nin davasını çekmesini istiyor. anlayacağın evet şimdi UEFA'nın başka işi gücü yok bizimle uğraşıyor.
ek: MAA: davayı kaybedersek UEFA tazminatı ödemeye hazır dedi.
UEFA'nın neden Fenerbahçe'nin ceza almasını istediğini aynı yorum içerisinde de anlattım. Ayrıca üzgünüm ama istediğiniz gerçekleşmeyecek camia olarak. Fenerbahçe suçsuzdur ve davanın ilerleyişi de maalesef sizin istediğiniz aksine, Fenerbahçe lehine doğru kaymakta.
İyi günler.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
aziz yıldırımı ergenokana bağlamaya başlamışlar gizli tanık poyraz bugün ifade vermiş
anlamadığım bişey daha var şu delilleri bi biz göremedik
UEFA birşey yapamaz diyordunuz ama açık açık tehdit etmiş adamlar...
Sonumuz hayrolsun ne diyelim...
hala yapamaz diyorum.
Daha önce örneği yok UEFA'nın bahsedildiği tarz birşey yaptığına dair. Zaten herşey bir yana UEFA bırak bir şey yapmayı,Fenerbahçe CAS'taki davayı geri çekse daha iyi olur diye başbakanla konuşuyor.
Kısacası önümüzdeki denklemi iyi okumalıyız. Aslında hukuki olarak ipler Fenerbahçe'nin elinde ama kamuoyu değil. Aksine kamuoyunda infaz infaz diye dolaşan tipler var her bir yanda.
Adamlar yeterli delil var diyor ama siz anlamak istemiyorsunuz bir türlü.Sizin bileceğiniz iş istediğinize inanabilirsiniz.
Koskoca UEFA gerekirse tazminat da verir.Adamlar açıkladı ne yapacaklarını.Bu açıklamalardan sonra düşünmesi gereken UEFA değil FB bence.
Uefa bu çocuk oyuncağı değil bence istediğini yapar. Bu arada Olympiakos Valus mu ne onun şikesi kanıtlanmamıs olmasına rağmen ceza almasını sağladılar adam ihtimal varsa direk ceza verin diyor olur olmaz banane diyor.
koskoca uefa o verdigi tazminatla kalır mı ? Bu davayı kazanınca cl yi kazanan kulubun kazandıgı miktar kadar maddi tazminat ve ek olarak manevi tazminat davası acılacak. Ve platini fifa baskanlıgını istiyor. Bu davayı kaybederse secilir mi? Platini basbakanla niye gorustu? Ve son olarak delil var demiyor varmış diyor. Delil ile kesin delil de farklı seyler.
UEFA, Fenerbahçe'ye karşı değil, UEFA sadece prestijini kaybetmek istemiyor. Süreci bizim kadar hatta bizden daha dikkatli takip ettiniz, tapeler mapeler falan ve o dönemde TFF, UEFA Fenerbahçe'yi almadı dedi, bu açıklamadan sonra ortaya çıkan belgelerde görüldü ki, UEFA'nın böyle bir kararı yok.
Corno Türkiye'ye geldi, orada bana Fenerbahçe'nin %1 bile suçsuz olma ihtimali yok dediler şeklinde CAS'a savunma verdi, bunu Helvacı ve Arıboğan yalanladı ama nedense Corno'dan kendilerine iftira attı diye şikayetçi olmadılar.
Ve sonra, UEFA ve TFF iyice ne yapacaklarını şaşırdılar ve savunmalarını geri çekip, iddianameyi savunma olarak CAS'a gönderdiler. Yani o dönemde hakkında gizlilik kararı olan iddianame onlara malum olmuş gibi, bu iddianameye göre almadık dediler.
45 milyon UEFA için elbette çok büyük bir meblağ değil ama işin prestij kısmı var. Eğer dava kazanılırsa Muhammed'in dediği gibi, biz belki şampiyon olacaktık diyerek başka bir davayla ŞL şampiyonunun aldığı parayı, sonra da manevi tazminatı isteyecek Fenerbahçe. Büyük düşünen bir Platini için, bu miktarlar sıkıntı yaratmasa da, prestijine büyük darbe vurur. Platini neden başbakanla görüşmek istesin? Neden sürekli tehditlerle bir an önce karar alması için baskı yapıyorlar federasyona, üstelik yine birilerinin kulaklarına üflemesiyle delil varmış diyerek (var demiyor varmış diyor). Tabi bir de şu delilleri biz görebilseydik, iddianameden bir şey çıkmadı çünkü, nerede bu deliller?
İşlerin Fenerbahçe lehine gitmesi, basının gazına gelip Fenerbahçe'yi şikeci ilan edenlerin keyfini kaçırıyor olabilir. Şike vardır ya da yoktur bunun aslında CAS davası ile de ilgisi yok, şu yaşananlara bakanlar, Fenerbahçe'nin ŞL'ye alınmamasına isyan edip, UEFA'yı değil Fenerbahçe'yi, Türkiye'yi desteklemek yerine, UEFA bize ceza versin, Fenerbahçe yüzünden ceza aldık diyebilelim diye, ceza almayı bekliyorlardır muhtemelen.
"YÜCE ATATÜRK"
Baskı, ortada bir kısım garabet olmasaydı da yapacaklardı bizim Federasyon'a, hatta zamanında bulaşmış olmasalar, daha beterini yapacaklardı muhtemelen.
Adamın milyar dolarlık organizasyonu var, bizim 6 ayda bir iddianame hazırlayan, ayda bir duruşma yapabilen adli yargımızı mı bekleyecek? İtalya'da nesil değişti, adli davaların uzantıları hâlâ devam ediyor.
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
Erdoğan 'Kişiler ile kulupler ayrı tutulmalı.' diyor.O zaman bütün kulüp başkanları bıraksın kulüpler kendini idare etsin.Bu nasıl mantıktır ya.Bu adamlar kulübü adına olumlu birşey yağtığında eyvallah diyip olumsuz işler yapınca bunları birbine karıştırmayalım mı oluyor.
Kim ne yaptıysa versinler artık kararı ayrım yapmadan herkes kurtulsun bi rahatlasın ortalık ya.