Sayfa 26 / 94 İlkİlk ... 1624252627283676 ... SonSon
751 ile 780 arası toplam 2805 sonuç

Konu: Football Manager 2014 | 14.3.1

Quote Originally Posted by Flammable View Post
    Oyunu ve Sigames i 90 lardaki CM serisinden beri aralıksız olarak takip eden/oynayan biri olarak Football Manager 2014 ile son gelinen noktadan nefret eder hale geldim.
    25 sayfalık topic in neredeyse %70 i aynı konularda şikayet ediyor,aslında ben de çok farklı şeyler yazmayacağım belki ama birkaç birşey paylaşmak istedim.
    Sigames,Eidos tan ayrılıp Football Manager olarak bu oyunu yapmaya başladığından beri tam 9 sene geçti ve benim özellikle son senelerdeki sorunlar ve “gelişememe” durumlarından dolayı naçizen görüşüm FM 2014 ün satın alınmaya değer bir oyun olmadığı ve artık bu temcit pilavının dibinin tuttuğu yönünde.Bunu son 5 sene olduğu gibi bu sene de oyunu satın alan biri olarak söylüyorum.
    Oyunu bu forumdaki birçok kişi gibi gerçekten sindirerek ve senelerdir oynayanların dışında bir grup “abi firma sadece database i güncellemiş ve aynı oyunu oyunu biraz süsleyip piyasaya sürmüş yeaaa” şeklinde bir çıkışla her sene ortaya çıkar,bunu hepimiz biliriz.
    Fakat 9 sene sonunda oyunun geldiği yer maalesef bu arkadaşları haklı çıkarır noktaya geldi artık.

Öncelikle oyunun maç motorundaki hatalar ve saçmalıkların ,oynayanların senelerdir bağıra çağıra verdiği feedbacklere rağmen düzeltilmemesi inanılır gibi değil.
    2D den 3D maç motoruna 2005 te geçildi arkadaşlar ve oyunun maç motoru halen o kadar basit hatalarla dolu ki forumda da gördüğüm üzere bir sürü insan 2D maç motoruyla oynuyor halen.

Bu oyunu klasik olarak gören biriyim ve tabii ki FIFA gibi bir grafik kalitesi ve görsellik beklemiyoruz.Sadece "maçların mantık sınırıları içinde cereyan etmesi" bile yeterli olacakken; bomboş durumdayken kendi kalesine slalom yaparak 30 metre dripling yapan oyuncular,6 pasa kadar herkesi geçerek giren sonra tekrar herkesi geçerek geri dönüp şut atmaya karar veren forvetler,20 metre çapındaki alanda adam yokken ceza sahası dışına çıkıp,yerde duran topu eline almaya karar veren kalecilar gibi insanı sinir hastası eden şeylerle karşışlaşıyoruz

Bunların hepsini de geçtim maç başına 2-3 direkten dönme ortalaması gibi bir saçmalığı ve Sigames in bunu halen çözememiş olmasını aklım almıyor.

Sigames sorunları çözmediği gibi oyuna yenilikler getirmek konusunda da çaba göstermiyor.Geriye dönük baktığınızda "oyunda eskiden şu yeni özellik yokken çok zordu,iyi ki bu özelliği eklediler" dedirtecek kaydadeğer hiçbir şey yok.Football manager ın resmi sitesinde bu sene eklenen yenilikler olarak yazdıkları maddeleri bir kontrol ederseniz buradan bile anlaşılıyor.Yenilik olarak aktarılan maddeler eften püften noktalar.Oyunun her sene çığır açmasını beklemiyoruz fakat 9 senede (becerilemeyen 3d maç motoru haricinde) büyük bir yenilik yok.

Eski oyunları yeni kadro güncellemesi ile oynayan binlerce kişi var.Bu kişiler herhangi bir şeyi kaçırıyor mu?
    Bu şeklide devam eden bir arkadaşınıza "abi yeni oyunda şöyle bir şey var ve çok güzel,bunsuz oynanmıyo" diyebiliyor musunuz?

Yenilik olmadığı gibi;Sigames bu sene halihazırda zaten düzgün işleyen özellikleri de değiştirerek oynanabilirliği düşürmüş.
    Takım taktiği ekranındaki barlı(çubuklu) sistemin kalkması ve sadece direktiflerin kalması en büyük örnek bence.
    Yaptığınız değişikliklerin takım mantalitesini ne kadar etkilediğini göremiyorsunuz.Eskiden 5 kademe içinden kafanıza göre bir ölçüde seçtiğiniz şeyler şimdi "ya var ya yok" şeklinde işliyor.
    Ekranda bir şey seçerseniz ,diğerleri bu direktifinle uyumlu değil diye direkt olarak kapanıyor.Futbol bu kadar motomot düz mantık bir oyun değil ve biz bunu bir makineyi kullanıyor hissiyatı yaşamak için oynamıyoruz.

Sonuç olarak oyunu bu sene erkenden satın aldığıma çok pişmanım.Kimseye tavsiye etmiyorum.
    Sigames elbet irili ufaklı updateler ile küçük noktalara yama yapmaya çalışacak.Fakat büyük resmi görmezden gelmeye devam edip binlerce kişinin oyuna olan sevgisine güvenerek aynı oyunu (hatta daha kötüsünü) bize yedirmeye devam edecek eminim.

Senelerce sadece oyuna Türkçe dil desteğini koymak için bile "Türkiye de çok korsan oynanıyor" bahanesini bize sundular ve hak verdik.
    Şu anda orjinal oyun alan çok sayıda insan var,Sigames onlara ne sunuyor???

Yoksa dünyada da herkes korsan FM mi oynuyor...?
    Hazır ol şimdi yöneticiler gelecek ve dediklerinin hepsini mantığa bağlayan şeyler yazıp seni haksız çıkaracaklar.

Bir Turksportal klasiği..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by marlo41 View Post
    Hazır ol şimdi yöneticiler gelecek ve dediklerinin hepsini mantığa bağlayan şeyler yazıp seni haksız çıkaracaklar.

Valla beni kimsenin haklı ya da haksız çıkarmasına gerek yok.
    Zaten ben de kimseye bir fikir empoze etmeye çalışmıyorum,sadece düşündüklerimi yazdım.
    Aynı şeyleri Sigames e de senelerdir yazıyorum,feedback veriyorum.
    Eğer söylediğin gibi bir durum varsa mantığa bağlanması gereken şeyleri Sigames e ilk elden aktarsınlar.
    Foruma 2007 den beri üyeyim ve bir sürü konuda forumdan faydalandım fakat hiç yazmamıştım.90 lardan beri bu oyunu oynuyorum (yaşı da belli ettik

Aynı durum hatırlarsanız FIFA serisinin de başına gelmişti.Oyun FIFA 99 dan sonra gelişim göstermediiği gibi geri gitmişti ve FIFA 11 e kadar da düzeltemediler ve çoğunluk PES e geçiş yaptı.Fakat sonrasında aksiyon alıp oyunu düzelttiklerinde insanlar oyuna hakettiği değeri verdi.

Ben FM in de böyle bir adım atması gerektiğini düşünüyorum.Oyunu seviyorum ama artık bekleneni vermiyor,gelişmiyor,geri gidiyor.Burda başka bir arkadaşın da dediği gibi sağlam bir rakibi olmamasının da bunda payı var.

Bu noktadan sonra,oyunun bir sonraki versiyonunu almak için 2 kere düşüneceğim ve ciddi atılımlar,düzeltmeler olmazsa nispeten daha düzgün çalışan eski versiyonlardan birine kadro güncellemesini ekleyip burdaki herkes gibi oynamaktan zevk aldığım oyunu "oynamaya çalışacağım(!)".

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

7 senedir bu forumdayım. Hiç bi yöneticinin oyuna yapılan eleştirilere senn dediğini yaptığını görmedim. Hatta Aydın abi attığı bi vidyo ile kendisi eleştirmiştir oyunu.

Zaten ben de kimseye bir fikir empoze etmeye çalışmıyorum,sadece düşündüklerimi yazdım.
    Eğer söylediğin gibi bir durum varsa mantığa bağlanması gereken şeyleri Sigames e ilk elden aktarsınlar.
    Foruma 2007 den beri üyeyim ve bir sürü konuda forumdan faydalandım fakat hiç yazmamıştım.90 lardan beri bu oyunu oynuyorum (yaşı da belli ettik

Aynı durum hatırlarsanız FIFA serisinin de başına gelmişti.Oyun FIFA 99 dan sonra gelişim göstermediiği gibi geri gitmişti ve FIFA 11 e kadar da düzeltemediler ve çoğunluk PES e geçiş yaptı.Fakat sonrasında aksiyon alıp oyunu düzelttiklerinde insanlar oyuna hakettiği değeri verdi.

Ben FM in de böyle bir adım atması gerektiğini düşünüyorum.Oyunu seviyorum ama artık bekleneni vermiyor,gelişmiyor,geri gidiyor.Burda başka bir arkadaşın da dediği gibi sağlam bir rakibi olmamasının da bunda payı var.

Bu noktadan sonra,oyunun bir sonraki versiyonunu almak için 2 kere düşüneceğim ve ciddi atılımlar,düzeltmeler olmazsa nispeten daha düzgün çalışan eski versiyonlardan birine kadro güncellemesini ekleyip burdaki herkes gibi oynamaktan zevk aldığım oyunu "oynamaya çalışacağım(!)".
    Aynen sağlam bi rakip lazım

5. Default

Ben de hiç böyle bir olay görmedim daha. 2005 ten beri üyeyim.

6. Default

Allah tan ümit kesilmez. Belki düzelir maç motoru.

7. Default

Hepsine katılıyorum ama taktik meselesi hariç. Asıl çubuklu sistem futbolu makineleştirmekti. Gerçek hayatta da teknik direktörler dizilişi belirleyip talimat veriyor. ve dar alanda oyna dediğin zaman, geniş alanda oyna seçeneğinin kapanması da normal. İkisini birden seçmek mantıklı mı sence ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Uzun zamandır üyeyim bu siteye çok aktif olmasam'da bir çok konudan yararlandım bir çok çözüm buldum.Bu sitede söyleyebileceğim çok net bir şey var böyle bir mantalitesi yok burada'ki yönetimin.

Nesil
    2009
    Yer
    istanbul

Kaç senedir bu foruma üyeyim bilmiyorum; bunun bir önem arz ettiğini de düşünmüyorum ama bildiğim bir şey var ki bu söylediğiniz oldukça doğru bir tespit.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

bu genelde oyuncu profillerinde oluyor

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Herkes bir şekilde bu forumda yıllardır bu oyunu oynuyor.. Hepimiz istiyoruz ki oyun 10 numara olsun.. Her FM cıkacagı zaman bu foruma girer, oyuncu profilleriyle ilgili tartısmaya hic girmem, sadece oyun nasıl ogrenmek isterim. Bu seneki beta ile ilgili yorumlar beni cok heyecanlandırmıştı, hatta kredi kartını cıkardım oyunu alıcam sonra 3-5 birşey oldu laptop basından kalkmak zorunda kaldım.. O kadar iyi şeyler söyleniyordu ki beta hakkında real hayatta görüştüğüm arkadaşlarıma anlattım bile bunları ama gel görki gerçek sürümde (hala almadım) insanların karşılaştığı olaylar, oyun hevesimizi genel olarak çok kırmış gibi gözüküyor..

Aslında herkesin problemi bu olsa gerek.. Çok büyük beklentiler ve sonucunda elimizde olan.. O yüzden sinirlenmelere, bunu kişiselleştirmeye hiç gerek yok arkadaş, herkes kendi tarafından değil karşısındakinin tarafından da bakmayı bilmeli.

Sakin olun ve bunun bir oyun oldugunu unutmayın.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

SI'ın bu kadar eleştiri almasının tek sebebi müşteriyi yani bizleri bu işe gerçekten yeterince emek verdiklerine inandıramamalarıdır ki bence de yeterince emek vermiyorlar..
    Arkadaş doğru demiş yukarıda. Büyük çığır açtı diyebileceğimiz ne var 3d'den sonra bu seride? Ne yaptılar? 3d'yi de yüzlerine gözlerine bulaştırmış durumdalar zaten. Piyasada 3d oyun var bir sürü.. Hepsinde eksikler hatalar mevcut ama hangisi böylesine çileden çıkaracak düzeyde fazla ve saçma?

Ben mesela SI'ın bu oyunu kurgularken ortaya çıkan sorunları çözmek yerine çeşitli müdahalelerle üstünü kapatmaya çalıştığını düşünüyorum. En basitinden direkten dönen toplar.. 3 senede çözülmemesi imkansız. Ama çözülmedi. Neden? Çünkü bu aslında SI'ın oyundaki farklı saçmalıkların üstünü örtmek için bulduğu bir çözüm. Direkten dönen toplar olmasa her maçta 5 tane gol atılır.
    Yahu şöyle kaba bi hesap yapınca herşey çıkıyor ortaya. Şimdi bunun hesabı ile bulandırmak istemiyorum ortalığı ama kaba bi matematiksel hesapla ortalama bi oyuncunun attığı şutun direğe çarpma ihtimali %1den biraz fazla. Eğer oyuncu daha isabetli şut atıyorsa topu dağlara taşlara daha az yollayacağı varsayımı ile %2 civarında.. Yani ortalama her 70 şuttan birinin falan direğe çarpması lazım. Zaten gerçekte de 3 aşağı 5 yukarı buna yakın bir istatistik vardır. Çünkü fizik kuralları olduğu şekliyle geçerli. Ama FM'ye baktığımızda adamlar bunca senedir daha fizik kurallarını sahaya yansıtabilmiş değiller. Yapay zekayı falan geçtim. Yani gerçek bi oyuncunun her hareketi oyuna net olarak yansıtılamayabilir. Gerçek zekaya yakın bişey oldukça güç. Ama fizik kuralları bu kadar net ve kesinken o topun her maçta 3 kez direğe çarpması saçma. Bunu düzeltemiyorlarsa o işi yapmalarının da bi anlamı yok. Neden Fifa'da olmuyor mesela? Ya da EA böylesine gerçekçi bi maç motoru yapabiliyorken SI neden saçmasapan şeylerle çıkıyor karşımıza?

Ya da başka bi örnek sunayım. Yıllardır diyorlar ki işte yapay zeka var oyunda bilmem ne.. Yahu ben her maçta aynı korner organizasyonu ile gol buluyorum. Bu rakip teknik adamların yapay zekası ne kadar geri ki buna önlem almıyorlar. Hep bu takılıyor aklıma. Normalde oyunda korner bug olmaması lazım. İlk 3-5 maç olsa bile bi süre sonra rakiplerin buna önlem alması lazım ortada bi yapay zeka varsa. Demek ki bizim ne yaptığımızın ne oynattığımızın bi anlamı yok.

Diyeceksiniz ki öyleyse oynama arkadaş. Zorla mı? E bi nevi zorla. 10 küsür senedir oynuyoruz. Alternatifi de olmayınca mecbur.

Ayrıca bu oyunda yenilik yapmak gerçekten zor değil. Yahu herşey gözlerinin önünde. Var olan bişeyi yansıtıyorlar yani ortada hayalgücü falan gerektirecek bişey de yok..
    Soruyorum mesela şu oyundaki sayısı 20-30 tane olan direktifleri sesli komut ile yapmak çok mu zordur? Yahu 10 sene önce çıkan dandik telefonlarda bile ses tanıma vardı. Ben mouse ile tık tık yapacağıma bi tuşa basıp "kısa pas yapın" desem bunu algılayacak teknoloji yok mu? Var.. Hem de alası var.. Ama yapmıyorlar. Çünkü tekeller.. Ne verseler onu almak zorundayız. Bunun da gayet bilincindeler ve geliştirmiyorlar oyunu. Sadece makyajlıyorlar. Ne zamanki adam gibi rakipleri çıkar o zaman yusuf yusuf olurlar. Örnek Fifa...

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Yöneticiler arasında bu oyunu benden daha fazla eleştiren biri var mıdır bilmiyorum ama kalkıp da bunları buraya yazman ön yargılı olduğunun göstergesidir.

Araştırma forumu için, oyuncular tartışıldığında araştırmacılar kendilerine göre savunabilir oyunu ama burada bana oyundaki saçma hataları senin dediğin gibi "mantığa bağlayan" bir şekilde savunan bir yazı gösterirsen söylediklerinin temelinin sağlamlığını da görmüş oluruz.

Aksi taktirde yazdıkların ön yargı ile karışık, çamur atma gibi bir şey olarak havada kalır.

Flammable çok doğru şeyler yazmış. Lisedeyken okul bitsin de bir an önce eve gidip cm01-02 oynayayım derdim. Şimdi ise fm12'den sonra oyunu oynama isteğim pek kalmadı bu hatalar yüzünden.

SIgames bir blizzard değil. diablo 3 kaç kere ertelendi sırf "adam gibi bir oyun sunalım" anlayışı güdüldüğü için. SIgames "Size fm 16'da hatasız bir maç moturu sunmak istediğimiz için, fm 15'i çıkartmayacağız" dese kim isyan eder ki bu duruma? Herkes SIgames'in arkasında durur. Ancak hatalı ya da hatasız oyunun hatrı sayılır kemikleşmiş bir alıcısı var. Kemikleşmişten kastım, bir diziye bağlanırsınız, dizinin konusu baymaya başlar ama ilk sezonun hatrına izlemeye devame dersiniz ya. İşte siz o dizinin kemikleşmiş seyircisi olmuşsunuzdur. Bu oyunun da kemikleşmiş oyuncuları var ve SIgames hem buna, hem de rakipsiz olmasına güvenerek oyunu her sene maç motorundaki hatalar tam düzeltilmeden çıkartma rahatlığını kendinde görüyor.

her sene maç motornun belini Şubat'ta doğrultur oldular. Şubat'ta çıkartsınlar oyunu o zaman.

Nesil
    2006
    Yer
    London

Artık oyunda pek bir yenilikte gördüğümüz söylenemez, hala kazandığımı paranın sadece profilinde yazması dışında hiç bir özgürlüğü yok.

Senelerdir iş ararken her işi arayabilip sadece menajer olarak başvurabiliyoruz. O zaman diğer tüm işleri arayabilmenin ne artısı var?

Günün 24 saatini bir habere bağlı olarak geçiriyoruz, bizim evimiz arabamız yok mu? Maçtan sonra oyuncularımızla konuşamaz mıyız? Bir kutlama yapmak için bir yerlere gidemez miyiz? Şampiyonlar ligini kazanıyoruz tek yapabildiğimiz bu kupayı hakettiniz demek, gerçekten bu bir insanı hırslandırır mı? Bana sorarsanız bana menajerim gelip bu kupayı çalıştınız hakettiniz kutlayın dese ben bizi başından savıyor diye düşünürdüm.

Her sene aynı konuşmalar, aynı sohbetler, 5-10 tane sohbete takıldık gidiyoruz. Olumsuz bir şey söylemeye hakkımız yok. Bazı konuşmalarda sadece 1 seçenek var, o zaman koyma direk yaz ne diye bize seçtiriyorsun ki?

Oyunda yapayı geçtim, doğal bir zeka yok ki. Fm 13 de maç motorundan biraz olsun zevk alıyordum, FM 14 ü satın aldım ama hala açıp oynadığım ilk maç dışında oynamış değilim. Bu kadar zevksiz ve bıktırıcı bir seri yapılabilirdi elbet.

Son güncellemeye kadar bekleyip tekrar oynayacağım, sararsa tabi...

Yinede Aydın abiye bir çok konuda katılıyorum, hiç bir geliştirme gelmeden önümüze sunmalarının sebebi rakiplerinin olmaması. Umarım Fifa kendini geliştirirde rakip çıkar şu oyuna...

bence en büyük problem transfer sisteminde. kaç sene geçti üzerinden, herhalde en son cm3 serilerinden biriydi. benim için değerli bir oyuncuma pat diye şöyle kallavi bir teklifle ai takımı geldiğinde satmakla satmamak arasında kalmak, bir yanda o parayla alınacak genç yetenekler, önü açılacak kulübedeki yıldız adayın, diğer yanda emek verip yetiştirdiğin yıldız yaptığın oyuncun... satsam mı satmasam mı kararsızlığı. oyundan aldığın keyfin %80'i buydu. bunu tamamen öldürdüler. şimdi ancak ilk sezon 2-3 teklif gelir; 2 milyonluk adama 1,2 milyon, 3 milyonluk adama 1,5 milyon... ikinci sezondan sonra onlar da biter. aklım almıyor cidden. oyunun tüm transfer sistemi, oyunu oynayan kişi takımına iyi futbolcu alamasın diye tüm iyi futbolcuların fiyatı 200 milyon. ee ai takımının paraya daha çok ihtiyacı var ama? o tek adamı iyi fiyata satıp 3 mevkiye takviye yapsa daha güçlü bir takım olacak? hadi bana aldırmadın, ama ben kendi başımın çaresine bakıp yine kurarım kadromu ama mesela ai yönetiminde real madrid'e oyuncu lazım, benim gerimde kaldı kasasında para var. o da alamıyor oyuncu?

bir de buna gerçekçilik için diyorlar. misal fm 2008de oynadığım oyunda ibra maicon inter'de, etoo barca'da, cr manu'da, sneijder robben real'de, fabregas arsenal'de bırakmışlardı futbolu, hepsinin fiyatı 150m'den başlıyordu (tabii tek tek gerçek hayatta transfer olan adamlar oyunda da olmalıydı gibi bir mantık yanlış olur ama demek istediğim oyunda tek bir yıldız takım değiştirmez mi, yok işte). örnekleri aklımda kaldığı kadarıyla yazdım, durumu anlatmak için. kulüp-oyuncu durumları birebir tutmuyor olabilir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Oyunu ve Sigames i 90 lardaki CM serisinden beri aralıksız olarak takip eden/oynayan biri olarak Football Manager 2014 ile son gelinen noktadan nefret eder hale geldim.
    25 sayfalık topic in neredeyse %70 i aynı konularda şikayet ediyor,aslında ben de çok farklı şeyler yazmayacağım belki ama birkaç birşey paylaşmak istedim.
    Sigames,Eidos tan ayrılıp Football Manager olarak bu oyunu yapmaya başladığından beri tam 9 sene geçti ve benim özellikle son senelerdeki sorunlar ve “gelişememe” durumlarından dolayı naçizen görüşüm FM 2014 ün satın alınmaya değer bir oyun olmadığı ve artık bu temcit pilavının dibinin tuttuğu yönünde.Bunu son 5 sene olduğu gibi bu sene de oyunu satın alan biri olarak söylüyorum.
    Oyunu bu forumdaki birçok kişi gibi gerçekten sindirerek ve senelerdir oynayanların dışında bir grup “abi firma sadece database i güncellemiş ve aynı oyunu oyunu biraz süsleyip piyasaya sürmüş yeaaa” şeklinde bir çıkışla her sene ortaya çıkar,bunu hepimiz biliriz.
    Fakat 9 sene sonunda oyunun geldiği yer maalesef bu arkadaşları haklı çıkarır noktaya geldi artık.

Öncelikle oyunun maç motorundaki hatalar ve saçmalıkların ,oynayanların senelerdir bağıra çağıra verdiği feedbacklere rağmen düzeltilmemesi inanılır gibi değil.
    2D den 3D maç motoruna 2005 te geçildi arkadaşlar ve oyunun maç motoru halen o kadar basit hatalarla dolu ki forumda da gördüğüm üzere bir sürü insan 2D maç motoruyla oynuyor halen.

Bu oyunu klasik olarak gören biriyim ve tabii ki FIFA gibi bir grafik kalitesi ve görsellik beklemiyoruz.Sadece "maçların mantık sınırıları içinde cereyan etmesi" bile yeterli olacakken; bomboş durumdayken kendi kalesine slalom yaparak 30 metre dripling yapan oyuncular,6 pasa kadar herkesi geçerek giren sonra tekrar herkesi geçerek geri dönüp şut atmaya karar veren forvetler,20 metre çapındaki alanda adam yokken ceza sahası dışına çıkıp,yerde duran topu eline almaya karar veren kalecilar gibi insanı sinir hastası eden şeylerle karşışlaşıyoruz

Bunların hepsini de geçtim maç başına 2-3 direkten dönme ortalaması gibi bir saçmalığı ve Sigames in bunu halen çözememiş olmasını aklım almıyor.

Sigames sorunları çözmediği gibi oyuna yenilikler getirmek konusunda da çaba göstermiyor.Geriye dönük baktığınızda "oyunda eskiden şu yeni özellik yokken çok zordu,iyi ki bu özelliği eklediler" dedirtecek kaydadeğer hiçbir şey yok.Football manager ın resmi sitesinde bu sene eklenen yenilikler olarak yazdıkları maddeleri bir kontrol ederseniz buradan bile anlaşılıyor.Yenilik olarak aktarılan maddeler eften püften noktalar.Oyunun her sene çığır açmasını beklemiyoruz fakat 9 senede (becerilemeyen 3d maç motoru haricinde) büyük bir yenilik yok.

Eski oyunları yeni kadro güncellemesi ile oynayan binlerce kişi var.Bu kişiler herhangi bir şeyi kaçırıyor mu?
    Bu şeklide devam eden bir arkadaşınıza "abi yeni oyunda şöyle bir şey var ve çok güzel,bunsuz oynanmıyo" diyebiliyor musunuz?

Yenilik olmadığı gibi;Sigames bu sene halihazırda zaten düzgün işleyen özellikleri de değiştirerek oynanabilirliği düşürmüş.
    Takım taktiği ekranındaki barlı(çubuklu) sistemin kalkması ve sadece direktiflerin kalması en büyük örnek bence.
    Yaptığınız değişikliklerin takım mantalitesini ne kadar etkilediğini göremiyorsunuz.Eskiden 5 kademe içinden kafanıza göre bir ölçüde seçtiğiniz şeyler şimdi "ya var ya yok" şeklinde işliyor.
    Ekranda bir şey seçerseniz ,diğerleri bu direktifinle uyumlu değil diye direkt olarak kapanıyor.Futbol bu kadar motomot düz mantık bir oyun değil ve biz bunu bir makineyi kullanıyor hissiyatı yaşamak için oynamıyoruz.

Sonuç olarak oyunu bu sene erkenden satın aldığıma çok pişmanım.Kimseye tavsiye etmiyorum.
    Sigames elbet irili ufaklı updateler ile küçük noktalara yama yapmaya çalışacak.Fakat büyük resmi görmezden gelmeye devam edip binlerce kişinin oyuna olan sevgisine güvenerek aynı oyunu (hatta daha kötüsünü) bize yedirmeye devam edecek eminim.

Senelerce sadece oyuna Türkçe dil desteğini koymak için bile "Türkiye de çok korsan oynanıyor" bahanesini bize sundular ve hak verdik.
    Şu anda orjinal oyun alan çok sayıda insan var,Sigames onlara ne sunuyor???

Yoksa dünyada da herkes korsan FM mi oynuyor...?
    Yazdıklarınız o kadar doğru ki... Okurken kendimi gördüm, hislerime tercüman oldunuz. Senelerdir bu oyunu oynarım ve her seride heyecanla koşarak almaya giderim oyunu. Ama bu seriden hiç memnun değilim. Nedendir bilmem saatlerce kalkmadan sıkılmadan oynadığım oyunu açmak istemiyorum artık

Bence o kadar da kötü değil, betayı hatırlayın o da FM 14'tü. Bir iki patch sonra düzeleceğine inanıyorum ben.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by jAsain View Post
    Bence o kadar da kötü değil, betayı hatırlayın o da FM 14'tü. Bir iki patch sonra düzeleceğine inanıyorum ben.
    Bence beta tesadüftü sonra baktılar beklenti yükseliyor hemen patch çıkarıp eski alıştığımız saçma haline döndürdüler

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

büyük lokma ye büyük laf etme derler ya o lafi cok iyi anliyorum simdi.fm 13 oynarken demistim fm 14 almam falan ama yine dayanamayip aldik ve yine hüsran kardesim 1 sene vaktin var ya yeni oyunu adam gibi yapman icin sevgili SI napiyor oyunun üzerine bir iki make up olayi önümüze hep ayni sacmaliklari sunuyorlar. bi macta 20 suttan 20side direge carpar mi ya?kaleciyle karsi karsiya kalan forvetlerim napip edip kalecinin kucagina yolluyorlar.daha söylenecek cok sey varda ama bosuna.su SI saglam bir rakip ciksa var ya o zaman görürüm onlari hepsi yusuf yusuf ceker

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mustinho03 View Post
    büyük lokma ye büyük laf etme derler ya o lafi cok iyi anliyorum simdi.fm 13 oynarken demistim fm 14 almam falan ama yine dayanamayip aldik ve yine hüsran kardesim 1 sene vaktin var ya yeni oyunu adam gibi yapman icin sevgili SI napiyor oyunun üzerine bir iki make up olayi önümüze hep ayni sacmaliklari sunuyorlar. bi macta 20 suttan 20side direge carpar mi ya?kaleciyle karsi karsiya kalan forvetlerim napip edip kalecinin kucagina yolluyorlar.daha söylenecek cok sey varda ama bosuna.su SI saglam bir rakip ciksa var ya o zaman görürüm onlari hepsi yusuf yusuf ceker
    Fifa Manager var ama rakip olamaz simdilik... bence gelistirirlerse kendilerini neden olmasin

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by serwan View Post
    Bence beta tesadüftü sonra baktılar beklenti yükseliyor hemen patch çıkarıp eski alıştığımız saçma haline döndürdüler

Yalnız oyun cidden çok ilginç yahu. Bir türlü çözemedim; nasıl bir maç motoru, ne yapmaya çalışmışlar; leblebi gibi gol oluyor. Gerçekten engellemek imkansıza yakın. Beta cidden iyiydi, ne hale geldi.

Duran toplarda ciddi problem var. Bir kornerde 2 CCC + 2 Half Chance verdiğimi bilirim(karambol falan oluyor). Tek maçta 5 tane sırf benim direkten dönen topum olduğunu bilirim. Şimdi duran toplar savunması çalıştır demeyin 6 ay oynadım; taktiği oturtmak amaçlı(bakalım düzelecek mi dedim). Yok arkadaş, olmuyor. Bir maç olsa göz yumarsın ama özellikle duran toplar penaltı gibi bir şey olmuş. Bir maçta sırf duran toplardan 3 gol yediğimi bilirim ki bu en fazla göze batanı. Eğer bir maçta gol yemişsem o gol çoğunlukla duran top. Eee ben de atıyorum. Maçlar duran top savaşlarına dönüyor. Aslında direk maçı yapmadan kornerleri, frikikleri falan kullanalım. 5'er tane kullansınlar, en çok atan kazansın.

Duran topta(hücum) kaleciyi sıkıştır dediğim adamın gelip benim kalecimin yanında beklemesi de ayrı komedi.

Bir kez başıma çok ilginç bir olay geldi. Bana karşı kullanılan bir frikikte bekler kale direğinin orada bekliyor, 1 kişi hariç herkes ceza alanı yayının orada kümelenmiş. O farklı kişi de rakipten bir kişi ve ceza alanı yayı ile kalenin tam ortasında. Top haliyle ona kesiliyor o da rahatça golü atıyor. Bunu yaşadığım takım amatör takım değil ki amatör takım bile böyle gol yemez ama oyunda görebiliyoruz. Daha ne yediğim/attığım saçma sapan goller var ama tek tek yazmayayım. Onların küçükte olsa gerçekte olma ihtimali olabilirdi.

Sadece bende mi bu durum var derdim ama herkes şikayetçi olduğuna göre tek değilim.

Ben de almayayım diyordum FM 2013'den sonra ama fiyatına da kanıp aldık. Hiç kariyere başlayamadım çünkü oyun şu durumda oynanamayacak halde. Her sene yaptıklarını yine yaptılar. Bravo cidden. Hakkını vererek oynadığım oyun sadece FM kaldı. Onu da yavaş yavaş gömsem mi ne yapsam bilemedim.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

SI'ın bug forumuna yazdım duran toplardan her maçta gol yiyorum, kanatlar ve bekler ceza sahasına girince topu boş adama çıkarmak ya da devam etmek yerine durup arkadan gelen rakibi çalımlamaya çalışıyorlar diye adam diyo ki e benim oyunumda yok. Orda bi sürü adam şikayetçi benzer şeylerden ama adamlar gayet rahat.
    Şu an bıraktım oyunu. Gerçekten ilk kez bu kadar hevesliyken bıraktım. Bi atımlık hakları kaldı. Şu patch ile düzeldi düzeldi. Düzelmezse bi daha para vermem bu oyuna. Eğer maç motoru saçma olacaksa yapay zeka gerizekalı olacaksa aptalca transferler olacaksa gider fifa manager oynarım. Onda da bunlar eksik sonuçta. Şu oyunun en güzel tarafı database onu da SI değil gönüllü arkadaşlar hazırlıyor.
    Keşke şunca adam hep beraber dese ki biz datayı başka şirkete veriyoruz. İddia ediyorum şu desteği bi creative assembly bi ea görse 3 sene içinde bugünkünden 10 kat iyi bi oyun oynarız.

Nesil
    2008
    Yer
    Kayseri

Sanırım yeni bir güncelleme geldi.

Gelmemiş olabilir Steam oyunda bir güncelleme yaptı ama anlamadım.

Steam az önce 17 mb'lık bir güncelleme yaptı. Garip. Oyun hâlâ 14.1.3 gözüküyor.

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

Quote Originally Posted by samasti View Post
    Fifa Manager var ama rakip olamaz simdilik... bence gelistirirlerse kendilerini neden olmasin
    Biliyorum birader ama fifa baya bir kendini gelistirmesi lazim veri tabani falan vs.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Steam bende de güncelleme yapıyor şuanda.Bakalım oyunda bir değişiklik olacak mı acep ?
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

Quote Originally Posted by serwan View Post
    SI'ın bug forumuna yazdım duran toplardan her maçta gol yiyorum, kanatlar ve bekler ceza sahasına girince topu boş adama çıkarmak ya da devam etmek yerine durup arkadan gelen rakibi çalımlamaya çalışıyorlar diye adam diyo ki e benim oyunumda yok. Orda bi sürü adam şikayetçi benzer şeylerden ama adamlar gayet rahat.
    Şu an bıraktım oyunu. Gerçekten ilk kez bu kadar hevesliyken bıraktım. Bi atımlık hakları kaldı. Şu patch ile düzeldi düzeldi. Düzelmezse bi daha para vermem bu oyuna. Eğer maç motoru saçma olacaksa yapay zeka gerizekalı olacaksa aptalca transferler olacaksa gider fifa manager oynarım. Onda da bunlar eksik sonuçta. Şu oyunun en güzel tarafı database onu da SI değil gönüllü arkadaşlar hazırlıyor.
    Keşke şunca adam hep beraber dese ki biz datayı başka şirkete veriyoruz. İddia ediyorum şu desteği bi creative assembly bi ea görse 3 sene içinde bugünkünden 10 kat iyi bi oyun oynarız.
    Eger ki fifa data isini hallederse cigir acarlar SI da o zaman alsin oyunlarini kandirabilecekleri kisilere satsinlar

Nesil
    2012
    Yer
    Kastamonu

Quote Originally Posted by CeNTeR_TR View Post
    Steam bende de güncelleme yapıyor şuanda.Bakalım oyunda bir değişiklik olacak mı acep ?
    İlk girişte ki güncellememi ? farklı oyun için mi yapıyor abi

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by Burak Akmanoğlu View Post
    İlk girişte ki güncellememi ? farklı oyun için mi yapıyor abi
    Steam çevrim dışı kalmıştı çevrimiçi yaptım bir güncelleme geldi ama tam olarak anlayamadım.Statü de halen daha 14.1.3 gözüküyor.

Nesil
    2006

Oyuna bir an önce güncelleme gerekiyor, beta hali ile çok daha iyiydi oyun, yapımcılar yapılan son güncellemelerle resmen korsana teşvik ediyorlar.

Ek: 17.1 mb'lık bir güncelleme geldi ama ne ile ilgili bu güncelleme bilemiyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Maç motoruyla ilgili en ufak bir değişim yok heveslenmesin kimse

Sayfa 26 / 94 İlkİlk ... 1624252627283676 ... SonSon

Mesaj Yetkileri