Geçen gün Ersun Hoca ne güzel konuştu ya lig tv'de. Bir Galatasaray'lı olarak tebrik ettim.
Geçen gün Ersun Hoca ne güzel konuştu ya lig tv'de. Bir Galatasaray'lı olarak tebrik ettim.
Maddi konularda söylediklerine şu an için katılıyorum; ama oynatılmaması konusunda Önder Özen'in de açıklamaları vardı: ''Biz Franco'yu bu sene hazırlayacağız ve önümüzdeki sezon oynatıp 2 sene sonra satacağız, planımız bu şekilde.'' diye. Ha bana sorarsan Escude oynayacağına, Franco oynasın isterdim ilk yarıda. Yedekleri de Ersan olsun derdim. Bir futbolcunun en büyük gelişimi, devamlı oynayarak gerçekleşir çünkü. Umarım, ikinci devre izleriz Franco'yu. Gerçi, Escude ve Toraman kamp kadrosuna alınmadığı için yabancı stoper muhakkak alınacaktır; ancak Sivok ya da yeni stoper oynamadığı anlarda Franco kesinlikle şans bulmalı. Oynadığında da sırıtmayacağına eminim. Geldiği yerde takım kaptanı olduğunu ve daha 2 sene önce ülkesinde yılın futbolcusu seçildiğini göz ardı etmemek lazım zira.
Bir tek Fenerbahçe demek yanlış olur,zira bence bizim takım da hazırlıklı.Gelecek sene kontenjan azalacak diye sol beke yabancı oyuncu ararken kiralamayı tercih ettik bu yüzden.Ayrıca sezon başındaki transfer politikamız da yerlilerin kalitesini artırmaya yönelikti.(başarısı tartışılır tabii)bir tek fenerbahçe buna hazırlıklı ne yazık ki ve haliyle yıllardır savaş verip kimse yanaşmayınca bu sefer destek vermeyecek.
So what?
Saike
doğru söylüyorsun önemli bir noktayı atladım dediğin gibi. kadrolara bakarsak beşiktaş bu konuda türkiye'de en hazırlıklı takım 5 yabancı olayına.
şahsi fikrime göre artık galatasaray'da bu olaya hazırlanmaya başlıyor. çünkü sonuç alınamayacağı net şekilde ortada. tartışmanın pek manası kalmadı gibi.
yıllardır şahsi görüşüm tamamen serbest bırakılması yönünde ama bu olmayacak artık.
Ben eskiden serbest bırakılması gerektiğini düşünüyordum ama şimdi pek emin değilim doğrusu.Tamam yabancı kısıtlaması var diye yerli oyuncular kendilerini pek kasmıyorlar futbollarını geliştirme konusunda ama alt yapı eğitimlerimiz de yeterli değil malesef.Yabancı hayranlığı da var.Böyle olunca serbest bırakıldığı zaman yerli futbolcuların kalitesinin daha da düşmesinden endişe ediyorum.
So what?
Saike
serbest bırakıldığı zaman kontenjan, türk futbolcuların milliyetçi duygular içerisinde daha canla başla savaşacağına kendilerini geliştireceğine inanıyorum. rekabet ortamı o zaman oluşur benim fikrime göre yıllardır bunu savundum. ama şu sistemde pek içaçıcı değil durum. gerek fiyatlar, gerek kalite yerlerde, daha da yerlere düşeceğini düşünüyorum.
Bizim ülkemizde şöyle bir yanlış var.Aaa tamam bu çocuk geleceğin yıldızı !
Şöyle bir bakalım geleceğin yıldızlarına eskiden aklıma gelenlerle.
Oğuz Şabankay , Cafercan Aksu , İrfan Başaran , Okan Alkan , Furkan Aydın , Muhammed Demirci , Beykan Şimşek , Aydın Yılmaz , Necip Uysal , Recep Niyaz , Sercan Yıldırım vs vs diye uzar da gider.
Şimdi yabancı sayısı serbest bırakılsa para kazanmak adına belki Türk oyuncularımız bi tık daha performanslarını üst seviyeye çıkaracaklar.Ama bizim gençlerimizdeki mantık nası olsa benim patentim fb - gs - bjk mantığıyla gittikleri sürece ne bi tık ileri giderler ne de bi yol olur onlardan.Yabancı sınırlaması kalkarsa seviye iyice yerlere düşer.Bunun tam terside olabilir.Fakat iki ihitimal de tam olarak muallak.İki ucu bilmem bişeyli deynek misali kısacası.
Yabancı sınırı kalkmaması durumunda da piyasa acayip şekilde karışıyor.Şuan bile Anadolu takımları orta seviye bir oyuncu için dünyaları istiyor.En yakın örneğini Kayserispor'dan genç oyuncular için görebiliyoruz veya Bursaspor'un senelerce Sercan için istedikleri şuanki hali ortada !
Yabancı sınırı kalkarsa geçen de baldemir ve benbenim yazmıştı tam hatırlamıyorum takımdaki çöp yabancıların da sayısının artma olasılığı fazlalaşacak ve elin adamı gelip ülke futboluna sadece zarar verecek.Şuan sınırlama varken bile takımlar kimlerle uğraşıyor sınırlama olmasa demekki neler olacak.
Ve işin en büyük acı tarafı da Anadolu takımlarından kimsenin artık süpriz yapma şansı kalmayacak.Süprizden kasıt illa Şampiyonluk değil ilk 5 gibi vs vs.Düşünürken biraz da ilerisini düşünmek lazım.Yabancı sınırı kalkarsa eğer Akhisar , Konya , Buca , Samsun veya bir Belediye takımı ne yapsın her sene çıktığı gibi düşmeye mi oynasın ? Diyeceksiniz ki belki yabancı ligler de öyle mi oluyor ? Ama burası bir yabancı lig değil burası maalesef Türkiye.
Belki yabancı sınırlaması eski sitemle devam etse kimsenin gıkı çıkmayacak.Kaldı ki bu duruma en çok isyan eden Galatasaray taraftarı sebebi de çok net belli.Ellerindeki Türk oyuncu sayısı ve geleceği olduğunu sandığımız Türk oyuncu sayısı çok az en büyük rakipleri olan Fenerbahçe ve Beşiktaşa göre.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Aga sorun yabancı sınırı degil. Sorun yabancı oyuncuları yedege bile alamamak. Bu çok ama çok mantıksız yahu.
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın birden sınır sevdalısı olmasını anlamıyorum. Açık pazar olsun en iyisi oynasın. Serdar Kurtuluş'a , Selçuk Şahin'e falan laf söylemeyin o zaman hata yaptıklarında. Ben eminim Fener avrupa cezası bitince sınırın kalkmasını isteyecek aynı şekilde Beşiktaş'ta stadını yapıp ekonomisini düzeltince bu kuralı istemeyecek.
Yahu Türk oyuncuları bırak abi.Tamam bizim yerliler yeteneksizde 6+0+4 nedir ? Ayrıca geçen yıl geç itiraz ettiniz diye bu kuralı yürürlüğe soktular.Fenerbahçe hariç şu an bütün kulüpler bu kuralın düzenlenmesini istiyor.Gelecek yıl 5+0+3 yaparlarsa kan çıkar.Yahu tribüne oturtmak için yabancı oyuncu mu alınır ? Bu ülkenin parası gidiyor !! Tıpkı Meireles'in iğrenç,çirkin hareketlerinden sonra ülkenin parasının gittiğini örnek gösterip Meireles'in az ceza almasını sağlamaya çalışan Aziz Yıldırım gibi.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Bu değişiklik gündeme geldiğinde Fenerbahçe'nin avrupaya katılmama durumu yoktu, o noktayı kaçırmamak gerek.
Transfer sezonu başladığında itiraz etmek, kural getirildiğinde itiraz etmek değildir.
Ama bir yandan da keyifli, senelerdir Aziz Yıldırım bu sınır olmamalı, Türk oyuncu piyasasını yükseltiyor derken sesi çıkmayanların, şimdi Aziz Yıldırım'ın seneler önce düşündüğü noktaya gelmelerini görmek, keyifli.
Eğer değişiklik yapılacaksa da, bu önümüzdeki sezonun kuralında yapılmalı, bu sezon bu kural değişmez ama 5 yabancı kuralını şimdiden durdurmalılar ki, seneye de bu tarz karşılıklı tartışmalar yaşanmasın, geç kalınmadan müdahale edilsin.
"YÜCE ATATÜRK"
kontenjan sevdalısı diyorsunuz da, bir zamanlar sizler de kontenjan sevdalısıydınız. aziz yıldırım tek başına savaş verirken. bunları da bir düşünün derim. herkes kendi çıkarına göre mücadele ederse zaten sistem oturmaz.
ersun yanal lig tv'de açık ve net tavrını ortaya koydu. bu iş gerçekten çocuk oyuncağına döndü ve istikrarlı bir şekilde gitmek zorunda.
tıpkı 9m€ verip amrabat'ı tribünde oturtmak gibi, ülkenin parasının gittiği gibi. ya da riera'ya yıllık 3m€ gibi bir rakam verip tribüne hapsetmek gibi. bruma'ya 10m€ verip verim alamamak gibi. chedjou'ya 8m€ verip hala yerine yabancı stoper bakmak gibi iğrenç iğrenç işler oluyor naparsınız.
Hatta Vederson ve Aurelio olaylarında onlar zaten yabancı sayılır, takımda Türk oyuncu yok, bu nasıl iş gibisinden dalga geçme noktasına gelen yorumlar, fazla zorlanmadan hatırlanacaktır. Hatta UEFA Kupası'nın 3 yabancıyla kazanıldığı, sınırsız yabancının başarıya bir etkisi olamayacağını söyleyenler bile vardı.
Ben de yabancı sınırı olmamasından yanayım, belli kriterler getirip yabancıyı serbest bıraksınlar ki bu da büyükleri daha büyük yapacak, her 6 yabancıdan sonra her yabancı için getirirsin 250 bin ya da 300 bin Euro yabancı harcı ve her 6 yabancıdan sonra kadroya alacağın yabancı sayısı kadar alt yapından yetişmiş oyuncuyu kadroda bulundurma zorunluluğu, o zaman isteyen istediği kadar yabancıyı getirsin.
6+0+4 zaten bana göre de saçma ama Galatasaraylı arkadaşların yıllardır kalksın diye beklediğimiz sınıra ses çıkarmayıp şu anda yabancı sevdalısı olmasını izlemek keyif veriyor, eğlendiriyor.=)
"YÜCE ATATÜRK"
Ya kim sınır sevdalısı anlamıyorum neye göre kime göre genel konuşuyorsunuz.Ben kendimi bildim bileli yabancı sınırının kalkması taraftarıyım.Normal hayatı geçtim,oynadığım oyundan zevk alamaz hale geliyorum şu kural yüzünden.Geçmişte yabancı kuralını savunan Galatasaraylı kimse çıksın ben oyum desin şimdi de yorum yapmasın.Fikirleri görüşleri yıllardır aynı olan,değişmeyen insanlara yok ''eskiden istemiyordunuz şimdi istiyorsunuz haha çok komik,keyif verici'' gibi insanı çıldırtan laflar söylemenin mantığı yok.Ciddi manada hakaret boyutuna getireceksiniz sonunda işi.Laflarına dikkat edin,tanımadan etmeden bilmeden yorum yapmayın şurada.
gerçekten bir yandan acayip keyifli bunları izlemekben gülerek okuyorum mesela, zamanında kim ne düşünüyor bu forumda tek tek aklımda. değişen görüşlere gülüyorum.
3 yabancı ile destansı bir şekilde uefa kupasını aldı galatasaray. 4 yılın getirdiği bir istikrardı mesela o. daha 6 ay oldu bu sisteme geçileli ''bi durun hele gurban bi soluklanın'' diyesim geliyor.
ülkenin parası gidiyor. doğru savaş veriyoruz demek ki. mesela rakip takımda milyon € lar boşa akarken izlemek daha zevkli oluyor. daha nereye akıtacaklar acaba parayı diye.![]()
Tahrikler,iğnelemeler falan filan,anladım ben sizi.
Kolay gelsin.
Abi benim anlamadığım tribünde oturtmak için yabancı mı alınır anlayışına. Alma abi tribün için yabancı, 6 tanede bırak. 10 tane yabancı al diye zorlayan yok ki seni. Bu kuralı 6 0 4 diye algılamak yerine 6 4 diye algılamak gerekiyor. 6 tanesi ilk 18'de 4 tanesini de 18'e alamama görmek gerekiyor.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Hemen anlatıyım.
Sizi bilmem ancak Galatasaray Şampiyonlar Ligi diye bir turnuvada da yarışmak zorunda.Malum Türk oyuncu almak istendiğinde en berbatına milyonlar istenen bir ülkede tabi ki yabancıya yöneleceğiz.Die Meister
Die Besten
Les meilleurs Équipes
The Champions!
Zamanında sınırsız olsun deyip şimdi sınırsız olmasın diyen F.Bahçe beni keyiflendiriyor, güldürüyor, onların bu dönüşünü izlemek çok hoşuma gidiyor.
Bu ülkede tek Şampiyonlar Ligi hedefi olan Galatasaray mı ? Hayır ben öyle diyince hemen cevaplar geliyor , üstüme geliniyor ama siz bunu kanıtlar şekilde görüşler bildirmişsiniz. Avrupa diye bir gerçek var bizim için ki bu sadece bizim içinde değil aslında akıl mantık var arkadaşlar yabancı sınırı her zaman önünü kesiyor kulüplerimizin. Ve bizde AB kuralı yada yabancı sınırı hemen şimdi kalksın demiyoruz ki sezon ortasında tabi ki kalkmaz ama gelecek sezon kural değişmeli.
Birilerine güleceksek en çok Aziz Yıldırım'a gülmek lazım. Sonuçta bir dönem her bulduğu mikrofona yabancı sınırı kalksın derken şimdi tam tersi yönde hareket ediyor.
Galatasaray taraftarları genellemesi yaparak keyif alıyorsunuz ama unutmayın ki taraftar bu işlerde etkisiz eleman. Kararı verenler belli. O dönem Galatasaray'ın başkanları Özhan Canaydın ve Adnan Polat'tı. Şimdi ise Ünal Aysal ve geldiğinden beri yabancı sınırından şikayet ediyor. Ek olarak zamanında niye kabul ettiniz diyenlere cevaptır bu, Lütfi Arıboğan geçen hafta Kanaltürk'te biz kulüp olarak birşeye imza atmadık, bu iş oldu bittiye getirildi dedi. Varsa bir imza, bir evrak çıkarıp göstersinler diye de ekledi.
Yıldırım Demirören TV'ye çıktığında bence düşmesi lazım dedi, hatta ibretlik bir şekilde kendi döneminde yaptığı hatalı transferleri gösterdi. Bu sadece kulüplerin istemesiyle alakalı bir durum değil. İlhan Cavcav 15 günde bir konuşuyor gelecek sezon için, sadece Fenerbahçe karşı çıkıyor buna diye de ekliyor. Var mı herhangi bir toplantı? TFF bunu gündemine alıyor mu? Yoksa Demirören'in Fenerbahçe'si istemiyor diye gündeme bile getirilmiyor mu?
Normal şartlarda olması gereken Beşiktaş'ın tavrıdır, onlar açıklama yaparken bu sezon bu şekilde kalmalı gelecek sezon ortak iradeye uyum sağlarız diyorlar. Aldığı Türk oyuncuya güveniyorsa, sınırlama ne olursa olsun yabancılar ile harmanlayarak başarı sağlayabilir çünkü. Mantıklı olan bu.
Aziz Yıldırım'ın idealist, ülke çıkarlarını gözeten birisi olduğu iddia edenler bence en komik kişiler. Kendi çıkarına göre hareket eden, sadece kendi başarısını değil rakibinin başarısızlığını da isteyen, Fenerbahçe'yi sevdiği kadar diğer pek çok takıma da nefrete varacak duygular besleyen birisi Aziz Yıldırım.
Bu sene Fenerbahçe Avrupa'da mücadele ediyor olsa bu kural bir şekilde değişirdi, Aziz Yıldırım Demirören ikilisi bu işi hallederdi.
Son olarak, son zamandaki 180 derecelik dönüşü dışında Aziz Yıldırım'ın fikrinde diretmesine saygı duyuyordum her ne kadar katılmasam da. Bizim bazı taraftarlara göre efsane olan Özhan Canaydın, Adnan Polat, Yıldırım Demirören gibi gereksiz isimlerin olduğu kefeye aldım artık kendisini. Günü gelir Ünal Aysal da yabancı konusu veya başka bir konuda çark ederse onu da aynı kefeye alırım hiç düşünmeden. Tutarlı olmak lazım.
Fenerbahçe'nin de avrupa hedefleri var.
Ama kalede 3 ismi var, sol beki, sağ beki, önliberosu zaten çok iyi. yani yabancı sınırı olmasa bile oraya yabancı transferi gereksiz.
Yabancı sınırı avrupa hedefleri konusunda Fenerbahçe'ye zarar vermiyor.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Tamam beyler Fenerbahçe çok iyi.Hala laf anlatmaya çalışıyorsunuz
Ayrıca Fener Avrupa'ya gitmeden önlerine ne koyarsanız koyun sizi takmıyacaklardır.He tamam o zaman deyip geçiniz![]()
Keşke bu sezon da men edilmesiydi de görseydik Fenerbahçe'nin kalitesi dillere destan Türk oyuncularını. Gerçi Arsenal maçları küçük bir fragman olmuştu ama..
Aynı şekilde Fenerbahçe'nin Türk oyuncularının yaşları ve alt yapısı hakkında da mesajlar vardı bu konuda, 1.5 sezon sonra bu ceza olayı bittiği zaman Fenerbahçe Avrupa hakkı elde ederse, kuralın 5+0+3 şeklinde olması konusunda hala ısrar olur mu, keşke onu da görebilsek.
Millete laf söylüyorsunuz, hatta gülüyoruz diyorsunuz eskilerden örnek vererek, şimdi ki yapılanlar ne peki? Pek çok Fenerbahçe'li kılıf bulma peşinde.
Neyse gülün bakalım, 2 sene sonra başkaları güler, sonra 3 sene geçer roller değişir. Ne gelişecekse bu şekilde.
Dünyanın en iyi ligi tartışmasız İngiltere ligi. Adamların sistemi çok güzel, ama ekonomileri de çok güzel. Gidip onların yaptığı gibi bir sistem yapmaya kalkarsak ekonomiği harikulade bir şekilde çökertiriz, aman ha dikkat edin !
Ben ideal sistemin bu olduğunu söylemiyorum ki. Fenerbahçe'nin şuanki menfaatleri bunu gerektiriyor. Gerisi umrumda değil. 5 yıl sonra Türk oyuncu bakımından sıkınrı yaşarız, o zaman kaldırılsın derimama şimdi sınır 5 olsun
![]()
Yabancı sınırının kalkması Türk oyuncuların gelişmesi için iyi olur. Rekabet her zaman pozitif yansır. Türk oyuncular çalışmazlarsa, kendilerini yetiştirmezlerse yerlerini yabancılara kaptıracaklarını bileceklerinden daha çok çalışırlar. Bu sayede Türk yıldızlar görmeye başlarız.
Takımlarda çöp yabancılar olur fikrine katılmıyorum. Kimse artık yabancı olsun da ne olursa olsun diye transfer yapmıyor. Bkz: Niasse..![]()
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.