umarim cas davasi geri cekilmez
umarim cas davasi geri cekilmez
UEFA Kongresi’nde basının sorularını yanıtlayan Başkan Platini ve Genel Sekreter Infantino’nun verdiği cevaplar içindeki ufak ama önemli ayrıntılar ‘çifte standart’ tartışmalarını da beraberinde getirdi. Kendisine, Dinamo Zagreb-Olimpique Lyon maçının 1-7 bitmesi ile ilgili olarak, “Bu maçta şike eylemi var mı yok mu?” ve hemen ardından “Herhangi bir soruşturma başlatıldı mı?” diye birbiriyle alakalı 2 soru sorulmuştu. UEFA Başkanı’nın bu soruya verdiği cevap şuydu: “O maçla ilgili herhangi bir soruşturma açma gereği duymadık. Zira hakem ve gözlemci raporlarında herhangi bir tuhaflık yoktu. Maç, bu raporlara göre temizdi.“ Bu karşılaşmaya hakem ve gözlemci raporları nedeniyle soruşturma gereği duyulmadığı söylenirken, yine hakem ve temsilci raporları tertemiz olan Fenerbahçe’nin ‘şike’ iddiasıyla yargılanması UEFA’nın çifte standardı olarak yorumlandı.
Yaman çelişki...
Platini, verdiği bu cevapla kendisi ve başında bulunduğu UEFA’yı ciddi bir çelişkiye sokmuş oldu. Zira Fenerbahçe için şike iddialarının savunulduğu maçların tamamında ne hakem ne de gözlemciler, kural dışı bir beyanda bulunmamış durumda. Sarı-Lacivertli kulübü yargı aşamasına taşıyan en önemli deliller olarak ise dinlemeye alınan telefon kayıtları bulunuyor.
fb tvdeki söz savunmada programı herşeyi çok güzel açıklıyor
Platini geçen yaptığı açıklamada bir konuda tuş oldu. Lyon ile ilgili sorulan soruya "“O maçla ilgili herhangi bir soruşturma açma gereği duymadık. Zira hakem ve gözlemci raporlarında herhangi bir tuhaflık yoktu. Maç, bu raporlara göre temizdi.“ dedi. Bundan sonra hem mahkeme hem de TFF'nin yaptığı disiplin soruşturmasında ilk bakılacak olan kıstasta bu olacaktır (Geçen davada maç görüntüleri ve gözlemci raporları istendi) Olağanüstü bir durum olmadıkça 2 gün sonra başlayacak davada elimiz çok kuvvetli olacak.
...
Isin icinde siyaset yok
Inanalimi Suat Kilic![]()
Bir şeyler dönüyor ama haydi hayırlısı. Platini geliyor, başbakanla görüşmesinde Fenerbahçe CAS davasını çekerse isabetli olur diyor. Ardından Platini 2020 Avrupa Şampiyonası için Türkiye'yi desteklerim diyor. Ardından Nihat Özdemir UEFA'yla el sıkışabiliriz diyor. Nihat Özdemir devletle çok içli dışlı olan bir iş adamı. Parçaları birleştiriyorum ve karşıma kötü bir tablo çıkıyor. CAS davasını geri çekenler Fenerbahçe tarihine kara bir leke olarak geçerler.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
cas davasını geri çekerlerse taraftarı karşılarına alırlar. umarım bunu biliyorlardır.
(/s)
Avukat Emin Özkurt; davayı çekeceğimizi yalanladı bugün. olmaz bence öyle bir şey.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Adaşım işin kötüsü, Fenerbahce.org Emin Özkurt'un ağzından çıktığı iddia edilen yalanlamayı yalanladı.
Bugün Star Gazetesi'nde avukat Emin Özkurt kaynak gösterilerek UEFA, TFF ve kulübümüz arasında Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'ta devam eden davaya ilişkin bir haber yayınlanmıştır. Söz konusu haber doğru değildir. Kulübümüzün hiçbir şekilde CAS'taki davaya ilişkin resmi bir değerlendirmesi, yorumu ya da açıklaması yoktur. CAS davasının tarihi yaklaştıkça bu şekilde asılsız haberlerin her geçen gün arttığını görüyoruz ancak resmi internet sitemiz tarafından duyuru yapılmadıkça hiçbir açıklama ya da habere itibar edilmemesini önemle hatırlatırız.
Fenerbahçe Spor Kulübü
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Direkleride mi satın aldın be Başgan.
Gol girmiyor...![]()
abi ben de şimdi 12numarada gördüm: el sıkışabiliriz değil el sıkıştık demiş, görüşmelerimiz sürüyor falan. ama bir avukat yazmış o el sıkıştık muhabbeti selamlaştık anlamında diye, medya çeviriyor falan demiş. komik geliyor insana ama olmayacak şey değil.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Bence o arkadaşlar çok iyimser bakmışlar. Çünkü Emin Özkurt'un haberi sadece Star gazetesinde yer buldu. Oysa UEFA'yla anlaşabiliriz haberi her türlü gazetede, sitede yer buldu. Şimdi Emin Özkurt yalanladı haberini yalanlayan fenerbahce.org'un UEFA'yla anlaşabiliriz haberini de normal şartlarda yalanlaması lazımdı. Ama yalanlanmadı. Can sıkıcı durum.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
evet abi o da benim dikkatimi çekti ama hem yönetime hem de başkana güveniyorum ben. böyle bir kararı Aziz Başkan alabilir başkası değil. şartlarımızı kabul ederlerse anlaşırız. UEFA öncelikle nasıl kandırıldığını, ülkedeki siyaseti anlamalı. sonra zaten suçsuz olduğumuzu, yaptığı haksızlığı anlar. çıkıp ta yeterli delil varmış demez de bu adamlara biz neler yapmışız, neler yapılmış falan der. Aziz Başkan gerekli özürleri ve maddi, manevi zararları almadan o davayı çekmez. Platini de rüyasında görür FIFA başkanlığını.
Güzel konuştu : )Gümüşdağ, "Aziz Yıldırım ile yakınlığım bugün değil ki kulüp başkanı olduğundan beri tanıyorum. Bizim Fenerbahçe maçında bütün futbolcularımız tam kadro oynadı. Biz Beşiktaş ile kupa finali oynadıktan sonra gece geç saatlerde İstanbul’a döndük. Ertesi günü takım izinliydi ve bir antrenman ile Trabzon maçına çıktık. Trabzon maçına takımın yüzde 70’i gitmedi. Hatta bende Sadri Şener’i aradım gelemeyeceğimi söyledim. Sadri Şener’de bana 'iki takımın da başkanlığı yaparım' dedi. Biz 4 hafta önce Fenerbahçe maçını tam kadro çıkmışız ama Trabzon maçına takımın yüzde 70’i gitmemiş ama Trabzon maçını kimse sormuyor. Oysaki ben Trabzonspor’u yensem Fenerbahçe yüzde yüz şampiyon, ben burada olmayı hak etmiyorum"
...
tayfur hoca savunmasını veriyormuş şu an
Şuan twitter'da yazan avukatlar sayesinde savunmaları ve içeride geçen konuşmaları birebir okuyabiliyorum. Suçlamalara karşı çok güzel savunmalar veriliyor ve bir çoğu delillendiriliyor. Tabi bunları basında göremezsiniz çünkü onların umduğundan daha farklı bir ortam oluşuyor orda. Davanın seyri bizim adımıza olumlu gidiyor, tabi ilerleyen günlerde ne olur bilemiyorum.
...
Yasemin Merçil, Sercan Yıldırım'a "Samet Güzel'le telefonda hiç görüştünüz mü?" diye sormuş. Sercan "Hayır" yanıtı vermiş. Yasemin Merçil de "İddianamede 20 kez görüştükleri yazıyor." demiş. Bazıları için kutsal sayılan iddianame bunlarla dolu.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
'Şike davası olsa ben yargılanmazdım'
Halis'in savunmasının ardından soru sormak için söz isteyen Aziz Yıldırım, "Herkes gelip iki dakika konuşuyor burada bir biz saatlerce ifade veriyoruz bir biz yargılanıyoruz. Fenerbahçe yargılanıyor. Trabzonsporlular da gelsin. Gazeteler sadece bizi yazıyor. Burada Türk sporu yargılanıyor ise gelsinler yargılansınlar. Bu dava şike davası olsaydı ben yargılanmazdım" dedi.
'Gelsinler hesaplaşalım'
Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, "Herkesi zorla konuşturamayız. Talimat ile ifade alma yasal bir durumdur. Yargılamanın sonunda bir hafta ayıracağız. Talimatla ifadesi alınan sanıklar burada olacaklar. Acele ettiğiniz icin bilmiyorsunuz. Çapraz sorgularınız olacak" dedi.
Yıldırım ise, "6 ay sonra gelseler ise yaramaz. 6 ay daha yatacağız demektir bu. Gelsinler hesaplaşalım. Benim 103 tane tapem okunsun, bir tane sucum varsa herkesin cezası kadar yatarım. Halis ile Nevzat Şakar konuşurken dinlemeden haberleri varmış gibi konuşuyorlar o tape burada yok. Bende var Perşembe gunü o tapeyi buraya getireceğim" dedi.
aziz başkan yine döktürmüş allahına kurban senin be![]()
Zaten telefonda Sercan adı geçmiyor, no 9 deniyor, sonra bu Sercan olabilir, onunla şunlar arkadaş, şunun kaynının eniştesi şunu ima etmiş, onun amcasının oğlu da Fenerbahçe yöneticisinin uzaktan halasının torunuymuş, onlar konuşmuş, bir de çok garip elinde poşet varmış birinin bu kesin şikedir, hadi yallah.
Tekrar edeceğim ama abukluk görünsün diye, Sercan ile teşvik görüşmesi yapılmıştır diyen savcı, nedense o gün Trabzonspor - Bursaspor maçının olduğundan bihaber ve Sercan'ı hem İstanbul'da hem de Trabzon'da aynı anda bulundurabiliyor.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
bu mesajın amacını tam olarak çözemedim. nedir garip olan tam anlayamadım, sercan yıldırım'ın hayır demesine istinaden çıkarımsanan asparagaslık mı, yoksa sercan yıldırım'ın şuanda galatasaray'da oynayan bir oyuncu olması mı?
eğer ikincisiyse, sercan yıldırım böyle bir işe karıştıysa gitsin cezasını çeksin derim, adnan polat bu işlere karıştıysa Allah'ından bulsun derim, tıpkı birçok galatasaraylının vereceği tepki gibi. tıpkı saçma sapan cemal nalga olayındaki hassaslık gibi.
bu bir kültürdür, tarzdır, karakteristikliktir. daha önce anlatmak istediğim şey buydu ya, neyse.
Biz 3 Temmuz'da başlayan süreç nedeniyle alınganız bazılarına göre ama siz neden bu kadar alıngansınız? Mahkemedeki bir dayaloğu yazdım. İddianamedeki geçen bir durumun bizzat ilk elden yalanlanmasını aktardım. Takım ismi kullanmadım, takım ismi ima etmedim. Bunu nasıl Galatasaray'a bağlıyorsun?
arkadaşın yazarken Sercan'ın şu an galatasaray'da oynadığını hatırladığını bile düşünmüyorum. Konuyu gereksiz bir şekilde Fenerbahçe Galatasaray tartışmasına sürüklemişsin şu mesajınla. İddianame'de yazılı olan birşeyin bizzat Sercan Yıldırım'ın ağzından yalanlanmasını buraya yazamayacak mıyız?
Last edited by meddah : 27.Mart.2012 at 19:47 Reason: Kural 10
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly