Daum'un takımın başında kalma-kalmama durumuyla ilgili ayrı bir başlık açılsa daha iyi olur sanırım. Sadece transferleri tartışsak bu konu altında daha doğru.
Daum ile ilgili yazayım ben de. Daum kendi açısından doğrusunu yapıyor. Buradaki herkes de aynı şeyi yapardı. Ben de altında Fenerbahçe Spor Kulübünün taahhütü bulunan 2 yıl daha 6 küsur milyon avro alacaksın diye bir sözleşmem olsa, ayrılmam daha düşük bir parayla. Yönetim sezon başında daha önce de kovup tazminat ödediği bir hocayı, bu kadar ağır sözleşme yaparak takımın başına getirmesi büyük yanlıştı zaten. 3 yıllık sözleşme yapıp, 1 yıl geçince kovmaya çalışmak da yanlış. Şimdi yönetim tazminatı daha aşağı çekmek için yıldırma taktiği uyguluyor. Bu tazminatı aşağı çekmek için doğru bir yol. Ancak takımın durumunun da düşünülmesi gerekiyor. O zaman da bu, yanlış bir uygulama halini alıyor. Yönetim böyle birşey yapıyorsa geri adım atmayacak. Eğer atarsa büyük rezalet. Bunları yapıp, yıldıramayıp, yine tazminatı ödemek, büyük rezalet olur. Artık bu hamleden sonra geri adım atmamalı yönetim. Peki Daum da geri adım atmazsa. Daha önce de yazdım. Takımın yönetim kademesinde bir savaş varken; sportif direktör ve başkan hocaya güvenmiyorken oyuncuların psikolojisi nasıl olur? Takımı Aykut Kocaman yapacaksa, Daum sadece antrenman yaptırtacaksa bile (ki böyle duyumlar var), sahada takımın başında Daum çıkmayacak mı? Önemli olan bir hocanın maç içi etkileri değil mi? Çok bıçak sırtı bir döneme girildi. Bu savaş çok riskli ve çok zarar verecek gibi gözüküyor.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...