licentia: Yazdiklarinin uzerinde biraz oynamalar yaptim.. tesekkurler.
licentia: Yazdiklarinin uzerinde biraz oynamalar yaptim.. tesekkurler.
Ömer abi daha önceden , dedidigim gibi Baros'un penaltısında herhangi bir yükselme olucak mı.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
15 bence de yerinde bir deger. Ayrıca soğukkanlılığı da iyi oldugundan oyunda pek penaltı kacırmıyor Baros. Gol atabilsin yeter; zira oyunda Baros'a 1 sezonda 10 golden fazla gol attırmak; deveye hendek atlatmaktan zor.
Hiç üşenmeden oturup ilk mesajdan son mesaja kadar okudum,yalnız tespitlerimi yazacak takatim kalmadı,artık uyanınca bir yerinden tutup yazmaya başlarım.Çok güzel tartışmalar dönmüş gerçekten![]()
baros topu cok ayagından acıyo ılk temasta bı sorun var....fakat ınanılmaz hızlı bı balılı kadar olmayabılır ama cok suratlı suan oyunda aldıgı degerın fazlasını hak edıyo.....top surmesı fena sayılmazz fakat topa hakım olamadıgından bazen cok top kaybedebılıyo....teknıgı gayet ıyı....sabrıye bırı orta acmayı ogretmelı oyundakı degerı cok fazla gercekten....teknık ,top surme,pas oyundakı degerlerın altında olmalı hızı artırılabılır....17-19 olabılır veya 17-18....
ardada son 3-4 mactır gozlemledıgım bısey var güçten düşmüş formsuzluktanmıdır bılmem ama .....barısta bı artırım yapılmalı bu sene oynadıgı her macta ıyıydı gattuso gıbı mubarek....pa sıda artırılabılır ca ıle bırlıkte....
Şuana kadar gözlemlediğim kadarıyla Galatasaray oyunda kadro deinliğini yeteri akdar kullanamıyor,bunun taktiksel verilerle bir alakası varmı?Rotasyonu çok iyi yapamıyor yani.Yapay zeka kadro esnekliğine ve derinliğine göre hareket etmiyormu?
Ben 4 TSl kariyeri yaptım 4 tanesindede durum bahsettiğim gibiydi,demek birazda şans işi.
Misal bu oyunlarda
Sanctis [ Aykut ]
Sabri [ Uğur ] Servet [ Emre Güngör ] Meira Hakan Balta
Mehmet Topal [ Barış ]
Arda Lincoln Kewell
Ümit Karan [ Baros ]
Böyle oynadı Skibbe yaklaşık 2.5 sezonu yaklaşık 16-17 oyuncuyla,bana denk gelmemiş rotasyon demekki.
Bende 4-5 maçta Nonda oynuyor 5-6 gol atıyor sonra kesik yiyor, Baros oynuyor 8-9 hafta sonra o da kesik yiyor. Ümit Karan geliyor. o da aynı şekilde. Forvette bile 3 takviye var.Barış bir AMR oynuyor bir AMC bir MC bende şaşırdım doğrusu.
![]()
I'm back...
Ardanın PA sı bana düşük gibi geldi. Belki bu konu önceden konuşulmuştur fakat çok fazla sayıda sayfa olduğu için bakamadım
Dünyada geleceğin yıldızları arasında ilk 10 a giren ardanın oyundaki PA sı düşük sanki. Birisi ilerleyen yıllardaki SS sini koyarsa beni aydınlatmış olur.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Arda'nın PA 174.
Juan Manuel Mata'nın 172, Gonzalo Higuain'in 172, Arshavin'in 170, Joe Cole'nin170, Moutinho'nun 170, Jo'nun 170, Farfan 166 ve bu şartlarda Arda'nın PA düşükmü diyorsun![]()
Arda 21 yasinda ilerde word class diye tabir etigimiz bir oyuncu olucak potansiyeli var yani 170-179 arasi -9 un ust kismi olur ve -10 un alt kisminda olabilicek bi oyuncudur bundan dolayi aldigi PA de gayet mantiklidir. 174'un neresi dusuk oluyor allah askina? CA ve PA arasinda yaklasik 30 puan fark olmasi mantiklidir ki oyle su an da. Daha ne istiyorsunuz ki? Arda'nin PA'yi CA'ine gore degisir ancak ki bundan sonra PA'de o kadar asiri oynamalar olucagini sanmiyorum ta ki TSL'den buyuk bi lige transfer olana kadar... Hat da boyle bi transferi 2-3 seneye kadar gerceklestirmez ise o PA'ye ulasmasi zorlasabilir bile...
Licentia'nın açıklamaları çok doğru.Sadece bir noktada hata var o da PA büyük liglere gitmekle, büyük takımlarda oynamakla alakalı bir şey değil. Sadece oyuncunun potansiyeli.Arda'nın alacağı en yüksek değer de 180 civarında olabilir. Şu anda 9.0.2 de de buna bir hayli yakın olan 174 değeri verilmiş.
Arda nın oyunda gözüken güçleri düşük nasıl olmuş oda anlıyamadım aslında Best Possesion da iyi ama örneğin yıllar geçsede özelliklerinde çok yükselme olmuyor...?
Benim buyuk takimlara veya liglerden birine giderse yukselir derken kastim suydu aslinda mesela diyelim Arda sezon sonu Barcelona'ya seneye transfer oldu ve CA atiyorum bu sezon sonu 155 olmustu orada oynadigi bi sezonun sonu Barcelona'nin Messi ile birlikte diyelim en onemli ismi oldu ve Arda 2 sene icersinde muthis bi gelisme yasayarak CA cikti 168-170'e ama yasi daha 23 yani CA ve PA arasinda hala 15 puan farkin olabilicegi bi yas. Yani o zaman arastirmanin vermesi gereken karar acaba Arda zirvesine erken mi ulasti yoksa daha gelisim yasayabilicek mi? Zaten 23-24 yasindan sonra oyuncularin artik mental ozellikleri gelisiyor daha cok... Yani sirf buyuk takima gitmesi degil TSL'den daha ust seviyede olan bi ligin onemli isimlerinden birisi olur ise ve ogle bi profil hak edicek performans gosterir ise CA de ona gore artar ise PA de daha henuz zirve yasina ulasmadigindan artabilir.
Bir önceki mesajdada yazdığım gibi olayın mantığı doğru.Ancak kulüp ismi önemli değil.Barcelona'da da olabilir bu gelişim,Galatasaray'da da,Portsmouth'ta da.Yeter ki Arda o gelişimi göstersin.
omer abı bısey dıcem....arda sankı eskısı kadar ıyı top suremıyo bu sene o rakıbı karsısındakını felc eden arda gıttı sankı yerıne daha basıt oynayan top ayagındayken cok rahat fakat topla ılerı gıtmeyı eskısı kadar dusunmeyen bı arda geldı....yanı dıcem su teknıgın 1 puan artırılıp drıblıngının 1 puan dusmesı yerınde olmazmı ?
bence bu taktikle alakalı bir olay, sivas maçında 3 kişinin içinden geçtiğini hatırlıyorum
arda gerets donemındekı gıbı top suremıyo bunda rakıplerın onu tanımasınında bı etkısı varr tabıkı...fakat 2 yılda yaptıgı calımların hıc bırını yapmadı bu sezon cok nadır....
Fenerbahçe'den herhangi bir futbolcu Galatasaray'a gelmezken Galatasaray'da ölürüm Kadıköy'e sadece deplasman maçı için gelirim diyen Arda Turan nedense Fenerbahçeye geliyor..
Evet bu durumda şikayetçiyim Ömer abi , Arda kulübümüze çok sadık , Volkan,Gökhan herhangi böyle açıklama yapmasken , Arda bas bas bagırırken , Arda'nın oyunda Fener'e gelmesi ilginç bir durum , Volkan ve Gökhan gelimiyorlar .
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Arda'nin Fenerbahce'ye gitmesi konusunda...
9.0.2 mi oynuyorsunuz?
4 yıldır oynadığım oyundan sonunda bıkmak üzereyim. şuanda tsl'nin en çok atan takımı olan galatasaray'ın fm 09'da bu kadar gol özürlü olması beni artık çileden çıkartıyor. nedir bu anlayamıyorum. nonda,baros,ümit,yaser. bu dört forvetin yıl boyu atabildiği gol sayısı 22. 46 golle şampiyon olmayı başardık. diğer 3 forvet neysede şu baros'un halini anlayabilmiş değilim. bu adamın bitiricilik neden 13'tür. bunu bir türlü çözemedim. adam şuan tsl gol krallığında lider. oyunu neden bu kadar dengesizdir. şutları alakasız yerlerden auta gidiyor. bir ümit bir nondada ondan farksız. ama bir güiza oyunda ortalığı yıkıyor. yazdıklarım içinde yanlışlar olabilir. sinirli bir durumda yazıyorum bunları. cidden oyundan bıkmış durumdayım.
Peki abi Baros'ta nasıl değişiklikler olacak 9.03 de. Gol özürlü olması giderilecek mi ? Adam gercekte atıyor ama oyunda onunla gol atmak çok zor. 4-5 Galatasaray kariyeri yaptım. Sadece suan oynadıgım oyunda verim alıyorum.
Ligde 6( 2) mac 2 gol 2 asist, FTK da 1( 1) 2 gol 2 asist, avrupada 2( 3) 3 gol. şuanki istatistigi bu. En fazla verim aldıgım oyun bu oldu şimdilik. Diger oyunlarımda 7-8 golü aştığı cok nadir oldu.
sevgili perpetua;
sabit kalan tek yer 4lü defansımdı onun dışında oyuncuları hangi mevkilerde oynatmadımki. farklı farklı taktiklerle çıktım maçlara. sırf bunların gol atacağı taktiği bulabilmek için fazladan 2-3 hazırlık maçı yaptığımı biliyorum. başka oyuncu almak gibi bir şansımız var ama ben bu oyunu gerçek hayattan esintiler yer aldığı için oynuyorum bu nedenle kariyerlerimde kadroları çok fazla değiştirmem. mevcut fm serilerinde galatasarayı gerçekten bu kadar uzak ilk defa görüyorum.
Ben Orkun'un Aykut'tan daha iyi bir kaleci olduğunu düşünüyorum şef. Bunu bu sayfalarda üye arkadaşlarında katılımıyla tartışalım uygun bir zamanında.
İlk sen başla hangi özellikleri iyi nasıl ca yı yükseltir![]()
Fikirlerim burada