bezelye bildigin inzaghi, macta olup da gol atmazsa sasiririm. ne yapar eder o topu cizgiden gecirir, cok firsatci bir adam. bu kadar sakat varken artik firsat verir herhalde ferguson. kagawaya bagli, oynarsa onunde welbeck olur bence. obur turlu bezelye-welbeck onlu arkali oynarlar.
Cennetin çift forvetinden birinin ölüm yıldönümü , ruhu şâd olsun.
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
Keşke seni canlı izleme şansım olsaydı Taçsız Kral...
http://www.ligtv.com.tr/haber/10un-hayati-10un-hikayesi
Güzel bir belgesel hazırlamışlar, izlenmeli muhakkak.
Forma rengi hiç önemli değil seni sevmek için, mekanın cennettir umarım efsane Metin Oktay.
Canım FEDA olsun sana !
Antalya maçının hakemi Yunus Yıldırım, tıpkı geçen sene olduğu gibi, gözlemcisi bile aynıymış. Yunus Yıldırım yönetiminde son 7 maçta 2 beraberlik, 5 mağlubiyetimiz var.
yunus yildirimin ciddi bir sakatligi varmis, bunyamin gezer Tvde soylemisti. bu yuzden fazla kosmuyor maclarda ve pozisyonlara cok uzak kaliyor. bu formuyla FIFAyi biraktigi gibi turkiyede de mac yonetmeyi birakmali bence. fener-sivas macinda da bu durumu cok belliydi, umarim maca etkisi fazla olmaz.
Cok da anormal degil bu. Yunus Yildirim sertlige taviz veren bir hakem. Son yillarda Galatasaray pek sert bir takim degil.
Ama tabii Antalyaspor rakibin hizli cikmasini engellemek icin orta sahada cok faul yapan bir takim. Gecen sezon da ligin en fazla faul yapan takimiydi. Yunus Yildirim da bu tip faullere kolay kart gostermeyen ve bu sayede bu tip faullerin surekli yapilmasina izin veren bir hakem. Ozellikle bu orta sahada yapilan faullerde avantaj uygulamak yerine oyunu durdurmasi da oyunun sogumasini sagliyor.
Antalyaspor'un Yunus Yildirim ile son 7 macina bakarsan:
Fenerbahce (E): 0-0
Galatasaray (E): 0-0
Bursaspor (D): 3-2
Sivasspor (D): 1-1
Trabzonspor (E): 1-0
Kayserispor (D): 2-1
Fenerbahce (D): 1-2 (Semih 89. dakikada gol atip galibiyeti aliyor)
1 maglubiyet, 3 galibiyet, 3 beraberlik. Takimlarin hepsi de macin oynandigi yillarda ligin ust siralarinin takimlari
Last edited by perpetua : 13.Eylül.2012 at 21:18
Fatih Terim Retro Polo T-Shirt, nefis;
http://www.gsstore.org/urunDetay.asp?urunID=19305
9 yıl boyunca en ufak bir sorun çıkartmayan, sadece şans bulduğunda elinden geleni yapmaya çalışan Aykut gibi efendi ve fedakar oyuncular unutulur gider bir köşede. Takımdan ayrılmış, hala en ufak bir olumsuz kelime kullanmıyor, başkası olsa beni oynatmadılar hakkımı yediler şöyle yaptılar böyle yaptılar yaygara koparırdı. Kaldı ki -hadi Mondragon neyse de- De Sanctis ve Leo Franco dönemlerinde hakkı yendi gerçekten, onlardan daha iyi kaleciydi. Helal olsun sana ve teşekkürler verdiğin emeklere. Eğer zamanında düzenli olarak şans verilseydi ve sabredilseydi çok daha farklı bir kariyerin olurdu eminim. Çünkü kumaşın çok iyiydi ancak kenarda otura otura hem yeteneklerin köreldi hem de kendini geliştiremedin.Galatasaray’da 9 yıllık kariyeri süresince gün geldi birinci kaleci oldu. 2008’deki şampiyonlukta eldivenleri o takıyordu. Kimi zaman kesildi, kulübede oturdu. Bazen ise kulübeye bile oturamadı. 9 yılın sonunda da sarı kırmızılı takıma sessiz sedasız veda etti. Aykut Erçetin, Türkiye’deki transfer dönemi sona ererken, kulüpsüz kaldı.
Ocak ayına kadar oynayamayacağını hatırlatan Erçetin şöyle devam etti:
“Transfer süresi bitince ne olursa olsun oynama şansınız kalmıyor. Ama Avrupa’da durum farklı. Örneğin Almanya, İsviçre ya da Avusturya gibi ülkelerde şu an için transfer dönemi sona ermesine karşın anlaşma yapabilirim. İngiltere’de de böyle olduğunu sanıyorum. Bunun için serbest oyuncu olmanız ve 1 Haziran’dan önce kulüple sözleşmenizin sona ermesi gerekiyor. Benim de önümde böyle bir fırsat var. Birkaç güne kalmaz umarım bir takımla anlaşabilirim”.
Florya’da neden antrenmana gitmediğini sorduğumuzda ise Aykut, “Yanlış anlaşılma olabilirdi. İnanıyorumki Fatih hocadan izin istesem takımla bile antrenmana çıkmama izin verirdi. Ama gerek görmedim. 3 kulvarda zaten yoğun tempoya girilirken, bir de ben çıkıp meşgul etmemeliydim. Artık Galatasaray defteri benim için kapandı. Ama başarılı olmalarını, Avrupa’da kupalar kazanmalarını çok istiyorum” ifadelerini kullandı.
http://haber.gazetevatan.com/vefakar...r#.UFMnHLKTvz0
Katılıyorum.Ne olursa olsun sesini çıkarmadı,kimse hakkında kötü konuşmadı.Yedekten geldiğinde elinden geleni yapmaya çalıştı.Şimdi ayrıldıktan sonraki konuşması da onun kişiliğini yansıtıyor.Kendisine teşekkür ediyorum verdiği emekler için.
Sol uyluk ön adelesinde zorlanma olan Sabri Sarıoğlu, MP Antalyaspor maçı kadrosuna alınmadı. SArı kırmızılı oyuncu Manchster United maçında da forma giyemeyecek.
Van Persie ve Kagawa iyileşti. Manchester United'ın golcü oyuncusu Robin van Persie, yeni bir sakatlanma olmazsa Galatasaray'a karşı forma giyecek.
http://www.bbc.co.uk/turkce/spor/201...s_injury.shtml
Aykut,Türkiye'nin faal yerli kalecileri arasında ilk 5'e girer. Tek sorunu çok sık sakatlanması. Galatasaray'ın, Aykut'un üstün performans gösterdiği zamanlarda bile başka kaleciler almasının sebebi sakatlık sorunuydu aslında. Ne diyelim, düzenli oynayacağı bir takıma gider umarım.
Canım FEDA olsun sana !
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
"lafı uzatmadan, hemen, herkesin anlayabileceği şekilde, kısa kısa/madde madde yazmaya çalışacağım galatasaray'ın borsada yaptığı yolsuzluğu ve buna izin veren spk'yı.
1. dalga
1. galatasaray sportif a.ş. hisseleri yüksek fiyattan satarken, cazip göstermek için stadyum gelirleri sportif a.ş.'nin dedi.
2. sonra tarihte görülmemiş, abartılı bir bedelli sermaye oranı açıkladı.
3. sermaye artırımı doğal hak ve normal bir prosedür. ancak bunun için tüm hisse sahiplerinin - % 55 galatasaray ve % 45 yatırımcılar - şirket kasasına "reel" nakit sokması gerekmekte.
4. spk; "soyguna karşı değiliz ama kepçeyi küçült" diyince bedelli sermaye oranını kaf dağı'ndan everest'e indirdi galatasaray.
5. % 55 pay sahibi galatasaray; sermaye artırımında kasaya nakit koymadı. zaten hiç yoktu. bunun yerine; 1. maddede belirtildiği gibi, daha önce satılırken zaten sportif a.ş. gelir kalemlerinden biri olarak görünen stad gelirlerini, sportif a.ş'ye yeni devrediyormuş gibi yaptı.
6. spk; 5. maddeye müsaade etti. şimdi yatırımcı, elindeki hissenin payı küçülmesin diye, rüçhan hakkını kaybetmemek için, elindeki hisse oranınca, abartılı bir şekilde yeniden ödeme yapmak zorunda kaldı sportif a.ş.'ye.
7. bu parayı öde(ye)meyenler, rüçhan haklarını kaybetti ve; tavandan sattığı hisseyi, tabandan yatırımcının elinden aldı galatasaray.
8. kasasına bu cambazlık ile para koyarken, yatırımcıların elinden tabandan aldığı hisseleri de, yabancı fonlara sattı galatasaray.
9. bu şekilde 90 milyon tl gelir elde ettiği söyleniyor.
10. taban yapan hisseleri yükseltmek, cazip göstermek için de; ellerindeki medya ile iştah artırdı galatasaray. bunu yaparken de yeni bir bedelli olmayacak dedi, diğer yalanları gibi.
2. dalga
1. 1. dalga yetmedi/kesmedi galatasaray'ı. teknik iflastan kurtulmak için; bir cambazlık daha lazımdı, belki başkaları da.
2. önce, borçlu olduğu bankanın, yan kuruluşuna değerleme yaptırdı bunun için. hile 1.
3. sonra; 2030 yılına kadar doğabilecek muhtemel gelirlerin beklenen değerini, şirkete reel gelir olarak gösterdi galatasaray. hile 2.
4. bu şekilde, doğmamış çocuğa don biçerek, 2016 yılına kadar temlik altında bulunan yayın ve stad gelirleri ortada nal gibi dururken, tüm dünyada uzun vade geleceğe dönük bütçe gelirlerinin bugünden reailze edilmesinin doğurduğu finansal krizler ortadayken; özkaynaklarını artıya geçirdi galatasaray. tüm bunlara göz yumdu spk. hile 3.
5. zemin hazırlandı. 2. dalga bedelli sermaye artırımı için çanlar çaldı. özkaynaklarını evrensel ekonomi ölçeğinde irrasyonel şekilde değerleme ve gelecğe dönük realizasyon ile artıya geçiren galatasaray; % 300 bedelli sermaye arıtımını duyurdu.
6. şimdi yatırımcı; 1. dalgada tavandan alıp, tabandan sattığı ve/veya tavandan alıp, tabandan yeniden sermaye koyduğu galatasaray sportif a.ş hisselerine; 2. dalga ile yeniden sermaye koymak durumunda ya da yine tabandan galatasaray'a satmak durumunda. hile 4.
7. galatasaray'ın bu şekilde 188,2 milyon nakit elde edeceği söyleniyor. galatasaray'ın borcu kapanmaz, bitmez. ama icad ettikleri hortum ve buna müsamaha gösteren spk yordamıyla, kısa vade finansal borçlardan yırttıkları aşikar.
8. özetle ne yapıyor galatasaray? otobüs biletini en yüksek fiyattan satıyor. sonra o bileti sattığı yolcuya diyor ki: sen bu bileti istiyor musun? eğer istiyorsan bize şu kadar daha ödemelisin. istemiyorsan, bileti sana sattığım rakamın yarı fiyatına alır, başkasına satarım.
9. evet; aynı bileti şu ana kadar 2 farklı yolcuya sattı galatasaray. bu yolla kayda değer gelir de elde etti. buna spk, başkanı'nın galatasaraylı olmasından dolayı mıdır bilinmez, apaçık şekilde müsamaha gösterdi.
10. şimdi sorular:
• ilk dalgada sessiz kalan yatırımcı, bu 2. dalgada ne yapacak?
• başbakanlığa ve spk'ya yapılan şikayetler ne sonuç verecek?
• galatasaray kaç bedelli sermaye artırımı daha yapacak?
• bu uygulamayı imkb'de galatasaray'dan başka ilk kim deneyecek?
• spk, bu uygulamayı yapacak diğer şirketlere ne söyleyecek?
• bu uygulamayı herkesin yapması durumunda; imkb'nin hem yurt için hem yurt dışı düşen itibarini kim yükseltecek?
• darbe ile tribünlerden kaçırdıkları futbolseverleri; galatasaray'ı kurtarmak için yapılanlarla yatırımcıyı borsadan kaçırma pahasına yapılanlara kim dur diyecek?
• ve tüm bunlar, medyada ne kadar yer bulacak?
nam-ı diğer soros, ünal aysal'ın galatasaray ve türkiye ile ilgili geçmişi ortadayken; neden galatasaray başkanı olduğunu ve hikayenin sonunu artık herkes anlayabiliyordur sanırım?
başka sözüm de, sorum da yok.
yukarıda allah var."
So what?
Saike
Bu konu çok teknik, terimler vs ben anlamıyorum şahsen ama her yerde konuşulmaya başlandı. SPK bir şey yapmıyorsa, uygulamalar yasalsa yapacak bir şey yok, yani boşuna uğraşıyor bunları yazanlar. Etik değildir, haksızlıktır o kısmını konuşmak için önce konuya hakim olmak lazım.
Borsada şirketlerin böyle uygulama yapmaları yüzünden girmek isterken uzak duruyorum.Küçük yatırımcılara acımıyor siliyorlar.Küçük yatırımcılar başbakanlığa şikayet edeceklermiş.eğer şikayet sonuçlanır ve küçük yatırımcılar için olumlu sonuçlanırsa gs ı oldukça sıkıntılı bir süreç bekliyor diyebiliriz.
Ünal Aysal'ın gemişi demişler oradaya onunla ilgilide şu haberler yazılmıştı daha önce.
http://arsiv.sabah.com.tr/2004/03/06/gnd101.html
Last edited by di canio : 14.Eylül.2012 at 19:14 Reason: Ağır bir ifade hafifletildi.
turkiyeden ayrilis sureci cok trajikomik olmus. oyle bir baslik konmus ki sanki polisten tokadi yedi, kacti gibi duruyor.
bir zamanlar tokatladiginiz o mahsun[fakir diyemiyorum, olay tarabyada cunku] ve gururlu genc var ya, iste o benim dedirtti herkese donusuyle
Ünal Aysal 1999 yılında, Türkiye'yi yurt dışında en iyi temsil eden iş adamlarından biri olarak, Bakanlar Kurulu kararı ile Cumhurbaşkanı tarafından verilen Yüksek Liyakat Madalyası ile onurlandırılmıştır.
Last edited by di canio : 14.Eylül.2012 at 19:14 Reason: Alıntılanan mesajda düzenleme.
İnsanların tepkisini merak edenler için.
http://www.hisse.net/forum/showthrea...84801&page=395
http://www.borsayorumu.com/gsray-gal...4712-6280.html
Yapılan yasalsa, sonrasında Galatasaray'a sıkıntı çıkarmayacaksa bu durum, kimin ne dediği hiç ama hiç önemli değil benim için. Aksi durumda, Ünal Aysal'a gereken tepki fazlasıyla verilecektir.
Yukarıya yazmışım ama unutmuşum linki eklemeyi.
http://www.spk.gov.tr/daireduyurukar...spx?aid=7&ct=f
SPK'nın kar dağıtımına ilikşkin kanunu bakmak isteyen olursa diye.Bunu biryerden alıntıladım.
Hisseleriniz düşmüş, yani Galatasaray'a yatırım yapanlara geçmiş olsun.
Canım FEDA olsun sana !
Galatasaray açısından durumu anlatan bir özet;
Şirket Bedelli sermaye artışı yaptı. Bu durumda elinde hisse olan yatırımcı ne yapacak? Elindeki hisseleri tutmak istiyorsa şirkete tekrar para yatırmak zorunda kalacak. Şirkete nakit girişi olacak.
Küçük yatırımcıların çoğu bu durumda para yatıramazlar ve elindeki hisseleri satmak isterler. Bu durumda hisselerin değeri düşer.
Aylar önce Başkan sattığımız hisseleri daha ucuz fiyat ile yerine koyacağız demişti. Anlayacağınız hisseleri tekrar kulüp topluyor beyler. Ha yapılan etik mi derseniz tartışılır. Ama yapılan kanunlara nizamlara uygun.
Adam Finans Cambazı Beyler.
Zaten durumun etik olup olmaması tartışılıyor, yoksa yasallığa aykırı bi durum yok bence..
Ha ilerde sıkıntı ne olur, Bedelli Sermaye Artırımında Koltuk gelirlerinin Sportif AŞ'ye devri (satışı) söz konusu, hangi yıla kadar bilmiyorum.. Bu da demek oluyor ki, elde olmayan parayı borç ödemek için kullanılıyor.. Peki ya o para kulübe girmezse?
Bunun diğer anlamı da GS Yönetimi Sportif başarıya güvenerek riske giriyor ve borcu bu şekilde kapama yoluna gidiyor.. Bence de GS'nin FFP için tek çıkış yolu bu.. Ancak dediğim gibi etik mi değil mi, bence değil.. çünkü Borsaya girmenin ilkeleri arasında küçük yatırımcıyı koruma ilkesi de vardır..
Olayi tam kavrayamadigini dusunuyorum.
Diyelim ki 100 tane hisse var. Bunlardan 55 tanesi kulubun elinde. 45 tanesi ise halka acik.
Kulup ana ortak olarak bedelli sermaye arttirimi yapmaya karar veriyor. Diyelim ki bu sermaye arttirimi %300. Yani 300 adet yeni hisse basilacak ve bu hisselerin satin alma haklari butun hissedarlara hisse sayilarina gore dagitilacak.
Bu durumda kulube 165 tane, halka ise 135 tane satin alma hakki verilecek (ruchan hakki).
Bu ruchan hakkinin bedeli de 10 lira diyelim.
Her bir hissen icin 30 lira vererek, 1 tane olan hisseni 4 tane hisse yapabiliyorsun. Bunu halk da yapiyor, kulup de.
Yani kulup Sportif AS'ye 55 x 30 = 1650 lira veriyor
Halk ise Sportif AS'ye 45 x 30 = 1350 lira veriyor
Kulup, Sportif AS'ye 1650 lira nakit para vermek yerine 1650 lira degerinde TT arena koltuk kullanim haklarinini devrediyor.
Bunun yaninda halktan Sportif AS'nin kasasina 1350 lira nakit para giriyor.
Bu 1350 lira Sportif AS'nin borclarini kapatmak, bu borclarin faiz yukunden kurtulmak ve temlik altindaki gelirlerin Sportif AS kasasina girmesi icin kullaniliyor.
Galatasaray borclanmiyor. Aksine, ortaklarinin sirkete sermaye aktarmasi sayesinde borc kapatiyor.
Peki bu 45 hisseye sahip olan halk ruchan haklarini kullanmaz ve 1350 lirayi kulube vermezse ne olacak?
Kulup, Sportif AS'ye 3000 lira degerinde TT arena koltuk kullanim haklarini devredecek ve bu sayede kulubun hisse sayisi 55'ten 355'e cikacak, halkin hisse sayisi ise 45'te kalacak ve Galatasaray Sportif'in halka aciklik orani %45'ten %11.25'e dusecek.
O 1350 lirayi da hisse satarak Kulup elde edebilecek.
Sportif AS yillarca sadece Futbol'un gelirleri uzerinden temettu verdi kucuk yatirimciya. Simdi sirketi buyutmek icin sermayeye ihtiyacim var diyor. Ucuncu bir bedelli yapilirsa da sasirmam acikcasi.
YTD
Last edited by perpetua : 14.Eylül.2012 at 20:23 Reason: dorduncu fazla kacmis
Yasalara aykırı bir durum yoksa, küçük yatırımcılar bu riski bilerek, farkında olarak bu işe giriyor demektir. Bu durumda etik mi tartışmaları çok yüzeysel.
Last edited by uAburak89 : 14.Eylül.2012 at 20:00 Reason: İmla.