dikkat edersen yazdığım oyuncular arasında appiah yok onun yeri ve görevi farklı nedvedin mevkiisinde oyunculardan bahsediyorum ben buradaOriginally Posted by Ghonedre
dikkat edersen yazdığım oyuncular arasında appiah yok onun yeri ve görevi farklı nedvedin mevkiisinde oyunculardan bahsediyorum ben buradaOriginally Posted by Ghonedre
hmmmmmmmm bakalım ayrıntılara
Şu an Fenerbahçe Resmi Web Sitesi dahil hiçbir sitede yok bu haber.
FBTV'de altyazı geçti. İlk Turksportal üyeleri duydu bu haberi, bir de FBTV izleyenleriFenerbahçe Resmi Web Sitesi'nden açıklama gelir birazdan...
Bu arada aurelio mehmet olmuş.
Bence doğruysa Fenerbahçe için pek iyi olmadı ama göreceğiz tabi.
süperspor da var ayrıntıları
Fenerbahçe'nin teknik direktörü belli oldu, Zico yarın İstanbul'da
Fenerbahçe'de haftalardır süren teknik direktör arayışı sona erdi, Zico yarın İstanbul'a geliyor.
Japonya Milli Takımı'yla Dünya Kupası'na katılan Brezilyalı teknik adam, yarın saat 14:30'da İstanbul'da olacak.
Yeni Teknik Direktörümüz Zico
Ve merakla beklediğimiz Teknik Direktörümüz belli oldu. Yeni Teknik Direktörümüz bu sene Dünya Kupasında Japonya'yı çalıştıran Brezilyalı Zico oldu. Zico Fenerbahçemizle 2 yıllık sözleşme imzaladı. Mart 1953 doğumlu olan ve gerçek ismi Arthur ****nes Coimbra olan Zico Brezilya'nın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularındandı. Futbolculuk kariyerinde ülkesi adına 72 maçta 52 gol atan ve 1978, 1982, 1986 Dünya kupalarında forma giyen Zico 1982 Dünya Kupasında ülkesinin en çok gol atan oyuncusu oldu. Brezilya'da 1 yıla yakın spor bakanlığı da yapan Zico, 1998 Dünya Kupasında Brezilya Milli takımının teknik koordinatörlüğünü yaptı. 2006 Dünya Kupasında Japonya milli takımını çalıştıran hoca, Futbolculuk kariyerindeki başarıyı yakalayamadan takımı ilk turda kupadan elendi.
100. yılımzda teknik direktörlüğümüzü yapacak olan Zico yarın 14:30 da İstanbulda olacak.
kaynak: fener taraftar sitesi
şu anda ****.com fenerbahçe taraftar sitesinde resmen zico nun durumu duyuruldu. umarım zico fenerbahçeyi yüksek yerlere getirbilir
Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.
Fenerbahçe için iyi olmadı kanısındayım. 100. yılın ağırlığını taşıyamaz. Fabio Capello, Scolari gibi hocalardan biri gelse daha iyi olurdu. Kariyeri olmayan bu hocayı getiren yönetime yazıklar olsun!
Az önce ccn türkte son dakika olarak verilen haberde ziconun fenerbahçeni yeni çalıştırıcısı olduğu açıklandı.
Brazilyalıların beyaz pele dedği zico teknik direktörlük kariyeri boyunca sürekli eleştirilmiş tir ve göze çarpan büyük bi başarısı yoktur.Hatta japon milli takımında gönderilmesi japonyada yürüyüşler yapılmıştır(bundan pek emin,ingiliz haber sitesinde okumuştum dünya kupasından önce).
bence çok yanlış bir seçim ama tabi direk yargısız infaz yapmamak lazım bekleyip görücez
Zico'nun futbolculuk kariyeri oldukça iyi, fakat teknik direktörlük kariyeri iyi değil.
Maradona'nın geçen gün FB'ye geleceği söyleniyordu. Zico ve Maradona'nın hiçbir farkı yok. İkisinin de futbolculuğu iyi, ama teknik direktörlükleri değil...
O kadar yabancı teknik direktör varken (Santini, Cuper, Scolari, Parreira, Luxemburgo) neden Zico getirildi hala anlamış değilim.
Zico Kimdir?
Brezilya Milli Takımı formasıyla 67 gole imza atarak Pele'den sonra adı en fazla hatırlanan efsanevi futbolculardan birisi olarak gösterilen Zico, 15 yıl Japonya'da bulunmuş ve Japon futbolunun gelişimine önemli katkılar sağlamıştı. 2002 yılında Fransız Philippe Troussier'den görevi devralan Zico, Japonya Milli Takımı ile Almanya'da H Grubu'nda mücadele etti ve sadece 1 puan toplayabildi.
hayırlısı olsun banada mesaj ile isim farklıydı buradan öğrendim tam olarak kim olduğunu
Avrupa'da başarılı olmak için Cuper gerekliydi,bence Cuper olmalıydı...
Nakata Retired...Originally Posted by hurmet
Koray Dusova making tactical change...
Japon gelmez bence, Brezilyalı gelir. Parreira kefil olmuş Zico'ya. Parreira'nın kefil olması umut verici, umarım başarılı olur. Zico'nun oyun stilini bilen var mı? Nasıl bir taktik anlayışı olduğunu? Hücum mu defansif mi?
Teknik direktör de geldiğine göre, artık transferler başlar. Umarım iyi Brezilyalılar getirilir, ama Nobre gibi değil, gerçekten potansiyeli yüksek genç yıldızlar (Sergio Agüero, Tevez, Mascherano gibi).
Maxwell kesin gelir.
Maxvell çok iyi bir sol kanat. Gelirse faydalı olur. Bakalım, transferler başlayacaktır artık. Yarın gelip takımı değerlendirsin, ona göre başlar transferler.
Ben şahsen isterim gelmesini zaten maxwell zico'yu çok sever.
Iyi oldu Fblilere düne kadar yok Scolari yok Parreira gelecek diyorlardi.
Darisi Transferlerine...
az önce altyazı olarak gördüm birisi eklemiştir dedim buryada yorumlarımı yapayım geçmişi olmayan bir hoca ama başarıya aç olduğu kesin belki bu ateşi ve bulunmaz bir fırsatı eline geçirdiği için fenerbahce'ye doğru yere taşıyacağından eminim
Brezilya’nın efsane futbolcusu “Beyaz Pele” Arthur Antonios Coimbra Zico ile kulübümüz arasında anlaşma sağlandı. Profesyonel Futbol takımımızın yeni teknik direktörü Zico ile külübümüz arasında 2 yıllık sözleşme imzalandığı ve yeni hocamızın yarın saat 14.30’da Türkiye’de olacağı açıklandı. Moraci Santanna ve Edu’nun teknik kadroda yer alacağı, yeni teknik direktörümüzün yarın İstanbul’da imza töreninden sonra oyuncularla tanışmak üzere Samandıra Kamp tesislerine gideceği ve cuma günü Dereağzı tesislerinde İnegölspor ile oynanacak olan hazırlık maçını izleyeceği bildiriliyor.
Arthur ****nes Coimbra yani Zico 3 Mart 1953’de doğdu. Brezilya’nın yetiştirdiği en iyi futbolculardan biri olarak bilinen Zico 80’lerde dünyanın en iyi orta saha oyuncularından biri olarak ön plana çıktı. Japonya Milli Takımı’ndaki görevinden kısa süre önce ayrılan Zico bir süredir Daum’dan boşalan koltuğu doldurmak için arayışlarda bulunan Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü oldu.
Pele tarafından Mart 2004’de Dünya’nın Yaşayan En İyi 125 Futbolcusu listesinde alınan Zico 1978, 1982 ve 1986 Dünya Kupası finallerinde Brezilya Milli Takımı’nın formasını taşıdı. 88 kez Brezilya formasi giyen Zico 66 gol kaydetti ve Dünya’nın en iyi futbolcularından biri olarak gösterilmesine rağmen kazanamadığı Dünya Kupası O’nun en büyük eksiği oldu.
Kaydettiği güzel gollerle de bilien Zico özellikle en iyi Brezilya Milli Takımı denen 1982 kadrosunda ülkesi adına Dünya Kupası finallerinde en çok golü kaydeden isim oldu.
JAPONYA’DA HEYKELİ DİKİLDİ
Zico oyuncu olarak dünya futbol sahnesinde önemli başarılar kazandıktan sonra Japonya’yı 3. kez Dünya Kupası finallerine götürerek çalıştırıcı olarak da kendini ispatladı. Daha önce 3 Dünya Kupası gören ve 88 kez milli olup 66 gol kaydeden oyuncu, Güney Amerika’da yılın futbolcusu ödülünü 3 kez kazanırken, 3 ayrı kıtada top oynadı.
Bu kıtalardan 3.’sü Asya oldu ve Zico futbol kariyerine Japonya’da son verdi. Kariyerine futbolcu olarak Japonya’da son veren Zico teknik direktör olarak Kashima Antlers ve daha sonra Japonya Milli takımında başarılarla dolu bir kariyer yaptı.
Zico 1953’te Rio de Janeiro’da doğdu. Yetenekli futbolcu genç yaşta Flamengo’nun dikkatini çekti ve 1973’te bu kulübe transfer oldu. Çok yakın zaman içinde "Galinho de Quintinho" takma adını kullanmaya başladı.
Zico Uruguay’a karşı 1976’da ilk milli golü kaydetti ve 12 ay içinde ilk kez Güney Amerika’da "Yılın Futbolcusu" seçildi. 1978’de ilk kez Dünya Kupası heyecanını yaşarken takımının tüm maçlarında oynadı ve Peru karşısında alınan 3-0’lık galibiyette golünü atarak pay sahibi oldu.
1981’de Flamengo’ya CONMEBOL Copa Libertadores ve Toyota Kupası’nı kazanmasında yardım ettikten sonra, 82 Dünya Kupası’nda 4 kez fileleri havalandırdı. Bu çabaları onun Güney Amerika’nın en önemli futbolcularından biri olmasını sağladı.
1983’te Zico 3 kez lig şampiyonluğu yaşadığı Flamengo’dan ayrıldı ve İtalya’da Udinese’nin yolunu tuttu. Fakat bundan 2 yıl sonra tekrar ülkesine döndü ve ertesi sene çeyrek finalde Fransa’ya kaybedilen Meksika 86’da son kez ülkesinin formasını giydi.
Zico 1991’de çok kısa bir süre Brezilya spor sekreterliği yaptıktan sonra eski Japon Futbol Ligi’nin son senesinde Sumitomo Metal Endüstrisi takımının başına geçti. J-ligi nin başlamasıyla birlikte Kashima Antlers takımının yolunu tuttu. Futbolu bırakmasının ardından 1995’de aynı klüpte teknik direktörlük yaptı ve bu dönemde elde edilen başarılar ile klübün stadının dışında bulunan meydana O’nu onurlandırmak amacıyla heykeli dikildi.
Zico 2002 yılında Philip Troussier’nin yerine Japonya Milli Takımı’nın başına geçti ve takım 2004’te Çin’i 3-1 mağlup ederek Asya Kupası’nda zafere ulaştı.
Doğum Tarihi: 3 Mart 1953
Doğduğu Kent: Quintino Bocaiúva, Rio de Janeiro
Oynadığı Kulüpler
Flamengo (1967-1983 e 1985-1989)
Udinese-ITA (1983-1985)
Sumitomo Metals/Kashima Antlers-JAP (1991-1994)
Diğer Aktiviteleri
Brezilya Uluslararası Spor Sekreteri (1990)
Kashima Antlers Teknik Menajer ve Koordinatör (1995,1996 - 2002)
Brezilya Ulusal Takımı Koordinatörü (1998)
Brezilya 2006 Organizasyon Komitesi Başkanı (2000)
CFZ’s Founder and President (1995)
Temmuz 2002 – 2006 Japonya Milli Takımı Antrenörü
Takım Oyun Gol
Pre-Olympic Milli Takım 8 1
Brezilya Milli Takım 88 66
Flamengo: Genç Takım 53 44
Flamengo: 18 yaş altı 63 37
Flamengo: A Takım 731 508
Udinese 79 56
Sumitomo 31 27
FB'li arkadaşlarımı düşünerekten bir userbar yaptım inşallah beğenirsiniz.Daha amatörüz
![]()
ağlamak istiyorum yaa inanmıyorum korktuğum şey başımıza geldi 100. yılda bu adam mı bizi başarıya götürecek hiç umudum yok
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
Bir gün girsek biz mezara | Gözümüz kalmaz arkada | Evladıma miras bu sevda
FB bu mali güçle çok daha iyi, kendini kanıtlamış bir teknik adamı getirebilirdi diye düşünüyorum başa...
Zico'nun ne yapacağı belli olmaz, başarılı olma ihtimali de var olmama da, birbirlerine baya yakın bu ihtimaller bu yüzden iyi değil, başarılı olma ihtimali daha yüksek bir hoca getirilebilirdi..
FB için hayırlısı olur umarım...
Tuncay'la, Appiah'la Nedved'i karşılaştırmak bile yanlış bence, Nedved çok çok daha iyi ve kollektif bir oyuncu...
Tuncay'da Appiah'da iyi oyuncular ama Nedved'le aralarında baya bir fark var kanımca...
Zico yerine Capello, Scolari gibi bir teknik adam gelse içimiz rahat edecekti. Diyecektik, tamam bu sene başarılı oluruz diyecektik ve gözümüz arkada kalmayacaktı. Şimdi Zico'nun gelmesi ile her hafta maçlarda diyeceğiz : "Umarım kazanırız." Hep bir tereddüt olacak biz Fenerbahçelilerde... Umarım hayırlısı olur.
Ya ben bu adamı iyi tanırım diyen var mı ne yapcak yaaa ???
Allah Allah biz de diyoduk şöyle havalı biri gelir ...
Tam oynarken gördüm baktım adamın özelliklere bir baktım da " coaching " berbat "mental " süper . Yani yine boşuna heveslendik . Her zaman ki gibi adam gibi bi teknik direktör göremicez mi biz yaaaaaa !!!
öff .Bu da başımıza bela olcak Daum gibi.Benim şimdiden umudum kalmadı.