Sayfa 282 / 483 İlkİlk ... 182232272280281282283284292332382 ... SonSon
8,431 ile 8,460 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

@Disco

Mehmet Ali ve beraberindekilerin ne halt yediğini biz açılan Cas davası savunmaları sayesinde öğrendik. Dava bize çok şey kazandırdı, En azından Uefa Fenerbahçe'nin şike yaptığını tespit etti diye oluşan kamuoyunu çürüttü bunların hepsi mahkeme'de elimizi güçlendirdi, daha çok şey de kazandırabilirdi ama dava çekildi. Bakalım bu konuda nasıl bir açıklama yapılacak.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Adam Ankaragücü'ne oyuncu vermeyi teklif ediyor, Siyasilere oy baskısı yapmaktan bahsediyor, Trabzonda düzenlenen organizasyon için 5 milyon doları alenen kulube geçirdiğini söylüyor, Zeki Mazlum vakası ortada, Ayrıca şike teklif itirafı yapılan tek kulup ( Sivasspor Başkanı ve Mehmet Yıldız olayı ) ... Kümede kalmaları için yalvarmaları lazım yapmadıkları rezillik kalmamış!

Sakat bir etik kurulu raporunun arkasına sığındılar ama dur bakalım nereye kadar.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

CAS davası zaten uyuşmazlık davası. Tarafları anlaştırma yoluna gidilen bir dava. Davanın hangi şartlarla çekildiği çıksın ortaya, ondan sonra daha sağlıklı yorumlar yapılabilir.

CAS davası çekilmeseydi; kimse hapse girmeyecek, Fenerbahçe ŞL finalina dahil edilmeyecekti. Fenerbahçe'nin zararları, kusurlu bulunanlarca karşılanacaktı. Dava çekildi ama hangi şartlarla çekildiği bilinmeden, karşılıksız çekilmiş gibi bir ortam yaratmamak gerek. Bekleyelim, öğrenelim ne karşılığı çekilmiş dava. Belki de Fenerbahçe'nin istediği şekilde çekildi. O zaman bir zararı olur mu Fenerbahçe'nin?
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    @Disco

Mehmet Ali ve beraberindekilerin ne halt yediğini biz açılan Cas davası savunmaları sayesinde öğrendik. Dava bize çok şey kazandırdı, En azından Uefa Fenerbahçe'nin şike yaptığını tespit etti diye oluşan kamuoyunu çürüttü bunların hepsi mahkeme'de elimizi güçlendirdi, daha çok şey de kazandırabilirdi ama dava çekildi. Bakalım bu konuda nasıl bir açıklama yapılacak.
    Dostum,

Sen benden alıntı yapmadan önce geçmişe doğru uzanmıştım. Hatta seninde bu davayı değerlendirdiğin bir mesajını okumuştum. Merak edenler içinde söyleyeyim; 190'lı sayfaların çevresini turlarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Açıkçası yönetim sizi nereye yönlendiriyorsa oraya gidiyorsunuz. Yönetim biz Şampiyonlar Ligi'ne gitmeme kararını almadık çünkü bunu alsaydık tazminat hakkımız olmazdı diye açıklamalar yapıyor. Sizlerde yürü yavrum benim yapıyorsunuz. Cornu olayları çıkıyor ve ekşın üstüne ekşın derken sizler Cornu yalan söylemez geliyor geliyor tazminat geliyor yapmışsınız. Sonra amacımız para değil bu CAS'ı kazanıp bize yapılan haksızlığı göstermek diye tonla yorum var. Avukatların CAS davası cepte diye açıklamaları ve buna güvenen tonla yorum var. Bu davayı kazanamazlar diye eleştiren programlara saydırmaların bini bir para. Bu işler dava açmakla olmaz, diyalogla çözülür diye akıl veren Ali Şen'i aşağılamın tadı bir başka.

Sonuç ne oldu? Bugün vardır bir bildikleri oldu. O zamanda biliyorlardı. Yahu ne kadar bilgili bir yönetim bu. Türkiye'nin % bilmem kaçı mal bir tek bilgili bu adamlar mı?

Kamuoyunda şike yapmış bir takım etiketi vardı en azından bu dava ile bunu yok ettik demişsin. Ben hikayenin öyle olmadığını sana söyleyeyim. Hatam varsa da burada yanlışın var diyerek bana bunu gösterebilirsin. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne niye alınmadı. Sorunun tek bir cevabı var. Uefa şike ile adı yanyana geçtiği için almadı. Fenerbahçe almayanı da göndermeyeni de dava etti. Çünkü hakkı yenmişti. Sonrasında şike ile adı geçtiği için turnuvaya alınmamasının doğru karar olduğunu kabul etti. Nasıl mı? Davayı geri çekerek.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Son söylediğin kısmın kesin cevabı için yönetimi dinlemek şart. Görünen ile yaşanan arasında bir fark olduğu gerçek.
    ...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Davadan feragat etmek anlaşma yoluna gidildiğini gösterir, uğranilan haksızlığı kabul etmisligi değil.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Eklemeyi unuttum ben kamuoyundaki Fenerbahçe şike yapmış algısı yok oldu demedim orada bir yanlış anlaşılma olmuş, Uefa Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligine almayınca, oluşan algı şuydu : Uefa geldi araştırdı, Fenerbahçe'nin şike yaptığını tespit etti, Uefa ciddi bir kurumdur bir şeyleri kesin bilmiyorsa adım atmaz vs. Eğer Cas davası olmasaydı bu algı sürecekti. Cas davasına verilen savunmalarla beraber olayın aslı ortaya çıkınca bu algıda çürümüş oldu.
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Yönetimin ne diyeceğini bir önceki sayfada yazdım. Yanlışlarını kapatmak için birini hedef göstereceklerdir.

Bunun dışında oluşacak her şey daha da beter kokular yayar.

1- Şikeden suçlusunuz ama sizi suçsuz çıkaracağız. Uefa'dan da ceza gelmeyecek. Eğer davayı çekmezseniz suçlu olduğunuz için çok ağır yaptırımları olacaktır.

2- Fenerbahçe'ye sen davayı geri çek biz sana paranı öderiz demişlerdir. Eğer çekmezseniz Uefa ile papaz olacağız ve turnuva alamayacağız.

3- Fenerbahçe takımı olarak haklısınız ama bunlar bizim burnumuzdan getirirler. Yap bir babalık ve çekildir.

4- Fenerbahçe yönetimi Allahından bulsunlar diyerek kendi isteği ile çekilmiştir.

Başka bir açıklama gelebilir mi? Ben başka senaryo üretemedim.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

2. madde yüksek bir oran gibi görünüyor. Aslında ben yaşanan sürece bakınca suçu Uefa'da değil TFF'de buluyorum çünkü onların taraflı yönlendirmesi sonucu böyle bir karar aldılar. Uefa'da haklı olarak kendisinden kaynaklanmayan bir kararın cezasını ödememek için dişini gösterdi. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligine alınmamasının tek sorumlusu TFF'dir ve cezayı ödeyecek kurumda odur bu açık ve net.

Eğer ortada bir anlaşma varsa bu anlaşma da büyük ihtimalle TFF tarafından sen davayı çek biz parayı öderiz şeklinde olmuştur. Bakalım nasıl gelişecek olaylar.
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Artık olacak her şeye hazırlıklıyım. Çünkü bunun için her türlü ortam hazırlandı.

Bu dakikadan sonra birinin düzeni gerçekten değiştirmesi gerekiyor. Spor yöneticiliği bölümünden mezun olup da yöneticilik yapan kişi sayabilirsiniz. Türk futbol tarihinde böyle bir örnek var mıdır?

İşi bilmeyenleri işin başında tuttukça şike soruşturması da olur, Beşiktaş'ta batar, Galatasaray Başkanı da Çankaya'ya çıkar.

Ne yöneticilerimiz yönetici ne takımımız takım ne de taraftarımız taraftar. Belki de sadece ben ne yazdığımı bilmeyen bir adamım.

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

Yahu ortada şike falan yok. Uydurma bir soruşturma ile aylarımız gitti. Bu olaya bu kadar yorum yapmanın manası yok.. Birileri Fenerbahçe'ye başkan olmak istedi olamadı iş bitti. Belki ilerde bir daha denerler. Çoğu iddaa çürümüşken çürüyen bir olayın tartışmasının bu kadar fazla yorumlanmasına gerek yok bence.
    Bir Dost

Hellbells

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Platini ülkemize geliyor, başbakan ile görüşüyor! (var mı hiç bizim başbakandan başka görüştüğü başbakan acaba gerçekten merak ediyorum?) sonra çıkıyor EURO 2020'yi size veririz diyor ki Olimpiyatlar ile EURO 2020 aynı anda yapılması akla sığmazken, biz ikisine de başvuruyoruz.

CAS'a önce verdiği savunmayı geri çekiyor UEFA ve bana iddianameyi gönderin, ben çeviririm diyor, sonra da bunu savunması olarak sunuyor.

UEFA'dan bir açıklama geliyor, almamak sizin bileceğiniz bir iş, biz karışmayız diyor, TFF Fenerbahçe'yi göndermedi, biz de yerine başkasını aldık diyor, topu TFF'ye atıyor.

Bir şeyler birleştirip bazı sonuçlar çıkaranlar, bunları da görsün.

Platini kendi itibarı zedelenmesin diye büyük bir baskı yaptı, ülke içerisinde buna çanak tutanlarla birlikte. TFF'nin göndermediği ortada beni bağlamaz dedi, olası tazminatı ben ödemem dedi, CAS, uyuşmazlığı çözme mahkemesi, orta yolu bulmak için dava tarihi belirledi. Ya taraflar anlaşır CAS'a gidilmekten vazgeçilir ya da UEFA kazanır, genel işleyiş bu şekilde.

Fenerbahçe'ye belki de TFF tarafından garanti verildi, UEFA size bir yaptırım uygulamayacağız, bu iç işlerinizdir dedi ve olaydan sıyrıldı, Fenerbahçe de davayı çekti. CAS da, bu sizin iç meselenizdir sonucu çıksa, yine UEFA sıyrılmış olacaktı.

Parçaları bu taraftan birleştirince de böyle bir sonuç ortaya çıkıyor.

Sonuç ne olursa olsun, 2 kendini bilmezin işbilmezliği yüzünden ŞL'ye alınmayışımız ortada, UEFA'nın aynı davada yer alan Beşiktaş ve Trabzon'u alırken Fenerbahçe'nin avrupaya gitmesine izin vermeyen TFF'nin suçu ortada, bu değişmeyen gerçek.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Etik Kurulu Raporu açıklandı, özetle:

"Müsabakalar bakımından ya da olaylarda adı geçen kişiler açısından, kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmamıştır."

Tapeleri kim uydurduysa müthis hayal dünyasi varmis

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Ne oldu şimdi ? Bitti mi herşey ?
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Savcının iddialarına karşılık, savunmaları da delilleriyle değerlendirip, bir rapor hazırlayıp, bu raporu federasyona sunuyor Etik Kurul.

Herhangi bir bağlayıcılığı yok, sadece durumu ortaya koyan bir rapor.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Fenerbahçe üzerinde oynanmak istenen oyunların, oynamak isteyenlerin elinde patladığını gördük bir şey olmadı.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Lucas Neill View Post
    Tapeleri kim uydurduysa müthis hayal dünyasi varmis
    Davanın savcısı Mehmet Berk'in son duruşmalarda kendisine gelen eleştiriler üzerine yaptığı bir açıklama vardı "Emniyet'in beyanları beni yanılttı" diye. Emniyet 19 maçta şike teşvik var deyip biz bunları delillendirdik deyince, bilgi ve bulguları ele alıp bir iddianame hazırladı tabi iddianame'yi Allah'ın emri olarak görenler Fenerbahçe haklı çıksa bile altında buzağı arayacaklar bundan şüphemiz yok : )

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Ne oldu şimdi ? Bitti mi herşey ?
    Hayır her şey mahkemede biter, bu rapor nihai karar değil sadece değerlendirme.
    ...

Ilk kurul sike var demisti ikinci etik kurulu yok dedi Uefa arastirma yapacakmis konu hakkinda sanirim.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Etik Kurulu, İlk kurul savunma almadan iddia makamının gölgesinde rapor hazırladık diye açıklama yaptı aha yukarıda yav. UEFA istediğini dibine kadar araştırsın, hala oralardan medet bekliyoruz

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bahsi geçen iddiaların çoğu çürütüldü, savcının bu şikedir dediği olaylar açıklığa kavuşturuldu.

Ortada ne şike konuşması, ne görüntüsü ne para alış verişi ne de suç üstü, hiç bir şey yokken ortaya çıkan saçmalıklar yığınının saçma olduğu görüldü.

Görmek istemeyenler olacaktır, onlardan da görmelerini bekleyen yok. Sen çıkıp Ersun Yanal'ın yardımcısını Karabük antrenörü diye dinlersen ve onun konuşmalarından şike anlaşması yapılmıştır sonucunu çıkarırsan, her konuşmadan her sonucu çıkarabilirsin demektir.

Yanlış adam üzerinden yanlış sonuç çıkarılan bir iddianameye, savunmaları bile dinlemeden bu kadar güvenenlerin yanıldıkları ortaya çıkıyor, çıkacak da ama onlar bunu görmeyecek, görmek istemeyecekler eminim.
    "YÜCE ATATÜRK"

Davanin geri cekildigi gün etik kurulunun raporu aciklamasi ülke futbolumuzun ne kadar temiz oldugunu kanitliyor zaten. Baska da burada yirtinip dövünmeye gerek yok.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Ilk kurul sike var demisti ikinci etik kurulu yok dedi Uefa arastirma yapacakmis konu hakkinda sanirim.
    İLk rapor, savunmalar alınmadan ve Tapelerin sadece belli bir kısmı ile alınan karardı.. Tabi bunların içinde ek klasörler de yoktu..

Ama şunu görmek mümkün..Savcının ve emniyetin hayallerinde yaşayanlar var..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Kurul aynı kurul, değişmedi. İşinize geldiği yerleri görmeyin.

Etik Kurulu bir durum değerlendirmesi yapar, o dönemde daha mahkeme savunma almadığı için savunma alamadılar ve o durumu değerlendiren, savunmalar alındığında tamamlanacak denilen o raporu hazırladılar.

Çok gizli denilen, 6 kişinin bilmesi gereken ve bağlayıcılığı olmayan, savunmaların olmadığı rapor, basına Fenerbahçe'nin şikesi ispatlandı diye yansıtıldı, kasıtlı olarak. Oysa ki, şu anda olduğu gibi, o rapor da durum değerlendirmesi idi, bağlayıcılığı yoktu.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Davanin geri cekildigi gün etik kurulunun raporu aciklamasi ülke futbolumuzun ne kadar temiz oldugunu kanitliyor zaten. Baska da burada yirtinip dövünmeye gerek yok.
    Etik Kurulu raporunun açıklanmasından hemen önce Çankaya'ya çıkanları, TFF'yi ziyaret eden Özel Yetkili Savcıları da eklemeliyiz temizliğe.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Serkan boşuna dil döküyorsun : ) Sen değil miydin Fenerbahçe aklansa bile buna kimsenin -inanmak istemeyenlerin- inanmayacaklarını söyleyen ?

Rapor Fenerbahçe aleyhine olsaydı destan olacaktı, Lehine olunca tü kaka oldu. Hep söylediğim gibi adalet arayanların tek adalet beklentisi Fenerbahçe'nin suçlu veya suçsuz her koşulda ceza alması, yoksa hakmış hukukmuş geçeceksin bunları.
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Daha dün Etik Kuruluna demediğini bırakmayan hiçe sayanlar bugün etik kuruluna laf söyletmez olmuş.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Daha dün Etik Kuruluna demediğini bırakmayan hiçe sayanlar bugün etik kuruluna laf söyletmez olmuş.
    Daha dün Etik Kurulu'nun kararlarına tapanlar da hiçe sayar olmamış mı? Daha dün savunma almadan, bazı seçilmiş delil adı verilen belgelerle karar alması mı doğru? Yoksa savunmalar alınarak, bütüğn bilgi ve belgeler incelenerek alınan mı? Etik Kurulu şimdi yanlı bir tavsiye yazmış da olabilir. O zaman yazmadığını kim iddia edebilir?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Serkan boşuna dil döküyorsun : ) Sen değil miydin Fenerbahçe aklansa bile buna kimsenin -inanmak istemeyenlerin- inanmayacaklarını söyleyen ?

Rapor Fenerbahçe aleyhine olsaydı destan olacaktı, Lehine olunca tü kaka oldu. Hep söylediğim gibi adalet arayanların tek adalet beklentisi Fenerbahçe'nin suçlu veya suçsuz her koşulda ceza alması, yoksa hakmış hukukmuş geçeceksin bunları.
    Ben yazmaktan sıkılmadım ama onlar anlamamaktan sıkılmışlardır umarım. İlk günden bu şekilde düşünüyordum, çamur at izi kalsın, başvurmadıkları yer kalmadı, UEFA, FIFA, ABD, NASA hepsinden de aklansa Fenerbahçe, onar yine de bildiklerini okumaya devam ederler.

Etik Kurul'u, çok gizli belgeyi sızdırdığı için eleştirildi, Etik Kurulu bağlayıcı sanıldığı için laf söylendi, Etik Kurul, savunmaları almadan değerlendirme yapıldığı için eleştirildi, şu anda da herhangi bir bağlayıcılığı olmadığı yazılıyor, kafandan saldırmak için hazırda tuttuğun cümleleri kullanacaksan, biraz mesajları okuyup öyle kullan.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Daha dün Etik Kurulu'nun kararlarına tapanlar da hiçe sayar olmamış mı? Daha dün savunma almadan, bazı seçilmiş delil adı verilen belgelerle karar alması mı doğru? Yoksa savunmalar alınarak, bütüğn bilgi ve belgeler incelenerek alınan mı? Etik Kurulu şimdi yanlı bir tavsiye yazmış da olabilir. O zaman yazmadığını kim iddia edebilir?
    Bu aklıma gelmemişti abi, Etik Kurul'unda suçlu bulundu Fenerbahçe diyenler, aynı Etik Kurulu, o günlerde bile bu ek******, daha savunmalar alınmadı dediğinde, savunmaları aldıktan sonra oluşturduğu raporu gördüğünde, neden Etik Kurul'una çamur atar duruma gelmişler?
    "YÜCE ATATÜRK"

Mesaj Yetkileri