Sayfa 284 / 436 İlkİlk ... 184234274282283284285286294334384 ... SonSon
8,491 ile 8,520 arası toplam 13405 sonuç

Konu: Fenerbahçe Sohbet Alanı

Hybrid View

AYKUT KOCAMAN FENERBAHÇE İÇİN NEDEN DEĞERLİDİR ?

1)Fenerbahçe’de futbolcu olarak 1988-1989, 1995-1996 Sezonlarında Süper Lig; 1990′da Süper Kupa; 1989, 1992 yıllarında Başbakanlık kupalarını kaldırmıştır.

2)Yine Fenerbahçe’de 1988-1989(29 gol), 1991-1992(25 gol), 1994-1995(27gol) Sezonlarını gol kralı olarak tamamlamıştır.

3)3 Mayıs 1989… Türkiye Kupası çeyrek final Galatasaray-Fenerbahçe maçı… İlk yarı bitmiş, Galatasaray 3-0 önde. İkinci yarı Aykut Kocaman sıfır diye tabir edilebilecek bir noktadan vuruşla perdeyi açmış ve Fenerbahçe Hasan Vezir’in de 3 golüyle maçı 4-3 kazanmış, Galatasaray’ı kupada saf dışı bırakmıştır.

4)8 Kasım 1992… Galatasaray-Fenerbahçe maçı… Fenerbahçe kötü gitmektedir. Hafta içi Avrupa’da maçlar oynanmış, Galatasaray deplasmanda E. Frankfurt 1-0 yenmiş; Fenerbahçe Çekoslovakya temsilcisi Sigma Olomouc’a 7-1 yenilmiş ve maçtan sonra yönetim istifa etmiştir. Galatasaray maça bariz favori olarak çıkmıştır; ancak Fenerbahçe Aykut Kocaman’ın golüyle Galatasaray’ı deplasmanda 1-0 mağlup etmiştir.

Aykut Kocaman futbolculuk dönemlerinden bir maçta sevinç yaşarken
    5)5 Mayıs 1996… 1995-1996 Sezonunun bitimine 2 hafta kala Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşması… Fenerbahçe 7 yıldır şampiyon olamamış. Trabzonspor ise 12 maç üst üste kazanmış ve şampiyonluğun en önemli adayı konumuna yükselmiştir. Trabzonspor Fenerbahçe’nin 1 puan önündedir. Trabzonspor’a 1 puan yetmesine rağmen maçın ilk dakikalarından itibaren Fenerbahçe kalesine yüklenmiş ve golü bularak 1-0 öne geçmiştir. Oğuz’un golüyle Fenerbahçe beraberliği yakalamıştır. 80′de tezahüratlara konu olan Aykut Kocaman’ın golü gelmiştir. Fenerbahçe 10 dakika daha dayanmış ve artık ipleri eline almış, bırakmamış ve sezonu şampiyon olarak tamamlamıştır. Bu golle Aykut Kocaman Fenerbahçe tarihine adını büyük harflerle yazdırmış, Trabzonspor’un şampiyonluk serisinin kapanıp bir daha açılmamasına sebebiyet vermiştir; ancak bunlardan daha önemli olan bir durum vardır, maç sonu Trabzonsporlu bir taraftar hayatını kaybetmiştir, Aykut Kocaman bu olaya ithafen şu sözleri söylemiştir: “Keşke bu maçı almasaydık da o vatandaş ölmeseydi, bütün bir sezonun emeğini böyle maçlara bağlıyorsunuz, Trabzonsporlu arkadaşlar için üzülüyorum.” Dönemin ‘Medyatik Başkan’ı Ali Şen bu duruma çok sinirlenmiş ve sezon sonu şampiyonluktan sonra Aykut Kocaman’ı takımdan kovmuştur. Ancak Aykut Kocaman Fenerbahçe’lidir ve bu gidişin bir de dönüşü olacağının bilincindedir…

6)1 Ekim 2005… Konyaspor-Fenerbahçe maçı… Aykut Kocaman Konyaspor teknik direktörüdür. Konyaspor, 18. dakikada Ceyhun’un; 31. dakikada Murat Hacıoğlu’nun golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapatmıştır. İkinci yarıda 70. dakikaya kadar Konyaspor skoru korumuştur; ancak 71. dakika maçın hakemi Özgüç Türkalp, Anelka’nın bariz elle attığı golü vermiş ve bu golden sonra Konyaspor 3 gol daha yiyerek maçı 4-2 kaybetmiştir. Aykut Kocaman maçtan sonra futbolcularıyla yaptığı toplantıda şu sözleri söylemiştir: “Arkadaşlar artık bu sistemden, bu düzenden bıktım. Bu sistem, bu düzen düzelmek için bir kurban istiyor. Madem sistem kurban istiyor, şu andan itibaren teknik direktörlüğü bırakıyorum.”

7)2009-2010 Sezonu başlangıcı… Ve Aykut Kocaman Fenerbahçe’ye sportif direktör olarak geri dönmüştür. Kendisi de, Fenerbahçe’liler de bu işin artık sportif direktörlükle kalmayacağının farkındadır…

8)2009-2010 Sezonunda Fenerbahçe teknik direktörü Christoph Daum şampiyonluğu son maçta Bursaspor’a kaptırmış ve takımdan gönderilmiştir. Bunun üzerine Aykut Kocaman teknik direktörlüğe getirilmiştir. Yıllar önce gönderildiği Fenerbahçe’ye tamamen geri dönmüştür artık ‘Aykut Hoca’ olarak.

9)2010-2011 Sezonu Aykut Kocaman için kötü başlamıştır. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Young Boys’a; UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde PAOK’a elenmiş, Türkiye Kupası’nda da gruptan çıkamamıştır. Ancak taraftarlar Aykut Kocaman’ı ‘Kocaman Umutların Sahibi’ olarak nitelemiş ve onun arkasında durmuşlardır. Ligde sezonun ilk yarısı bitmiştir ve Fenerbahçe ilk yarıyı lider Trabzonspor’un 9 puan gerisinde tamamlamıştır. Sezonun ikinci yarısı Antalyaspor maçı ile başlamıştır. Maçta yine Fenerbahçe çok iyi bir oyun sergileyememiştir. Gökhan Gönül’ün orta sahadan sürüp vurduğu top Fenerbahçe’ye hayat öpücüğü, direnç çiçeği olmuş ve Fenerbahçe maçı 1-0 kazanmıştır. Bu maçtan sonra Fenerbahçe kalan 16 maçta 15 galibiyet 1 beraberlik alarak sezonu şampiyonlukla tamamlamıştır. Aykut Kocaman artık şampiyondur ve Fenerbahçe’de hem futbolcu hem teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan ilk kişi olmuştur.

10)3 Temmuz 2011… Fenerbahçe tarihinde unutulması imkânsız bir gündür 3 Temmuz. Bu günden sonra Fenerbahçe’de sadece paragraflar, yazılar 3 Temmuz ile başlamamış, tarih 3 Temmuz öncesi ve sonrası olarak ikiye ayrılmıştır. Fenerbahçe süreç içerisinde emeğine sahip çıkmış, hem fiziksel hem de psikolojik olarak belki de tarihin en iyi direnişini göstermiştir. Bu durumda en büyük pay sahiplerinden biri de Aykut Kocaman’dır. Aykut Kocaman karakteriyle, dik duruşuyla, kendisinin ve futbolcularının sonuna kadar emeğine sahip çıkmasıyla direnişe güç katmıştır. Süreç içerisindeki bir basın toplantısında şöyle sorar: “Alex’in 28 golü ne olacak? Emre’nin, Gökhan’ın, Santos’un çırpınması ne olacak?” Yine bir başka basın toplantısında: ” Biz sahada kanırta kanırta şampiyon olduk.” diyerek Fenerbahçe’ye güç katmış ve umut aşılamıştır.

11)7 Temmuz 2011… 3 Temmuzzede ve yeni transferlerden Sezer Öztürk ve Emenike’nin soruşturması sona ermiş, kampa katılmışlardır. Kampa geldikleri gece tüm takım, malzemecisinden kaptanına, Aykut Kocaman önderliğinde onları beklemektedir. Her biri teker teker sarılarak kampa katılmışlardır. Aykut Kocaman bir kez daha liderliğin, takım olma olgusunun ne olduğunu gözler önüne sermiştir.

12)2011-2012 Sezonu… Fenerbahçe 3 Temmuz ile büyük bir yıkıma uğramıştır. Takım büyük maddi sıkıntılar içindedir. Şampiyon kadrodan Lugano, Santos ve Niang; yeni transferlerden de Emenike takımdan ayrılmak zorunda kalmıştır. Sezon büyük zorluklarla başlamıştır. Aksine Galatasaray’da güçlenerek başlamıştır sezona. Ancak Fenerbahçe ve Aykut Kocaman pes etmez, sonuna kadar savaşmak zorundadırlar. Öyle de olur, Fenerbahçe sezon sonu şampiyonluğu 1 golle kaçırmıştır. 30 yıllık Türkiye Kupası hasretine de son vermiştir. Sezonun son maçı olan Türkiye Kupası finalinden sonra Aykut Kocaman tribünlere çağrılır. Aykut Kocaman tribünlerin önüne gelir ve eğilerek selam verir. Adeta vefasını gösterir taraftara. Taraftarlardan da şu ses yükselir: “Sen bizim kocaman gururumuzsun!”

Aykut Kocaman bir maçın ardından taraftarın önünde eğilerek selamlarken
    13)17 Kasım 2012… Eskişehirspor-Fenerbahçe maçı… Maç devam ederken Caner ile Eskişehirsporlu oyuncu Veysel Sarı bir mücadele sırasında yerde kalmışlardır. Maçın hakemi Fırat Aydınus, Caner’in söylediğini sandığı bir sözden dolayı kırmızı kartını göstermiş; ancak Caner ağzını açmamıştır. Fırat Aydınus, Veysel Sarı’nın söylediği ‘LAN’ lı cümleyi Caner’in söylediğini varsayarak daha maçın ilk dakikalarında Fenerbahçe’yi 10 kişi bırakmış ve maç 1-1 beraberlikle sonuçlanmıştır. Aykut Kocaman maçtan sonra şu açıklamayı yapar: “Birileri bize ceza verdi. 3 Temmuz’dan beri yapılmayan kalmadı. Bu kadar işkence olmaz. Haftalardır her şeyi içimize atıyoruz. Hep eziliyoruz. Artık yeter! O pozisyonda maçı terk edip gitmek geldi içimden. Sadece maçı değil; futbolu terk etmek istiyor insan.”

Aykut Kocaman ne Antu’cuların söylediği gibi yüz karası bir teknik direktör, ne de azınlıkta da olsa çok iyi bir teknik direktördür. Ancak Aykut Kocaman Fenerbahçe’nin değeridir. Fenerbahçe için önemlidir. Yukarıdaki maddelerden sportif başarıları çıkardığımız zaman da geriye Aykut Kocaman’ın karakteri kalır. Bu karakter, söylene geldiği gibi ne Daum’un ayağını kaydırmak, ne de Alex’in kuyusunu kazmak gibi mühendisliklerle uğraşacak bir karakter değildir. Zaten bunları yapacak olsa Ali Şen tarafından kovulduğu zaman ya da Konyaspor’da hakkı gasp edildiği zaman yapması gerekirdi. İşte bu sebeplerden ötürü Aykut Kocaman, Fenerbahçe için değerdir ve değerlidir. Eğer bir gün kulüpten ayrılması elzem hale gelirse değerler yitirilmeden, ona ve Fenerbahçe’ye yakışacak şekilde ayrılmalıdır. Çünkü Aykut Kocaman, Fenerbahçe karakterinin oluşmasında başrol oynayanlardan biridir ve Aykut Kocaman’ın karakteri Fenerbahçe’nin karakteridir.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Çünkü Aykut Kocaman, Fenerbahçe karakterinin oluşmasında başrol oynayanlardan biridir ..

Kusura Bakma'da Aykut Kocamana gelene kadar Cok karakter var.

Zeki Rıza Sporel'li Kurtuluş savaşından kadroyu sayarak başlıyabilirisin.Fenerbahcenin karakterini oluşmasını o insanlar sağladı.Aykut Kocaman değil.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by petrol_fb12 View Post
    Çünkü Aykut Kocaman, Fenerbahçe karakterinin oluşmasında başrol oynayanlardan biridir ..

Zeki Rıza Sporel'li Kurtuluş savaşından kadroyu sayarak başlıyabilirisin.Fenerbahcenin karakterini oluşmasını o insanlar sağladı.Aykut Kocaman değil.
    Farkettiysen başrol oynayanlardan "BİRİDİR" diyor. Ve çok da HAKLI(yaşın yetmediğinden bilemeyebilirsin mazur görüyorum seni). Tabi sizin gibilere çok bile o. Size onu çekme bunu çek diyebilecek bir adam lazım.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by CRaCPoT View Post
    Farkettiysen başrol oynayanlardan "BİRİDİR" diyor. Ve çok da HAKLI(yaşın yetmediğinden bilemeyebilirsin mazur görüyorum seni). Tabi sizin gibilere çok bile o. Size onu çekme bunu çek diyebilecek bir adam lazım.
    Bana adam akıllı top oynatacak adam lazım.Show yapıcak adam değil.Yaşım gereği bir iki efsane oyuncu var gözümde.Biri Okocha diğeri Rapaiç.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Bana adam akıllı top oynatacak adam lazım.Show yapıcak adam değil.Yaşım gereği bir iki efsane oyuncu var gözümde.Biri Okocha diğeri Rapaiç.
    Kimin şov yapıp yapmadığını herkes çok iyi biliyor. Şov kelimesi ile Aykut Kocaman'ı yanyana koyuyorsanda üzgünüm senlnle tartışabilecek hiç birşeyim yok.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Yahu bunca zamandir soylemiyim soylemiyim diyorum da bugun dayanamadim. Cok bos konusuyorsun vallahi.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Aziz Yildirim neyin kafasinda ? en buyuk Fenerbahceli o galiba.

Başkan bugün ispanyaya gidicekmiş

Al getir kakayı bize başgan

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Mourinho'yu getirsin ama o gelirken Kaka'yı istemez herhalde.

Aykut Kocaman'ı kalsın diye ikna etmek için istediği 3 ismin transferini de bugün bitirebilir ha.
    "YÜCE ATATÜRK"

Başkan 3 4 tane çok iyi transfer yapıcaz demişti zaten bunlar kaka,ronaldo,pepe,xabi alanso neden olmasın

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

bu kadar abartilmamali.. bir hoca basarisizsa ve kendiside bunun farkindaysa istifasi iki taraf icinde en hayirlisidir adam sirf bu kulüpte top oynadi diye taraftarin gözünde efsane diye galatasarayin gerisinde kalmamiz görmezden gelinmemeli.. fenerbahcenin en son hangi sezon bu kadar aciz top oynadigini hatirlayaniniz varmi? üstelik böyle bir kadroya ragmen.. kocaman hoca felan degil fenerbahceliligi sayesinde buralara geldi kendiside bunu biliyor birakma vakti coktan geldide geciyor alex gibi adami harcadi güya bütün sorun alexti gönderildi takim hala ayni.. bu kadar kör olmayin aykut kocamana ekmekmi yok.. yeterki gitsin artik..

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

@ForsakeN

Düşünce saygı duyuyorum.Bundan sonra yorumlarımı okumasın olur biter.Kimseyle tartışmak istemiyorum forumdan.Konu hakkında eyvallah ama kişisel tartışmaya hayır.

Koskaca Feneri Ne Hale Getirdiniz !
    Last edited by petrol_fb12 : 23.Aralık.2012 at 20:14

Nesil
    2007
    Yer
    Hatay

@ForsakeN

Düşünce saygı duyuyorum.Bundan sonra yorumlarımı okumasın olur biter.Kimseyle tartışmak istemiyorum forumdan.Konu hakkında eyvallah ama kişisel tartışmaya hayır.

Koskaca Feneri Ne Hale Getirdiniz !
    Doğru söylüyorsun. Fenerbahçe kimsenin babasının malı değil.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by CRaCPoT View Post
    Ben bunu söylüyordum.

Aykut Kocaman asla show yapan biri değildir.Gazetecilerle bile konuşurken zor konuşuyor.Şunu söylüyorum Aykut Kocaman iyi bir insan olabilir davranışları falan filan.Ama kesinlikle iyi bir Teknik Direktör değil.

baransu herşeyi itiraf etmiş.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Karabükspor maçı sonrası herşey karıştı, şuan klübün yönetimi kimde o bile belli değil.

Aykut Hoca halen çıkıp demedi ben bırakmıyorum diye yanılmıyorsam, bu kadar sıkıntılı süreçte klasik bir iş yapılacak ve büyük transfer yapılıp dikkat başka yöne çekilecek diye düşünüyorum.

Umarım yönetim büyük transfer olaylarını bırakıp doğru yerlere adam alıp, doğru işler yapıp 2. yarı sonunda geçip karşımıza ''Aykut Kocaman gitsin diyenler, cevabını almıştır umarım'' der. Ben yanılmış olayım sorun değil ancak Aziz Yıldırım yanılırsa cidden onun için kötü şeyler olacak taraftar ile arasında.

Yeri geldiğinde döveriz, yeri geldiğinde de hatamızı kabul ederiz ancak henüz hatamızı kabul edecek tek bir iş bile olmadı Aykut Kocaman hakkında umarım yanılırım.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Fenerbahçe için Demba Ba konuşuluyoru, ayrıca sözleşmesinde 7.5 milyona serbest kalma maddesi varmış.
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Ralf View Post
    Fenerbahçe için Demba Ba konuşuluyoru, ayrıca sözleşmesinde 7.5 milyona serbest kalma maddesi varmış.
    Pound ama hemen hemen aynı paraya geliyor.Ama Demba Ba buraya gelir mi ?

Gelirse bu ülkede leblebi cekirdek gibi gol atar.

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

demba ba sol açık da fena durmaz aslında

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sadri Şener " Meireles'in tipine ve dövmelerine bakılırsa 12 maç ceza az"

Bu nasıl bir mantık birde bu kişi kulüp başkanı

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Default Buradayım

Cumartesi akşamı saat 6 civarı. Köfte ekmeğimi kemirerek Yoğurtçu Parkı’na varıyorum. Meireles’e verilen saçma sapan cezayla ilgili istişareler bitince “Ee, kadro nasıl” sorularını Twitter kurcalamaları takip ediyor. “E güzel? Ofansif bir onbir” tespitlerini “Nihayet” serzenişleri izliyor. Çoğunluk memnun. Karabük’ün 5 kadro dışı başka maç öncesi olsa ne biçim isyan ederdik diyip gülüşüyoruz. “3-1 biter” diyorum. Skoru biliyorum, kazananı bilemiyorum.

Deplasmanda Galatasaray’ı aynı skorla mağlup eden Karabük’ün başa bela olma olasılığı, LuaLua’nın nasıl savunma perişan eden biri olduğu muhabbetleriyle stada gidiliyor.

Sonrası malum. “Şike şike” diye bağıracak kadar şirazeler kayıyor. Bunun yüzünden bir ara dışarı davet edilen Türk Telekom tribünü sakinlerinin önce “Dışarda Allah’a emanet olun” nidaları, sonra da demirleri aşarak Fenerium üste girmeye başlamalarıyla hiç yapmadığım şeyi yapıp mecburen maç bitmeden çıkıyorum.

Stadda olan bitenin içinde pek çok çirkin şey var. Fenerbahçeli futbolcuların sahada oynadığı (daha doğrusu “oynamadığı”) futbol ilk üçe girer. Parktayken ideal gözüken onbirin ciddi şekilde yalan olması, içerik olarak ofansif olmanın gerçeğe her zaman dönüşemeyeceği gerçeği yüzlere çarpılıyor. İddiasız maçlarda bir şekilde kendini gösteren Krasic kayboluyor örneğin. Taraftarın gözüne bir türlü giremeyip kendini Kasımpaşa’da bulan Özer Hurmacı’dan tek farkı futbol şansıyla bulduğu gollerle başladığı faal Fenerbahçe kariyeri olan Sezer Öztürk’e sahadaki tek topun yetmemesi gerçeği. Basit oynamayı zûl gören kafanın demode ve deforme yansımaları. Gittikçe taşan sabır. Volkan’ın önlenemez formsuzluğuyla yediği tuhaf goller, o gollere seyirci kalan her topta paspas olan savunma merkezi. Ne hücum ne savunma yapabilen bekler. Kariyeri sayfalar tutacak isimlerin sıkıştıkları her yerde topu Salih çocuğa verme kolaycılığı. Saymasam olmaz mı?

Velhasıl, üçüncü golden sonra, artık gelmesi kaçınılmaz olan istifa çağrıları. Okul Açık’tan başlıyor, stadın her yerine sirayet ediyor. Tepkidir, hemen her tepki gibi, üslubunca olduğu sürece haklıdır da. Anormal koşullar altında geçen 1.5 sezon, bunun en çok mağduru olan da tribündekiler. Hep yutulan şeyler, hep ertelenen tepkiler. Hasbel kader saha içi tamamen dibe vurduğunda tutulamaz hale geliyor ve patlıyor. Bir şeyi lafla anlatmayı sevmeyen, onun yerine yumruk, kafa ve tekme tercih eden yurdum insanı, tribünlerde “kendini ifade etmeye” başlıyor, işin suyu çıkıyor.

Maç sonu beklenen şey oluyor ve Aykut Kocaman epeydir cebinde gezdirdiği istifasını açıklıyor. Başkanı ise istifa konusunda epeyi uzman, “Kabul etmiyoruz” diyor. Sahada zerre çaba sarfetmeyen futbolcular Samandıra’ya koşuyorlar hocalarını iknaya. “Sahada koşsaydınız Samandıra’ya koşacağınıza” diyenlere kızamayıp acı acı gülümsüyorsunuz. “Tanıdığım Kocaman geri adım atmaz, vazgeçmez” diyoruz, olasıdır ki yanılıyoruz.

Künyesi bozuk geldi göreve. Kim ne derse desin. Çok yakın zamana kadar ciltletilebilecek özgeçmişe sahip adamları çerez niyetine tüketen camiada Daum gibi bir cambazın tepesine konarak renklerine dönmek riskti. Bile bile aldı, “Belki bir şeyler değişir” diye. Aklındaki oydu çünkü, oyuna, sahaya bakışı hayata bakışı gibiydi; bozuk çarpık çok şey var, belki bir iki tanesini düzeltebilirim.

Bunun için gerekli tevazunun fazlası vardı. İçten pazarlıklılıkla karıştırıldı. Pek çok şeyi kendisinden daha öne koydu, tribüne oynamadı, kendisini yakmak pahasına çok kereler başkalarının on kere, yüz kere söyleyeceği şeyleri söylemedi. Söylediği pek çok şey, onları asıl söylemesi beklenenlerin yokluğunda o tribünlerin derinine işlese de yetmedi, yetemezdi de. Bu ülke o ülke değildi.

“Emre ve Alex’i gönderen adam” oldu. İki kez fiilen saldıran oyuncuyu takım menfaati gözetip takımda tutan, gittikten sonra bile arkasından konuşmayan adam “gönderen” oldu, sözleşmesi bitince giden oyuncu için. Yerine istediği adamları bir türlü bitiremeyen yönetim değil, o oldu suçlusu.

Topyekün içine edilen bir iletişim kabızlığı sonrası kadro dışı bıraktığı takımın efsanesi “Ben bir de başkana sorayım” deme cüreti gösterirken, o bunu diyenin heykelinin açılışındaydı birkaç gün öncesinde.

Duruşu, ifadesizliği, dışa yansıtmamayı seçtiği heyecanının verdiği donukluk karşı figürlerinde hep aksiyle yer aldı. Abartılı el kol hareketleri, biraz daha abartılsa surattan fiilen yere düşecekmiş gibi duran mimikler, sözde üstü kapalı sözel küçümsemeler.

Bütün bunların yokluğu Aykut Kocaman’ı herhangi işyerinde olasıdır ki yan yana çalıştığınız ve her terfide hep hakkı yeniliyormuş gibi hissettiğiniz adamlardan biri gibi yapmıyor mu? “Satışı yok”. Devir ise satış devri. Az iş yapanın, çok kaytaranın fazla mesai saatlerinde müdür katlarında gezip “Buradayım” dediği devir. Çok işi az zamanda kalitesiz yapanın, az işi çok zamanda kusursuz yapana tercih edildiği devir. Yüzyüze canım cicimleri dilinden düşürmeyip, sırtını döner dönmez suratıyla çemkirenlerin hızla yükseldiği devir. Kendi mutluluğunu diğerlerinin mutluluğu karşısında değersiz görüp ikinci plana atanların her daim mutsuz olduğu, mutsuz kaldığı devir. Takım arkadaşını evire çevire dövenin hiçbir şey olmamış gibi işine devam etmesinin yöneticilik açısından “iyi örnek” olarak sunulduğu, buna karşın kendisine şişe fırlatanın sessizce gönderilmesinin senin boynuna ilmek olduğu devir. Senin bunu dile getirmemiş olmanın, o gün tribünde seni protesto edenlerin o ismi slogan olarak kullanmasına yol açacak pervasızlıkta bir devir.

Devir bu devir velhasıl. Fenerbahçe taraftarı Aykut Kocaman’ı neresinden tutacağını hiç bilemedi. Yapmak istediği şeyleri anlayan, ona empati yapıp onun yerine onun meramını anlatan pek az kişinin pek çok söylediği şeyleri kendisi söylemedi. Yaptığı işin kendisi adına konuşmasını tercih etti. Olmadı. Yaptığı işin sahadaki yansıması onun kendini ifade etmek istediği şekli almadı. Ya o yapamadı, ya sahadakiler beceremediler.

Sahada aksayan onlarca şey, geride kalan bir senenin onun vücudunda somutlaşan ideal lider pozisyonunu kulübede gösteremiyor olmasına dönüştü. Kafası karışık, senkronu bir türlü tutmayan, görev tanımlarıyla hareket eden bir hocanın takımı olma hüviyetinden çok uzak bir futbol gerçekliği sunan futbolcular Karabük maçından sonra birbirlerine bakıp “Sahada ne oldu yahu?” sorusuna ne cevap verebildiler? Nasıl bir çözüm bulma umudu yeşerttiler ki, sahada bilfiil imha ettikleri hocalarını ikna etmek için işe koyuldular, bunu bilmem mümkün değil. Açıkcası, bunun tersinir, çözümlenebilir, düzeltilebilir bir durum olduğundan da emin değilim. Belki bu yüzdendir, çocukluğumdan beli delicesine hayranı olduğum bu adamın bu devirde, bu düzen içerisinde, bu yüzsüzlüklere, tahammülsüzlüklere, gözü dönmüşlüklere daha çok maruz kalmamak adına istifasını geri almamasını için için umut ediyorum.

…sonra bir tweet düşüyor ekranıma şöyle diyor:

“Siyaset Aziz Yıldırım’ın taraftar üzerindeki gücünü kaybetmesini bekliyor. Kaybedince süreç daha hızlı işleyecek”

Donuyorum. Kocaman çerçeveden çıkar çıkmaz kurulan cümlenin soğukluğu karşısında donmak kelimesi bile epeyi harlı kalıyor hatta. Daha resmiyete dökülmemiş bir istifa ve o istifayı getiren tribün tepkisi Baransu gibilerde böyle bir ağız sulanmasına yol açıyorsa, haddine düşmeden “Dayan be” diyesi geliyor insanın. “Sen dayan be, bak ben de buradayım…”

Barış Gerçeker
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Helal! her kelimesine her harfine katiliyorum

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=GM6KDyN2E4M

Meireles tartışması bu video ile biter. Her şey çok net.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GM6KDyN2E4M

Edit fikrim değişti.
    Last edited by OrcunFB : 25.Aralık.2012 at 03:40

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Yahu adamın ağzını görmeden nasıl tükürdüğünü görebiliyorsunuz ?
    Bu arkası dönük fotoğraf çeken kıza "Gözlerin çok güzel çıkmış" demek gibi bir şey : )

Bak burda önden çekim var, arkadan çekimde direk tükürüyor diye görünen adam önden çekimde paso konuşuyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=qF8CKZdqJ_Y
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Tartışma biter gerçekten de her şey net ortada tükürüğün t'si yok.
    Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu komik bile değil. Kelimesi kelimesine ne dediği ortada adamın hala yok şunu dedi yok konuşurken bir yandan tükürmeye çalıştı(???) gibi saçma düşünceler geliyor. İnanılmaz gerçekten.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Slow motion'da bile ben tükürük göremedim ortada.

Yaptığı kafa hareketi esnasında mı tükürüyor ? Cidden göremediğimden soruyorum.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Saydam tükürük.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Tükürmemiş.
    Last edited by OrcunFB : 25.Aralık.2012 at 03:41

Mesaj Yetkileri