Transferin önemi yok önemli olan sistemin korunması Fenerbahçe için yıllardır oynadığı 4-2-3-1 zaman zaman 4-4-1-1 olan sistemini değiştirmeden o sisteme uygun oyuncu bularak şampiyonluğa yaklaşır. Hiç maceraya gerek yok.
Transferin önemi yok önemli olan sistemin korunması Fenerbahçe için yıllardır oynadığı 4-2-3-1 zaman zaman 4-4-1-1 olan sistemini değiştirmeden o sisteme uygun oyuncu bularak şampiyonluğa yaklaşır. Hiç maceraya gerek yok.
bu takimda hicbir hoca alexi yedek birakamadi aykut hoca birakirsa helal derim fakat alex yedek kalirsa huzursuzluk cikarir bu takimda.
Herşeyden önce iyi bir forvet almalıyız bence. Güizayla devam edersek bu senede yalan olur zaten. Ayrıca Emreyide yedekliyecek bir oyuncu alınsa iyi olur. Murat Ceylan gibi mesela. Çok iyi bir sezon geçirmedi gerçi ama hala yaşı genç aşama kaydedebilir.
İlla Alex oynayacaksa 4 2 3 1 oynayabiliriz ancak bunun için çift ciğerli bir önlibero ve kanatların alan savunmasına katkı yapması gerekir. Ama bu şekilde çoğu takım üzerinde rahat baskı kurabiliriz.
Murat Ceylan'a falan gerek yok onun yerine Abdülkadir oynasın
Abdülkadir 1.5 senelik gitmişti. Bu sezon da İBB'de oynayacak. Manisa'dan Nizamettin iyi olabilir.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Dün Lig Tv.nin haberlerinde rastladım. Spiker eski yöneticilerimizden gazeteci Uğur Dündar'a soruyor. "Hangi bölgelere transfer lazım?" Uğur Dündar; "bunu Aykut bilecek, o değerlendirecek..." Spiker: "Peki siz bir taraftar olarak nerelere transfer istiyorsunuz." Uğur Dündar: "Orta sahada Appiahvari bir oyuncuya ihtiyacımız var. Bir de Fenerbahçe'ye yakışır, buldu mu affetmeyecek, kaliteli bir golcü şart..."
Daha ne denir? Fenerbahçe'ye yakışır bir golcü... Appiahvari bir orta saha...
Alex için geçen senede yazmıştım yine yazayım.İlk 11 oluştururken kadroya önce Alex'i daha sonra diğer 10 oyuncuyu yazarım.
Alex'ten kolay kolay vazgeçmeyecek diye düşünüyorum ben de. Ama 4-4-1-1 şeklinde değil, alınan Stoch ve gündemdeki isimlerle 4-2-3-1 dizilişiyle oynayabilir diye düşünüyorum.
Mehmet Topuz'u orta sahada değerlendirecektir, defansif yönünün gelişmesinde katkı sağlayacaktır.
Takımdaki yabancı oyunculara baktığımızda, öncelikle stoperde Bilica kesin yedik kalır, İlhan transferi de hayırlı olsun, Giray ile ikisi beraber oynadıkları son sezonda adlarından çok söz ettirmişlerdi hatta Trabzon Giray'ı alırken ikisini de alsın, direk takıma koysun yorumları vardı.
Önder'in takımda kalacağını sanmıyorum, çok üst düzey performans çizmezse üstü çizilen isim olur, Bekir geçen sezon kimi zaman sağ bekte kimi zaman stoperde oynasa da göze çarpan hata yapmadı, verilen görevleri yerine getirdi.
Bu sezon Lugano ve Bekir beraber oynar diye düşünüyorum. Bekir'in de kendini geliştirip kademe atlayabilmesi için oynaması gerekli, Bilica ve İlhan da yedek olur.
Orta sahada Cristian ve Selçuk var, Cristian elden çıkarılmazsa, bu sezon orta sahaya transfer beklemiyorum. Selçuk'un sezon sonunda yakaladığı form durumuna tekrar erişmesi ve bunu sürdürmesi de garanti değil. Orta saha payaşımı nasıl olacak, bunu da görmeden kim oynar tahmin yapmak zor.
2 kanat oyuncusu alınacak, Özer'den de kolay kolay vazgeçeceğini sanmıyorum. Alex'i de direk silemez, ne olursa olsun Alex'in de bir ağırlığı var, keşke önceki mesajlarda da belirtildiği gibi, yedek düşünülüp, tüm enerjisini kısa süreler için harcasa Alex, daha faydalı olur.
Forvete de Güiza'nın yerine bir isim alınacak.
Defansta 2, kanatlarda 2 ve forvette 1 yabancı garanti. Kalan tek kişilik kontenjan, maçına göre, Alex için, kimi zaman kanatlarda Özer ya da Kazım olursa Cristian için kullanılır.
Gündemdeki kanat oyuncularına bakarsak Özer'i ilk planda kanatta düşünmüyor bence. Ama Özer'i de mutlaka takımda düşünüyordur, Mehmet Topuz yerine belki orta sahada Emre'nin yanında Özer'e daha fazla sorumluluk verebilir, arkalarında Selçuk ya da Cristian olursa Alex'e kulübe yolu gözükür.
Teoride, orta sahada savunmayı daha az düşünen Emre ve Özer, kanatlarda dikine rahat gidebilen hızlı isimler düşünüldüğünde iş yapar fikri ortaya çıksa da pratikte görmeden bilemeyiz.
Yine de oynayamayacakları da düşünürsek, yedek kulübesi de daha kaliteli hale gelecektir. Alternatif isimlerin kadroya katılmasına devam edilmeli. Semih-Gökhan-Güiza ve yeni forvet gelirse, 4 forvetten sadece 1 tanesinin oynaması da takımda huzursuzluk çıkarır, 2 forvetli sistem düşünüyorsa bilemem tabi.
Yabancı kontanjanı artmasa Güiza kesin gider, yok pahasına da olsa satılır derdim ama kontenjan arttı, tatmin edici teklif gelmezse takımda kalır.
"YÜCE ATATÜRK"
Semih son kararını verdi
Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Semih Şentürk, Futbol Federasyonu'na yaptığı, kulübü tarafından sözleşmesinin hukuk dışı uzatıldığı yolundaki başvurusunu geri çekti.
Özellikle görevinden ayrılan teknik direktör Daum tarafından yedek bırakıldığı için geçen sezon çok az forma şansı bulan ve "Daum varsa, ben yokum" diyen tecrübeli golcü Daum'un gönderilmesi ve Aykut Kocaman'ın teknik direktörlük görevine getirilmesi üzerine futbol federasyonuna yaptığı başvuruyu geri çekti.
Semih'in başvurusunu geri çekmesinde teknik direktörlüğe getirilen Aykut Kocaman'ın büyük rol oynadığı öğrenildi. Milli futbolcu böylece 31.05.2011 yılına kadar Fenerbahçe forması giyyecek.
bari bir sene daha uzatsın da beleşe gitmesin bizden...
Kazım Kazım İstanbul'da
Geçen sezonu Fransa'nın Toulouse takımında kiralık olarak geçiren Fenerbahçeli milli futbolcu Kazım Kazım, İstanbul'a geldi. Yeni sezon hazırlıklarına bugün başlayacak olan Fenerbahçe'de sezonun ilk antrenmanına katılmak için Türk Hava Yolları uçağıyla İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen Kazım'ı, bir arkadaşı karşıladı.
Kız arkadaşı ile birlikte gelen ve üzerinde ''Made in Türkiye'' yazılı siyah tişört beyaz pantolon bulunan Kazım'ın oldukça neşeli olduğu görüldü. Çok sayıda valizle İstanbul'a gelen Kazım, alandan Fenerbahçe tesislerine gitti.
AA
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Çok sayıda valizle gelmesi güzel... Demek İzmir marşıyla gerisin geri dönmeye niyeti yok.![]()
Umarım gerçekten "kalıcı" olur. Herşey kendi elinde...
Kazım'ın kalmasına gerçekten çok sevindim.. Yani umarım kalır![]()
Ben bu sezon Kazım'dan çok ümitliyim.Ona son bir şans verildi ve eminim ki Aykut Kocaman'ın gelişi ile birlikte kafasını sadece futbola verecek,çok iyi bir sezon geçirecek.
kazım bu seneki en büyük transferimiz olabilir sanırım kanatlarımız forvete daha yakın oynayacaklar bu sene fm diliyle mr gibi değildi amr gibi kazım böyle oynadığında daha etkili olacaktır fm 2010la birlikte gelen "gizli forvet" seceneğinide seçersek tamamdırumarım alex oynamaz ortada yeni transfer olmazsa mehmet özer emre birlikte oynarlar çünkü bu 3 oyuncuda çift yönlü oynayabilirler çünkü
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Geçen sene onu sürgüne gönderen Aykut Kocaman'dı eğer takımda kalırsa ki kalması için Aykut Kocaman'ın gözüne yeniden girmesi gerekir ki o hale gelirse zaten takıma faydalı olur.
Yabancıların tamamı gelecek sanırım, ayrıldığı kesin olan oyuncular hariç, herkes olacak ve ilerleyen günlerde kim kalıp kim gidecek belli olacak gibi duruyor?
"YÜCE ATATÜRK"
Lugano ve Stoch haricinde tam kadro başlıyoruz yeni sezona çok şükür.İnşallah Slovakya bugün elenirde Stoch da fazla gecikmez![]()
Kazim oynatilirsa sag kanat transferine gerek kalmaz adam gibi bir stoper ile forvet alinir.
Yahu Hazard'ı alabiliyolarsa alsınlar bi de stoper yeterlidir bence..
Biraz abartıyorsun, İlhan ligin kalibresinde iyi bir stoper.
Üstdüzey bir stoper olduğunu kimse söylemedi ya da iddia etmedi zaten.
Bir stoperin topu oyuna sokması için Puyol olmasına gerek yok, Puyol tekniği zayıftırr, topu oyuna sokamaz zaten.Pique desen bir nebze anlarım.
Bilica da iyi oyuna sokar, hatta oldukça da tekniktir, frikik de kullanır ama üstdüzey bir stoper değildir.
Takım değiştirmemişse kötüdür anlayışı toptan yanlış zaten.Gökhan Gönül çok kaliteli bir oyuncu ama Avrupa hayali hiç yok, kendisi açıkladı.Kulüp ne kadar isterse oynamaya devam edeceği söyledi.Bunun belki hedefsiz ya da yetersizlik olarka gösterge olabilir ama kesin denilmemeli.
İlhan lig kaliteside iyi bir stoper, Bekir de keza öyle.Alınabilecek yerli stoperler arasındaki en iyilerden biri alındı.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Gökhan Gönül'ün durumu Roma daha büyük bir kulüp olsa da de rossi ve totti 'nin durumuna benzer
Burada dikkat edersen kimse Puyol veya Terry demedi. Sen kendin yazıp kendin söylüyorsun. Kendi kendinle tartışıyorsun bir bakıma. Ben Puyol olduğuna inanıyorum da demedim. Başka diyen de olmadı.
Konumuza dönecek olursak, bugün ilk antrenman var 18.00'de, Aykut Hoca'nın ilk idmanı. Herhalde önemli bir idman olacaktır bugünkü idman, bize birçok konuda ipucu vereceğini düşünüyorum.
Colin Kazım kendisine verilen tüm şansları boşa harcadı. Ona hem Aragones hem Daum şans verdi, Zico da şans vermişti ama o onca şansı tepti. Bu yüzden kesinlikle gönderilmesi taraftarıyım. Kaliteli bir futbolcu olabilir, yetenekli olabilir ama takımın huzurunu ve disiplinini bozan oyuncu istemiyoruz.
Last edited by GeNç KaRTaL : 28.Haziran.2010 at 20:23
Disiplini bozan brezilyalılar.Arsene Wenger : 'Bir brezilyalı iyidir‚iki tanesi idare eder ama 3 tanesi t.direktörü kovdurur.' yıllardır bu sorunu yaşıyoruz bakalım bu sene temizlense bari.
Kazım uçuk kaçık bir futbolcu ama ısrar edılmesı taraftarıyım bu brezilyalılara gösterilen tahammül onada gösterilmeli.
Disiplini bozmalarından, bireysel planda disiplinsizlik yapmalarından geçtim. Onların yaptığı böyle de değil... Kulis yapmasalar, lobi oluşturmasalar... Üçü bir araya gelmeyegörsün, hemen başka bir kanala geçiyorlar. Takım içinde baskı grubu oluşturuyorlar. Yıllardır söylenir, bilinir... Her yerde aynılar.