zaten sezon sonu ayrılacaktı.
yerine jupp heynckes geçecek.
zaten sezon sonu ayrılacaktı.
yerine jupp heynckes geçecek.
12 Nisan 2011 14:09 | NTV Spor ve Ajanslar
Bayern Münih kulübü yönetim kurulu başkanı Karl-Heinz Rummenigge, gelecek sezon Robben ve Ribery'nin takımda kalacağını söyledi.
![]()
Arjen Robben ile Franck Ribery'nin gelecek sezon da Bayern Münih'in formasını giyeceği açıklandı.
Kulüpten yapılan açıklamada, Bayern Münih gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkını kazanamasa dahi her iki futbolcunun da takımda kalacağı belirtildi.
Kulübün yönetim kurulu başkanı Karl-Heinz Rummenigge, ''Kalacaklarını garanti ederim. Hiçbir oyuncumuzu satmayı düşünmüyoruz'' ifadesini kullandı.
12 Nisan 2011 18:01 | NTV Spor ve Ajanslar
Bundesliga takımlarından Hoffenheim'da teknik direktör Marco Pezzaiuoli ile yollar sezon sonunda ayrılacak.
![]()
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hoffenheim, sezon sonunda teknik direktör Marco Pezzaiuoli ile yolları ayırma kararı aldı.
Hoffenheim kulübünden yapılan açıklamada, Pezzaiuoli ile 30 Haziran 2011 tarihinden sonra birlikte çalışılmayacağı, Pezzaiuoli'nin yerine kimin getirileceğinin ise henüz belli olmadığı ifade edildi.
Hoffenheim'in menajeri Ernst Tanner, sezon arasında yapılan teknik direktör değişikliğinden ve bu dönemde birçok oyuncunun takımdan ayrılmasından sonraki durumun Pezzaiuoli ve kulüp için kolay olmadığını, ancak son haftalardaki gelişmelerden sonra gelecek sezon yeni bir teknik direktör ile devam etme kararını aldıklarını belirtti.
Şimdiki Schalke 04'ün teknik direktörü Ralf Rangnick'in Hoffenheim'daki görevinden ayrılmasından sonra 2 Ocak'ta göreve getirilen Pezzaiuoli, daha önce Rangnick'in yardımcılığını yapıyordu.
Alman basını, Hoffenheim'in gelecek sezonda takımın başına St. Pauli'nin teknik direktörü Holger Stanislawski'yi getireceğini yazdı.
13 Nisan 2011 15:03 | NTV Spor ve Ajanslar
St. Pauli'nin teknik direktörü Holger Stanislawski, Alman medyasına göre sezon sonunda görevinden ayrılacak.
![]()
Bundesliga takımlarından St. Pauli'nin teknik direktörü Holger Stanislawski, sezon sonunda görevinden ayrılacak.
St. Pauli kulübünün internet sayfasında yapılan açıklamada, Stanislawski'nin çeşitli görevlerde bulunduğu 18 yıl sonra, bu sezon sonunda teknik direktörlük görevinden ayrılacağı ifade edildi.
Ligde düşme hattında bulunan St. Pauli'nin 2006 yılından bu yana teknik direktörlük görevini sürdüren Stanislawski, kulüpte daha önce futbolcu olarak oynamış, sportif ve başkan yardımcılığı görevlerinde de bulunmuştu.
Alman medyasında, St. Pauli'de 2012 yılına kadar sözleşmesi bulunmasına rağmen bu sezon sonunda kulüpten ayrılma kararı alan Stanislawski'nin gelecek sezon Hoffenheim'de görev yapacağı belirtiliyor.
Hoffenheim takımı da dün teknik direktör Marco Pezzaiuoli ile sezon sonunda yolları ayırma kararı almıştı.
Alemannia Aachen'de oynayan Bilal Çubukçu'nun sezonu kapattığı açıklandı.
13 Nisan 2011 Çarşamba - 17:00
AA
Almanya İkinci Futbol Ligi takımlarından Alemannia Aachen'de oynayan Bilal Çubukçu'nun (23) sakatlığı nedeniyle sezonu kapattığı belirtildi. Kulüpten yapılan açıklamada, Bilal'in antrenmanda girdiği ikili mücadelede ağır bir şekilde sakatlandığı, bu sırada baldır ve kaval kemiğinin kırıldığı ifade edildi.
Bu sezon ligde 9 kez forma giyen Bilal'in ameliyat edildiği belirtilen açıklamada, genç oyuncunun yeşil sahalardan ne kadar uzak kalacağının belli olmadığı kaydedildi.
15 Nisan 2011 14:10 | NTVSpor.net
Bayern Münih'le henüz sözleşme yenilemeyen milli futbolcumuz Hamit Altıntop, Spox.com'a verdiği röportajda Türkiye'ye transfer olmanın seçenekleri arasında olduğunu belirtti. Hamit, kendisi hakkında A'dan Z'ye tüm merak edilenleri içtenlikle cevapladı.
![]()
Fatih Demireli - NTVSpor.net - Bayern Münih'in yıldız oyuncusu Hamit Altıntop, SPOX.com'a özel olarak verdiği röportajda transferi hakkında önemli açıklamalar yaptı. Süper Lig'e transfer olabileceğini söyleyen ve sözleşmesi biten Hamit Altıntop, Bayern Münih'ten henüz bir teklif almadığını söyledi. Avusturya maçında Türk Milli Takımı'nın da kaptanlığını yapan Hamit, özel hayatı ile ilgili açıklamalar yaptı.
"BÜTÜN KAPILARI AÇIK TUTUYORUM"
Bayern Münih'teki durumu: "Kulüpten benimle henüz kimse konuşmadı. Bu yinede başka bir kulübe imza atacağım anlamına gelmez. Kendim için bütün kapıları açık tutuyorum. Şu an rahatım ve tedirgin olmuyorum."
Değeri biliniyor mu? "Sorumlular, karar vermek için bu kadar zaman bekliyorlarsa, bir bildikleri vardır. Bu durum benimle alakalı da olmayabilir. Bayern Münih'te önemli sorular var: Seneye nerede oynayacağız: Şampiyonlar Ligi'nde mi Avrupa Ligi'nde mi? Dört yıldır buradayım, benim iyi ve kötü yanlarımı biliyorlar ve benimle her zaman konuşabilirler."
Jupp Heynckes'in gelişi: "Yönetim, sözleşmesi biten oyuncularla konuşmadan önce mutlaka yeni teknik direktöre danışacaklardır, onun düşüncelerini alacaklardır. Jupp Heynckes çok büyük bir teknik direktör, Louis van Gaal ile aynı sınıfta olan bir teknik direktör. Kulüpten bana birşey gelmediği sürece, ben birşey yapamam. Kimseye kızgın da değilim bu yüzden."
"AYNAYA BAKIP HER ŞEYİ DENEDİM" DEMEK İSTİYORUM
Gelen teklifler: "Bazı seçeneklerim var, evet. Yine de burada her şeyimi verip, profesyonelce işimi yapmak istiyorum. Kimsenin arkamdan konuşmasını istemiyorum. Aynaya bakıp, her şeyi denedim' demek istiyorum."
"BAYERN'DEKİ DÖRT YILIMDAN GENEL OLARAK MEMNUN DEĞİLİM"
Bayern'deki dört yılı: "Genel olarak memnun değilim. Bir oynadım, bir oynamadım. Kulübüm için de, benim için de aynı şey geçerli: Daha iyisi olabilirdi. İlk yılımda Ottmar Hitzfeld ile şampiyon olduk, kupayı kazandık. İkinci yılda düşüş yaşadık. Üçüncü yılda şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi Finali ve müthiş bir futbol. Dördüncü yılda yine müthiş bir düşüş. Soruyorum, istikrar nerde? Bunu cevaplandırmak zor, çünkü son dönemde dışarda oturdum."
Milli Takım Kaptanlığı: "Sorumluluğu veren olursa, üstlenebilirsiniz. Sorumluluk almak için her maçta görev almanıza ya da kaptan olmanıza gerek yok. Kabul gören biri olmanız gerekiyor, soru işaretleri olmaması gerekiyor."
"TÜRKİYE SEÇENEKLERİM ARASINDA"
Süper Lig transferi: "Çok spekülasyon yapılıyor ve bunların bazıları da doğru. Şu an Brezilya, yıldızlarını evine getiriyor. Bunun Türkiye'de de olması gayet mantıklı ve iyi de bir fikir. Şahsen ne yapacağımı bilmiyorum ve bu beni ne derece cezbedecek bilmiyorum ama benim için mutlaka seçeneklerin arasında. Türkiye transferini hiç bir zaman olanaksız olarak görmedim, bunlar yanlış lanse edildi. Belki gerçekten Türkiye'de benim işimi takdir eden bir kulübe gitmek, cezbedici olabilir."
Halil ile tekrar bir arada oynamak: "Güzel olur böyle birşey olursa ama bu konudaki hevesimiz biraz azaldı son dönemde, çünkü ikimizin de kendine göre hedefleri var. Herşey planladığımzi gibi gitmedi her zaman ama herşey yoluna girdi."
Aile kavramı: "Benim için öncelikli olarak inancım önemli. Ondan sonra ailem geliyor. Kardeşim benim hep danıştığım bir kişi. Ailem için de danışılan kişi ben oluyorum genelde. Annem, eskiden kardeşimle karşı karşıya oynadığım zaman rahatsız oluyordu ama bu zamanla geçti. Artık sağlıklı olmamızı ve hayatımızdan memnun olmamızı istiyor. Biz de böyle yetiştirdi. En güzel gol için aldığım kupayı anneme götürdüm ama kupa benim odamdaki dolabın üstünde duruyor."
"HAYATIMDA BİR KEZ EVLENMEK İSTİYORUM"
Evlilik: "Annem için bu önemli bir konu ve tabii ki eve geldiğim zaman bu konuyu açılıyor. Artık yaşın geldi, nedir durumlar' soruları geliyor. Şu an bu konudan uzağım, annemin beni tedirgin etmesine izin vermiyorum (gülüyor). Ben hayatımda bir kere evlenmek istiyorum. Mükemmel eş yoktur diyorlar, başkaları da mükemmel eşi kendin biçimlendirmek zorundasın diyor. Kolay gibi görünüyor ama değil."
"FRANK RİBERY İLE BU YÜZDEN MEKKE'YE GİTTİM"
Franck Ribery: "Benim herkesle aram iyi ama Franck Ribery, Türk mantalitesini çok iyi biliyor. Hem İstanbul'daki dönemi, hemde Fransa'daki çevresinden dolayı bu böyle. Belki aramız bu yüzden çok iyi. Onunla Mekke'ye gitmem, annemin fikriydi. Suudi Arabistan'da hazırlık maçı yapmıştık ve annem "yakınlardaysan gitmelisin" demişti. Sağolsunlar, Bayern'in yöneticileri bize bu imkanı tanıdı ve hazırlık maçında tek bir devre oynayıp oraya gidebildik. O duyguyu nasıl anlatacağımı bilmiyorum, müthiş bir enerjiydi ve ilerde hacca gitmek istiyorum."
İnancın anlamı: "İnsanın inancı görülmeyen tek varlığıdır. Yağmur da yağsa, güneş da doğsa fark etmiyor. Elinzide tuttuğunuz bir bardak kiralabilir, tuttunduğunuz ailenizin fertleri ölebilir ama inancınıza hep tutunabilirsiniz. İslamı tamamiyle tanıdığımı söyleyemem. Sağlıklı bir yaşam için bütün kuralları uyguladığımı da söyleyemem amam bana inancım çok şey veriyor."
15 Nisan 2011 12:34
Schalke, kalecisi Manuel Neuer'i takımda tutmak için bir serveti gözden çıkardı. Alman kulübü yıllık kazancı 2 milyon Euro olan yıldız kaleciye, yıllık 7 milyon teklif etti.
![]()
Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kalan Almanya'nın Schalke 04 takımının, kalecisi Manuel Neuer'e, sözleşmesini uzatması için 3 yıllığına 21 milyon Euro teklif ettiği bildirildi.
Bild gazetesinin haberinde, kulüp yetkililerinden Clemens Tönnies'in, ''Manuel Neuer'i Schalke'de tutmak için her şeyi yapacağız'' ifadesine yer verildi.
Haberde, Schalke'nin Almanya Milli Takımı'nın da kalesini koruyan Neuer'e 3 yıllık ek sözleşme önereceği ve kaleciye yılda 7 milyon Euro ödeneceği belirtildi. Neuer, şu an yılda 2 milyon Euro alıyor.
Manchester United ve Bayern Münih'in transfer listesinde bulunan 25 yaşındaki Neuer'in Schalke ile sözleşmesi 2012'nin Haziran ayında sona eriyor.
Schalke, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde İtalya'nın İnter takımını eleyerek yarı finale kalmıştı.
Almanya Ligi standartlarına çok çok fazla değil mi ya 7 MN € ?
ben olsam kabul ederim. zaten 3 yıl sonraki durağım barcelona olur.
7 MN € mu ! Çok çok fazla .. Kesinlikle kabul ederdim..![]()
Son kuruşuna kadar hakediyor
Almanyada vergi oranları çok yüksek olduğundan oyuncuları diğer avrupa klüplerine kaptırmamak için böyle meblağlar veriyorlar.
@KapaLı
Biraz iyimser konuştun Volkan hakkında sankiya da Neuer hakkında kötümser mi desem? Bence çok çok iyi bir kaleci..
Rakama Göre Almanın Yeni Kahn'ı Lehman'ı Sanırım. Dünya da Şuanda Casillas, Cech Buffon Ne Kadar Alıyor Merak Ettim Şimdi En Fazla Alan Bu mu Olacak?
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Schalke böyle bir maaş ile takım dengelerini alt üst eder. Kaleciyi takımda tutmak istemesi doğaldır ama sonuçta klüp kapasitesi ortada. Neuer de üst takımlara gitmek isteyecektir
18 Nisan 2011 18:11 | NTV Spor ve Ajanslar
Son günlerde adları sıkça transfer ile anılan iki milli futbolcu Nuri Şahin ve Hamit Altıntop, sakatlıkları nedeniyle sezonu kapattı.
Nuri ve Hamit'ten kötü haber
FATİH DEMİRELİ - Son günlerde adları sıkça transfer ile anılan iki Milli Futbolcu Nuri Şahin ve Hamit Altıntop'tan kötü haber geldi.
Borussia Dortmund'un kaptanlığını yapan Nuri, sağ diz iç bağlarının kısmi kopması nedeniyle en az 6 hafta sahalardan uzak kalacak. Hamit Altıntop ise belindeki rahatsızlık nedeniyle büyük ihtimalle ameliyat olacak.
Adı Real Madrid ve Inter ile anılan ve sezon sonu Borussia Dortmund'tan ayrılması büyük oranda kesinleşen Nuri Şahin'in, Freiburg ile oynanan Bundesliga maçında dizine aldığı darbe sonucu sakatlanmasının ardından yapılan MR çekiminde, sağ diz iç bağlarında kısmi kopma tespit edildi.
Genç oyuncu, en az altı hafta sahalardan uzak kalacak ve bu sezon birdaha Borussia Dortmund formayı giyemeyecek. Nuri'nin 3 Haziran'daki Belçika - Türkiye milli maçı için hazır olması bekleniyor.
Transfer konusunda son günlerde gündeme gelen Nuri'nin, Freiburg maçı aynı zamanda Borussia Dortmund forması altında son maçı olabilir.
Bir diğer milli oyuncu Hamit Altıntop ise belindeki rahatsızlık nedeniyle sezonu kapattığı belirtiliyor.
Sportif Direktör Christian Nerlinger, yaptığı açıklamada "Hamit'in bu sezon Bayern Münih forması giyeyeceğini zannetmiyorum" ifadesini kullandı ve oyuncunun büyük bir ihtimalle sezonu kapattığını açıkladı.
Bir daha doktor kontrolünden geçecek olan Hamit'in kesin sonucu önümüzdeki günlerde belli olacak. Hamit, büyük bir ihtimalle ameliyat olacak.
Avusturya ile oynanan milli maçta, Türk Milli Takımı'nın kaptanlığını yapan Hamit, SPOX.com'a verdiği röportajda, gelecek sezon Türkiye'ye transferi için yeşil ışık yakmıştı.
Last edited by vego : 18.Nisan.2011 at 20:46
Çok üzüldüm ama Dortmund'un Nuri'siz şampiyon olacağına inanıyorum.Umarım Belçika maçına yetişir.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Çok üzüldüm umarım nurinin muhtemel bir transferini engellemez bu transfer
19 Nisan 2011 14:31 | NTV Spor ve Ajanslar
FC Köln internet sitesinden yaptığı açıklamada, Teknik Direktörü Frank Schaefer'in sezon sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu.
![]()
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından FC Köln'ün teknik direktörü Frank Schaefer'in sezon sonunda görevinden ayrılacağı bildirildi.
Kulübün internet sayfasında yer alan açıklamada, Schaefer'in sezon sonunda görevinden ayrılma kararı verdiği ifade edildi.
Bu kararı kişisel nedenlerden dolayı aldığı belirtilen açıklamada, Schaefer'in, takımın, ligde kalma mücadelesine konsantre olmasını istediği kaydedildi.
Schaefer, geçen yılın Ekim ayında takımın başına getirilmişti.
FC Köln, ligin bitimine 4 hafta kala 35 puanla 12. sırada yer alıyor.
19 Nisan 2011 14:30 | NTV Spor ve Ajanslar
Bundesliga takımlarından Bayern Münih'in, başarılı kaleci Manuel Neuer için Schalke'ye 20 milyon euro teklif ettiği iddia edildi.
![]()
Bundesliga takımlarından Bayern Münih'in, Schalke 04'te oynayan Alman milli kaleci Manuel Neuer'e 4 yıllık sözleşme önerdiği bildirildi.
Bild gazetesinde yer alan haberde, Neuer'in, Bayern Münih ile 4 yıllık sözleşme imzalayacağı belirtildi.
Schalke 04 ile Bayern Münih'in, Neuer için transfer ücreti konusunda anlaşması gerektiği ifade edilen haberde, transfer ücretinin 18 ila 20 milyon euro civarında olacağı kaydedildi.
Schalke 04 ile 2012 yılına kadar sözleşmesi bulunan Neuer'in transferi için iki kulüp arasında yapılacak görüşmelerin bu ay başlayacağı belirtildi.
Neuer daha önce yaptığı açıklamada, gelecek sezon hangi takımda oynayacağı konusunda kararını verdiğini belirtirken, Bayern Münih'in Başkanı Uli Hoeness de, Neuer'in kararını ne yönde verdiğini bildiğini söylemişti.
Schalke 04'ün, 25 yaşındaki kalecinin takımda kalması için 3 yıllığına 21 milyon euro teklif ettiği bildirilmişti.
Alman basınında uzun bir süredir Bayern Münih yöneticilerinin Neuer'i transfer etmek istediği yönünde haberler çıkarken, Bayern Münih'in bazı taraftarları ise daha önce Neuer'in Bavyera ekibine transferine karşı çıkmış ve bundan dolayı Hoeness'i eleştirmişti.
Neuer'in Bayern'e gideceğini pek sanmıyorum açıkçası...
Bayern Münih'in eski kalecisi Oliver Kahn, vergi kaçırmaya çalışmaktan suçlu bulunarak 125 bin Avro para cezasına çarptırıldı.
21 Nisan 2011 Perşembe - 14:41
AA
Bayern Münih'in ve Alman Milli Takımı'nın eski kalecisi Oliver Kahn, vergi kaçırmaya çalıştığı suçlamasıyla Landshut Sulh Mahkemesi tarafından 125 bin avro para cezası ödemeye mahkum edildi.
Kahn, geçen yılın şubat ayında Dubai'den Almanya'ya dönüşünde yanında getirdiği pahalı marka eşyalar için vergi ödememekten, böylece vergi kaçırmaya çalışmaktan suçlu bulundu ve 125 bin avro para cezasına çarptırıldı.
Vergi kaçırmak suçundan daha önce 350 bin avro para cezasına çarptırılmış olan Kahn, gıyabında yapılan temyiz davasında avukatları aracılığıyla bu para cezasını düşürmeye çalışmıştı.
Dava yargıcı, savcı ve Kahn'ın avukatı arasında daha önce anlaşma sağlandığı için basına kapalı görülen davanın sadece 15 dakika sürdüğü bildirildi.
Münih Havaalanı gümrüğü, 22 Şubat 2010 tarihinde Dubai'den Almanya'ya dönen Kahn'ı, yanında toplam 6 bin 687,90 avro tutarında çok sayıda pahalı tişört ve deri ceket getirerek, bunları gümrüğe bildirmemekle suçlamıştı.
Kahn'ın, havaalanında yapılan kontrol sırasında ortaya çıkan bu eşyalar için toplam 2 bin 119,04 avro vergi ödemesi gerektiğini ifade eden gümrük, bu nedenle Kahn'ın vergi kaçırmaya teşebbüs suçunu işlemiş olduğunu kaydetmişti.
21 Nisan 2011 13:14 | NTV Spor ve Ajanslar
Almanya Milli Futbol Takımı ve Bayern Münih'in eski oyuncusu Mehmet Scholl, Bundesliga'da zor günler geçiren St. Pauli takımının teknik direktörlük teflifini reddetti.
![]()
Almanya Milli Futbol Takımı ve Bayern Münih'in eski oyuncusu Mehmet Scholl, 1. Lig takımlarından St. Pauli'de teknik direktörlük yapma teklifini reddetti.
Scholl, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, St. Pauli'nin kendisini her zaman büyülediğini belirterek, ''Bu benim için büyük bir onur. Ancak zaman uygun değil'' dedi.
Teknik direktörlük lisansını bu yaz yapacağını, bu nedenle çoğu zaman Köln kentinde olacağını, Alman 1. televizyon kanalı ARD'de de yorumcu olarak görev yaptığını belirten Scholl, bu işlerin yanında Bundesliga'daki bir takımı çalıştıramayacağını kaydetti.
Teknik direktör Holger Stanislawski'nin Hoffenheim'a gitmesinden dolayı teknik direktör arayışına giren St. Pauli'nin, Scholl'u, Bayern Münih'in ikinci takımında teknik direktör olarak başarılı olduğu ve Mehmet Ekici gibi genç oyuncuları yetiştirdiği için bu göreve getirmek istediği belirtildi.
25 Nisan 2011 14:11 | NTV Spor ve Ajanslar
Borussia Dortmund Sportif Direktörü Hans-Joachim Watzke, Nuri Şahin'in takımıyla yeni sözleşme imzalamak istemediğini belirtirken, Türk yıldızı transfer etmek isteyen kulübün en az 20 milyon euroyu gözden çıkarması gerektiğini söyledi.
![]()
Almanya'nın Borussia Dortmund takımının sportif direktörü Hans-Joachim Watzke, Nuri Şahin'in transferinden 20 Milyon Euro elde etmek istediklerini söyledi.
Watzke, İspanya'nın As gazetesine yaptığı açıklamada, 22 yaşındaki Türk oyuncunun sözleşmesinin 2013'te biteceğini ve Nuri'nin sözleşmesini yenilemek istemediğini hatırlattı.
Büyük takımların Nuri'nin peşinde olduğunu söyleyen Watzke, bu takımlar arasında Real Madrid, İnter ve Napoli'nin de bulunduğunu söyledi.
Watzke, ''Elimizdeki mücevherleri satmaya alışık bir kulüp değiliz, ancak önemli bir teklif gelirse gözden geçiririz. Niyetimiz, oyuncunun transferinden 20 milyon Euro elde etmek. Bu miktarın yarısını takımı güçlendirmek için kullanacağız'' dedi.
Sakatlığı bulunan Nuri Şahin'in 6 hafta sahalardan uzak kalacağı sanılıyor.
25 Nisan 2011 23:42 | NTV Spor ve Ajanslar
Alman İkinci Ligi'nde lider durumda bulunan Hertha Berlin, sezonun bitimine 3 hafta kala Birinci Lig'e (Bundesliga) yükselmeyi garantiledi.
![]()
Alman İkinci Ligi'nde lider durumda bulunan Hertha Berlin, sezonun bitimine 3 hafta kala Birinci Lig'e (Bundesliga) yükselmeyi garantiledi.
Hertha Berlin, 31. haftanın kapanış maçında deplasmanda MSV Duisburg'u maçın 27. dakikasında Adrian Ramos'un attığı gol ile 1-0 yendi.
Ligde puanını 68'e çıkartan Hertha Berlin, 61 puanla 2. sırada bulunan Augsburg ve 56 puanla üçüncü sıradaki Bochum'un önünde yer alıyor.
Ligin bitimine 3 hafta kala 3. sıradaki Bochum ile puan farkını 12'ye çıkartan Hertha Berlin, bir yıl aradan sonra gelecek sezon yeniden Bundesliga'da mücadele edecek.
[B]Hertha Berlin Bundesliga'da oynaması gereken takımlardan biri.Kadro kalitesiyle düştükleri gibi çıktılar./B]
Hertha Berlin neden düşmüştü ki :S
Tuncay Şanlı'nın takımı Wolfsburg'a 4-1 mağlup olan FC Köln'lü oyunculara taraftarlardan ölüm tehdidi geldi.
26 Nisan 2011 Salı - 19:29
AA
Alman 1. Futbol Liginde (Bundesliga) küme düşmeme mücadelesi veren FC Köln'de, oyuncuların ölüm tehditleri aldığı bildirildi.
Bazı Alman gazeteleri, hafta sonunda oynanan ve Tuncay Şanlı'nın takımı Wolfsburg'a 4-1 mağlup olan FC Köln'lü oyuncuların, ertesi gün çıktıkları antrenmanda, saha panolarında spreyle yazılmış olarak "Eğer küme düşerseniz sizi öldürürüz" şeklinde bir yazıyla karşılaştığını, şok olduklarını ve morallerinin bozulduğunu yazdı.
FC Köln Teknik Direktörü Frank Schaefer, yazının kendisini şok ettiğini ve kendini bilmez bu tür taraftarların, futbolcuların moralini bozduğunu söyledi.
Köln polisinin de FC Köln'ün antrenmanlarına bir ekip yollama kararı aldığı bildirildi.
Ligde 35 puanla 14. sırada bulunan FC Köln, ligin son 3 haftasında Bayer Leverkusen, Eintracht Frankfurt ve Schalke 04 takımlarıyla karşılaşacak.