Tabiki ciddi karar. Bir de yeni yönetim. Ve TFF Başkanı Fenerbahçeli. Küme düşürürsen belgeler var diye belki çok olay yaratmaz. Fakat deliller yeterli değil diye bir yaptırım uygulanmazsa bu sefer M.Ali Aydınlar'a saldıracaklar. Fenerbahçeli diye küme düşürmedi Fenerbahçeyi. Allah yardımcıları olsun. Çok zor bir karar...
TariboWest
Henüz mahkeme sonuçlanmadan TFF'nin hüküm vermesi de saçma olmaz mı? TFF'nin vereceği karar yorum kararı olacaktır. Olumsuz sonuçların daha ön planda tutulduğu bir karar. Şampiyonluk Avrupa'da mücadele etmeyince elden alınmaz. Tedbir maksatlı Avrupa'da mücadele etmesini engeller TFF bence. Daha sadece ifadelere başvurulmaya başlanmışken, daha gözaltıların olacağı haberleri varken Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu elinden almaz TFF sanırım.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Doğruluğu vardır demiyorum ama çıkan haberlerden birinde Mehmet Yıldız'ın konuşmaları yer alıyor. Şimdi TFF veya bizler konuşmanın ne manaya geldiğini anlamamız için gelecek karara bakmamıza gerek yoktur. Fenerbahçe'yi şampiyon yaptık ve ben gol atmak için değil orada bulunmak için gitmiştim gibi şeyler yer alıyordu.
Eğer elde bu tarz kesin deliller varsa TFF beklemeden doğru kararı verebilir. Bu da yoruma girmez.
şu anki yasaya göre eskileri yargılamanın anlamı yok. Türk futbolunun artık bu tür işlerden sıyrılması için bir yasa çıkarılmış ve " bakınbundan sonra yapmayın yoksa çok ağır cezalar vereceğiz" denmiş. Fakat bazı kesimlere bu uyarı inandırıcı gelmemiş. İnanmadığı için de suç işlediyse cezasını da çeker. konuyu dallandırıp budaklandırıp "zamanında siz de şunu aldıydınız,çaldıydınız,şike yaptıydınız" demenin bir manası yok.
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Aydınlar delillere göre hareket edicez demiş kesin küme düşücez.
Fifaya gitti herkes guldu, sen olsan simdi naparsin ?
Halada gülüyorum fifa ne yapıyo ki şuan aslında o adamında temiz olduğu söylenemezde neyse.
TFF dellilere göre vericez dedi eğer bizim bu gördüklerimizi daha da görmediklerimizi varsayarsak fenerbahçe aleyhine bir karar çıkacağı kesindir arkadaşlar mırın kırın etmenin anlamı yok davanın sonucu önemli değil adam diyor zaten uefa bize süre verdi diye dellilerde bizim aleyhimize sonuç gösteriyo yavaştan hazırlayalım kendimizi 2.lige. !!!
konuşunca ne değişti ki? yok başkan çok itici, yok çenesi düştü, artık sussa iyi olur vs.vs. kamuoyunu bıraktım forumda dahi bunun muhabbeti oldu. bir de zaten olayda bazı fenerbahçelilerin olayı Trabzonspor ve Sadri Şener'e atma mal etme amacı var. Pazar akşamı saraçoğlunda taraftar tezahüratlarından anlaşılıyordu.. oysa bizim böyle bir gücümüz de yok aslında. Ayrıca şu anda konuşmak yargıya müdahaledir ve başkanın kendi tabiriyle pek şık olmaz.
İyi de Sadri Şener herşey hakkında konuştu.Ne bileyim Emenike olayı Emre olayı şüpheli sadece onlarda konuşmadı ki.Volkan Babacan'la başladı sonra şaka yaptım dedi,başbakan meselesi gördük başbakanı.
Yani Sadri Şener bunları hissetmişti değerini bilemedik tarzı bir düşünce bence yanlış olur.
şimdi tek tek olaylara girmek yanlış olur, ama Volkan 4 ay maç oynayamayacak olmasına rağmen sezonun ortasında Fenerbahçeye geri gönderildi, başbakanın olayında bir yanlış kelamı yoktu başkanın, sezon ortasında alexle buluşmak, aziz yıldırımla buluşmak şık değildi. neyse zaten mühim değil, şu saatten sonra başkan konuş ne, konuşmasa ne..
bir de bazı arkadaşlar dava sonuçlanmadan tff kararı vermesinin yanlış olduğunu söylüyorlar. ama 3-4 yıl sonra dava bitince misal Bursaspor nasıl şampiyonlar ligine katılacak? tff sadece idari karar verir ve bunu vermesi çok kolaydır. Dün bir spor hukukcusu güzel birşey dedi, bir sezonda 20 maçta da 1 maçta da şike yapılsa ceza aynı, 1 maçtan emin olunursa ceza verilir, ama 20 maça kadar her sayıda maçın yargıdaki tutukluluk süresi farklıdır, bu da 3-4 yılda karar bağlanır.
bir de mesela bu davada yargılanan subaylarında davaları kesinleşmedi, ama YAŞ'da atamaları da yapılmadı. bu genel bir hastalık yargılda.. işler yavaş ilerliyor, yapacak birşey yok.
Umarım yanılırım.
Yine bir sürü mesaj temizledim, arkadaşlar lütfen tekrar uyarıyorum. Rakip takımın geçmişte şike yapmış olması, bugünki iddiaların odağı olan takımın haklı olması anlamına gelmez. Rica ediyorum, diğer takımların geçmişte yaşadıklarını karıştırmayalım konuya.
Aynen İbrahime katılıyorum.Adamlar konuştu da ne oldu herkez yerin dibine soktu.
Şenol hoca lig sonunda demişti'Adalet elbet tecelli edecek'diye herkez saçmalıyor,Şenol hocadan beklemzdim falan filan diyordu.Sessizliklerini korusunlar herşey net ortaya çıksın sonra çıkıp ne derse desin.
SON DAKIKA - Sekip Mosturoglu hastaneye götürüldü.
Görünen konuşmalar falan çok komik cidden ben bu yaşımda en ufak gizli birşeyimi bile internet veya telefondan kesinlikle şifreli olsa bile hiçbir arkadaşımla konuşmam , Türkiye'nin en karanlık adamlarından biri olduğu iddia edilen Aziz Yıldırım , bu iddiaların gerçek olduğunu varsayarak konuşursak , bu kadar büyük bir aptallığa imza atıyor yani böyle şeylerin telefonda konuşulmasına izin veriyor , ben saçma sapan birşey için bile 10 sene sonra belki karşıma çıkar diye düşünürken , koskoca Aziz Yıldırım bunu düşünemiyor , yanındakiler de düşünemiyor , cidden şike yapıldı yapılmadı bilmiyorum elbet koca lig tarihi tertemiz değildir , bir takım karanlık olaylar dönmüştür , benim izlediğim ligde şampiyonluk anamızın sütü kadar helaldi he oldu ki şike yapıldığı ortaya çıkar - veya öyle olmasa bile öyle olduğuna kanaat getirilir , tek merak ettiğim şey , ( ki Aziz Yıldırım'ın nasıl bir insan olduğunu uzak - yakın çok fazla yönüyle biliyorum ) bu kadar aptallık yapması mantıklı mı ? cidden ? Aziz Yıldırım'ın kendi ve kendine bağlı şirketleri nasıl yönettiğini ve bahsetmemin gereksiz olacağı bir çok şeyini bilen bir insan olarak kendi kendime diyorum ki şike yapmasına gerek yok ama oldu ki yaptı eminim iki tane dandirik konuşmayı yakalatmayacak kadar geniş çaplı bir insandır.işte durum böyle olunca insanın aklına bir ? işareti geliyor maalesef
Aynen bende bi gerileme görmedim italyada hatta olaydan 1-2 sene sonrasında milan avrupada çok fena estirmişti.Juventus geri dönmüştü lige ama eski Juventus değildi.Fenerbahçeliyim inşallah ligde kalmaya devam ederizde yeni sezonda temiz şampiyonluk neymiş gösteririz.
Sadri sener ile senol hoca cok konusuyor dediniz adamlar sustu simdi konusmuyor diyorsunuz valla turk milletini anlamak cok sorun
Şampiyonluğa kimse laf edemez ! Biz mi dedik Trabzonspor'a 9 puan gelinde bize şans verin diye ! Şükrü saracoğlunda defans hatasıyla bizden 3 dkda 2 gol yiyen trabzonspordur zaten.Eskişehirspor harika oynamış o maçta jajanın boş kaleye kaçırması,umutun kazmalıkları fenerbahçeye'de mal edilemez.Trabzonspor'un bal gibi 9 puan gibi müthiş bir şansı vardı,ama ikinci yarının başında konstrasyon bozukluğu,yanlış adam seçimiyle avantajını yavaşca yitirmeye başladı,Şenol güneş'de maçlarda çok hata yaptı,yanlış adamları oynattı puan farkı eridi gitti sonra neymiş efendim Adalet bir hazinedir yok bilmem ne olay budur. "FENERBAHÇEMİZ ŞAMPİYONLUĞU HAKKIYLA,EMEĞİYLE ALMIŞTIR" onun dışında aziz yıldırım ne yapmıştır bilemem !!!
Basın gizli bir soruşturma üzerinden birilerini suçlu ilan ederek suç işliyor.ve buradaki Fenerbahçeli olmayan herkes basının suçunu anlatarak bir nevi suç işliyor,buraya gelip temennilerini ortaya koyuyorlar.Mesajlardan Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu şu durumdan alınan hazzı görmek zor değil.Fakat evrensel hukuk ilkelerinde hiçkimsenin suçu kanıtlanana kadar suçsuz olduğu da unutuluyor.
Fenerbahçeli olmayanlar derken genel bir ifade kullandım yanlış olduBazı takım taraftarları daha doğru olabilir.Ama demek istediğim anlaşılmıştır diye ümit ediyorum.En azından biraz önce bir arkadaşımızın "Fenerbahçe'siz daha iyi bir lig izleriz" demesinde bu temenniyi görmek zor değil