Anket Sonuçlarını Görüntüle: Kim Kazanır?

Voters
23. You may not vote on this poll
  • Eskişehirspor kazanır

3 13.04%
  • Berabere biter

12 52.17%
  • Beşiktaş kazanır

8 34.78%
Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123
61 ile 75 arası toplam 75 sonuç

Konu: [1. Hafta] Eskişehirspor - Beşiktaş

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Sezon başındaki maçlardan ve en son bu maçtan da anlaşılacağı üzere bu sene de yalanız.Yıllardır bize yaşattığın hüsranlar için teşekkürler Demirören...
    Şemsi ben Demirören'le ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bu tamamen Carvalhal'ın takımı tanımaması ve taktiki bilgi eksikliğinden kaynaklandı bence. Sağ back ağladı maç boyunca. Toraman'ı sağ back oynatırsın hadi neyse ama sağ açığa sürmek ne demek? Bu adam hayatında kaç kere açığa gidip orta açmış? Orta açmasını bilmez, tekniği yok, top sürüşü adam gibi yok. Carvalhal benim için teknik direktör değil. Korktuğum ve beklediğimi gördüm maçta.

Ayrıca Eskişehirspor'u tebrik ediyorum. Nedenine gelirsek; adamlar çalışmış. Bizi kanatlarda oynatmadılar. Simao ve Quaresma'ya top yaptırmadılar. Aldıkları anda topa iki kişi birden bastı.

Fernandes'e gelince, harika oynadı harika toplar attı aslında ama öyle baskı yaptılar ki adama kötü göründü. Carvalhal o kadar yük bindirmiş ki o kadar görev vermiş ki adama, adam hangi biriyle uğraşacağını şaşırdı.

Kısacası Tayfur içerden çıkmazsa bizim bu sene ilk 5'e girmemiz zor. Play off'ları geçtim yani. Eskişehirspor'un bu sene yolu açık.Cidden hazırlanmışlar, çalışmışlar. İlk üçü zorlar diye düşünüyorum. Alper Potuğu özellikle çok beğendim.
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Kazanmamıza çok şaşırdım açıkçası. İnanılmaz kötü ve isteksiz bir sezon öncesi kampı geçirdik ve 4-5 haftalık periyotta böyle bir oyun beklemiyordum ama iyi oynayarak kazandık. Tello geçen seneki Beşiktaş maçınında 2. golünün asistini yapmıştı. Batuhan ise Beşiktaş'a karşı ilk golünü attı. Önümüzdeki hafta Sivasspor'u da yenersek beklentilerim iyice artar. Dede müthiş oynadı...
    I'm back...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aşk-ı Şehir View Post
    Dede müthiş oynadı...
    Evet Dede'yi esgeçtim unutmuşum onu söylemeyi. Dede gerçekten tam nokta transfer olmuş. Çok yararlı olur bu sene çok beğendim.
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Carvalhal'ı takımın başına getiren kim Görkem? Tayfur hocanın bu sene takımı iyi bir yerlere getireceği meçhulken gidip ondan daha kötü bir hoca getirdiler.Tamam Tayfur hoca içeriden çıkınca yardımcısı olmayı kabul edebilecek bir isim ama Tayfur hoca ne zaman çıkacak? Çıktıktan ne kadar süre sonra mental olarak kendisini hazır hissedecek görev yapmaya? Zaten Anadolu takımları bize karşı açık oynamıyorlar,biz de hücumda çoğalamayınca bizim adımıza saçma sapan bir görüntü ortaya çıkıyor.Pek umudum yoktu doğrusu,o az olan umutlarım da iyice azaldı vallahi.Yeter artık bu taraftarın çektikleri.Adam 8 senedir kulübün başında.1 sene güldü yüzümüz o kadar.Gidip Fenerbahçe'yi savunsun anca..!
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Carvalhal'ı takımın başına getiren kim Görkem? Tayfur hocanın bu sene takımı iyi bir yerlere getireceği meçhulken gidip ondan daha kötü bir hoca getirdiler.Tamam Tayfur içeriden çıkınca yardımcısı olmayı kabul edebilecek bir isim ama Tayfur hoca ne zaman çıkacak? Çıktıktan ne kadar süre sonra mental olarak kendisini hazır hissedecek görev yapmaya? Zaten Anadolu takımları bize karşı açık oynamıyorlar,biz de hücumda çoğalamayınca bizim adımıza saçma sapan bir görüntü ortaya çıkıyor.Pek umudum yoktu doğrusu,o az olan umutlarım da iyice azaldı vallahi.Yeter artık bu taraftarın çektikleri.Adam 8 senedir kulübün başında.1 sene güldü yüzümüz o kadar.Gidip Fenerbahçe'yi savunsun anca..!
    Demirören'in bir çok yanlışı olmasına rağmen kendini düzeltmeye başladığını düşünüyorum aslında. Hak veriyorum sana söylediğin şeylerde. Ama uluslararası düzeyde büyük işler yapmaya başladı. İlk geldiği zamanla şimdiki zaman arasında aslında baya yol katetti. Tabii hala yanlışları var Carvalhal'ı getirmek gibi. Ama bence biraz daha sabretmemiz lazım. Sabır taşı olduk hepimiz biliyoruz ama Demirören bir şeyleri patlatacak gibi geliyor bana. 8 sene sabrettik 10'a tamamlayalım bari. Düz mantık olsun. Transferlerimizi beğendim mesela. Tek sorun sağ back. 2 yıldır çektiğimiz sağ back sorununa çözüm bulamadılar. Ben anlamıyorum bir tek biz mi görüyoruz bu sorunu. Rıdvan Şimşek var. Çok beğeniyordum. Sanki takımda yığınla sağ back var gibi gönderdiler kiralık. Bazı şeylere anlam veremiyorum. Hani diyoruz ya biz geçsek daha iyi yönetiriz diye. Hakikaten öyle. Sonumuzu merak ediyorum. Hayırlısı diyelim ne diyim...
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Carvalhal'ın maç sonu açıklaması :

“Bu maçı 3 bölüme ayırmak lazım. Birinci bölüm, ilk 45 dakikada yaşadığımız sıkıntılardı. Kendi hatalarımızla rakibe verdiğimiz pozisyonlar oldu. Topu ayağımızda tutamadık. Rakip de bunları değerlendirdi ve ters yönde pozisyonlar yedik. İkinci bölüm ise ikinci yarının başından itibaren olan bölüm. Oyunun kontrolünü elimize aldık, istediğimiz gibi oynuyorduk. Üçüncü bölüm ise Mustafa Pektemek’in oyuna girmesinden sonraki kısım. Maçın kontrolünü kaybettik. Neler olduğunu anlamadım. Defansın arkasına atılan toplar oldu, bunlara reaksiyon gösteremedik. Yediğimiz gol de son anlarda geldiği için gerekli vakti bırakmadı. Zaten oradan dönüşü de zordu.

“Guti’nin bir sakatlığı var. Aramızda herhangi bir sorun yok. Daha önce katıldığım bir televizyon programında da bunu söyledim. Guti’yle oturup konuştuk ve ortak bir karar aldık. Sakatlığı geçmeden, kondisyonu tam olmadan Guti’yi kullanmak istemiyoruz. Tam ve hazır bir Guti istiyoruz. Kendisi de aynı görüşte. O da çalışarak fiziksel eksiklerini tamamlıyor.”
    FM Gazetesi

carvalhalın gördüğüm tek özelliği dürüst olması manager olarak hiç bir özelliği yok her zaman Fatih Terim,Mustafa Denizli gibi teknik adamları severim takıma gerçekten bi disiplin katarlar beşiktaşımın kaybetmesi 6-7 sene öncesi gibi etkliemiyo artık en basit takıma bile yenilsek ben tepki göstermiyorum:=)

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Galatasaray'ın büyük kayıplarındandır Skibbe, Eskişehir'de iş yapabileceğini umut ediyorum.

İki tarafa da tebrikler.

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Hmm bide yazar der bu adam kendisine değil mi?

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...p?hid=18700452

I'm back...

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Bi umudum yoktu bu maçtan,zaten yazmıştım.Ama Quaresma'ya da ayrı parantez açmak lazım.Ben bu kadar rezil oynayabileceğini tahmin etmemiştim.Gerçekten rezillerdeydi,rüsvalardaydı Q7.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Yalnız ilk maçtan hemen bütün oyuncuları ve teknik direktörü infaz ettiniz, ben Carvalhal'dan birşeyler bekliyorum, yeterki adama biraz zaman verilsin.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Maçı izleyemedim,ancak özet görüntülerden,duyduklarımdan ve okuduklarımdan anladığım kadarıyla sorun belli.Hücumda çoğalamama,kopukluk ve yardımlaşma eksikliği dolayısıyla üretken olamamak.Bu problem "Carvalhal'ın 4-3-3" oynayacağız dediği andan itibaren kafamda yer etmişti açıkçası.Zira bu kadro yapısıyla geçtiğimiz sezonda benzer sıkıntıların yaşandığı maçları fazlasıyla izlemiştik.

En uçta oynayan üçlüyü ele alalım.Simao-Almeida-Quaresma.Bu sistemde kanat forvet oynayan oyuncular forvet ve golcülük özelliği taşımalı,en azından birisi bu konularda iyi olabilmeli.Gol yollarına koşu yapabilmeli,hücumda pozisyon almasını bilmeli,ters kanattan gelecek ortaları değerlendirebilmeli,bitiriciliği ortalamanın üzerinde olmalı,ayak,kafa bir şekilde gol atabilmeli.Bu özellikler ne Simao'da var ne Quaresma'da.İkiside klasik çizgide adam geçip sıfıra inen oyuncular kaleye inen değil.Böyle olunca biri bir çizgide diğeri öbür çizgide Almeida'da ortada tek başına takılıyorlar.Birde zaten bu sistemde orta alan oyuncuları orta yuvarlak çevresinde konuşlanıyorlar.Yani Almeida sanki "sağım,solum,önüm arkam sobedir saklanmayan ebedir" demiş misali gözünü açtığında kimseyi göremiyor etrafında.Bunda kendisininde payı var tabi ki.Arkadaş forvet oyuncusu bir tane dripling yapmaz mı yahu?Bir tane adam geçmez mi?Üç beş saniye top saklayamaz mı?Almeida'nın buna cevabı "yapamıyorum abii" işte.Yapamıyor adam,yok bu özellik onda.Birde üstüne hareketsiz ve hantal olunca "yalnız kalmayı hakediyorsun sen" diyesi geliyor insanın.Zaten etrafında oynayan oyuncular sistemin gerekliliklerini yerine getirebilecek oyuncu özelliklerini taşımıyorlar.Kendiside etrafındaki oyuncuları oyuna sokabilecek hiç bir özelliği taşımıyor.Dolayısıyla ileride çoğalma,pozisyon üretme konularında sıkıntı yaşanıyor.

Anlatmak istediklerimi tek cümleye sığdırayım.İleri üçlünüün Quaresma-Bobo-Ali Kuçik'ten oluştuğu bir 4-3-3,Simao-Almeida-Quaresma üçlüsünden oluşan 4-3-3'e göre iki kat fazla pozisyon üretir.

Eldeki oyuncu profilleriyle bu sistemin verimli işlemeyeceği bir gerçek.Yol yakınken değişikliğe gidilmeli.Tayfur Hoca'nın da benimsediği 4-2-3-1'e dönülmeli diyorum.

--------------------------------Cenk---------------------------------

Toraman------------Sivok---------Egemen--------------İsmail

-------------------------Manny--------Necip-------------------------

Quaresma--------------M.Pektemek--------------------Simao

---------------------------Almeida/Edu-----------------------------

veya

--------------------------------Cenk---------------------------------

Toraman------------Sivok---------Egemen--------------İsmail

--------------------------Ernst--------Necip-------------------------

Quaresma----------------Guti/Manny------------------Simao

-----------------------------M.Pektemek----------------------------

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by ozaniel View Post
    Yalnız ilk maçtan hemen bütün oyuncuları ve teknik direktörü infaz ettiniz, ben Carvalhal'dan birşeyler bekliyorum, yeterki adama biraz zaman verilsin.
    Yıllardır aynı senaryo be abi. Carvalhal geleli tamam az bir süre oldu henüz ama yani dün sahadaki takımın hali sezon hazırıklarından beri var.Hazırlık maçlarında bile gol atmakta zorlandık.UEFA elemesinde döküldük.Bir hoca bunu görüp hamle yapamıyorsa bunun önüne geçebilmek için,boşuna zaman verirsin,boşuna ümitlenirsin.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yıllardır aynı senaryo be abi. Carvalhal geleli tamam az bir süre oldu henüz ama yani dün sahadaki takımın hali sezon hazırıklarından beri var.Hazırlık maçlarında bile gol atmakta zorlandık.UEFA elemesinde döküldük.Bir hoca bunu görüp hamle yapamıyorsa bunun önüne geçebilmek için,boşuna zaman verirsin,boşuna ümitlenirsin.
    Tamamen katılıyorum.
    FM Gazetesi

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Çok kötü bir futbol oynadık, hiçbir şey yapamadık, bitiktik, rezildik falan demeyeceğim. Söyleyeceğim tek şey şu ki; maç boyunca yerden tek bir orta yapıldı ceza sahasına o da gol oldu. Başka da bir şey demiyorum.

Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123

Mesaj Yetkileri