ellerine sağlık, çok güzel bir kariyer oluyor. başarılar.
ellerine sağlık, çok güzel bir kariyer oluyor. başarılar.
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."
Lige iyi başlayamamışız. Eski Gençlerbirliği kariyerimde 3 te 0 çekmiş, fakat ligi 3. tamamlayarak Avrupa'ya gitmiştim. Yavaş yavaş toparlanırsın.
Yahu sorma bu kadar saçma bir yapay zeka var ki bu oyunda, müthiş bir sezon öncesi geçirdik, tek yenilgimiz yok, tek sakat yok, ama ligin başlamasına 2 gün kala saçma sapan sakatlık haberleri, oynanan maçlarda üstün futbola rağmen, neredeyse pozisyon vermeden mağlubiyetler... Neyse bunların hepsi bahane tabi... Umarım FM14'te direk yapay zekaya, maç motoruna etki edilir, gereksiz detaylara değil.
Başlangıç iyi değil ama toparlanacağımızdan eminiz. Sakatlıklar kötü olmuş.
2 mağlubiyet 2 de beraberlik ile başladık sezona, konuya eklemediğim bir de Akhisar deplasmanı var 0-0 biten. Evet iyi başlayamadık bunun da en büyük nedeni 3 banko stoperimin 2si uzun sakatlandı, oyun kurucumuz sakatlandı, ama bunlara rağmen son 2 maçta 2 beraberlik aldık artık çıkışa geçtik diye düşünüyorum. E ilk maçların Fener ve Bursa ile olduğunu da hesaba katarsak böyle bir başlangıç da doğal karşılanabilir.
SporToto Süper Lig'te bugün saat 17.00'de Manisa'da geçen sezonun flaş takımı , şampiyonluğun favorilerinden Fenerbahçe'yi konuk ediyor. Konuk ekipte Gökhan Gönül sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda yer almıyor.
Yer: Manisa 19 Mayıs Stadı
Maç Saati: 17.00
Hakem: Mustafa Kamil Abitoğlu
MAÇ YORUMU
Maç sonrası LigTV mikrofununa konuşan Boban savunma oyuncularını övdü, "Buradan alınacak 1 puan bile çok önemliydi, rakip kim olursa olsun deplasmanda oynanan her maç daha zordur. Savunma da bugün yeni transferimiz Cale'ye direk 11'de şans tanıdık, o da bu şansı gerçekten çok iyi kullandı, Tosic ile uyumundan memnunum. Oyun hakimiyeti genel olarak bizdeydi ama bazı anlarda biraz fazla geri çekildik, rakibe oyun için alan bıraktık. Ceza sahamıza giremediler, daha çok uzun şutlarla şans aradılar. İlk 2 maç 2 mağlubiyet, son 2 maç 2 beraberlik. Bence iyi yoldayız." şeklinde konuştu.
Her 5 hafta da bir Süper Lig'in ve ligdeki oyuncuların durumunu paylaşıcam. Daha çok katılım bekliyorum arkadaşlar tadı kaçıyor oyunun yoksa.![]()
SporToto Süper Lig'te bugün saat 19.00'de Ankara'da Gençlerbirliği, Ertuğrul Sağlam'ın Eskişehirspor'nu konuk ediyor. Konuk ekipte, Sezgin Coşkun, Alfred N'Diaye ve Akaminko sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almıyor. Başkent ekibinde ise Nemanja Tomic ve Ahmet Çalık ile hafif sakatlığı bulunan Artun dışında eksik bulunmuyor. Karşılaşma LigTV'den naklen yayınlanacak.
Yer: Ankara 19 Mayıs Stadı
Maç Saati: 19.00
Hakem: Süleyman Abay
KADRO & TAKIM DİZİLİŞİ
Maçın hemen ardından, maçın golleri, perde arkası anları, yorum ve değerlendirmeleri burada bulabilirsiniz.MAÇ SONUSpoiler: CANLI ANLATIM
GENÇLERBİRLİĞİ 1 ESKİŞEHİR 2
[YOUTUBE="3YlPNK1WVIs"]Tosic, Necati(pen) ve Servet'in golleri.[/YOUTUBE]
BOBAN'IN MAÇ YORUMU
Boban'ın maç sonu değerlendirmesi şu şekildeydi, "1. ve 2. haftada oynadığımız Fenerbahçe ve Bursa maçlarında ki oyunu bir kez daha gördük bu akşam. Yine iyi başlayan, iyi devam eden öne geçen bir Gençlerbirliği, ardından bir anda konsantrasyon kaybı ve komik bir penaltıyla önce beraberliği ardından pozisyonu olmadan korner kazanan Eskişehir bir karambolde öne geçti ve maç öyle bitti... Söyleyecek söz bulamıyorum açıkçası çok komik başladık maçlara umarım bu komedinin sonu gülünç olur!"
Last edited by Signor Joga : 22.Ağustos.2013 at 17:15
Başlığa 4. Hafta yazmışsın.![]()
Düzelttim2-1 yenildik yine, yine öne geçip verdik maçı, yalnız çok saçma bir mantıkta gidiyor maçlar, öne geçen rakibim daha sonra tek bir pozisyona bile giremiyor, taktik değiştirsemde biz de hücuma pek çıkamıyoruz... Yediğim gollere kadar da ya en fazla 1-2 korner kullanıyor rakip yada penaltı oluyor... Başka da bişey yok nedense maçlarda çok sıkılmaya başladım şevkim kaçıyor...
![]()
Puan durumuna baktığımız zaman Hırvat teknik adamların Lige iyi bir başlangıç yapamadıklarını görüyoruz. Oyuncu verilerini incelediğimizde ise sezon başı kampında bahsettiğim "hücum oyuncuları, öndeki üçlü her maç 11-12 km'den aşağı koşmayacak" iddiasının sonuçlara yansıdığını görüyoruz. Mervan Çelik maç başına ortalama 13.1 km ile ligin en çok koşan oyuncularından biri. Yine oyun kurucumuz, ortasahadaki Tomic'in de isabetli şutlar attığını görüyoruz ki maçlarda da bu farkı belli oluyor.
SporTotoSüper Lig'te bugün saat 13.00'te Kayseri Kadir Has Stadı'nda Gençlerbirliği ile Kayseri Erciyesspor karşı karşıya geliyor. Kötü sonuçlarla lige başlayan başkent temsilcisi galibiyet arıyor. Geçen sezon Gençlerbirliği'ni çalıştıran Fuat Çapa'nın en güvendiği isim ise yine eski Gençlerbirliği golcüsü Vleminckx. Önemli eksikleri bulunan ev sahibi ekipte, Gerard Gohou, Mangane, Erhan Güven ve Fazlı Kocabaş sakatlıkları sebebiyle forma giyemeyecekler. Gençlerbirliği ise Tomic dışında tam kadro hazır.
Yer: Manisa 19 Mayıs Stadı
Maç Saati: 17.00
Hakem: Mustafa Kamil Abitoğlu
,
BOBAN'IN MAÇ YORUMU
Last edited by Signor Joga : 22.Ağustos.2013 at 18:36
Bu maçtan sonra tam olarak taktikte büyük bir revizyon yapmaya iyice karar verdim. Çok garip bir şekilde rakip atak yapamadan maç kazanıyor. Ceza sahasına giremiyor rakipler sadece dışarıdan şutları var, yada en fazla korner kullanıyorlar. Oyun hakimi biziz ama sonuç yok! Çok verimli ataklar yapamıyoruz, bunun üzerinde çalışıyorum, taktiğin şemalini bozmadan bireysel eksiklikleri gidermeye çalışıyorum şuan. Çok sıkıcı durum gerçekten, sezon öncesi çok güzel bir hazırlık dönemi ardından böyle komik sonuçlar ve garip yapay zeka mağduru olmak...
Sezona iyi hazırlanıp ancak lig maratonun istediği atağı yapamayan Gençlerbirliği'nde Zvonimir Boban, İstanbul'da 1-0 biten Galatasaray maçı sonrasında NTVSpor'da yayına telefonla bağlanarak sert ifadelerde bulundu. Boban, takıma "BASIN ve ÖZEL HAYAT YASAĞI" getirdiğini söyledi! Bundan sonra tüm antrenmanlar basına kapalı olacak, maç sonrası kesinlikle röpörtaj verilmeyecek ve ilk devre sonuna kadar takımı kampa alacak. Adeta kulübü karantina altına alacak olan Hırvat teknik adam sonuçlardan kişisel olarak kimseyi sorumlu tutmadığını, bunun herkesin problemi olduğunu belirtti. Aralık ayı sonuna kadar(yaklaşık 2 ay) takımı İlhan Cavcav Tesisleri'nde kampa alacağını ifade eden Boban, hiç bir oyuncusuna taviz vermeyeceğini, takım anlayışı ve taktiği yeniden şekillendireceğini söyledi.
Sezona çok iyi hazırlanan başkent temsilcisi, ligin başlamasıyla sakatlıkların da etkisiyle müthiş bir düşüşe geçti ve sadece 2 beraberlik alabildi.
Boban'ın kampa almayı planladığı sürede takımın kalan maçları.
Evet arkadaşlar bu açıklamanın anlamı şunu ifade ediyor; Bir süre takımla daha fazla zaman geçirmek durumundayım, yani eskisi kadar çok sık ve fazla detay veremeyeceğim maçlarla ilgili. En azından belli bir süre, taşları rayına oturtana kadar. Bu demek değildir ki konuyu güncellemeyeceğim, elbette oyun akışı devam ediyor ancak amacım sadece oyunu hızlandırmak ve yol katedebilmek. Lütfen desteklerinizi ve tavsiyelerinizi esirgemeyin takımı hep birlikte kurtaralım, birlikten güç doğar.
Yardıma ihtiyacım olan konuların başında da, hücum oyuncularına ''doğru'' press ve ''doğru'' pozisyon aldırmak geliyor. Bu konuda önerileriniz varsa lütfen belirtin.
Ben sol açık-sağ açık ve forvette oynayan üçlüye adam markajı verip sıkı markaj yaptırmıyorum. Bu şekilde önde basmalarını istiyorum. Ancak tam istediğim verimi sağlayamıyorum, bunu daha nasıl geliştirebilirim? Yani önde veya ortasaha çizgisinde 3 kişi basıcaz ve hemen hızlı kısa ve arapaslarla kontraatağa çıkıcaz. Maç öncesi rakip talimatlarında da rakibin 4 savunma oyuncusu ve orta oyuncularına press uygulatıyorum.Taktik anlayışım bu yönde. Bu yönde tavsiyesi olan var mı?
Bir diğer konu da ortasaha oyuncularına hangi markajı vermek bu taktikte daha doğru olur? Alan mı, adam mı? Sıkı markaj vermek mi vermemek mi?
Yada eğer sıfırdan bir ''KONTRAATAK'' taktiği yapılmak istenirse nasıl bir diziliş ve anlayış benimsenmelidir sizce?
Yorumları bekliyorum arkadaşlar.
Teşekkürler şimdiden.
valla taktikten anlasam yardım ederdim de anlayanları beklemen gerekecek![]()
Beşkent temsilcisinde çıkış sürüyor. Ziraat Türkiye Kupası'na deplasmanda zayıf rakibi Beykozspor ile karşılaşan Gençlerbirliği rotasyona gittiği maçta 3-0'lık net skorla tur atlayan taraf oldu. Goller Doğa Kaya, Jugovic(pen) ve genç Artun'dan geldi.
Sonunda galibiyet gelmiş kardeşim.![]()
19 Ekim'de İstanbul'da Galatasaray ile oynanan ve 1-0 biten maçın ardından Hırvat teknik adam Zvonimir Boban tarafından alınan "radikal" kararlar, başket temsilcisinde ivmeyi yukarılara çıkarmaya başladı. O tarihte yapılan açıklamalara göre Boban takımı ilk yarı bitimine kadar İlhan Cavcav tesislerinde kampa alacak ve basın yasağı getirecekti. Takımda ki arkadaşlık ve iletişimin güçlendirilmesini öngörerek alınan bu kararın aslında ne kadar da yerinde olduğunu bugün daha iyi anlayabiliyoruz.
Galatasaray maçına kadar sadece 2 beraberliği olan takım, o tarihten sonra ki kamp sürecinde oynadığı 4 maçta 3 galibiyet aldı, Türkiye Kupası'nda tur geçildi, takımdaşlık bağları güçlenmeye başladı ve oyuncuların fizik kondisyonları yükseldi. Oynanan maçlar Jimmy, Doğa, Mervan ve yabancı oyunculardan Tomic ile Jugovic'in performansları göze çarptı.
Boban, gelecek hafta İstanbul'da Bilic ile karşı karşıya gelecek.
Galatasaray maçından sonra takımı kampa aldığı 2 aylık sürede de pek verim sağlayamayan Hırvat teknik adam bugün itibariyle görevi bıraktığını açıkladı. Çok üzgün olduğunu ve hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Boban, "Aslında istifa etmeyecektim, hırslı bir insanım kolay kolay davamdan vazgeçen biri değilim. Ama son maçtan sonra oyuncularım toplanıp tesislerde yanıma geldiler ve aramızda bir kimya uyuşmazlığı olduğunu söylediler ve bana olan inançlarını kaybetmeye başladıklarını söylediler. Beni sevdiklerinden şüphem yok ancak sevgi ve güven çok farklı konular. Bu yüzden istifa etmenin ve kulübün önünü açmanın en doğru karar olduğunu düşündüm. Sezona çok güzel hazırlanmıştık oysa ki, çok umutlu ve heyecanlıydım. Buraya kadarmış, bana kariyerimin ilk teknik direktörlük fırsatını veren başkanımıza ve benim için sahada yüreğini koyan tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum." diye konuştu.
2 aylık kamp süresinde alınan sonuçlar ise şu şekildeydi;
Maalesef Gençlerbirliği'nde istediğimize ulaşamadık... çok güzel başlamıştık oysa ki... şimdi bir süre bekleme de kalıp gelen teklifler olursa onları değerlendireceğim, istediğim teklifi alamazsam kariyeri sonlandırıp, Hırvatistan, Zagreb'te ki restoranıma gidip işletmeciliğe devam edeceğim...![]()
nasip kısmetgitme teklif gelir napcan zagreb'te
![]()
Gençlerbirliği'ndeki görevinden ayrıldıktan sonra bir süre dinleneceğini ve ardından gelen teklifler olursa değerlendireceğini ifade eden Zvonimir Boban için Ada basınından flaş bir dedikodu geldi. Premier Lig'te kötü günler geçiren Southampton kulübü yöneticilerinin Boban'a sözleşme önerdiği gazetelerde haberi yazıldı.
Southampton'da kendini bulursun bence. Yabancı sınırlaması da yok rahat oynayabilirsin.
Bomba teklif yapmışlar hocam , kaçırma derim.