edit:ilk sezonun güzel geçmiş![]()
edit:ilk sezonun güzel geçmiş![]()
spezia yenilgisi büyük süpriz olmuş rode nasıl verim alabiliyomusun
+
Teşekkür ederim.
Aynen süpriz oldu fakat olan oldu. Rode ise ilk 3lü orta saha oynuyordum. 3lü orta saha zamanında fena bişeydi iyi top kesiyor ve savaşçı orta saha olduğu için mücadeleden düşmüyordu. Ben beğeniyordum fakat 2li orta sahaya dönünce Poli ile Bender'i tercih ettim. 2. Yarı filan sokuyorum durumlara göre ve o zamanda iyi işler çıkartıyor.
Kötü yönetilen bir maç sonrasında hakemlere dair sorulan soruya verdiği cevap;
" O sizin sorununuz. Ben yabancıyım ve bir gün gideceğim. Hakemler sizin, ne yapacağınızı siz düşünün! "
Jose Mourinho
#Lig Durumu
12 Maçta 8 galibiyet 3 beraberlik 1 yenilgi aldık. Takım yavaş yavaş oturmaya başladı. Taktik ile takım uyumu tam olunca yani önümüzdeki sene lige ambargo koyarız diye düşünüyorum. Juventus karşısında 2 maçtada hak eden taraf bizdik. İlk maçımızı 1-0 alsakta 2. maçımızda berabere kaldık. Buffon tek başına maçı kurtaran adamdı diyebilirim. Yine süpriz bi yenilgi alarak taraftarımızı üzdük fakat hala yıkılmadık!
#Şampiyonlar Ligi
Rakibimiz Ajax bize göre güçsüz takımdı ve ilk maçta Balotelli'nin suskunluğu ve ofansif olarak zayıf kalmamız maçı 0-0 bitirdi. Fakat 2. maçta ofansif olarak daha güçlü ve seri bir takımdık. 3-1 gibi net bi skor alarak rakibimizi eledik.
#İtalya Kupası
Çeyrek Final'de Roma gibi eski kurt takımı yenip saf dışı bıraktık. Daha sonra Fiorentina gibi güçlü takımla berabere kalıp 2. maçta 5-1 gibi net skorla ayrılmak her baba yiğidin harçı değildir.
#Kişisel Notum
Takım olarak çok iyi maçlar çıkartıyoruz. Poli ve Bender ofansif ve defansif anlamda bize çok katkı sağlıyor. İleride ise Balotelli - Ayew - Stephan El Shaarawy gibi adam olmasına rağmen hepsi hucumsal düşünkün oyuncular. Ayew ve El Shaarawy ortasına oyunu kurabilecek bir oyuncu yerleştirebilirsem çok iyi olur.
#Transferler
Marc- Andre Ter Stegen
Takımın en zayıf halkası kaleciydi ve bu sorunu takımıyla sorun yaşayan Stegen ile çözdüğümü düşünüyorum. Oyunda en iyi kalecilerden bir tanesi! Artık Milan başarısı için çabalayacak! 18.5 milyon £ gibi fiyata takıma katıldı.
Robert Lewandowski
Takımdan ayrılmak istedi ve Chelsea,Real Madrid gibi külüplerle kapışıp onların ellerinden aldım. Bana çok katkı sağlayacağına inandığım futbolculardan birtanesi ve inşallah inandığım gibi olur. 25.5 milyon £ gibi bir fiyata takıma katıldı.
Taktiğim 4-2-3-1 ( FM v1 adını verdim )
Aslında bu taktiği deplasman için yapmıştık fakat daha sonra aldığım skorlara ve oynadığım top yüzdelerine bakılınca asıl taktik yapayım dedim. Bu taktik ile ilk şampiyonluğumuza yaklaştık gibi bişey
Bu taktik ile birkaç maçtan görüntüler
1. Maç
2.Maç
3.Maç
4.Maç
5.Maç
6.Maç
" O sizin sorununuz. Ben yabancıyım ve bir gün gideceğim. Hakemler sizin, ne yapacağınızı siz düşünün! "
Jose Mourinho
ter stegen ve Lewandowski çok iyi.
ovv lewandowski çok iyi benim beşiktaş kariyerimde bir sezonda 39 gol atmıştı yani balotelliden iyi gol yollarında 5- 6 sezon rahat taşır takımı![]()
udineseye ne yapmışsın öyle yabütün takımları eziyosun bu taktikle lewandowski ise bence oyunun en iyi forveti
Aynen zaten ikiside kilit oyuncu
Aynende bende birazcık sıkıntısı var fakat önümüzdeki sezon halleder yani toparlar
Aynen o biraz kurban gitti taktiğe
Onlar oyun içerisinden görüntü amaçlı koydum. Yani taktiğin ezici gücünü göstermek için![]()
Jose Mourinho
Transferler güzelmiş dostum, yazı tipi de yakıyor yani![]()
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Jose Mourinho
#Fikstür
#Lig Durumu
8 Maçta 5 Galibiyet 3 Beraberlik 0 Yenilgi almamız gayet güzel. Berabere kalan maçlarda ise şanssız olduğumuz maçlarda ezici üstünlük ile oynamamıza rağmen gol olmayınca olmuyor malesef. Bu sene çok iyi oyun sergiledik ve yüksek meblalar harcayarak Şampiyon olduk. Hedefimiz bu kupa serimizi devam ettirmek olacak.
#Şampiyonlar Ligi
Benfica ile şanssız maçlar geçirdik. 1.Maç ve 2.Maç'larda iyi oynamayı geçtik ezmemize rağmen gol bulamadık. Rakibimiz 2. Maçta kontra atak ile şansa bala attıkları gol ile elediler beni sağlık olsun fakat önümüzdeki sene fırtına gibi eseceğiz!
#İtalya Kupası
Geçen sene Juventus karşısında şanssız yenilgi alıp elenmiştik. Bu sene o süprize izin vermeden eze eze oynayarak finale kadar geldik. Final maçı 1-0 bitmesine bakmayın yine eze eze oynamamıza rağmen gol bulamadık ve kısır maç olarak bitti. ( Final Maçı )
#Puan Durumu
#Oyuncu Verileri
#Takım Verileri
#EldeKalanForvet
Torres gibi golcüyü aldık fakat bir türlü istediğimiz verimi alamadık. Bir sezon bizde yattıktan sonra Chelsea takımına geri gönderdik!
#Avrupa'nın Golcüsü
Devre Arası takıma gelmesine rağmen çok büyük işler yapmamasına rağmen attığı goller ile bizi şampiyonluğa taşıdı! Balotelli gibi adamı arkasına verip iyi işler çıkartmayacak adam var mı ?
#Avrupa Külüp Sıralaması
Yavaş yavaş yukarıya çıkıyoruz fakat takımımız yeni sezona baya iddialı girecek buna emin olabilirsiniz!
#İtalya Onur Kursusu
Türk olarak bu onur tablosuna girmek yeterli değil! Türk olarak bütün İtalya'yı sallayarak yavaş yavaş elimize geçireceğiz inşallah
#Anlaşma
Sponsor anlaşmasıyla külübümüze iyi bi katkı sağladık mı bilemiyorum fakat başkanın cebini doldurduğumuz kesin
#Yılın Takımı
5 tane oyuncumuzu sokmuşsun hele seneye daha kale dahil 8 tane oyuncu sokabilsek fena olmaz hani
Jose Mourinho
Ligi harika bitirmişiz![]()
sassoula yu finale çıktığına pişman etmişsin![]()
Jose Mourinho
#Kişisel Notum
Önümüzdeki sene baya zorlu maçlar bekliyor. Ligde üst üste beraberlik serisi yakaladık. Oynamamıza rağmen bir türlü gol bulamıyoruz bu sorunu çözemezsek durumları zora sokucaz.
#Hazırlık Maçları
Küçük takımlarla maç yapmak yanlış bence fakat asistan bi küçük takım diye tutturdu gidiyoruz. Juventus maçında ise yine şanssızlığımız konuştu. O kadar pozisyon kaçırdık rakip geldi attı gitti. Hal böyle olunca rakibimize boyun eğmek zorunda kaldık fakat bu durumu ligde yaşamak istemiyoruz!
#Transferler
Halilovic birkaç oyunumda aldım fakat oynatamadım. Bu sefer Milan'a transfer ettim ve gelişmesini izleyip tam kıvama geldiğinde takımdaki ana yerini vereceğim. Fakat birkaç sene kiralık oynayıp oynaması lazım. Dinomo takımından 1.4 milyon £ gibi küçük bir fiyat ödeyerek takıma katıldı.
Sandro sol bekte yardıran bir kişilik olduğu için takıma kattım. Vila sok bekte ofansif olarak iyi olsada defansif olarak hataları fazla olan biriydi. Napoli oyuncumu istedi ve bende iyi bi fiyata sattım ve gelen parayla Alex Sandro'yu aldım. 21.5 milyon £ karşılığında takıma katıldı.
Destro golcüğünü kanıtlamış biri. Aslında golcü transferi yapmayacaktım fakat Lewandowski ve Balotelli suskunluğa girince İmmobile hiçbir verim alamıyorum. Alamayınca Destro transferini gerçekleştirdim. Roma kümeye düştüğü için işim daha kolay oldu ve 4.6 milyon £ karşılığında takıma katıldı.
Veloso her serideki adamımdı ve orta sahada tek başına oyunu yönlendiren kişiydi fakat bu sene nedense istediğim verimi alamadım. Yedek kaldı ve kiralık göndermeye çalıştım fakat yine bişey olmadı kiralığa yanaşmayınca 7.5 milyon £ karşılığında West Ham'a sattım.
Vila sol bekte çok iyiydi ve performansıda baya sağlamdı fakat ofansifteki sağlamlığını defansif anlamda çok iyi yaptığı söylenemez. Defansif anlamda sol bekten çok atak yediğimiz ve gollerin çoğunluğu soldan geliştiği için Vila ile yollarımızı ayırdık. 20.5 milyon £ karşılığında Napoli takımına satıldı.
İlk sene çok iyi defanstı ve 2. sene buna inanarak takıma kattım. Bir türlü takıma uyuşmadı ve takıma girmeye başaramadı. Yedekte kalınca böyle cürüyüp gideceği için satmaya karar verdim. 7.5 milyon £ fiyatı karşılığında Sampdoria'ya satıldı.
#İtalya Süper Kupa
İstediğimiz oyunu sergiliyoruz fakat gol yollarında sıkıntımız büyük bunu aşmak için Lewandowski'yi dinlendirmem gerek! Lewandowski formunu yakalamak için biraz çalışması lazım.
#Ortalama Seyirci Rekoru
Jose Mourinho
roma külüplere resmen çökmüşdidac iyi para kazandırmış yine silvestre yi de iyi paraya satmışsın halilovic de güzel transfer olmuş
Jose Mourinho
#1. Hafta
İlk dakikalar ile baskılı futbolumuzu ortaya koyduk ve golü bulduk. Daha sonra bu oyunumuzu devam ettirdik ve penaltı kazandık. Balotelli kullandı fakat kaçırdı daha sonra rakibin ilk atağında tehlikeli geldiler ve penaltı oldu ve penaltı golünü gole çevirdiler. Daha sonra karşı kaleyi ambargo koymamıza rağmen golü bulamayınca maç berabere bitti.
#2. Hafta
2. Hafta ilk beraberliğin beraberliğiyle sersemlemiş olarak başladık. Rakibimiz güçlü Napoli ve kafa kafaya bir oyun ile ilk devreyi kapattık. Çoğunluk ile bizim atağımız olmasına rağmen kaleciyi geçemedik. Napoli'de kontra ataklar ile tehlikeli geldiler fakat Kalecimiz ve Defansımızı bir türlü aşamadılar. Hal böyle olunca 0-0 bitti.
#3. Hafta
Rakibimiz karşısında ilk dakikalar dahil üstün bir futbol oynadık fakat bu bize gol getirmedi. 2. Yarı top çevirerek defansı açmaya çalıştık ve bunu başardık yani golü bulduk. Daha sonra kademe hatasından golü yedik. Yediğimiz golün etkisinden kurtulmak için hucum futboluna dönük oynamaya karar verdik ve penaltı yaptırdık. Balotelli yine penaltı kaçırarak bizi üzdü ve 3 puandan etti. Daha sonra takım toparlanamadı ve maçı yine beraberlik ile tamamladık!
#4. Hafta
Kardeş külübümüz karşısında tamamiyle hucum futbolu düşünerek beraberlik serisini bitirmeye karar verdik. Takımı tamamiyle hucum olarak düşünmesini ve defansında önde kurup orta sahayı geçmelerini engellemeyi düşündüm ve düşündüklerimde oldu. Önde baskı kurarak atakları erken kesip tehlikeli ataklar yaparak 3 gol bulduk ve maçı 3-0 gibi net skorla bitirip beraberlik serimize son vermiş olduk.
#Şampiyonar Liginde Grubumuz
#Galatasaray
#Paris Saint-Germain
#Porto
#Düşüncem
Kafa kafaya oynayacağımız zorlu bir grup geldi. Porto ve PSG geçen sene kendi ülkelerinde bizim gibi şampiyon olmuş külüpler Galatasaray ile averaj ile şampiyonluğu Bursaspor'a kaptırmıştı fakat bu grup epey bi zorlu olacak.
#Anlatım tarzı sizce iyi mi ? Böyle devam edeyim mi ?#
Last edited by Selim Atalay : 09.Eylül.2013 at 15:53
Jose Mourinho
son vuruşlarda sıkıntı var gibi grup dişli gelmiş
Şu Halilovic'i o fiyata alsam bende banko oynar sudan ucuzdesemde inanma laaa 1.5 mn euroluk su mu var
ehu ehu
Halilovic iiy olmuş![]()
Milan kariyeri nedense hiçbir zevk alamadığım bir kariyer oldu. Küçük takımlar ile açmayı hedefliyorum. Küçük takım ile açıp büyük takım yapmak daha zevkli olacak herhalde. Bu yüzden kariyerime burada son veriyorum.
Jose Mourinho
Aynen moruk büyük takimlar bir yere kadar
Jose Mourinho