Ben de öyle tahmin ediyordum ama 1 Eylül'de yaptığım transferi lig için kayıt ettiremedim.Şampiyonlar Ligi kayıt ekranı geldi sadece transfer dönemi bittiğinde.
Bir de Bursaspor'un yeni scoutlarından Oğuzhan Oğuz'u yıllardır Twitter'da takip ederim ve Fenerbahçeli olduğunu bilmeyen yoktur.Favori takımlara Ajax'ın yanına Fenerbahçe de eklenebilir.
Eljif elmas konusunda katılmıyorum. Adam zaten geçen sene Fener e geldiğinde bile profili iyiydi. Ufak dokunuşlar yaparak arttırılmış ve bu çok normal çünkü oynadığı her maçta kendini kanıtlıyor her ne kadar fazla oynayamamis olsa da. Ayrıca bu yaşta milli takımın vazgeçilmezi oldu. Bu sene bizim de vazgecilmezimiz gibi.
Önceki yorumlardan birinde belirtmiştim. Gelistirmeler güzel ama tecrübeli, diri ortasahalarin yıkamadığı Eljifin güç özelliğinin ileride kaybolan yaşlı, çelimsiz Soldadoyla aynı olması canımı sıktı benim. Onun dışında dikkatimi çeken bir şey yok çoğu özellik olması gerekene yakın.
Bence şenerin orta yapması 16 olmasa bile en kotu 14 olur. Gökhan dan iyi orta açıyor.
Ekici konusunda da katılmıyorum. Galiba Alex in profilini unuttun. Adamın pası, vizyonu, bitiriciligi ve teknigi 18 ve üzeriydi. Ekicinin 16 yı geçen özelliği yok bunlar içinde. Ayrıca Ekici teknik olarak gayet iyi. Fizikselden kaybediyor gerçek hayatta da tıpkı oyundaki gibi.
Ozan baya düzeltilmiş. 13 olan pası 11 olmuş. Bu bile gayet yeterlidir düzeltme olarak ki zihinsel olarakta düşüşler yaşamış bu da çok iyi olmuş. Bence baya gercekci şuanki profili.
Eljif’in profili biraz dengesiz geldi bana. Mesela 15 olan teknik ve pas özellikleri yüksek. Yada 16 olan agresiflik. Tamam temaslı oyunu seviyor ama 1-2 puan düşebilir bunun yerine 8 olan gücü ve dengesi 11-12ye yükseltilebilir. Pas ve teknik 14e düşürülüp dripling 14e yükselebilir sonuçta sık sık topla kat ediyor ve bu konuda başarılıda. Ayrıca çok yavaş ve hantal bir oyuncu değil. Hız hızlanma çeviklik 12 olabilir. Hatta çeviklik 13 bile olabilir. Abartıyorsun demeyin bu sezon özellikle fiziksel olarak fark yaratıyor fenerbahçede.
İki defa yollanmış. Bu silinebilir
Last edited by souple : 20.Ekim.2018 at 14:17 Reason: İki kere aynı post
Samsunspor'da mevkisi defans olması gereken "Şahin Şafakoğlu" oyunda orta saha olarak gözüküyor. FM18'de de bu şekildeydi.
Quaresma'nın Vizyon neden bu kadar yüksek giriliyor. Oğuzhan'la aynı seviyede olmasına imkan yok. 10 falan olmalı. Adam sadece orta açıyor. Uzaktan Şutlar ve Pası da yüksek bana kalırsa.
Caner'in agresiflik artmalı veya karar alma düşmeli. Basmaması gereken yerde saçma sapan pres yapıyor.
Gsli Maicon genel olarak çok yüksek profilli.
Caner’in profiline bakmadım da pozisyon alma maksimum 5. Karar alma 8-10. Markaj 5-7. Fazlası varsa hemen düzeltilmeli.
Beşiktaşlıyım. İstisnasız her maçı izliyorum.
Genel fikir olarak katilsam da, Caner'i belirli bir seviyenin altina cekersek yapay zeka kontrolundeki Besiktas, Caner'i yedek birakacak ve yerine adam almaya calisacaktir. Buna neden olmadan Caner'in savunma becerilerininin sahaya zayif yansimasini saglamak bence daha dogru bir cozum olur.
Fenerbahçe'nin Avis ile yaptığı sponsor anlaşmasının oyuna yansıtılması mümkün müdür? Yoksa fazla mı geç o tarz bir update için?
Ferhat Cogalan'ın ismi Fehrat diye geçiyor.
- Ekici'nin orta yapma özelliği neye dayanarak 16 acaba ? Ben 16yı hak edecek bir orta yapma performansı göremiyorum kendisinde. Hatta yine 16 olan şut özelliğini de tartışmak gerekli.
- Atıf gibi solda topla buluşup enlemesine top sürüp sağ kanada gitmekten başka özelliği olmayan birisine de 15 fazla gelmiş bence.
- Birde gerçekte Ferdi sanırım Türk statüsünde. Henüz milli takım seçmediği için neden yabancı sayılmıyor acaba ?
Edit: Güncelleme geldi hadi gözümüz aydın.![]()
Abi naçizane fikrim şu. Beşiktaş’ın başına Şenol Güneş dışında bir hoca gelse ilk işi Caner’in yerine oyuncu aramak olur.
Bak Beşiktaş’ın santrforu yok doğru düzgün ama şu an takımın en zayıf halkası Caner. Bence Beşiktaş araştırmacısı bunu bir dikkate alsın. Caner’in seviyesi şu an STSL’nin orta sıra takımlarında oynayacak düzeyde.
Bu arada sol bek mevkinde rolü ''kanat bek'' seçtiğinde kısaltma olarak ''OB'' gözüküyor. Normalde kısaltma olarak KB yazması gerekmez mi ?
- Yine aynı şekilde Çalışkan Kanat Oyuncusu seçtiğimizde ''OSA'' olarak kalıyor. Sanırım geçen seneden orta saha açık oyuncusunun kısaltması kalmış.
Ard arda yazıyorum ama affola
- Kendi görüşüm olarak Belhanda orta yapma özelliği 14 çok gibi duruyor,konsantrasyonda 12 alacak kapasitede mi bilmiyorum. Maç içerisinde bence cok kayboluyor. 17 özel yetenek alabilecek bir şey yaptı mı ben fark edemedim.
-Alper Potuk kararlılık 14 ? Garip geldi..
- Belki İsmail'in 13 olan tekniği de düşürülebilir.
Hız 14-15 normal bence. Ama hızlanma 13 çok gibi. Larin koşuya başladığında ağır kalabiliyor ama uzun mesafede hızını alınca yeterince hızlı.
Hızlanma 11 hız 15 ideal olur şahsi fikrim. Tabi oyundaki diğer profillerle de kıyaslamak lazım.
Belhanda konusunda söylediklerinize de büyük oranda katılıyorum. Konsantrasyon için 12 bence de fazla. Özel yetenek için de 17 fazla.
Gerçi bunlara çok da takılmamak lazım. Oyuncuyu %100 yansıtmak mümkün değil. Nihayetinde gerçek hayattaki Belhanda’yı ya da Larin’i oynatmıyoruz. Oyunda isimleri aynı ama başka oyuncuları yönetiyormuş gibi düşünmek gerek.
Güncelleme geldi. Yabancı sınırı hatası düzelmiş.![]()
@Perpetua Abi oyundaki diger hatalari(hatali maaslar,oyuncu cezalari vs) giderecek yama ne zaman gelir acaba?
Su an kariyer yapmiyorum. Uzun sureli yapmak icin ne zamana kadar bekleyelim ?