espanyol dagıttı yaf werderı guzel oynuyorlar adamlar))
espanyol dagıttı yaf werderı guzel oynuyorlar adamlar))
ben werder in turu geçmesini istiyorum ama espanyol ilk maçta süper futbol oynadı...özellikle de la pena takımı maestro gibi yönetti...
Çok şaşırttı beni Werder .. İşleri çok zor bu saatten sonra ..
Sevilla 2-0 Osasuna
Werder 1-2 Espanyol
Sevilla-Espanyol finalı oldu.
Werder e yazık oldu... Keşke Werder Bremen - Sevilla Final oynasaydı...
Espanyol a tebrikler... Sevilla üst üste 2.kez alıcak galiba kupayı...
Sevilla kupoayı alır
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Sevilla çok rahat alacak kupayı. Gerçi Espanyol dişini gösterdi Werder Bremen'i evinde yendi.
Sevilla yakın taraf ancak Espanyol'da kazanırsa asla süpriz olmaz.Ancak İspanyollar 2.kez kazanmış olacaklar kim alırsa alsın.İnşallah yakın zamanda 2 Türk takımınıda görebiliriz finalde.
werderin kalmsını isterdim ama olmadı espanyol alabilir kupayı
werder bremen bennı hem sasırttı hem de hayal kırıklıgına ugrattı sevılla alır
werder beni hayal kırıklığına uğrattı![]()
Sevilla üst üste 2.kez kupayi alir![]()
Sevilla-Bremen daha iyi olurdu ama neyse Sevilla yine şampiyon olur
So what?
Saike
sevilla-espanyoll off offf çok zor bi maç olacak gerçekten ama ben ESPANYOL alıcak diyorum
sevilla alır... gerçekten çook üzgünüm werder için![]()
Espanyol mu, Sevilla mı?
Futbolda 36. UEFA Kupası İskoçya'nın Glasgow şehrinde Hampden Park Stadı'nda sahibini bulacak. Espanyol ile Sevilla'nın kupayı müzelerine götürmek için karşılaşacağı final mücadelesini İsviçreli hakem Massimo Busacca yönetecek. TSİ ile 21.45'de başlayacak mücadeleyi Show TV naklen yayınlayacak.
Geçen sene Hollanda'nın Eindhoven şehrinde oynanan final mücadelesinde İngiltere'nin Middlessbrough takımın 4-0 yenerek kupayı müzesine götüren Sevilla iki sene üst üste bu kupayı kazanmak istiyor. Diğer finalist Espanyol ise tarihinde ilk kez UEFA Kupası finaline çıkacak.
İspanya La Liga'nın 34. haftası geride kalırken Sevilla 64 puanla 3. sırada, Espanyol 45 puanla 14. sırada yer alıyor.
Espanyol cephesi:
Espanyol'un hocası Ernesto Valverde ise geçtiğimiz hafta sonu oynanan Real Madrid maçında ise birçok as oyuncusunu dinlendirirken UEFA Kupası'nı ne kadar kazanmak istediğinin sinyallerini verdi. UEFA Kupası gol krallığında 11 gol ile zirvede yer alan Espanyol'un yıldız golcüsü Pandiani ise son günlerdeki yükselen formuyla adeta Sevilla'ya gözdağı veriyor. Oyuncu son lig maçında Real Madrid'e 3 gol atarak hat-trick yapmış ama takımının yenilgisine engel olamamıştı.
Espanyol'da geçtiğimiz hafta sonu Real Madrid'le oynadıkları ve 4-3 yenildikleri maçta sakatlanan Ivan De La Pena ve Raul Tamudo'nun Sevilla karşısında forma giyebileceği belirtildi.
Sevilla cephesi:
Sevilla'nın hocası Juande Ramos verdiği demeçte "Espanyol her zaman rahatsız edici bir rakip olmuştur." ifadesini kullandı. Sevilla'nın yıldız oyuncusu Daniel Alves ise maçla ilgili şöyle konuştu: "Espanyol ile finalde karşılaşmak bizim için çok zor olacak, çünkü bizi iyi tanıyorlar."
Sevilla'da, cezası nedeniyle Fransız savunma oyuncusu Julien Escude, final maçında forma giyemeyecek. İspanyol savunma oyuncusu Javi Navarro ise geçirdiği ağır grip hastalığına rağmen takımdaki yerini alabilecek.
Muhtemel 11'ler:
Espanyol:
1-Gorka Iraizoz
2-Pablo Zabaleta
3-Daniel Jarque
4-Mari Lacruz
5-David Garcia
6-Franciso Rufete
7-Ivan de la Pena
8-Moises Hurtado
9-Albert Riera
10-Raul Tamudo
11-Walter Pandiani
Sevilla:
1-Andres Palop
2-Daniel Alves
3-Javi Navarro
4-Ivica Dragutinovic
5-David Castedo
6-Jesus Navas
7-Christian Poulsen
8-Renato
9-Antonio Puerta
10-Luis Fabiano
11-Frederic Kanoute
STAT: Hampden Park
SAAT: 21.45
HAKEM: Massimo Busacca
YAYIN: Show TV
Espanyol 1988'de çok yaklaşmıştı!
UEFA Kupası Finali'nin iki maç üzerinden oynandığı 1988'de ilk maçta Espanyol B.Leverkusen'i evinde 3-0 yenerken, ikinci maçı Almanya'da 3-0 kaybediyor ve penaltılara giden maçta Espanyol kupayı kaldırma şansını 3-2'lik yenilgiyle kaybediyordu.
Sevilla mutlu sona geçen sene ulaştı
Sevilla ise geçen sene 10 Mayıs 2006'da yapılan final maçında İngiltere'nin Middlesbrough takımını 4-0 yenerek kupayı müzesine götürüyordu.
Bu sene yenilgileri yok!
Espanyol bu sezon oynadığı 14 UEFA Kupası maçında hiç yenilgi yüzü görmedi. 11 maçtan galibiyetle ayrılan Espanyol, 3 maçta ise beraberliği bozamadı.
Sevilla ise UEFA Kupası'nda bu sezon oynadığı 14 maçta; 9 galibiyet alırken, 3 kez berabere kaldı ve sadece 2 maçta sahadan boynu bükük ayrıldı. Grup maçlarında evinde AZ Alkmaar'a 2-1 yenilen Sevilla, diğer yenilgisini ise yarı finalin ilk ayağında deplasmanda Osasuna'ya 1-0 yenilerek aldı.
Finale nasıl geldiler?
Espanyol
UEFA Kupası 1.tur maçları:
Artmedia 2-2 Espanyol (İlk maç)
Espanyol 3-1 Artmedia (İkinci maç)
Grup maçları:
Sparta Prag 0-2 Espanyol
Espanyol 6-2 Zulte Waregem
Ajax Amsterdam 0-2 Espanyol
Espanyol 1-0 Austria Vienna
UEFA Kupası 1. eleme turu maçları:
Livorno 1-2 Espanyol (İlk maç)
Espanyol 2-0 Livorno (İkinci maç)
UEFA Kupası 2. eleme turu maçları:
Maccabi Haifa 0-0 Espanyol (İlk maç)
Espanyol 4-0 Maccabi Haifa (İkinci maç)
UEFA Kupası çeyrek final maçları:
Espanyol 3-2 Benfica (İlk maç)
Benfica 0-0 Espanyol (İkinci maç)
UEFA Kupası yarı final maçları:
Espanyol 3-0 Werder Bremen (İlk maç)
Werder Bremen 1-2 Espanyol (İkinci maç)
Sevilla
UEFA Kupası 1.tur maçları:
Atromitos 1-2 Sevilla (İlk maç)
Sevilla 4-0 Atromitos (İkinci maç)
Grup maçları:
Slovan Liberec 0-0 Sevilla
Sevilla 2-0 Braga
Grasshoppers 0-4 Sevilla
Sevilla 1-2 AZ Alkmaar
UEFA Kupası 1. eleme turu maçları:
Steau Bükreş 0-2 Sevilla (İlk maç)
Sevilla 1-0 Steau Bükreş (İkinci maç)
UEFA Kupası 2. eleme turu maçları:
Sevilla 2-2 Shakhtar Donetsk (İlk maç)
Shakhtar Donetsk 2-3 Sevilla* (İkinci maç) *:Uzatmalarda tur atladı.
UEFA Kupası çeyrek final maçları:
Sevilla 2-1 Tottenham Hotspur (İlk maç)
Tottenham Hotspur 2-2 Sevilla (İkinci maç)
UEFA Kupası yarı final maçları:
Osasuna 1-0 Sevilla (İlk maç)
Sevilla 2-0 Osasuna (İkinci maç)
16.05.2007
Kaynak : Sporx.com
off yaa sevilla aldı yinepenaltı cekmeyi bilmio özürlü herifler ya
![]()
Sevilla aldı.
Kupada en büyük pay bence kaleci Palop'un.Shaktar maçında uzatmalarda kafa ile gol atıp maçın uzamasını sağlamşıtı.Şimdide finalde 3 penaltı kurtardı
Tebrikler Sevilla![]()
Sevilla'ya tebrikler.
Ne zaman oynandıda Sevilla şampiyon oldu.
Tebrik ederim..
Helal olsun Sevilla ya... 2 sene üst üste kazandılar...
11-Albert Riera
Bu adam gercekten harika bir sol acik oyuncusu kosulari sutlari paslari harika
Hani Tuncay giderse belki onun yerini Riera yla doldurulabilr..
Sevilla"ya tebrikler.. ben sahsen espanyol un almasini istidum
[QUOTE=sekocan;647369]11-Albert Riera
ben pek beyenmedim onu ya cok kalas gibi duruyodu gerci 2. yariyi izlemedim ama ilk yari izleninim oleydi
Tebrikler Sevilla![]()
ya bu espanyol lular da öyle penaltı çektiler ki ben bile kurtarırdım.ayruca ikinci yarıda rieira nın müthiş bir şutu vardı çok güzel çıkardı palop![]()
7 Mayıs'ı hatırladınız mı?
Tarih 17 Mayıs 2000... Yer Danimarka'nın başkenti Kopenhag... UEFA Kupası finalinde kozlarını paylaşan Galatasaray ile Arsenal, müthiş bir mücadeleye sahne olan 120 dakikada gol bulamayınca penaltı atışlarına geçildi. Karşılıklı atışlar sonrasında Popescu'nun vuruşu, Aslan'a kupayı getirdi. İşte bugün, Türk futbolunun bu en büyük başarısının 7. yıldönümü. Ancak geçen süreçte zaferler tekrarlanamadı. Sarı-Kırmızılılar düşüşe geçti, hiçbir şey eskisi gibi olmadı.
7 yılda ne değişti?
2000-2001
Süper Kupa alındı ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynandı.
2001-2002
İlk gruplar geçildi, ikinci grup elemelerinde çeyrek finalin kapısından dönüldü.
2002-2003
İlk gruplar sonuncu sırada tamamlandı.
2003-2004
Gruplar 3. sırada geçildi. UEFA Kupası 3. turunda Avrupa'ya veda edildi.
2004-2005
Avrupa'ya gidilemedi.
2005-2006
UEFA Kupası 1. turunda Tromsö faciası yaşandı.
2006-2007
Şampiyonlar Ligi grup elemeleri dördüncü sırada tamamlandı.
17.05.2007
Kaynak : Fanatik
EspanyoL ayağına geLen fırsatı tepti.Maçı oraya kadar getirmişsin penaLtıLArda kaybediyorsun.Ben o atmosferde kaLeci iLe beraber yoLLarım topu içeriye,SeviLLa tekrar kazandı ve avrupa da gün geçtikçe adını söz ettiriyor.Seneye şampiyonLar Liginde de epey kök söktürecekLer gibi.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Sevilla'nın kazanacağını en başından beri tahmin ediyordum. Ve öyle oldu. Tebrikler Sevilla. Artık Şampiyonlar Ligini hak ediyorlar.
seville çok iyi gidiyo çok genç ve kaliteli bir takım gelecği parlak