Originally Posted by
JoseMourinho-FB
Ben ilkbaşta GS takımını buraya kadar geldiği için tebrik ediyorum.GS için umutlar bitmişti artık,ama az da olsa bir şans vardı ufukta.Bu şansta maça iyi adapte olup PSV'yi deplesmanda alt üst etmekti.Evdeki hesap çarşıya uymadı.
İlkyarının ilk 40 dakikasına bakıyorum,GS müthiş top oynuyor.PSV'nin ilk 40 dakika şutu yok kaleye.Top oranlarına bakıyorum GS:%62 PSV:%38 GS PSV'yi deplesmanda darmadağın ediyor.Ama bir türlü o top kaleye gitmiyor.Çok enteresandır,bir takımın 40 dakika tek kale oynayıp 40 dakika top oranlarının fazla olmasında bir şutta kaleye gitmez mi...?GS bu 40 dakikayı maç boyuna şanssızlıklar olmasa oynasaydı.Bu maçı alırdı...!!!
Ama o lanet olası 40.dakika geldi ve haklı bir kırmızı kartla Tomas oyun dışında kaldı.Ben şöyle bir düşünüyorumda,GS'li futbolcunun yerinde olsam yıkılırım.O kadar oynayan,mücadele eden benim ama benden biri kırmızı kart görüyor ve bütün planlar altüst oluyor,kolay değil.
Yine de GS 10 kişiyle dayanabildiği kadar dayandı,yinede çocuklar ellerinden gelen mücadele örneğini gösterdiler.Bana göre GS kendi sahasındaki maçları kazansaibu gruptan o havayla lider olarak çıkardı ki GS'de bu güç vardı.Bana kimse masal anlatmasın bu grup Şam.Ligindeki en kolay çıkabilecek gruplardan bir tanesiydi ve GS bu gruptan lider olarak bile çıkabilirdi.Liverpool diyeceksiniz,belkide şuanda Liverpool tarihinin en kötü lig sezonlarından birini yaşıyor.Ama artık eski defterleri açmaya gerek yok,şimdiki hedef UEFA kupası...
Yalnız bir şeye değinmek istiyorum.Bu Gerets denen adam Dünya'nın 5.sınıf teknik direktörleri arasında yer alıyor.Ben futboldan anlamayan özellikle 10 kişilik bir takımı oynatamayan bir adamı görmedim.10 kişi kalan bir takımdan Dünya yıkılsa Arda çıkmaz.10 kişilik bir takım daha kendi ceza sahasından çıkıp orta yapamıyorken Hakan Şükür gol atsın diye almak ne mantıktır anlamadım...?
Bu adamla başarı gelmeyeceği belliydi.Gerets "şampiyon takımın hocası" felanda değil.Geçen senenin şampiyonları tek kelimeyle "futbolculardır."Geçen seneki hırs,GS'de bu sene olsa GS belki şuanda ikinci turdaydı.Onun için Gerets'in geçen seneki şampiyonlukta belki nankörlük yapacağım ama %1 bile katkısı yok.
Ama artık geriye dönmeliyim.GS hırslı,mücadeleci,savaşan,defansını sağlam tutan bir takım olursa UEFA kupasında neden üst turlara yükselmesin...? Yalnız bunların zıttı olursa yine bir "Tromso" faciası yaşayabilir.Artık ufukta UEFA var.Bakalım GS gemisi "kara göründü." diyebilecek mi...?