Çok güzel olmuş bence çok zarif duruyor.
Çok güzel olmuş bence çok zarif duruyor.
I'm back...
Bana göre fena olmamış..
Bugün inceleme fırsatım oldu, tek kelime ile özetlemek istiyorum.. BERBAT..
Sade ve güzel olmuş hoş durmuş bu forma..
Bence iyi olmuş sonuçta TURKuaz bizim rengimiz ve bunu da formada görmek güzelBu renk sonucta avrupada bizimle anılıyor bzm rengimiz, farkımız
Dış sahada giyilcekmiş forma ayrıca futbolcular acısından da cok rahat tasarlanmış. Birsürü özellik okumustum bulursam eklerim
Arda resimlerde Pes2008 deki gibi cıkmış![]()
Klüp forması gibi olmuş güzel değil bence
Özellikleri bunlr formanın[alıntıdır...]
Milli takımımızın sponsoru Nike, A Milliler’in Avrupa Şampiyonası’nda giymesi için yeni bir forma tasarladı. Türk kültürünün simge rengi olan turkuazın kullanıldığı formalar, incelikli bir teknolojiye sahip.
Nike’in formayla ilgili basın açıklaması şöyle:
"Türk Milli Futbol Takımı’nın sponsoru Nike, dış sahada giyilmek üzere millilerimiz için yepyeni bir forma tasarladı. Bundan böyle Türk Milli Futbol Takımı, deplasman maçlarına Türkiye’nin geleneksel mimarisinin en önemli unsurlarından çinilerin rengi olarak bilinen ve tüm dünyada adı Türk halkı ile birlikte anılan turkuaz renkli formalarla çıkacak.
Türk kültürünün simge rengi turkuaz tonları ile beyazın bir arada kullanıldığı yeni forma, futbolcunun sahada en rahat şekilde mücadele etmesine olanak tanıyan incelikli bir teknolojinin ürünü olarak ortaya çıktı.
Formanın üst kısmı beyaz üzerine turkuaz tonda modern bir yaka ile omuzlardan ve her iki koldan aşağıya inen turkuaz ince şeritten oluşuyor. Göğsün sol tarafında ise Türk bayrağı yer alıyor. Boynun arka kısmında “Türkiye” yazısı, iç kısmında ise ülkenin çeşitli tarihi eserlerindeki çini desenlerinden esinlenmiş geleneksel Türk mozaiği yer alıyor. Tamamen turkuaz renkte tasarlanan dış saha şortlarının yanı sıra üst kısmında ince beyaz şeritlerin bulunduğu turkuaz renkli çoraplar da yeni formanın en önemli parçaları. Formaların üzerinde yer alan numaralar ve harfler Türkçe karakterlerle yazılmış olup yine Türkiye’nin tipik mimari ve tekstil tasarımlarının derin izlerini taşıyor. Yeni forma, gerek tasarımı gerekse üretiminde kullanılan malzemenin niteliğiyle sahada mücadele veren millilerimizin mücadele performanslarını artıracak özelliklere sahip. Bu özelliklerden biri, formanın vücuda oturan ve vücut üzerinde daha sıkı bir görüntü verecek şekilde tasarlanmış olması. Futbolcumuzun oyun içerisinde rakip tarafından tutulup, çekilmesini zorlaştıran yeni formanın arka kısmında da vücuda hava aldıran ve serin tutan ergonomik bir ağ bulunuyor.
Deplasman maçlarına beyaz-turkuaz renk kombinasyonu ile çıkacak olan Türk Milli Takımı’nın kendi evindeki maçlarda giymesi için tasarlanan klasik kırmızı renkli forma da pek yakında lanse edilecek. Türk halkının tutkuyla bağlı olduğu kırmızı renk, millilerimizi ve taraftarlarımızı iç saha maçlarında ateşlemeye devam edecek.
Türk futbolunun parlayan yıldızı ve Milli Takımın başarılı oyuncusu Arda Turan, turkuazın Türkiye ile özdeşleşen bir renk olduğunu, yeni formayı çok beğendiğini ve Türkiye’yi diğer ülkelerden ayıracak bir özellik olduğunu söylüyor.
Turan, şöyle devam ediyor:
“Herkesin bizi formalarımızdan hatırlayacağı yepyeni bir tasarımla karşı karşıyayız. Bu formamızla güzel başarılara imza atacağımızı düşünüyorum. Türkiye Milli Takımı’nı bu formayla izlemek halkımızın da çok hoşuna gidecektir. Formanın bana kendimi nasıl hissettirdiği gerçekten performans açısından çok önemlidir. Çünkü futbolcular maça psikolojik olarak da hazırlanmak zorundalar. Forma ile kendimi iyi hissetmem gerçekten performansımı da etkileyen, çok önemli bir unsur. Ben, milli takım formamı ne zaman giysem çok heyecanlanıyorum ve bu çok hoşuma gidiyor. Bana çok güzel bir his veriyor. Kendimi daha iyi hissediyorum ve maça daha iyi konsantre oluyorum.”
Arda Turan yeni formanın vücuda oturan, daha dar kesimli olmasının da bir avantaj olduğunu düşünüyor: “Milli takımın yeni formalarının dar olması çok büyük bir avantaj. Futbolda saniyelerin hatta saliselerin çok önemli olduğunu biliyoruz. Formanın darlığı rakibin seni çekmesini engelliyor. Bunlar skorları değiştirebilecek hareketler. Nike’ın tasarladığı yeni forma bize büyük bir avantaj sağlayacaktır diye düşünüyorum.”
Sort ve curaplar da beyaz ve üstünde yakisan turkuaz sekil olsaydi, daha güzel olurdu bence. Beyaz forma, turkuaz sort ve curap tam gitmemis.
Fenerbahçe'mizin kullandığı gibi Türk Milli Takım'ımızda kullanmış.Güzel duruyor...
Kullanmıyo galiba artık Fenerbahçe İ.B.B ye yenilince uğrunu yitirdiği düşünüldü heralde..
zaten sorun yaratmasıda fenrebahceninde aynı rengi kullanması bütün sert tepkiler galatasaraylı ve nadiren beşiktaşlı arkadaşlardan geliyor hem fıratcan kardeşin dediği gibi deplasmanda zaten beyaz forma ile oynuyoruz sadece şortun rengi değişiyor
Bla Bla Bla..
Ben sadece rengini eleştirmedim, forma komple rezillik.. Yakından gördüğümde resmen şok geçirdim, bu formaya para verenin aklından şüphe duyarım..
Ben şahsen para veririm, sen vermezsin. Ben beğenirim, sen beğenmezsin, bu tamamen özneldir. Nesnel olansa bu forma herkes tarafınca kabul edilmiş ve öyle de görünüyor ki Euro 2008'de kullanılacak. Bitti gitti, kimsenin aklından şüphe duymanıza gerek yok![]()
Last edited by goosfraba : 14.Aralık.2007 at 01:06
(/s)
Bende kendi fikrimi söyledim zaten ama siz gidin ön yargılı olmadan bir bakın formaya hatta giyin illa alıcam derseniz de paşa gönlünüz bilir.. Turkuaz yerine Kırmızı kullansalar yine almazdım ben çok basit duruyor forma..
Arkadaslar zaten milli takım formalarının cgu sade ve basit... Öyle ahım şahım şaşalı formalaar olmuyor milli takımların![]()
Sadelik ve basitlik bana göre aynı şey değil, daha önceki formalar çok daha güzeldi.. Belki zamanla alışırım, ama çok daha iyisi olabilirdi.. Nike mağazasında bir çok milli takımın formasını gördüm hepsi bizimkinden güzeldi..
2002deki daha iyiydi onu tekrar yapsınlar ugurlu gelir
Nike 'a en başında sözleşmede belirtilmesi lazımdı her takımla aynı forma olmaması için.Değişik tasarım olmalıydı tasarım çok kötü.Renge gelince bugün pekçok ülke bayrağı dışında forma kullanıyor Gökmavililer diye bilinen İtalya'nın bayrağında Mavi yok aynı şekilde Portakal Hollanda'nın bayrağında vs uzar gider yinede ben karşıyım bu renge biz Kırmızı yada Beyaz formalarımızla biliniyoruz.Avrupalı adam televizyonu açtığında takımımızı Psv sanabilir çünkü çok benziyor.Bence kırmızı beyaza dönmeliyiz
Benim renklere bi sözüm yok.Tasarım hoşuma gitmedi.Zaten diğer formalarında tasarımının hiç hoşuma gitmediğini söylemiştim.Demek istediğim çok sade,basit olmuş.Bunu yapmak için tasarımcı olmaya gerek.Bunu bende yaparım.Şöyle değişik,göze hoş gelen bir tasarım yapamıyorsa bıraksın bu işi Nike.
Ayrıca formaların şu özellikleri bu özellikleri var diye övmeye gerek yok.Bir çok kulübün kullandığı formalarda var bu özellikler hemen hemen mevcut.
So what?
Saike
Valla hocam bnm için forma önemli degill. İsterlerse don, atlet cıksınlar[biraz abartı oldu
] Yeter ki basarılı olalım Allah ın izniyle...
bu nike dikkat edin sponsoru olduğu takımların formalarını hep benzer yapıyo bi hollandanın forması değişik klasik formaları olduğundan.
hatırlarsanız milli takımın yandan çizgili bir forması vardı ortasında ay yıldız vardı.yetkililerimiz o forma örneğini verip nike firmasıda o zamanın formasını günümüze göre dizayn edebilirdi ve o formayla euro 2008 oynardık çokda güzel olurdu
ben çok beğendim süper olmuş yazın alacam bi tane mehmet topuz 6 numara
+ 3. resimde Arda Polat'a benzemişOriginally Posted by Zeki Çol
![]()
Last edited by TR.CaPTaiN : 15.Aralık.2007 at 22:01
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Formanın %95'i beyaz zaten.. Yaka ve arkadaki numara kısımları Turkuaz.. Evet Turkuaz farklılık yaratabilirdi ama en az %30 oranında kullanılsaydı..
Ayrıca resimlere bakarak beğenen arkadaşlara benden bir tavsiye.. Resimlere aldanmayın, yakından gördüğünüz zaman hayal kırıklığına uğrayacaksınız..
Bu post'u daha yeni görüyorum, sonuna kadar katılıyorum sana.. Umarım en kısa zamanda bu yanlıştan dönülür..
Last edited by uAburak89 : 15.Aralık.2007 at 22:15
Resimlerde çok hoş duruyor.Turkuaz'ın kullanılmasıda çok iyi bence şortlarda falan var bolca turkuaz.
Resimlerde bence de fena değil, photoshop sağolsun..