KINSEY CAVALIERS'DA
Fenerbahçe Ülker, Willie Solomon'dan sonra geçtiğimiz sezonun başarılı isimlerinden Tarence Kinsey'i de kadrosunda tutamadı.
Geçtiğimiz sezon sarı-lacivertlilerin şampiyonluğunda önemli pay sahiplerinden biri olan genç oyuncu, NBA'in iddialı takımlarından Cleveland Cavaliers'la sözleşme imzaladı.
Cavaliers Genel Menajeri Danny Ferry, anlaşmanın şartlarını açıklamazken, yetenekli ve atletik bir oyuncuyu kadrolarına kattıkları için mutluluğunu dile getirdi.
Geçtiğimiz sezonun ortasında Memphis Grizzlies'tan Fenerbahçe'ye transfer olan 24 yaşındaki gard, normal sezonda çıktığı 14 maçta 9.2 sayı ortalaması tutturmuş, Euroleagu'deki 12 kaşılaşmada da 8.8 sayı-2.8 ribaunt ile mücadele etmişti.
Kinsey, 2006-2007'de çaylak sezonunu geçirdiği Memphis'te de 48 maçta forma giyip 7.7 sayı-2 ribaunt-1.1 top çalma istatistiklerine imza atmıştı.
İşte bu çok kötü oldu.Kadromuz su an lig ve avrupa için yeterli değil iyi bir 2 numara lazım sonra bize kesin bi guard lazım ya green'i kesicek yada greenin yedegi olcak bi oyuncu.
Fenerbahçe'ye ne oluyor yahu?Bütün iyi oyuncuları dağıtmaya başlamış.
Yeni yabancı 2 no alınacak demektir bu, çünkü Kinsey'in durumu bekleniyordu..
Kinsey NBA'den geldi, sözleşmesi bitmişti, gitti, gitmeseydi geri dönecğeini söylemişti.
Solomon'un NBA'e bedelsiz gider maddesi vardı, ona istinaden gitti..
Yerlerini doldurdular, sadece Kinsey'in yerine sağlam 2 alınırsa geçen seneden farklı olmaz kadro kalitesi..
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Kinsey yerine iyi bir skorer oyuncu alınır umarım. En sevdiğim oyuncuydu takımdaki yabancılardan Kinsey, gitmesine üzüldüm ama bir açıdan da sevindim, çünkü Cleveland gibi çok iyi bir takıma gitmiş, bence çok başarılı olur.
gelenlerden devin smith çok iimiş aldığım duyumlara göre. Green de casada asist kralı olduydu bizde de ii oynıcaktır ancak solomon'un yerini doldurmamız ztn imkansız gibi bişey. Yeni yabancı gelcek ama bu sene euroleague de başarı beklemesin kimse geçen sene açıkcası çok şanslı kuralar çkmiştik. Ligde de Efes en büyk rakibimiz.
Giricek iddiası!
Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş bir televizyon programında transfer konusunda yaptığı bilgilendirmede, Avrupa kökenli 6 yıllık Nba kariyeri olan bir oyuncu ile görüştüklerini ifade etti. Bu açıklama sonrası gözler Gordan Giricek'e çevrildi.
NBA'de Free Agent durumunda bulunan ve Karataş'ın tarifine uygun tek oyuncunun Gordan Giricek olduğu iddia edildi. Daha önce de Rusya'nın Triumph Moskova takımı ile anlaşmak üzere olduğu belirtilen Giricek için Fenerbahçe'nin de devreye girdiği kaydedildi.
Solomon'un takımdan ayrılmasından sonra Fenerbahçe Ülker'in, bu oyuncunun eksikliğini Giricek ile giderebileceği belirtildi.
Giricek 1999 NBA Draftında 2. tur 40. sırada Dallas Mavericks takımı tarafından seçildi ancak Draft gecesi Leon Smith ile draft edilerek haklarını San Antonio Spurs'e geçmişti.
Seçilmesine rağmen Avrupa'da tecrÜbe edinmek için 2 sezon Cibona Zagrep'de bir sezon da CSKA Moskova'da oynayan Giricek NBA kariyerini 2002/2003 sezonunda Memphis Grizzlies ile başladı.
NBA'de ilk sezonunda başarılı bir sezon geçiren Giricek Mempshis kariyerinde 49 maçın 35 inde ilk beş başlayarak 24.2 dk ortalama ile 11.2 sayı ortalamaları tutturarak iyi bir başlangıç yaptı. Ancak sezon sonuna dogru Drew Gooden ile birlikte Mike Miller, Ryan Humphrey ve birinci ile ikinci tur draft haklarına karşılık Orlando Magic'e takas oldu.
Orlando'da sezon sonuna kadar 27 maç oynayıp kariyerinin en iyi rakamlara ulaşan Giricek sezonu 14.3 sayı 4.8 ribaund 2.5 asist ortalamaları ile tamamladı.
Ancak Gordon Giricek'i nasıl başlarsan öyle gidersin sözü gibi Draft da seçildiği gece de takas olması ile başlayan kendisi için takas serüveni yine devam etmiş ve Orlando 'da ikinci sezonu tamamlamadan DeShawn Stevenson karşılığında Utah Jazz'a takas edilmişti.
Utah Jazz'da geçen 3.5 sezonda hep takım içerisinde rolÜ tamamlayıcı skorer olan ve oyuna genellikle benchte başlayan ve oyun sıkıştığında takıma verim sağlaması beklenen Giricek bu rolu cok iyi benimseyerek 3.5 senelik Utah kariyerinde son sezonunda Charlotte Bobcats macında bir pozisyonda kötü pas verdiği için koç Jerry Sloan'ın gazabına uğrayan ve tartışan Giricek 1-2 haftaya kalmadan Krover karşılığında Philadelphia 76ers'a takas edildi ve NBA'de 4. takasını gercekleştirmiş oldu. Ancak Philadelphia'da da 12 maç sonunda takımdan gönderildiği açıklandı. NBA'de son demlerini de Phoneix Suns'da yaşayan Giricek, NBA'de 6 sezonda 5 ayrı takımda ortalama 9.6 sayı 2.5 ribaund ve 1.5 asist ortalamaları tutturdu.
Ajansspor
Solomon'u bu yıl çok arıcaz.. Çünki o artık eski bencil solomon değildi.. Hatırlayın hele içeri penetre edip, uzunları üstüne çekip nasıl asistler yapıyodu.. Onun gibi bi guard bulmak imkansız bana sorarsanız..
Fb tv altyazı geçti.Gordon Giricek Fenerbahce'de!
Harika bir transfer oldu bu.Hem guard hem şutör çok iyi oldu bu çok![]()
Süper transfer Gordon.Süper bi şutörümüz oldu.
Harika Transfer Oldu...
Giricek Fenerbahçe'de
Fenerbahçe Ülker transferdeki sessizliğini Gordan Giricek'i alarak bozdu. Sarı-lacivertliler, NBA takımlarından Phoenix Suns'ın Hırvat gardı ile 2 yıllık anlaşma sağladı.
![]()
![]()
NTVSPOR
Güncelleme: 22:30 TSİ 19 Ağustos 2008 Salı
Willie Solomon ve Tarence Kinsey'nin gitmesinin ardından güç kaybına uğrayan Beko Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Ülker, ünlü Hırvat oyuncu Gordan Giricek'i kadrosuna kattı.
Geçtiğimiz yılı NBA takımlarından Phoenix Suns'ta tamamlayan tecrübeli gard-forvet ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
Sarı-lacivertliler daha önce de Marques Green ve Devin Smith'i renklerine bağlamıştı.
1999 yılı draftında 2. tur 11. sıradan Dallas Mavericks tarafından seçilen 31 yaşındaki Giricek 10 yıllık NBA kariyerinde Memphis, Orlando, Utah, Philadelphia ve Phoenix formalarını giydi.
9.6 sayı-1.5 sayı-2.5 ribaunt ortalamaları yakaladığı NBA'deki son sezonunu Phoenix Suns'ta geçiren Giricek, Suns formasıyla 22 maçta 8.8 sayı-1.6 asist ve 2.3 ribaunt ile oynadı.
Kanalları dolaşırken FbTv'de alt yazının oyuncunun basketbolcu olduğuyla ilgili yazılar hariç olanını okudum.Herhalde futbol takımına ön libero transferidir diye düşündüm.Meğer basketbolcuymuş.
Kariyerli bir oyuncuymuş.NBA'da oynamış oyuncu alıyor Fenerbahçe Ülker.Oyuncuyu tanımıyorum ama iyi bir transfere benziyor.Hayırlı olsun.
So what?
Saike
Çoooooook kaliteli oldu, Giricek saf şutördür, .425leri bulmuştu uzun mesafe şutları bir ara, orta mesafe şutları da çok iyi, biraz ağırdır ama fundamental çok üst düzeyde, çok rahat temiz drivela şutunu yaratabiliyor.
Garibim sürekli takas gördü, rotasyon oyuncusu oldu, sesini çıkarmadı, oynadı parasını aldı.Oynadığı her dakikanın hakkını verir, çok yumuşak bir bileği vardır.Süper yıldız değil ama çok iyi bir şutördü.Korver takası saçmaydı bence.
Euroleagaue için büyük bir yıldız, çok önemli oldu, bir de çok sağlam bir pivot alınırsa Euroleague Final 4 yolda![]()
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Bu sezon bence TOP 16 bile zor.Avrupanın en önemli gıardlarından birini ve çok iyi bir forvet keybettik bu sezon işimiz zor.
Utah'da oynadığı dönemden beri bilirim gerçekten kaliteli bir şutör hayırlı olsun
Kaliteli bir şutör Giricek yavaş ama çok iyi bir şutör
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Çok kaliteli bir basketbolcu transfer ettik. Gordon Giricek gerçekten çok kaliteli bir oyuncu, takıma faydası inanılmaz olacaktır.
Solomon'un gidişine üzülmemiştim fazla, Tarance Kinsey'nin gidişi beni üzmüştü, bu takımda bir de Tarance Kinsey olsaydı muhteşem olacaktı ama yapılan transferler çok iyi, gidenleri yeri doldurulur.
Marques Green, Gordon Giricek, Devin Smith, Semih Erden, Ömer Aşık herhalde en iyi beşimiz olacak. Kenardan gelecek Ömer Onan, Serhat Çetin, Damir Mrsiç gibi isimler de takıma büyük katkı sağlarlar.
Cibona Zagreb'te oynadığı dönemden biliyorum.Josip Sesar'la birlikte çok iyi ikili oluşturmuşlardı.Gerçekten kaliteli bir oyuncu.
Gordon Girikec'i taımıyorum. O yüzden performanısı iyi bilmiyorum ama; NBA yaşamış bir oyuncu bize yararı dokunacaktır. Avrupa'da geçen yıl çeyrek final yaşamıştık. Bu yıl final four'a kalabilmemiz için iyi bir transfer oldu.
Takım idmanlara başladı, Tanjevic sanırım milli takımla hala, lig elemelerden sonra başlayacak galiba. Emir ve Vidmar duruyorlar mı hala yoksa giden oldu mu?
"YÜCE ATATÜRK"
Vidmar duruyor da Prieldzic hakkında bir bilgim yok, gitmiş de olabilir, kalıyor da olabilir ama bence ikisiyle de yollar ayrılıp daha iyi oyuncular alınmalı, çünkü düşündüğümüzde bu iki oyuncu da bize maç kazandıran şeyler yapmadılar. Bir Solomon, bir Kinsey ve hatta bir Ömer Onan bize maç kazandırdı ama Vidmar ile Prieldzic'in katkıları çok azdı.
Daha gençler, geleceğe yatırım olarak alındılar. Geçtiğimiz sezon nadiren de olsa parladıkları maçlar vardı. Sanırım 3 yabancı ayrıldı ve 3 yabancı aldık. Bu nedenle ikisi de duruyor olabilir.
"YÜCE ATATÜRK"
Giricek iyi transfer, hayırlı olsun.
Giricek çok 3lük atar bu sene.
Giricek hayırlı olsun bizlere ama tabi ki gönlümüzden İbo geçiyordu keske geri dönse.
Vidmar ve Emir kiraya verilse ne güzel olur![]()
Green ve Smith resmen imzaladı
Fenerbahçe Ülker, ABD'li oyuncular Marques Green ve Devin Smith ile 2'şer yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Basın Toplantı Odası'nda gerçekleştirilen imza törenine Asbaşkan Mahmut Uslu, yönetim kurulu üyesi Semih Özsoy, Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş da katıldı.
Asbaşkan Mahmut Uslu, imza töreninde yaptığı açıklamada, iki sezondur şampiyonluğu ellerinde bulundurduklarını, bu geleneği sürdürmek istediklerini belirterek, "Sponsorumuzla uyumlu bir çalışma yürütüyoruz. Bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi şampiyonluğa oynuyoruz. Bu iki oyuncunun takımımıza önemli katkıları olacaktır. Amatör sporlar çok önemli. Bizler bu iki sporcuyu uzun zamandır takip ediyorduk. Bu yıl kendilerini bünyemize kattığımız için mutluyuz" dedi.
Yönetim kurulu üyesi Semih Özsoy ise, Avrupa ve Türkiye'de şampiyonluğu kovalayacaklarını belirterek, "Önemli oyuncuları kadromuza kattık. Onları uzun zamandır takip ediyorduk. İyi sporcular aldığımızın bilincindeyiz. Avrupa ve Türkiye'de şampiyonluğu kovalayacağız. Bu yıl da şampiyonluğun en büyük adayı olarak mücadele edeceğiz" diye konuştu.
Yeni transferlerden ABD'li oyuncu Marques Green ise, "Başta başkanımız, yönetim kurulumuz ve camia bizi çok iyi karşıladı. Taraftarın isteklerini biliyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışacağız" dedi.
Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Devin Smith de, "Fenerbahçe'ye layık olmaya çalışacağız. Takım arkadaşlarımızla bize destek veren yönetimimize ve camiamıza teşekkür ederim. Her yıl bulunduğum yere deneyimlerimi artırarak geldim. Euroleague, çok iyi bir lig ve yarışma platformu. Fenerbahçe Ülker de en iyilerden bir tanesi. Buraya en iyi şekilde konsantre olacağım ve başarılı olacağım" diye konuştu.
Öte yandan Asbaşkan Mahmut Uslu, Fenerbahçe Kulübü'nün uzun zamandır hayata geçirmeye çalıştığı kapalı spor salonu projesinin önümüzdeki birkaç ay içinde hayata geçeceği müjdesini vererek, "Size şu müjdeyi de vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Önümüzdeki birkaç ay içinde kapalı spor salonumuzun temellerini atacağız. Büyük olasılıkla 15 bin kişi kapasiteli olacak spor salonumuzun yakın zamanda inşaatına başlanacaktır. Başkanımıza ve sponsorumuza bu anlamda çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
28.08.2008Kaynak : İHA
Kıyamet kopacak da olsa bırakınız adalet yerini bulsun....