Anıl bana bu maçın Kanal D'dende şifresiz yayınlanacağını söylemişti.bu arada 4. hazırlık maçımızı D-Smart naklen verecekmiş..
Anıl bana bu maçın Kanal D'dende şifresiz yayınlanacağını söylemişti.bu arada 4. hazırlık maçımızı D-Smart naklen verecekmiş..
So what?
Saike
Şemsi Yönetici Bülent Deriş böyle bir açıklama yapmıştı.Hem Kanal D hemde Futbol Smart'tan yayınlanacağını söylemişti.Ama Kanal D'nin yayın akışına baktığımda böyle bir şey göremedim.Büyük ihtimal yalan oldu...
Hadi ya yalan oldu demek.Zaten Kanal D'den gösterilseydi reklamını yaparlardı ama hiç görmedim reklamını.Neyse yine tekrardan seyredeceğiz..
So what?
Saike
Sezon öncesi hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Futbol Takımımız, bu sabah tam kadro çalıştı. Tüm takımın yer aldığı idman 2 saat sürdü. Tello, Mehmet Sedef, Tuna Üzümcü ve Uğur İnceman takımdan ayrı koşu yaparken, Doktorumuz Ayhan Optur, bu oyuncularımızın sakatlıklarının tamamen geçtiğini, yarın takımla çalışmalara başlayabileceklerini söyledi.
Ekibimiz, koşunun ardından 3 grup halinde 5'e 2 pas çalışması yaptı. Daha sonra yarım sahada bir saat süren taktik ağırlıklı maçla idman sona erdi.
Takımımız, hazırlıklarını akşam yapacağı idmanla sürdürecek.
![]()
![]()
![]()
Avusturya’da Son Maç
Avusturya’da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Futbol Takımımız, ilk kamp döneminin son hazırlık maçını yarın (15 Temmuz) Steaua Bükreş’le Bad Reichenhall Stadı’nda TSİ 19.30’da yapacak.
Avusturya’da oynadığı 3 hazırlık maçından da galibiyetle ayrılan Siyah Beyazlılarımız’ın Steaua Bükreş karşısındaki mücadelesini D Smart 7. kanaldan yayın yapan Futbol Smart’dan izleyebilirsiniz.
ßochum maçında Fahri çok süper gol attı gecen gün izledim BJK Tvde bu sezon çok alternatifli orta sahamız..
Fahri her sezon hazırlık maçlarında fırtına gibi esiyor ancak ligde yok.Bu sene kiralanmaz umarım da yedekde bekler.
Fahri Rize'de baya geliştirdi kendini , umarım devre arasında satılmaz..![]()
Bu arada son idmanda Tuna'nın sakatlığı dolayısıyla Ertuğrul Hoca Nobre'yi stoper oynatmış.Ligde'de alternatif stoper olarak Nobre'yi düşünüyormuş...
Geçen sene önlibero sıkıntısı çektiğimiz dönemlerde,Nobre'nin o bölgede oynaması halinde başarılı olacağını düşünmüştüm.Çünkü hırsı,mücadele gücü,hava topu hakimiyeti ve top kapma becerisi sayesinde orayı yadırgamaz.Bu özellikleri doğrultusunda Ertuğrul Hoca'da stoperde denemiş ve gayet başarılıymış...
Kara Kartallarımız oynadığı son hazırlık maçında Steaua Bükreş'e mağlup oldu
Beşiktaş 0-1 S.Bükreş
Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’da sürdüren Beşiktaşımız, oynadığı son hazırlık maçında Romanya'nın güçlü ekiplerinden Steaua Bükreş'e 1-0 mağlup oldu. Steaua Bükreş'in 36. dakikada Radoi'nin penaltıdan attığı gol maçın tek golü oldu. Avusturya kampında oynadığı son 3 maçtan galip ayrılmayı başaran takımımız, kampta oynadığı son maçında bu seriyi bozdu. Beşiktaşımız sahaya; kalede Hakan Arıkan; defansta Sivok, Zapatocny, Emre Özkan ve Ali Tandoğan; orta sahada, Delgado, Cisse, Serdar Özkan ve Aydın; forvet hattında ise Holosko ve Nobre 11 ile çıktı.
Steaua Bükreş 36. dakikada Radoi'nin penaltıdan attığı golle Beşiktaşımız karşısında 1-0 öne geçti. İlk yarı bu sonuçla kapandı.
İkinci yarı Beşiktaşımızda Ali Tandoğan'ın yerine Serdar Kurtuluş, Emre Özkan'ın yerine Seriç, Serdar Özkan'ın yerine Ekrem Dağ ve Nobre'nin yerine Bobo oyuna dahil oldu. Maç içerisinde yakaladığı pozisyonları bir türlü golle sonuçlandıramayan Kara Kartallar Romanyalı rakibine 1-0 mağlup oldu.
Kaynak: Sporx.com
Canın sağolsun Beşiktaş'ım..3 galibiyet de güzeldi..
Kartal uçamadı!..
Avusturya'nın Leogang bölgesinde yeni sezona hazırlanan Beşiktaş, kamp çerçevesindeki son maçında Romanya'nın güçlü ekiplerinden Steaua Bükreş ile karşılaştı. Avusturya'da daha önce oynadığı 3 hazırlık maçını kazanan siyah beyazlılar en ciddi sınavında baskılı bir futbol oynasa da sahadan mağlubiyetle ayrıldı.
Karşılaşmanın 36.dakikasında Radoi'nin penaltıdan attığı golle geriye düşen Beşiktaş maçın kalan bölümünde gol bulamayınca Avusturya'daki son hazırlık maçında yenilgi yüzü gördü. Beşiktaş'ta 90 dakika sahada kalan tek isim yeni transfer Sivok'tu... Sivok aynı zamanda 36.dakikada penaltıya sebebiyet veren isimdi.
Bu maçlarda uyum sorunu bir nebzede olsun atılmıştır umarım.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Ertuğrul Hoca artık tek önliberolu sistemle olmayacağını anlamalı ve bunu değiştirmeli...
Orta sahada tek koşan(Cisse) oyuncuyla oynarsan stoperlerin Puyol-Terry olsa pozisyon verir,gol yersin.İdmanlardan sürekli 4-3-1-2 oynattığı söyleniyor,ne hikmetse maçlarda klasik 4-4-2 ile çıkıyor sürekli.Tek önliberoyu geçen stoperlerle karşı karşıya kalıyor.Geçen seneki en büyük zaaf buydu,bunu anlamış olması lazım ki Fahri'yi ve Uğur'u takıma dahil etti,ama hazırlık maçlarında tek önlibero oynatıyor sürekli.Umarım en kısa zamanda bu yanlışından döner...
Gökhan Zan daha takıma gelmedi onun yerine defansta Sivok'a şans veriyor ama gelince birşeyler yapması gerekiyor Sağlam'ın yedek mi kalacak bunca adam ? Uğur orta saha da da oynar bana göre ön libero ikilileri Cisse ile Sivok olmalıdır , Fahride bazı maçlarda şans bulabilir . Sonuç olarak sana katılıyorum Anıl abi..
Chelsea,Terry-Carvalho varken en az 3 koşan oyuncuyla oynuyor orta sahada,yine Barca Milito-Puyol var,orta sahada koşmayanı takımdan yolluyolar(Deco,Ronaldinho).Ş.Ligi şampiyonu Manchester'in forvetleri bile top rakipteyken orta sahaya geliyor,stoperleri Ferdinand-Vidic olmasına rağmen...
Yani günümüz futbolunda en önemli şey takım savunması.Bizde ise Cisse'den başka koşan,savunma yapan orta saha oyuncusu yok.Bu iş böyle gitmez,yine hüsran olur.Mutlaka Fahri,Uğur,Kurtuluş,Sivok'tan biri Cisse'nin yanına monte edilmeli.En uygun aday Uğur İnceman bence,ki bunun için aldırdı sanırsam Hoca...
Çift ön Libero diyorsunuzda, Beşiktaş tek önLibero iLe oynamayı öğrenmesi gerek. Yoksa tek forvet oynamak zorunda kaLır. Tek forvet oynamak demek, HoLosko nun sağa kayması demek, HoLosko nun sağda oynaması demek verim düşükLüğü demek. Bir takım tek önLibero iLe de oynayabiLir. Ama soL ve sağ da ki adamLarda gerektiğinde orta da ki adama destek oLursa. ForvetLer önde basmayı başarbiLirse bir takım pekhaLa tek önLibero İLe de oynayabiLir. Bu çift önLibero sistemi daha çok Avrupa maçLarında ve depLasman derbiLerinde kuLLanıLabiLecek bir sistem oLabiLir.
ÖyLe bir oyuncu yapımız var ki. Hangi sistemde oynarsak oynayaLım bazı taşLarda probLem var gibi duruyor. ErtuğruL hocanın işi gerçekten çok zor.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Hayrettin abiye katılıyorum derbi maçlar ve avrupa maçları dışında tek forvet iyidir.4-1-2-1-2 gibi mesela.Tello ve Serdar Özkan koşan, pres yapan oyuncular Cisse'ye yardım ederler.
Misal;
-----------------Rüştü-----------------
Kurtuluş-------Sivok--Zapo------E.Özkan
------------Uğur---Cisse--Tello----------
------------------Delgado---------------
---------------Holosko--Nobre-----------
Çift önlibero şart değil.İdmanlarda bu sistemi deniyormuş zaten sürekli.(4-3-1-2)Ama demek ki istedikleri olmamış olacak ki hazırlık maçlarında böyle oynatmıyor...
Ama Fahri'nin gitmesiyle birlikte anlaşılmıştır ki yine tek önlibero oynayacağız.Çift önlibero falan oynayacak olsak Fahri mutlaka alternatif olarak kalırdı...
Ama geçen sene İstanbulspor'da kiralık oynayan Ergun var.Oda çok iyi.Onun içinde Fahri'yi göndermiş olabilir.Bilemeyiz,Fahri goller dışında çok iyi işler yapmadı maçlara baktığımız zaman.Zaten çok iyi olsa neden gönderilsin?
Ergün çok iyi , Necip de fena değil ama fizik açıdan yetersiz birazAnıl oluşturduğun kadroda bence Serdar oynar orda Uğur'un yerine
![]()
Hazırlık maçıda olsa Beşiktaş'ımın yenilmesine üzüldüm.
Umarım bu hazırlık dönemi takımdaki uyum süreci en iyi şekilde olur,Ertuğrul hoca aklındaki sistemi takıma oturtur.Bu sezon geçen sezona göre daha zor olacak çünkü.Valla hazırlık maçlarında yediğimiz goller kaygılandırıyor açıkcası beni..
So what?
Saike
Takımımız Yurda Döndü
Avusturya kampını tamamlayan Futbol Takımımız, bugün İstanbul'a döndü. Takımımız, Cumartesi günü sabah yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.
![]()
Bobo'suz bir ilk 11 düşünemiyorum ben arkadaşlar.Sizlerin kadrolarında ben göremiyorum Bobo'yu.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Hadi Hayırlısı inşallah bu sene ligde ve avrupada iyi gideriz.
Bobo'suz bir ilk 11 ben de düşünemiyorum ama bu 6+2 kuralı adama zorla düşündürtüyorDün Bobo oyuna girdikten sonra takım haraketlenmiş, pozisyon bulmaya başlamış ama +2 kuralı işte!...
hakkaten yapılan kadroların nerdeyse hiçbirinde Bobo yok niye almıyonuz bu adamı?Geçen sene en çok gol atan oyuncumuz değil mi?
Bobosuz forvet hattımı oLur yahu. Takımda DeLgado, Bobo ve HoLosko dışında ki bütün yabancıLarın yeri garanti değiL. Gerekirse o kadar para veriLen Sivok ya da Zapo oynamaz Bobo yine oynar.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Batuhan'a ne oldu Kampta var mı ?
Var Deniz.
Resmin ortasındaki fasulye sırığı.![]()