Maçta Fenerbahçe açısından tek olumlu bakabileceğimiz olay Volkan Babacan'ın iyi performansıydı. Zaten bir maçta takımın yıldızı kaleci ise bize de Sivasspor'u tebrik etmek düşer.
Sivasspor
Fenerbahçe
Beraberlik
Maçta Fenerbahçe açısından tek olumlu bakabileceğimiz olay Volkan Babacan'ın iyi performansıydı. Zaten bir maçta takımın yıldızı kaleci ise bize de Sivasspor'u tebrik etmek düşer.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Aragones'e hala tahammül ediyorlarsa diyecek söz yokSivas gerçekten harika oynadı ve bunun meyvesi olarak da şahane bir gol izlettirdi bize, bravo Sivasspor...
sivas harika oynadi musa biraz daha becerikli olsaydi mac farkli olurdu. fener sahada yok gibiydi cok siliklerdi. ozellikle guiza berbatti.. sivas haketti ve dedigim gibi sivas gibi oynadilar ve kazandilar
Fenerbahçe'de Anadolu takımı zihniyeti oturmuş vaziyette. Golü attıktan sonra takım olarak savunmaya çekiliyorlar. 2. yarıda tek kale oynanan bir maç izledik. Sonucunda Sivas kaçıra kaçıra atmayıda başardı ve galibiyetle maçtan ayrıldı.
Son olarak bir hakem ancak bu kadar kötü maç yönetebilirdi.
Guiza degil de takım olarak berbattı desek daha iyi olacak. Tek bir futbolcuya yüklenmek bence yanlış. Alex'in kaçırdığı karşı karşıya bir pozisyon var 2-0 yapabilse maç zaten kopacak galibiyet gelecekti kimse de bunları konusmuyor olacaktı.
Hakem o kadar kötü bir maç yönetti ki, iki takım oyuncularını çileden cıkarmayı başarabildi. Sivasspor da hakkettiği bir galibiyet aldı bir anadolu takımının 3 forvet oynaması maçı ne kadar istediğinin göstergesidir. İstediler ve kazandılar tebrikler.
Geçen hafta takip ettiğim Sivasspor çok kötüydü. Bu maç öncesi Alex'inde sakatlığının bulunması nedeniyle Sivas her ne kadar geçen haftada kötü olsa puanı alır demiştim. Ama Sivasspor söylenenlere göre çok iyiymişti. Tebrikler Sivasspor...
I'm back...
Aragones'in Türkiyeyi tanımamasının sonuçlarını görüyoruz.
Tebrikler Sivasspor...
Tebrikler Sivasspor'a.Fenerbahçe'nin durumu çok vahim gerçekten.
Kadro yetersizliğinden bu yıl gitti gibi bir şey artık. Kaleciden korkuyorduk, kaleci mükemmel çıktı, sıkıntı yaşamadık ama diğer bölgeler çok zayıf. Türkiye'nin en iyi forvet oyuncuları ve ofansif orta saha oyuncusuna sahipken, diğer bölgelerin çok zayıf olmasından dolayı sürekli puan kaybediyoruz.
Geçen yıl şampiyonluk kaçmışken, kadro güçlendirileceğine kadro zayıfladı. Güiza dışında yapılan olumlu bir transfer yok. Sol kanada bir transfer ihtiyacı olduğu açıktı, yapılmadı. Ön liberoya transfer ihtiyacı gün gibi açıkken, Josico gibi bir isim alındı, o da sakat çıktı. Kısacası doğru transferlerin yapılamaması bu sonuçları doğurdu. Güiza gerçekten son yıllarda yapılan en iyi transfer, fakat diğer bölgelere de transfer yapılmalıydı.
Ocak ayında umarım doğru transferler yapılır diyeceğim ama iş işten geçmiş olacak.
Beklediğim gibi Sivas kazandı, tebrikler Sivasspor...
İlk haftadan takımın böyle olacağı belliydi çünkü kadro çok yetersiz ve bu kadro bu sistemi oynayamaz . Biz bunu söyleyince skora göre konuşuyor oluyorduk 5.haftada takımın ne olduğu ortaya çıktı ve kim fanatik gördükSöylenecek fazla bir şey yok Avrupada her deplasman maçında en az 2 3 yeriz TSL'de 2 haftada bir 3 puanla tanışırız böyle devam eder gider bu sene
Guiza gol atmaya başlasa artık nasıl methedilir düşünemiyorum. Bir golcü gol atıyorsa iyidir. Çok koşuyorsa atlet olarak hayatına devam edebilir veya onun yerine uzun mesafesi iyi olan bir atletizimci alınır. Ordan oraya koşar boş alan yaratır. Uyum sorunu yaşıyor densede iyi oyuncular dünyanın hiçbir yerinde uyum sorunu yaşamıyorlar. Onlarca örnek sayabiliriz. Kaçırdığı pozisyonlardaki acemiliğini sıralamaya kalksam bu adamı nerden aldık diyeceğinize garanti veriyorum.
Güiza iyi filan değildi zaten Güiza'ya bu maçta bile "iyi" demek fanatiklikten başka bir şey değil bence![]()
Bu seneye dair tüm umutlarım kayboldu fazla bişey demeye gerek yok
tebrikler Yiğido...
Maçı izlemedim iyi ki de izlememişim ama maçın başındaki kadroya bakıyorum ve sol kanada Uğur yerine Emre'yi koyarak çok şeyin değişmesini vbekleyen Aragones'e de selamlarımı iletiyorum.
Sakatlar gelse de geçen seneki kadro aynı olsa da bu kafayla bu takım ileri gitmez. Deivid takıma katıldığında tüm işler düzelecek mi? Hiç sanmıyorum ya da Aurelio orta sahada olsa bugün oynanan maçın sonucu farklı mı olurdu, bunu da hiç sanmıyorum.
Aragones disiplinli dedik, takıma bir düzen oturtur dedik ama işler daha beter hale geldi. Son 5 senede 3 defa şampiyon olan, diğer ikisinde birini son maçta kaybeden diğerini bitime 3 hafta kaybeden bir takım vardı ve 5 senedir başa oynayarak taraftarı mükemmel oyun sergilenmese de mutlu ediyorlardı. Fakat bu sene bu gidişle 5 sene sonra ilk 2 dışında kalabiliriz, buna alışık olmadığımız için çok üzüleceğiz.
Aragones gönderilemez, eğer gönderilirse ödenecek tazminat yüklü olacak, o zaman derim ki neden bu para transfere harcanmadı da baştan sağlam bir kadro kurulmadı.
Salı günü çok önemli bir maç var, orada kaybedilecek puanlar bu senenın her kulvarda kayıp olarak geçmesine neden olur ve Aragones kupa maçında 2.lig takımına yenilince kovulur.
Yine de kötü düşünmek istemiyorum, salıyı bekleyelim diyorum. Salı kazanmak da yetmez nasıl kazandığımız önemli, aynı mantıkla, aynı dizilişle sahaya çıkarsak kazanırsak şansına kazanmış olacağız.
Nasıl yapar, bu işi nasıl düzeltir bilmiyorum ama 50 yıldır futbolun içersinde olan bir adam artık bu birikimini göstermeli ve olumlu değişiklikler yapmalı, bu sistem yürümüyor artık başka şeyler denemeli.
"YÜCE ATATÜRK"
Bu arada Sivasspor'u da tebrik etmek gerekiyor, bu seneye de çok iyi başladılar. Fenerbahçe için tek umudum gelecekte bir gün Bülent Uygun'un Fenerbahçe'nin başına geçme ihtimali. 2 sene sonra mı olur 3 sene sonra mı olur bilmiyorum ama sıradan oyuncuları bile takım içinde maksimum fayda alabilecek şekilde kullanabilen bir hocayı, takım oyununu oynatabilen bir hocayı takımımın başında görmek isterim.
Sivas bu şekilde devam ederse yine ligi ilk 4 içerisinde bitirecektir diye düşünüyorum.
"YÜCE ATATÜRK"
Sivasspor'a tebrikler.
Fenerbahçe'miz ise kendini toparlamalı artık.Güiza tek başına oradan oraya oradan oraya koşuyor.Ama destek veren yok.
Aragones gerçekten artık emekli olsun.Alex sakat sakat oynuyor.Onu çıkarmıyor.Gidiyor defansif bir oyuncu olan Maldonado'yu çıkarıyor.E o zaman golü yiyincede birşey demeye hakkın yok.
Fenerbahçe'mizin acilen Aragones'ten kurtulması lazım.![]()
Maldonado'yu çıkarması bence olumlu. Zira Güiza'yı çıkarıp Semih'i almış olsa Sivas'a 1 puan için gittiğini göstermiş olurdu. Kazanma adına hamle yaptı, ters tepse de şahsen kazanma adına yapılan o değişiklikten memnunum.
Tek maçla oyuncu değerlendirmek olmaz fakat Volkan ilerisi için ışık verdi ve Volkan Demirel'in rakipsiz olmadığını bu maçta gösterdi. Ayrıca disiplinli bir Kazım gelecek yıllarda çok iyi yerlere gelebilir.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Sakat Alex'i çıkarıp Semih'i alsaydı sence daha iyi olmazmıydı.Klasik 4-4-2 oynardık.Hemde 10 kişi oynamazdık.
Sen bana gelmiş diyorsunki Maldonado'yu çıkarması doğru.Tek DM ile oynarsan ve o DM Selçuksa inanki bence kazanmak adına yapılmış birşey değil bu.Binevi intihar.
sivas eze eze yendi fenerbahce uzun zamandır yapmadığı bir şeyi ocak ayında yeni teknik direktör getirebilir.
Alex'i çıkarması gereken zaman golü yemeden önceki zaman dilimi. Golü yedikten sonra Alex gibi bir oyuncunun tek bacağı kopsa dahi yerini onun kalitesine yakın kalitede oyuncuyla dolduramayacaksanız çıkaramazsınız. Atacağı bir ara pas, duran top ile skoru değiştirebilecek bir oyuncu - sakat olsa dahi - Tümer sakat olmasaydı Dede Alex'i sakat halde bu kadar zorlamazdı diye düşünüyorum. Umarım Alex'in sağlık açısından Kiev maçına kadar bir problemi kalmaz.
Çıkan ismin Maldonado veya Selçuk olması o dakikada önemli değildir. Önemli olan defansif bir adam çıkarıp forvete adam alınmasıdır. Yoksa ha Maldonado çıkmış ha Selçuk çıkmış farketmez. Eğer ki o dakikaya kadar Maldonado müthiş futbol oynamış Selçuk vasat kalmışsa ve Aragones Maldonado'yu çıkarıyorsa ancak o şekilde bir problem olabilir. İzlediğimiz maçta gördük ki iki isim de birbirinden pek farklı değildi.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Ben olayın gol yeme kısmında değilim. Ben olayın düşünce kısmındayım. Fenerbahçe gibi bir takım 80. dakikadan sonra 1-1'lik skora yatamaz. Gerekirse risk alır golü yer mağlup olur fakat kazanma adına teknik adam bir hamle yapmış olur. Diyebilirsin ki kazanma adına hamle yaptı da Fenerbahçe çok mu baskılı oynadı ? Hayır. Fakat Dede orda kazanma isteğini gösterdi futbolcular gösteremedi.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Ya tamam haklı olabilirsin.En azından sonu kötü bitebiliyor.Sende haklısın risk almak lazım.Ama defansıda elden bırakmamak lazım.Mesela Tek Forvetken 2'ye döndü.Ama AMC mevkisinde olan Alex gerçekten önünden geçen topa ayak uzatamadı.Adam bi ara elini kaldırdı beni çıkar diye.Ama iş işten geçti.3 değişiklik hakkını kullandı.
Sanıyorum Dede Alex'in dayanabileceğini zannetti ve oyundan çıkarmadı. Sivas'ın bastırdığı dakikalarda Alex'in etkili paslarıyla Güiza'nın Sivasspor'un geride bırakacağı boşlukları değerlendirerek 2. golü bulmasını istedi. Gol yedikten sonra iş işten zaten geçmişti mecburen Alex'i çıkaramadı. Bence sakatlık şüphesi bulunan Alex ilk 11'de başlatılarak baştan hata yapıldı.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Emre serbest bırakılarak Alex'in görevi verilebilirdi. Emre bu göreve alışık olmasa da Emre'nin o mevkinin ağırlığını kaldıracak yetenekte olduğunu düşünüyorum. Tabi Emre de 90 dakika oynamadı orası ayrı mevzu. Semih tam hazır mıydı değil miydi onu da bilmiyoruz fakat hazır bir Semih de tam olarak Alex'in bölgesi olmasa da yerine oynayabilirdi. Geriden Emre destekli Semih ve Güiza'lı hücum hattı. Kadro fazla geniş olmasa da farklı varyasyonlar denenebilirdi. Zaten Dede geldiğinde maçtan maça göre değişik taktikler deneyeceğiz demişti. Bunca yıldır futbolun içinde olan Aragones bir çok şekilde takımı sahaya çıkarabilirdi.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Valla kim şampiyon olur onu şimdiden söylemek zor ama bu aralar fenerbahçe sayesinde iddaadan baya para kazandım...
içerde 1
dışarda 1
![]()
Zico ya kiziyodum oyuna iyi mudahele yapamio diye ama Fenerbahcenin basina daha kotusu geldi simdi. Aragones bu yastan sonrada bisey ogrenmez, Fenerbahcenin isi cok zor