Sayfa 3 / 4 İlkİlk 1234 SonSon
61 ile 90 arası toplam 118 sonuç

Konu: 2009 da hangi taktik diziliş öne çıkacak

Hybrid View

bence oyunun en önemli mevkileri amr-l yada amc ler değil. mc ler olacak. iki yönlü oynayabilenler. ve takım savunması ön planda tutulmak zorunda olacak, İspanya nın şampiyonluğu da pres ve pas ların önemli olmasını sağlayabilir.(bence)
    4-1-3-1-1 mantıklı bana göre:
    ----------X----------
    -X-----X----X---X---
    ----------X----------
    ---X------X------X--
    ---|------X------|---
    ----------X----------
    yada;
    ----------X----------
    -X-----X----X---X---
    ----------X----------
    -------X-----X-------
    ---X--------------X--
    ----------X----------
    gibi..

İyi oyuncu belli bir şablonu olan değil, elindeki malzemeye göre taktik oluşturabilen oyuncudur.
    Bu yüzden şu taktik damga vuracak diyemeyiz. Hücum futbolunun daha baskın olma olayı da alınan takımla ilgilidir.Milan veya Roma gibi takımlarla inanılmaz kontrollü oyunlar da çıkarılabilir.
    Son olarak Galatasaray'ı alan arkadaşlara tavsiyem: Orta sahayı kalabalık tutup tek forvetle gol arayın.( 4-5-1, 4-2-3-1, 4-4-1-1 )

Bu arada AMC denilen mevkide oynayan adamlar ölmez.Arkasında 2 sağlam orta saha önünde de sağlam bir forvet...Bu adamlar o zaman en etkili silah.Zaten amaç takımı en etkili şekilde kullanmak.Elinde bu oyunculardan varsa taktiğini ona göre kuracaksın.
    Last edited by hhkahraman : 12.Kasım.2008 at 20:22 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Kendim oynatacağım taktik 4-2-3-1 gibi ancak atak anında 4-4-2 oluyor .
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

4-2-3-1 en güzelü

Nesil
    2006
    Yer
    turksportal.net

x-x-x-xlyon bu taktikle beni mahfetti ve ilk yenilgimi aldım. 3 pas yapamadım
    --x-x-- cozene kadar!! 4-2-3-1 muthis 1 pres 2li 3 lü pres vs... vs...
    -------
    x--x--x
    ---x---

Kesinlikle 4-4-2. Yukarıda arkadaşımızın da dediği gibi oyunu hem defans hem ofans olarak oynayabilen MC oyuncularının mentalitesini normal e getirdiğinizde oyun içinde hem iyi defans hemde iyi ofansif katkıları oluyor . Kanatları hucuma ayarlayıp taktik stilini de kanatlardan yaptığınız zaman gerçekten takım çok dengeli oluyor . Ama burda forvetleriniz çok önemli . Takımı kanatlardan oynattığınız vakit forvetlerinizin hava topu hakimiyeti olmak zorunda olmadığı taktirde fazla gol atamıyorlar . Arka bekleriniz de sağlamsa onların da okunu açıp cross ball ını often yapabilirsiniz böylece arka bekler de çok bindirmeler yapar ve daha fazla gol bulabilirsiniz . Kesinlikle 2009 a damgasını vuracak taktik 4-4-2 . Çoğu taktiği denedim ama 4-4-2 kadar net skorları hiçbirisi vermedi. Sissokko , Sunny gibi teknik yoksunu sadece top kesebilen ofansif özelliği hiç olmayan oyuncular ve Alex , Lincoln gibi defansif özelliği hiç olmayan oyuncular bu taktiğe iyi oturmuyor . Javi Martinez , Kuzmanovic , L.Diarra , De Rossi tarzı oyuncular harikalar yaratıyor .

Nesil
    2006

ben besiktasta 4 2 1 3 ve 4 1 2 1 2 oynuyorum defans kanatlarindaki oyuncular cok onemli tello ve serdar kurtulus bu isi iyi yapiyorlar tabiki ortasaha ve forvette onemli 3 lu taktikte.

lucchetti
    serdar k sivok toraman tello(uzulmez)

ugur (appiah) nuri sahin(tello)

delgado

holosko nobre bobo

lucchetti

serdar zapo(sivok\) toraman uzulmez (tello )

appiah (sivok)

ugur i nuri sahin

delgado

bobo holosko

bu taktikler baya bi ofansif fakat buyuk maclar disinda hepsinde 2-3 gol atiyorum en az orta sahada ki oyuncularin guclu olmasi cok onemli. forvette zaten delgado bobo holosko nobre her halukarda gol buluyorlar hele holosko ile nobre ucuyor =)

Nesil
    2008
    Yer
    Afyonkarahisar

oyuncular birbirlerine kendisimi ders veriyor yoksa bizmi komut veriyoruz biz komut veriyosak nasıl veriyoruz _?????

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

AML/FC .........ST..............AMR /FC....

.................... AMC............................

........DMC/MC........ ..DMC/MC.............

.......DL/WBL........DC........DC............DR/WBR......

Dizilişim bu herzaman tek forvete karşı olmuşumdur... bu taktikle yediğinden fazla atıyosun, gol yemen sorun olmuyor hatta maçlar zevkli hale geliyor... ..öndeysem ve kapanmak istiyorsam orta ikilideki MC leri DMCye çekiyorum ... AMC yide MCye çekiyorum...

maçın son dakikalarına gelirken yeniik durumdaysam defansın kanatlarındaki oyuncuları DL ve DR leri öne çıkartıyorum... WBL WBR konumuna getiriyorum...

dar alanda oynatıyorum , orta alanla forvetler arasında kopukluk olmasın diye....

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

-----------GK------------
    ---DC----DC----DC----

WBR--------------WBL

-------MC-----MC-------

----------AMC------------

-------ST------ST------

Atak oynuyoruz. Tempomuz normal. Genişliğimiz normal. Defans çizgimiz normal. Tam sahada alan daraltıyoruz. Atak oyunun koşu yoluna pas atıyoruz. AMC'mizin yaratıcılığını üst seviyeye getiriyoruz. Ofsayt taktiği ve Kontra atak seçeneklerini de işaretliyoruz. Müziğimizi açıp, kahvemizi,sigaramızı içip; FM'nin keyfini çıkarıyoruz Tavsiye ederim..

4-4-2 Daimond veya 4-2-3-1

arkadaşlar bence 4-2-2-2 nin iyi bir taktik olacağını düşünüyorum yani tam olarak bu taktikte orta sahada biri defansiv özellikli olmak üzere diğeri normal bir orta saha diğer ikisi için winger özelliği eğer hızlıysada oyuncuların çok ii atak geliştirileceğine inanıyorum...2 li forvette kalite ön plana çıkmalı çok ofansif diyebilirsiniz ama bana göre en iii defans ofans yapmaktır....

13. Default

Ben Galatasarayı aldım denediğim taktik 4-2-3-1 En iyi bu uyum sağlıyor gibi geldi bana

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

çift forvetli sistemler bu seriye damga vurcak gibi geliyor bana

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

4-3-2-1 tek geçerim
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Dün 4-3-3 taktiğini denemiştim Fenerbahçe'yle.
    Gayet te başarılı olmuştum.

........GK
    DR..DC.DC..DL
    ..MC..MC..MC
    ...ST..ST..ST..

sağ ve soldaki MC'lerin oklarını geriye doğru,
    Ortadaki MC'Nin okunu da AMC'ye attım.
    Ortadaki ST'nin okunu da AMC'ye attım ama ortadaki ST çok yönlü olduğu için ( Burak Yılmaz ) ilk maçında 3 gol attı ve 2 tane de ofsaytta olduğu için golü kesildi.

Şu 3 forvetli sistemleri felan geçin artık oldu olacak 1-1-9 oynatın =) Dünya futbolu tek forvete döndü ama forvet arkasında onu besleyecek AMC ler ile farklılık yaratıyo takımlar ... Yani kaka'lar , Rooney'ler, Lampard'lar önemli

Ben evde bir taktik yarattım(şu anda okuldayım )

.........................GK
    DR.............DC.............DC........DL

.............MC.....MC......MC

AMR.....................................AML

....................FC

Mavi MC'nin AMC mevkiisine, kırmızı olanında DMC mevkiisine oklaı var. Beklerin ikiside bir öne oklu. AMRL'e de ok koyayımmı bilmiyorum daha taktiği denemedim. Komutları falan ayarladım. Mavi MC sıkı markaj yapıyor MC yarı sıkı markaj yarı alan daraltma, soldaki kırmızı MC ise Alan Daraltma full AML,FC ve AMR'de full alan daraltma . takımım arsenal. Eve gidince taktiği deneyeceğim. Eksik yönlerini tespit edeceğim. Ve sizlere güzel bir taktik sunmayı planlıyorum
    "

Kardesim taktik Tikir Tikir isliyor.. gercekten Hos bir taktik gerek dizilis gerekse mantalite yonunden... AMRL ye ok koysan da koymasanda gorevlerini layikiyla yapiyorlar... SIKISTIGIN anlarda ortadaki MC yi Forvete koyarak 4-2-2-2 dizilisine DOnsen de Hic bir problem olmuyor.. Ellerine saglik guzel bir taktik olmus

---------GK----------
    DL--DC---DC---DR
    --------DMC----------
    -----MC------MC
    AML---------------AMR
    ----------ST-----------

Valla bu taktiği deniyorum yarım sezon geçti münih'le ve zımba gibi gidio

Şahsi düşüncem oyun sistemini takımın oyuncuları doğrudan etkilediği için oyunculara göre sistem taraftarıyım.
    İlk kariyerimi Fenerbahçe ile açtım.Mevcut takımın durumunu görünce Aragonnes'e hak verdim.Bu yüzden 2 sistem ev ile deplasman benimsedim.Tabii oyuncu komutlarını da unutmamak gerekir onları da ayarladım.Evde ki maçlarda 4-4-1(oyunkurucu)-1,deplasmanda 4-3-2(oyunkurucu)-1 olarak benimsedim evde ofansif dışarı da normal.
    Alex'ten faydalanın ya da Alex'in daha iyisini bulun.Deplasmanda iki oyunkurucu ile oynuyorum Alex ile Ali Bilgin.Tek forvet Güiza ya da Semih zaten pek alternatif te yok.Transferlerle güçlenebilir tabii ki para oyunda ki en önemli şey...
    Şampiyonlar liginde İnter,B.Münich ve Zenit'in olduğu gruba düştüm ilk maçı kendi sahamda B.Münih'i yendim.
    Bu oyunda güçlü bir takım olmadıkça tek bir sistemin yeterli olmayacağı kanısındayım.

yahu chelsea,liverpool,fenerbahce,galatasaray bunlarla mantıklı taktiklerde basarılı olursunuz tabi

benim gibi oynayın bakalım bursasporla,taktik oturtana kadar canınız cıkıyor,hatta oyunda her mac baska taktikte cıkarak rakiplerini şaşırtıp basarılı oluyor diye haber bile çıktı basında

Nesil
    2007
    Yer
    Kırıkkale

Quote Originally Posted by ncdtcpr View Post
    yahu chelsea,liverpool,fenerbahce,galatasaray bunlarla mantıklı taktiklerde basarılı olursunuz tabi

benim gibi oynayın bakalım bursasporla,taktik oturtana kadar canınız cıkıyor,hatta oyunda her mac baska taktikte cıkarak rakiplerini şaşırtıp basarılı oluyor diye haber bile çıktı basında
    Ben daha oyunu tam olarak tanıyamadım tam takımı oturuyo crash dump Fm 08 de oyuncuları tanıdıyoduk şimdi tam bilmiyoruz.2 hafta sonra bende senin gibi bir karier açcam
    turksportal...

bence orta sahanın ortasında en az iki tane çift yönlü mc lerin olması takıma büyük avantaj sağlar.

3 sezonda bir çok taktik denedim.ilk önce diamond ile oynadım sonra 4-2-3-1 ye döndüm.4-3-3 denedim ve şu anda 4-3-2-1 ile oynuyorum.ortadaki 3 lünün hepsi mc özellikli oyuncular.bekler de çok iyi olursa gayet iyi işliyor.bu taktiğe döndüğümden beri fenerbahce ile chelsea nin önünde cl yi lider bitirdim.ligde 17 macta 16 g 1 b aldım.beklerim gökhan gönül ve hakan balta.ortasahadaki mc lerim mehmet ekici, fellaini ve mehmet topuz.amc de de mesut çzil ve tuncay ile oynuyorum.eskiden sürekli 1-0 biten maçlar şimdi en az 2 farkla bitiyor.

her maç farklı taktik diziliiş kullanıyorum sonuc mu?

Oldukça sabırlı birisi olmalısın ki takımın iyi durumda raikpleri tek tek analiz edip uygun formatta sahaya sürmek transferlerini açıklar mısın?

Bu sene çift forvetin yılı olacak

---------GK----------
    DL--DC---DC---DR
    --------DMC----------
    -----MC----MC-------
    ---------AMC----------
    -------ST---ST-----------

Nesil
    2008
    Yer
    fm

defansif anlayış pek uygulanabilir değil sanırım. nezaman defansif anlayışla çıksam abuk sabuk goller yiyip yeniliyorum. veya defansif çıkıyorum 2 gol yiyorum sonra tüm hatlarımla yüklenip 3 tane atıp kazanıyorum. (2 maçta oldu bu)

xx
    x x
    xx
    xxxx

benimki 4-4-2 yani 4 defans,2 mc(geri ok),2 aml-amr(ileri ok) ve 2 forvet şuan sorunsuz işliyor..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

3-4-1-2 ile şu an bir çok Anadolu takımını yere seriyorum. [Beşiktaş]
    Delgado #10

Quote Originally Posted by prceXtu View Post
    3-4-1-2 ile şu an bir çok Anadolu takımını yere seriyorum. [Beşiktaş]

Fenerbahçe ile başladığım kariyerde Beşiktaş fırtına gibi adeta,3 maç eksikle 2 puan gerideyim sistemi de aynen bu şekilde.
    İnönü de maçı 3-2 kaybettim medya tamamen şanssızlık olduğunu ifade etti.Beşiktaşın 6 benim 18 şutum vardı ilk yarı da rakibi ciddiye almamam ilk 10 dakika da 2-0 geriye düşmüştüm üstelik.

Sayfa 3 / 4 İlkİlk 1234 SonSon

Mesaj Yetkileri