Sayfa 3 / 5 İlkİlk 12345 SonSon
61 ile 90 arası toplam 130 sonuç

Konu: Forvetlerin gol atamama sorunu?

Hybrid View

Quote Originally Posted by northstar View Post
    Zaten sende ilk sezonda olan olay da tamamen saçmaya..

Neyse...
    ama gercek =) bence siz oyunu silip terar yukleyin =) birde yeni bir oyuncu alıyorsanız oyuncu bir sure kotu oynıyor takıma adepte olamıyor =)

böyle sacma sapan bi oyun olamaz.. 98 den bu yana oynarım bu oyunu ilk defa böyle rezillik gördüm.. 1 sezon dayanabildim en fazla oyunun sacmalıklarına.. 1 sezonda boyunca devamlı degajdan gol olurmu? 3-0 ondeyken 5 dakikada 2 penaltı 1 kırmızı kart ve 4 gol yermi bi takım.. hata bende diyecem bendeyse 3 gol nasıl attılar.. ben 3 gol yersem takım moral olarak cöküyor rakip takım yerse moral oluyor heralde.. gol at hemen ye.. milli takıma giden topcular sezonu kapatır.. macta en iyi futbolcun devamlı sakatlanır 2-3 ay sakat kalır.. neymiş oyun gercekci olmus.. sacmalamıslar.. sildim oyunu bidahada oynamam.. yasasın tomb raider

birde sunu yazayım unutmadan bu kadar sacma sapan gol olurmu maclarda kaleci kalenin 5 metre yanındaki auta cıkan topa atlar elinden kacırır gol olur..hayatında 20 metreden gol atamamıs adam 45 metreden sallar.. 3d mac motoru koyyosun bari adam akıllı bişeyler yap.. ilk defa oyundan tiksindim.. oyuna hakimsin 2 farklı ondesin rakip takım cıkamıyor ama 3 dakkdada 2 tane 40 metreden gol atıyor bunların gercek futbolda devamlı olma olasılıgı nedirkii?? aynı taktikle benzemayı alıyorum gol atamıyor dogru duzgun yakubu ile 30 gol oluyor.. duzgun bi yama cıkarmazlarsa fm nin tahtı sallanacak.. yabancı ulkelerdeki fm ile ilgili formları dolastım begenen yok oyunu.. herkes aynı dertten yanıyor.. kesin cözümü buldum ama ben sildim kurtuldum.. kafam rahatladı hergun acaba yeni oyuna baslasam duzelirmi olayını bitirdim..

Nesil
    2008
    Yer
    fm

güzel söylüyorsunuz da forvetleri pozisyona sokmakta sıkıntı olmasa da atamıyorlar ki. taktik nereye kadar işler; top forvetin ayağına yollanıncaya kadar işler. sonrasında forvet kendi işini yapar. yani bu noktadan sonra ben değil alex ferguson gelsin bir şey yapamaz. sahaya inip o topa ben vuramayacağıma göre... taktik işliyor top forvete atılıyor kaleciyle karşı karşıya ya auta ya da kalecinin üstüne abanıyor. nasıl bir taktik ya da komut kalecinin üzerine abanmasını engelleyebilir. oyuncu komutlarında kaleciye abanma dağa taşa da vurma kaleye doğru at topu diye bir komut var da ben mi göremiyorum. ara pası geliyor forvete ya da uzun bir top atılıyor önünde kimse yok ama topu kontrol edene kadar herkes yerleşiyor yerine. işin garip tarafı forvet böyle davranırken bir orta saha ya da defans oyuncusuna böyle top geldiğinde gayet güzel atıyor golünü.

işin bir diğer kısmı da gol atamadığı zaman forvetler maçı 5 lerde bitiriyorlar. bir forvet her maç gol atacak diye bir şey yok ki. adam 4 maç gol atamaz ama boş alan oluşturur defansı bozar ya da yorar vs. ama ağzıyla kuş tutsa 5 ile bitiriyor maçı. ondan sonra medyası taraftarı yükleniyor futbolcuya moral düşüyor daha da bozuluyor bu kısır döngü devam ediyor. buarada forvetlerimin çoğu süper lig takımlarından transfer edilmiştir.

bir ekleme daha yapayım bu nasıl uzaktan şut sevdasıdır ben anlamadım. ayağına gelen orta sahayla ceza sahası arasından şut atıyor. uzun şutu kısıp açmak da fayda sağlamıyor. kaleyi tutsa sorun yok ama öyle alakasız şutlar atılıyor ki. oyuncu şut yerine pas verse veya başka bir şey yapsa gol pozisyonuna gireceğiz ama 30 metre 40 metre demeden kaleye.

ARKADAŞLAR LÜTFEN BU YAZIYI OKUYUN GOL ATAMAMA SORUNU YAŞAYAN ARKADAŞARIN HEPSİNİN YAKINMASI NORMALDİR "anla$ildigi kadariyla oyundaki en buyuk bug forvetlerin yetenekleri ve oynadiklari taktik ne olursa olsun performans vermemesi.. oyle ki forvet oyunculari 500-600 dakikalik gol oruclarindan bir turlu kurtulamiyorlar ve maclari (gol atmadiklari zaman) 5.5-6 arasi ratingle bitiriyorlar.. si simdiden bir sonraki patchde uzerinde durulacak konulardan biri oldugunu acikladi bu olayin.. an itibariyle forvetlerinizi target man yaparak ve orta saha oyuncularina bol bol sut cektirerek bu sorunu a$abilirsiniz.. benim gibi her transfer doneminde takimdaki forvetleri degi$tirip sonuc alamayarak kafayi yemeyin bo$una"

alıntıdır

Quote Originally Posted by mamacula View Post
    ARKADAŞLAR LÜTFEN BU YAZIYI OKUYUN GOL ATAMAMA SORUNU YAŞAYAN ARKADAŞARIN HEPSİNİN YAKINMASI NORMALDİR "anla$ildigi kadariyla oyundaki en buyuk bug forvetlerin yetenekleri ve oynadiklari taktik ne olursa olsun performans vermemesi.. oyle ki forvet oyunculari 500-600 dakikalik gol oruclarindan bir turlu kurtulamiyorlar ve maclari (gol atmadiklari zaman) 5.5-6 arasi ratingle bitiriyorlar.. si simdiden bir sonraki patchde uzerinde durulacak konulardan biri oldugunu acikladi bu olayin.. an itibariyle forvetlerinizi target man yaparak ve orta saha oyuncularina bol bol sut cektirerek bu sorunu a$abilirsiniz.. benim gibi her transfer doneminde takimdaki forvetleri degi$tirip sonuc alamayarak kafayi yemeyin bo$una"

alıntıdır
    Mükemmel bir çözüm. Trabzonda ben Gökhan Ünal la bu sorunu yaşıyorum. Umarım çözümü iyi gelir.

Default at şu golü artık

selam arkadaşlar,

galatasaray ile 3ncü sezonum. ilk iki sezon işler iyi gitti, şampiyonluk geldi.

son sezon takımda revizyon yaptım. 10-12 adam gitti.(meira, lincoln, yaser, mehmet yıldız, kewell vs.) defansa sidnei, ortaya ladesma ve ileriye arşavin aldım.

forvette zenitten pobrebnyak ı bir sezon önce almıştım. bir de macar bir genç yetenek var zoltan kovacs(amc).
    harmony very good diyor. takımda kaynaştı değişikliklere rağmen.

taktiğim 4-2-3-1 ve ilk iki sezonda aynısı ile başarılı oldum.
    tolga
    uğur servet sidnei hakan
    mehmet ladesma
    aydın kovacs(arşavin) arda
    pobrebnyak

neyse sorunum: forvetim pobrebnyak karşı karşıya gol atamıyor. ama leblebi gibi gol yiyoruz. takımı sürekli azarlamaktan sıkıldım. her maç en az 3 top direkten dönüyor. boş kaleye bile atamadılar.

bu takımda taşlar yerine mi oturmamıştır yoksa patch 9.2 save oyunumu bozmuş mudur? sıfırdan oyun mu açmalıyım. baya da uğraştık takımı bu hale getirecez diye.

yorumlar için şimdiden teşekkürler. Engin.

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

Quote Originally Posted by ertilave View Post
    selam arkadaşlar,

son sezon takımda revizyon yaptım. 10-12 adam gitti.(meira, lincoln, yaser, mehmet yıldız, kewell vs.) defansa sidnei, ortaya ladesma ve ileriye arşavin aldım.

forvette zenitten pobrebnyak ı bir sezon önce almıştım. bir de macar bir genç yetenek var zoltan kovacs(amc).

tolga
    uğur servet sidnei hakan
    mehmet ladesma
    pobrebnyak

neyse sorunum: forvetim pobrebnyak karşı karşıya gol atamıyor. ama leblebi gibi gol yiyoruz. takımı sürekli azarlamaktan sıkıldım. her maç en az 3 top direkten dönüyor. boş kaleye bile atamadılar.

bu takımda taşlar yerine mi oturmamıştır yoksa patch 9.2 save oyunumu bozmuş mudur? sıfırdan oyun mu açmalıyım. baya da uğraştık takımı bu hale getirecez diye.

Direkten topları ele alırsak,bunlar oyun hatası.Aynısı hemen hemen herkeste oluyor.

Nesil
    2006
    Yer
    sakarya

Quote Originally Posted by ertilave View Post
    selam arkadaşlar,

tolga
    uğur servet sidnei hakan
    mehmet ladesma
    pobrebnyak

Kardeş ben 2014-2015 yılına başlıycam kariyerimde senin söylediğin problemlerin hepsi 2008-2009 yılındada vardı şimdide var.yamayla alakası olduğunu sanmıyorum.karşı karşıya gol atamama olayını oyuncuya yeni şeyler öğreterek ne biliim durdurda vur yada kaleciye çalım at gibi seçeneklerden yapabilirsin ama belli yaşın üstündekilere çıkmıyor.Direk olayına gelince ben bir maçta 3 kere direkten dönerse ya berabere kalıcam ya yenilcem diyorum çünkü hep skor benim aleyhime oluyor.bir maçta 5 direkten dönen top gördüm 3ü peşpese ve boş kaleyeydi.Böle durumlarda kaderine razı olucan.forvetin gol atamıyosa kaliteli orta saha al bu dertten kurtul al matias fernandezi her yerden çaksın 2 frikikten biri gol penlatı kaçırmaz. hade sana kolay gelsin.

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

Quote Originally Posted by xuq View Post
    Kardeş ben 2014-2015 yılına başlıycam kariyerimde senin söylediğin problemlerin hepsi 2008-2009 yılındada vardı şimdide var.yamayla alakası olduğunu sanmıyorum.karşı karşıya gol atamama olayını oyuncuya yeni şeyler öğreterek ne biliim durdurda vur yada kaleciye çalım at gibi seçeneklerden yapabilirsin ama belli yaşın üstündekilere çıkmıyor.Direk olayına gelince ben bir maçta 3 kere direkten dönerse ya berabere kalıcam ya yenilcem diyorum çünkü hep skor benim aleyhime oluyor.bir maçta 5 direkten dönen top gördüm 3ü peşpese ve boş kaleyeydi.Böle durumlarda kaderine razı olucan.forvetin gol atamıyosa kaliteli orta saha al bu dertten kurtul al matias fernandezi her yerden çaksın 2 frikikten biri gol penlatı kaçırmaz. hade sana kolay gelsin.
    Forvete Agüero,Drogba gibi yıLdızLarıda koydum ben,aynı durumLarLa karşıLaştım.Hemen hemen her maç 3-4 topum direkten dönüyor,böyLe oLduğu sürece bu oyun hatasıdır.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Yapilan ortalarda onemli bence, iki forvetliysen on veya arka direge atmaniz onemli degil. Ama tek forvetsen genelikle arka direge dogru orta yapmaniz gerekiyor. Ben boyle yaptim, sonuc Gokhan Unal ligin ilk yarisinda 4 gol atarken, ikinci yarisinda 10 gol atti.

Ve ayrica Turk liginde cok gol olmuyor, diger liglerle kiyaslarsaniz

forvete 1 adet Giuseppe Rossi alın, arkasına iyi bir AMC yanına da patatesten bile olsa ikinci bir FC verin, ister Karabük'le ister Real Madrid'le oynayın, size golleri dizsin...

sezonun ilk yarısı bitti en çok gol atan futbolcu bölümünde 5 adam var

öne gecip sonradan yedin iide bu hata olduunu snamıyorum defansın oyuncuların beceriksizliği ben hep kendini beenmişlik yapma yapıyorum mac ortasında cunku gercektede böle =) fenerbahce seville macını unutmayın yada chealse macını =) bunlar gercektede olan skorlar =) yada en yakın ornek eskişehir-denizlispor =) gecen haftalarda oynanan mac denizli 3-0 yenerken 4-3 kaybetti. oyunda hata olduğunu sanmıyorum cunku gunumuzde one gecen takım karsındakini kucumsuyor karsısındakide hırslanıp gol atmayı basara biliyor =) ama sizin forvetlerin nasıl gol atamadığını anlamadım hızlı bir forvet alın defansın arkasına kaca bilcek bir forvet

Nesil
    2008
    Yer
    Sakarya

Benim forvetler Be İnvincible reklamından etkilendiler sanırım. Sürekli direğe nişanlıyorlar topu

Quote Originally Posted by DaveJones View Post
    Benim forvetler Be İnvincible reklamından etkilendiler sanırım. Sürekli direğe nişanlıyorlar topu
    her maçta en az 2-3 ya da 4-5 topum direkten dönüyor...
    (baskılı oynadıklarımda 4-5, kontralarda 2-3)

aynı sorun bndede benim maçlarda 1-0 0-0 bitiyor forvetlerim etkisiz :S

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Arakadaşlar bende durum çok ilginç, ben fenerbahçeyle oynuyorrum, ilk sezon sadece Güiza 32gol attı, ve bu sezon devam ediyorum oyuna ligde 16haftayı geride bıraktım 17 gol attı, toplam 22resmi maçında gol sayısı 21.
    Maçlarımı tek forvetle oynuyorum...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

bence bu durum tamamen taktiğe bağlı , bende Cardozo 15 maçta 16 gol attı ...

bende fenerbahçeyle oynuyorum ligin bitmesine 3 hafta var guiza ligde 18 toplamda 28 gol attı 1 ay flnda sakattı oynayamadı bi süre taktiğim 4-2-3-1 arkasında alexde müthiş ligde 17 gol 13 asist şuan

Arkadaslar benim takimim GALATASARAY 1 sezon gignac i aldim 53 macta 36 gol 17 assisti oldu tsl samp olduk cl de yari filan turkiye kupasindada ceyrek te elendik ama 2 sezon muthis takviyelerle aldigim adam Marquinhos costu bu seferde gignac sondu neden ne olabilir acaba amc e de borges in yerine mathias fernandez i aldim o bile gignac da fazla gol atiyor ?

nedeni ne olabilir simdiden tessekurler Turkcem kotum olabilir

kadro :

sinan bolat
    ugur leo miranda kolarov

m.topuz m.topal m.fernandez arda

gignac marquinhos

daha önce hangi adamla birlikte oynuyorsa onla oynat.Takımda kim favori elemanıysa onla birlikte oynat.

Quote Originally Posted by sardokar View Post
    daha önce hangi adamla birlikte oynuyorsa onla oynat.Takımda kim favori elemanıysa onla birlikte oynat.

milan baros'la beraberdi ama sattim 15 milyona. herhalde satacam bole devam ederse cok kotu oynuyor

ben bjk de 3 forvetle oynuyodum çok nadır forvetler gol atıyordu 2 forvete düştüm forvetler hiç atamıyor takımı sırf forvetten yapacam sonunda o olucak

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

9.2 yamasinda sorun düzeltilmiş. Milan kaydımda Benzema-Pato durdurana aşk olsun.
    Delgado #10

Sorun şu manageri açtığınızda takımın orjinal taktiğini direk değiştirmek.Kendi taktiğinizi maçın içinde yarım saat 15dk deneye deneye takıma aşılarsanız ileride dahada çok verim alırsınız.Birde ilk sene aşırı transfer yapmayın daha sonraki sene yapıcağınız transferleride transfer sezonu açılmadan yapın uyum sorununu minimuma indirmiş olursunuz. Forvet için tavsiyem Klass-jan huntelaar adam 2 kelimeyle GOL MACHINE...

İlk sezon bendede aynı sorun olmustu ama su an 2014 yılındayım ve bence bu taktik ayarları ile ilgili.2 defa topum direkten donsun en iyi forvetim bos kaleye gol atamadımı direk ayarları değiştiriyorum.O boş kaleye gol atamayan adam 25 metreden çakıyo golu çok oldu bana bu .Ayrıca uyum da çok onemli takımda tabiki.

Nesil
    2007
    Yer
    Antalya-Kanada

2 forvet oynıcaksan bir forvetin hızlı diğeri ise pivot forvet olursa Atabilirsin yada tek forvet oynayıp Arkasına AMC oynatabilirsin

Alın cardoza yı gol sorunu falan kalmaz

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar size bir tüyo vereyim. Ne olursa olsun en az 2 haftada bir satılık listesini kontrol edin. Çok iyi oyuncular bile satılık oluyor. Ama transfer sezonunda değil, sezon ortasında bakın. Adam bir maç kötü oynuyor, hemen satılığa koyuyorlar. Ben ilk sezonun sonunda Galatasaray'a Bojan'ı 5.5 M euroya aldım. Ayrıyetten ilk sezon ortasında Federico Laurito'yu istedim, 3.6 M Euro'ya onu aldım, 2yıl geçti, şu an değeri 11 M Euro, leblebi gibi gol de atıyor. Ayrıca Bojan'a 30M Laurito'ya 35M euro teklif geldi satmadım en iyi forvetler onlar zaten dünyada

Sayfa 3 / 5 İlkİlk 12345 SonSon

Mesaj Yetkileri