http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=69954

Okudum,kabul ediyorum.Yeni kariyerim tam bir hikaye tadında olacak ve Sivasspor'u Avrupa'nın zirvesine taşımadan bu kariyeri bırakmayacağım.

Sivasspor

Köln Üniversitesi futbol antrenörlüğü bölümünü kazanmıştım sonunda.Gerçek bir teknik direktör olabilmek için uzun ve zorlu bir yolculuk beni bekliyordu.

Eğitim dönemim gerçekten zordu ama güzel gidiyordu.Derslere Almanya Liglerindeki teknik direktörler katılıyorlardı,bilgilerini ve tecrübelerini bizlerle paylaşıyorlardı.Amatör liglerde maçlara gidiyorduk,ayda 1 kez Köln'ün maçlarını seyrediyorduk.Ralf Ragnick,Felix Magath,Christoph Daum,Klaus Augenthaler gibi hocalar bilgi birikimlerini paylaşıyorlardı.

4 yıllık bir eğitimin ardından mezun oldum..Bölümü yüksek derece ile bitiren öğrenciler Almanya Bundesliga ekiplerinden tarafından stajlara çağrılıyorlardı.
8.sıradan mezun olmuştum.Bundesliga 2 ekiplerinden FC Köln ve 1860 München kulüplerinden teklif geldi.FC Köln'ün teklifini kabul ederek staj dönemime başladım.

FC Köln'ün U19 takımı bana emanet edilmişti ilk senemde.Yetenekli oyunculardan kurulu bir takımdık.İlk seneyi 4.tamamladık ve bir sene sonra Köln'ün U23 takımı bana emanet edildi.Herşey çok güzel gidiyordu ve o sene
Regionalliga West'te yaşadığımız 2.ciliğin ardından.2007/08 sezonu öncesi Christoph Daum'un isteği üzerine Köln'ün A takımında antrenör olarak çalışmaya başladım.3 yıllık staj döneminin son senesiydi.O yıl Daum'dan çok şey öğrendim,takım Bundesliga'ya yükselmişti.

Artık çaylaklık dönemim bitmiş,teknik direktörlük kariyerime adım atmıştım.Üniversitemden antrenörlük belgemi aldıktan sonra ülkeme döndüm ve TFF'ye başvurarak UEFA Pro Antrenörlük lisansını çıkartmak ve Turkcell Süper Lig'de çalışmak için kursa katıldım.

Fedarasyondan teknik direktörlük yapabilir onayı geldikten 1 hafta sonra tanıdıklar vasıtasıyla Sivasspor kulübü Mecnun Odyakmaz ile yaptığımız bir telefon görüşmesinin ardından apar topar Sivas'a gittim.Bülent Uygun kariyer hedefleri için takımdan ayrılmış.Bende Mecnun Başkan'a Sivas için göreve hazır olduğumu söyledim ve 1 yıllık sözleşmeyi imzalayarak Sivasspor'da kariyerime başladım..