Anket Sonuçlarını Görüntüle: ?

Voters
24. You may not vote on this poll
  • Eskişehirspor

6 25.00%
  • Bursaspor

12 50.00%
  • Beraberlik

6 25.00%
Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123
61 ile 72 arası toplam 72 sonuç

Konu: Eskişehirspor - Bursaspor [ TSL 2. Hafta ]

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Crocodile1963 View Post

Amigo mu yazar mı !
    Bu adam bence haberi yazmadan önce FM'den iki üç laf kapmış

''Kazanılan Zafer Şehri sokaklara dökerken.. ''

Ne zaferi ulen daha 2. haftada puan almışsın oldu final niteliğinde yazsaydın bari

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Eskişehirspor taraftar ve basınıyla insanı çileden çıkartıyor anlaşılan..Babamın anlattığı o eski husumetli günlere dönecek sanırım..

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Arkadaşlar olayları bilmeden, görmeden; sallamayalım, çamur atmayalım. Bursaspor taraftarı büyük taraftar sözüm yok. Ama dün yaptıklarınında savunulacak yeri yok. Gelmişler Eskişehir'e 1000 kişi açıkta oturmak istiyorlar. Geçen sene yaptık dostluk pekişsin, iki komşu şehrin takımları arasında sorun olmasın diye. Ama her sene olacak diye bir kaide kural yok. O zaman gelsinler 10.000 kişi açıktan çıkalım. Böyle saçma şey yok. 2. mevzuu ilk küfür eden Bursaspor taraftarıdır. Kendileride biliyor bunu. Üstelik ilk kötü tezahürattan sonra 2. küfürlü tezahürat hiç yakışmadı. Bizim taraftar durur mu? Durmadı. Şu taşlama mevzuuna gelelim birde. Sorun bakalım maça gidenlere taş atmışlar mı hiç bizim taraftara? Attılar tabi. 4 kişinin başı yarıldı gelen taşlardan dolayı. 1 çocuğunda göğsüne gelmiş taş nefes almakta zorlanıyodu çocuk. Kimseyi çileden çıkarttığımız yok. Buyrun kendi basınınızda şöyle bir yazı var:

http://www.olay.com.tr/Sayfa.php?Git...zilari&id=4359

Şimdi deyin bakalım kim suçlu? Sizinle bu konuyu her platformda tartışırım. Takımımı asla ezdirmem bu konuda...
    I'm back...

Hiçbir zaman 26'da bağırmadı Bursaspor taraftarı ama Ankaragücüne 6'da kendimi bildim bileli bağırılır.

Eskişehir'e girişte Bursaspor taraftarı iyi karşılanmıştır. Sokaklarında caddelerinde gezmiştir bunlar çok güzel gelişmeler olması gerekende bu.

Ancak stadyumun içinde yaşananlar hiç hoş değil. Kapının kırılarak içeri girilmesi, biber gazı sıkmaları, 700 kişilik yere 1500 kişi almaları. Tampon bölgeye Eskişehirlilerin istememesi üzerine geçilmemesi. Deplasman tribünü çökse bunun vebalini kim ödeyebilir !

Puan kardeşliği olmuş o zaman. Ankaragücü, bizim küme düştüğümüz sene puanları alıp giderken, Bursaspor geçen sene Ankaragücü küme düşerken puanları aldılar gittiler çok şükür birşey olmadı olmazda.

Bursa-eses ele tribüne çağırılmış Es-Es gelmemiş. Bursaspor sahaya çıkarken ıslıklanmış bu mu dedikleri kardeşlik. Bunlar da bir yerde kadar sineye çekilmiş ancak "Ankaragücü atkısı yakmak" buna kimse sessiz kalamazdı. . .

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Şimdi şöyle, bizim taraftarımızın deplasmanlarda ayrılan yeri fazlasıyla doldurduğu çoğunlukla görülmüştür. Sadece bazı aşırı uzak deplasmanlarda sıkıntı yaşanmıştır doldurma konusunda, ayrıca Eskişehir gibi mesafe olarak bize yakın bir yere 1500'den (Mustafa kesin sayımı bir şey dememiş ancak, ben daha fazla diye biliyorum.) de fazla kişi gelmesi bile normal karşılanmalıdır.

Ayrıca 2-1'lik maça ilişkin geldiniz, stadımızda tribün şovunuzu yaptınız. İstenseydi özellikle Emniyet tarafından bu da engellenebilirdi, ki malum bizim Bursa Emniyeti bu konuda iyidir. Bize bile neredeyse hiçbir şeye izin vermiyorlar, pilot bölge olduğumuzdan pankart asma yasağını sayabiliriz buna.

Ayrıca bizim tribünde hiçbir zaman 26.dk'da Eskişehir diye bağırılmadı. O özel durum sadece kardeşimiz Ankaragücü'ne aittir. Eskişehir ile aramızda olan ise sürekli söylendiği gibi bir dostluktu, daha doğrusu bu oluşturulmak istenendi.

Maça gelirsek, 6.dk'dan önce Bursaspor tribünlerinden nasıl bir küfür gelmiştir ki 6.dk'da Bursaspor'a değilde Ankaragücü'ne sataşılmıştır. Ayrıca daha sonradan bahsedilen üçlü ise bizim geleneksel üçlümüzdür, her maç söylenir, bunu herhangi bir taraftara da sorabilirsiniz. Bizimle özdeşleşen birkaç tezahürettan biridir.

Eskişehir tribünlerinin 10 parçaya bölünmesinin bu maça etkileri olduğu da yadsınamaz. Bu kadar çok grubun olduğu yerde iç çekişmeler, rant kavgaları gibi şeyler olması kaçınılmazdır. Maçta da kendi içlerinde de çeşitli sürtüşmeler ve kavgalar olmuştur. Ayrıca Eskişehir tribünlerinin Turkcell Süper Lig'i kaldıramadığı da bir gerçektir. Yıllarca alt liglerde mücadele ettikten ve nitekim 12 yıl sonra bu lige gelmeleri onlara birçok şey kaybettirmiştir. Bunlardan biri nesil kaybıdır, yeni gelen yeni nesil onlar için bir dez avantajdır. Bu yeni nesli oturtmaları çok zaman alacaktır.

Bizim tribünde ise ligden düşülmesine rağmen sadece 2 sezon alt ligde geçtiği için herhangi bir nesil kaybı olmamıştır. Aksine belkide bu sayede o dönemdeki yeni nesil daha oturaklı yetişmiştir.

Aynı yazarın bugünkü yazısı ve o günkü yazısı arasında derin uçurum var. Gerçekleri yansıttığını düşünmüyorum. Maça gitmediğini düşünebiliriz.

http://www.olay.com.tr/Sayfa.php?Git...zilari&id=4387

Gelelim Eskişehir Atatürk Stadyumuna, büyük ihtimalle ligdeki en kötü ve en tehlikeli deplasman tribününe sahip, portatif bir tribün kırılma, yıkılma gibi riskleri mevcut, bir gün birinin başına bir kaza gelecek o tribün yüzünden, buna Eskişehir'li arkadaşlarda heralde hemfikirdir. Çok iptidai şartları olan bir tribüne sahipler, bir an önce bir çözüm bulunmalı, açık tribünleri de bu sene yapılacak projelendirme ile kapanacak, bir projede deplasman tribününe yapılması gerekiyor.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Eskişehir Bursa'yla kardeşiz diyo ama Ankaragücü'ne yaptıkları küfürlü tezahürat ne ? Tık tık tık kim o diye başlayan. Kardeşinin kardeşine küfür edilmez Kii kardeşlik diye hiçbir Bursa'lı bahsetmiyo.

Haa şimdi ne oldu. Ankara'ya gidecek Eskişehir protesto görecek taraftarları yeri geldiğinde kavgaya karışacak. 3 Ankara takımı olduğunu varsayarsak. Bursa'ya gidecek yine aynı şekilde. Durduk yere kendilerine düşman kazandılar.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Kimse kimse ile kardeşi degil yahu ne kardeşi
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Ortada ne düşmanlık, ne de bir kardeşlik vardır. Ortadaki tek kardeşilk Bursaspor ve Ankaragücü kardeşliğidir. Eskişehir ile olan durum ise dostluktur, dost olabilme çabasıdır. Anadolu'nun en güçlü tribünlerinden ikisinin dost olmasında bir yanlış yoktur.

Düşmanlık kısmına gelirsek, düşmanlık olarak bakan kesim Eskişehir basınıdır. Hani yangına körükle gitmek denir ya, Eskişehir basınındaki bazı basın mensupları yangını daha başlamadan fitillemeye çalışıyor.

Bunlar her camiaya zarar verir. Olaya sadece Bursa-Eskişehir olarak bakmamak gerekir. Basının böyle yaklaşımları her takım, her tribüne zarar verir, vermektedir.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

"Üçlü" Ankaragücü maçlarında yapılmıyor bu hafta buna şahit olabilirsiniz.

Son olarak konuya hakim, aklı selim birisinin bu olayı detaylı bir şekilde açıklaması çok yerinde oldu. Teşekkürler Oğuz Kağan. . .

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Dostluk anneye küfretmekse ben birşey demiyorum daha. Tamam üçlünün başını biliyoruz Yemyeşil İnciler. Burası okey. Ama gerisinde anneye edilen küfür kısmı ne oluyor? Ankaragücü atkısı ne zaman yakılmış? Ben hiç görmedim yemin ederim. Görmediğim birşey üzerine konuşamam ama ya yere atılan, üzerine basılan Eskişehirspor atkıları ne olacak? Olayları istesem bende aşırı fanatik bir şekilde kendi helimde düşünür düşünür yazarım. Eğer olay böyle yazı yazmaksa no problem bende yazarım.

Bu arada 10 grup yok be Oğuz dostum. 4 grup var. İnşallah açık tribünün üstü kapatılınca onlarda birleşecek...

Ayrıca bizim tribünler hakkında aciz, kardeşsiz yapamaz, önüne gelenden dayak yer... gibi bir görüş içinde olunduğunu görüyorum. Valla psikopatlaşmak gerekirse bizim kemik tayfa onuda yapar. Ancak senelerdir üzerimize yapışmış kötü bir imaj var. O imajı kaldırmak için uğraşırken, sineye çekilen bir sürü şey varken, tekrar eski günlere dönülmek istenmiyor...
    I'm back...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben bu maçta gol beklemiyordum ama haftanın en gollü maçı olmuş iki takımada tebrikler

Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123

Mesaj Yetkileri