Takımın pas yapmasında sorun yok, hatta bunu çok iyi yapıyorlar, bu şekilde topa sahip olup, rakibi topun peşinden koşturuyorlar. Sıkıntı ileride çoğalamamak ve gol pozisyonu üretememekteydi. Bunu da ya Güiza'nın yanına birisini koyarak ya da kanatların içeri girmelerini sağlayarak çözebilirsin. Dün golleri 2 kanat oyuncumuz attı, asisti Semih yaptı.
Rıdvan Dilmen hep der, bu şekilde tek forvet oynuyorsanız, kanatların gol bölgelerinde olması gerekir diye. Son haftalarda Kazım ve Santos'un attığı goller de bunu gösteriyor. Bu konuda da zamanla daha iyi olacağız diye düşünüyorum.
Şimdi savunmayı merak ediyorum. Üzerine gelen, önde basan bir takıma karşı ne durumda olacağız acaba? Lugano ve Bilica beraber oynadığında bunu da görmüş olacağız.
İşler yolunda, performansı arttırarak devam ediyor takım. Diyarbakır maçı, bir çok şey konusunda izlenimler verecek maç olacaktır, orada daha net fikir sahibi oluruz.
"YÜCE ATATÜRK"
Fenerbahçe rahat bir oyunla farkı kaçırdı ancak rakibine yine bile posizyon verdi. Ben böyle takımlara karşın kendi takımlarımızın gözü kapalı posizyon vermeden farklı kazanmsını bekliyorum.
Defansta hala sıkıntı var gibi.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Bu takım Semih'siz bir şeye benzemiyor Dünkü maçta Semih'in farkını bir kez daha gördük Bu Güiza ile 1 sene gitmez ...
Emre Tilev kopardı beni maçı izlerken.Güiza'nın pozisyonundan sonra gülme krizine girdim
.
Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !
Dört gün önce bu yorumu yapmıştım.Ama oynanan oyunu hiç beğenmedim.Deivid beni hasta etti.Semih girince hücum organizasyonlarının kalitesi birden arttı.Spor yazarlarının methiyelerine aldanmayalım.Daha çok problemimiz var.Fenerbahçe malesef iyi durumda değil..Kimse geçen yılla kıyaslamaya kalkmasın.Geçen yıl başlı başına bir rezaletti.Öylesi 30 yılda bir olur.
Deivid ile yollar ayrılmalı veya hiç şans verilmemeli, çünkü eski çevikliği yok, tank gibi olmuş, topu düzeltip şut bile atamıyor. Semih-Güiza oynasa çok daha etkili olurduk ilk yarıda. Semih oyuna girdi, Güiza'yla yan yana geldiler, orda mimik ve el hareketi vardı, çok hoşuma gitti, sanki Güiza Semih'in oyuna girdiğine çok fazla sevinmiş gibi geldi bana. Deivid yerine Semih olmalıydı, Diyarbakırspor maçında umarım Daum bu hatasını düzeltir.
Kazım bu yıl çok iyi performans gösteriyor. Daum onu yeniden diriltti. F.Terim'in Kazım'dan aldığı verimi Daum da almaya başladı. Umarım böyle devam eder.
Şu Deivid gibi oyuncuyla 3 yıl niye uzattık anlamıyorum. Bence Deivid Anadolu kulüplerinde bile zor oynar bu performansla.
Deniz tercihinin sebebi sol ayaklı sol stoperde oynayabiliyor olmasından dolayıydı sanırım.Deivid niye sahadaydı anlayabilmiş değilim.2-0'lık skor çok iyi oldu,rövanşta rahat olacağız.Andre Santos hergün üzerine koymaya devam ediyor.Kazım da iyiydi.Kanatların hücumda varlığının artması güzel.Diyarbakırspor maçında Deivid'in yerine Semih'i veya iyileşirse Mehmet Topuz'u görmek isterim bende.
Güzel bir düşünce idi Deniz'in forma giymesi ama; Lugano oynamaması gerekirdi. Önder form tutmuşken birden bire sebepsiz kesmek doğru olmadı. Bu hafta Diyarbakırspor maçı var. Alex olmadığından dolayı Lugano ve Bilica iki stoperimiz olacak. İlk kez yanyana oynayacaklar. Umarım sorun yaşamayız.
Alex'in yokluğuna değenirsek, Güiza'nın istediği tek pasları Alex atabiliyor. Alex olmadığı zaman Semih'i oynatmak daha doğru olacaktır. Alex'in yerine bir oyuncu koyacak isek M.Topuz olabilir. Ama onunda sakatlığı mevcut, bu yüzden Emre tercih edilebilir. Ön liberoya ise Deniz veya Selçuk gelebilir. Hatta Daum kendini riske edip Alex yerinde Abdülkadir'i oynatabilir. İnanıyorum ki Selçuk'un bu takıma kattığından daha fazla katkısı olur.