Sony PS platformuyla PC platformunu farklı hesaba katmak iyi olur
Sony PS platformuyla PC platformunu farklı hesaba katmak iyi olur
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
Değişen birşey yokki. PS3'e JB yazılımları günden güne artıyor. Tıpkı torrent gibi JB'ye oyun atıp oynayabiliyorsun. Ama bilgisayarda ki korsan yazılım daha yaygın tabii. JB ile atılan oyunlarda online oynanılmıyor. Ayrıca SEGA'nın Sony gibi risk alıp Türkçe yama yapacağını düşünmüyorum şu yıllarda. İki firma arasında ciddi derecede prestij farkı var
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Değişen birşey yok ama kaç kişi JB yapabiliyor veya buna yeltenmeye niyet ediyor? Konu hem Sega ile Sony kıyaslaması olmamalı, ona bakarsak niye EA, Fifa'yı Türkçe çıkartmıyor gibi sorularda sorabiliriz bu durumda EA Sony kadar prestije sahip değil mi?
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
Bence değil. İlk PS3 çıktığı zamanlarda TR PSN bile yoktu. Zamanla tr psn, tr store, Türkçe oyunlar, Türkçe açıklamalar eklendi, eklenmeyede devam ediyor. Fakat şöyle bir durum var, Sony'nin Türkçe yaptığı oyunlar sadece Playstation'a özel oyunlar. Yani bu oyunlar multiplatform oyunlar olsaydı belki Türkçe çıkmayabilirdi. Football Manager oyunu ise sadece bilgisayara özel bir oyun. Buda korsana yönelmesinin başlıca sebebi bence. Oyunu oynamak isteyen adam düşünüyor, '' 60 lirada versem aynı oyun, internetten çeksemde aynı oyun. Ben alıyorum diye Türkçe yapmayacaklar herhalde '' diyor. Bir kaç kez çeviri ekibinde bulunmuştum ve bir çok cümleyi Türkçe'ye çevirmiştim. Çeviri zor ve sıkıcı bir iş, hele ki Türkiye'de halen istenilen satış rakamına ulaşamaması bu durumu dahada zorlaştırıyor
Last edited by William Rookwood : 26.Haziran.2011 at 18:03
çok uzun bi süre oynadığımız bu oyunu neden orjinal almıyosunuz anlamıyorum,ben hala fm 2006 oynuyorum,aslında oyun türkçe çıkarsa cm 2010 gibi kötü olacağı hissine kapılıyorum o yüzden benim için farketmez önemli olan oyundan istediğim zevki almak
CM zaten batmıştı Türkçe çıkardığı için battığını düşünmek çok yanlış. Türkiye'de onca oyun Türkçe çıkıyor, aksine daha fazla satılıyor
Şu oyunun Türkiyede bu kadar tutkunu varken hala neden koymazlar anlamıyorum resmen adamlar bize şart koyuyorlar orjinal al Türkçe olsun fm 2010 orjinal aldıkda noldu diğer 2 sürümde hala ingilizce şu oyun yüzünden gidip ingilizce kursuna yazılacağım en azından artık türkçe yama çıkana kadar kıvranmayız
Koskoca konami dahi 2 senedir oyunu full türkçe çıkarıyor az örnek alıp utanmaları gerek saçma sapan diller koyulacağına Türkçenin çok daha önce eklenmesi lazımdı..Artık aklıma başka şeyler geliyor Türk düşmanlığı vs![]()
4 senedir oyunu orjinal alıyorum. ama hiçbir şey değişmedi. oyun da değişmedi ve artık sıkıldım. fm 2012'yi de almama rağmen uzun zamandır oynamıyorum. heyecanı kalmadı bu işin. türkçe çıkarmadıkları sürece de oynamak istemiyorum. birçok insan bu oyunları stres atmak, kafa dağıtmak için oynuyor. oyunda ne demek istediklerini anlamaya çalışarak daha fazla kafa yormak istemiyorum. sega da artık kendi bilir. artık birçok oyun türkçe dahil farklı dillerde oynanabiliyor. çağın gerisinde kalmak böyle bişey olsa gerek..
Ben de birkaç senedir orjinal alıyorum ama diğerini de indirdim baktım hiçbir fark yok. Sadece imkan ve vicdan meselesi. Keşke Türkçe olsa da verdiğimiz paraya değse.
- Takım konuşmalarını yardımcı antrenöre yaptırıyorum.
- Bir oyuncu aldığımda basına tanıtamıyorum, pas geçiyorum.
- Oyuncularla iletişim kuramıyorum.
- Oyuncu biografilerini okuyamıyorum.
- Gözlemci raporlarını okuyamıyorum, sadece verdiği yıldızlara bakıyorum.
- Birçok cümleyi okuyamadan geçiyorum, oyunda olup bitenleri göremiyorum.
İngilizce çağımızda bir gereklilik gibi görünse de açıkçası öğrenmeye de pek sıcak bakmıyorum. Önümüzdeki sene orjinal almam ve oyunu oynamam gibi gözüküyor. Boşuna yazıyoruz, "bakkal amca param yok da bana 2 kilo domates, 3 kilo soğan, 4 kilo patates verir misin?" dediğimizde alabileceğimiz cevapları alıyoruz yetkililerden. Doğal olduğunu da kabul etmek istemiyoruz. Kesinlikle; Türkçe eğitim, Türkçe FM diyorum.![]()
boşuna uğraşmayın yapmazlar İngilizceden türkçye çeviri yaparken mesela dır dir anlamını katan am/is/are onlarda 3 kalıp birde 12 kalıp bizim dilimiz sonradan eklemeli bir dil iki heceli ünlü ünsüz uyuşması harf düşmesi gibi ingilizceden yada diğer dillerden türkçeye geçerken çeviri işi aşırı zor oluyor
Hocam bir sürü İngilizce roman Türkçe'ye çevrildi.Filmler Türkçe dublaj yapılıyor vs bir sürü örnek verebiliriz.Bir oyunumu çeviremeyecekler ? Yapma Allah aşkınaSI Türkçe yapmıyor oyunu bu kadar basit.Eğer orjinal oyun alışı biraz artarsa yapacaklarmış.Nedeni bu kadar basit.Başka nedenler aramak istemiyorum
![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
şu dediklerinden sonra tek bir şey kalıyor paradüşündükleri yatırım yaparsak bize gtirisi ne kadar olcak yapsalar açık olayım Türkiye'de satışlar artmaz çünkü bu sne 70 T.L.'den açıldı satış fiyatları seneye daha yüksek olur çünkü ötv'ler her sne artıyor ülkemizde
![]()
bunu yapan ingiliz bir firma ve fifa da aynı şekilde geçen yıl FM 2011'i orjinal alın kotayı aşın size Türkçeyi FM 2012'de verelim dediler gittim aldım orjinali yarım yamalak türkçe yama kurdum oynadım nasılsa seneye Türkçe idare ederiz her şey bizim için diye düşünürken Fm 2012 başka başka dillere çevirilmiş beynimden vurulmuşa döndüm tamam hastası değilim ama kendimi kazıklanmış biraz kaba oldu ama kesinlikle öyle ve ben bekledim korsan çıktı Fm 2012 o saatten sonra Türkçe çıksada orjinal almayacağım bir oyun halini almıştır çünkü Pes bile Türkçe oldu Fifa ve FM firmaları Türk düşmanlığı beslemektedir.Bizi hala hazmedemiyorlar (Bu benim düşüncem siz ne düşünürsünüz bilmem)
Hocam Pes bile derken biraz gerçekçi olmak kazım.Pes çevirisi o kadar zor bir oyun değil.Basit bir İngilizce'si var.Ben şahsen Türkçe olmadanda Pes'i rahatlıkla anlayabiliyorum ne yazıyor ne oluyor.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Şimdi oyunu Türkçe yapmamaları için öne sürdükleri sebep oyunun orjinal olarak az satılması ise aynı şekilde az satılmasının en büyük sebebininde oyunun Türkçe olmamasıdır. Daha önce menajerlik oyunu oynamayan ya da bağımlısı olmayan biri için (eğer ingilizce bilmiyorsa) bu oyunu almak ve oynamak gerçekten zor.
Fazla bir şey istemiyoruz aslında sadece 1 defa şu oyuna Türkçe dil desteğini orjinal bir biçimde ekleyin. Eğer yine satmazsa o zaman düşüncelerinin savunulan bir yönü olur.
...
bundan sonra kendileri bilir tamamen türkçe olacak oyun ellerinde koz da kalmadı ne diyecekler bakalım
Şimdi FM 2013 Türkçe olacak mı olmayacak mı? Sanırım turksportal ekibi fm 2013 için sega ile anlaşmalı Türkçe dil seçeneği üzerinde çalışıyormuş.Doğru mu?
fm bağımlısıyım ama karar aldım türkcesi çıkana kadar oynamıycam en son fm 2010'u oynamıştım o zamandan beri bıraktım artık ne yazıkki :/ resmen bizimle dalga geçiyolar!!!