Bu sezon izlediğim nadir zevkli karşılaşmalardan biriydi.İki takımada teşekkür ediyorum..
Kasımpaşa
Beşiktaş
Berabere
Bu sezon izlediğim nadir zevkli karşılaşmalardan biriydi.İki takımada teşekkür ediyorum..
Anadolu'nun bütün tribünlerinden "Bursa" seslerini duymak çok büyük bir gurur bizim için.
Kasımpaşa'yı oynadığı iyi futbol ve aldığı bir puandan dolayı tebrik ediyorum. . .
Bu Kasimpasa hic degismesin , ligden hic dusmesin , Kasimpasa yi da bi cok takim ornek alsin istiyorum , Yilmaz Vural evrim gecirdi adeta , futbol felsefesi degisti tabi bunda iyi ayaklarinin olmasi birde taraftar stresi olmamasi nedeniyle istedigi tarz futbolu oynatiyor tebrik etmek takdir etmek gerekiyor kasimpasayi gercekten cok guzel top oynuyorlar , BJK ye gelince de cidden cok kotu Besiktas , sadece bu mac icin konusmuyorum uzun suredir cok kotuler tekrarliyorum BJK bu futbolla ilk 3 e giremez
Bu ne sanssizlik. Mac oncesi Toraman sakatlanir, mac sirasi Sivok. Son 4 mac gol yemeyen takim Sivok ve Toramanin olmayisiyla 20 dakikada 2 gol yiyip tonla pozisyon verdi. Yazik oldu gercekten, ama bazi gercekleri yine, yeniden, tekrar gosterdi:
1 Ekrem bek falan degildir, olamaz.
2 I.Kas futbolcu degildir, anca sagbekte defans yapip kendini futbolcu kiligina sokabilen bir insandir.
3 Fink bu takim icin vazgecilmezdir hatta Ernst-Fink vazgecilmezdir.
4 Necip henuz olmamis, daha cok zamani var.
5 Holosko ve Yusuf kesinlikle ilk 11 oyuncusu degil, son 20 dakika oyuncusu.
Umarim Sivok'un sakatligi ciddi degildir ve Mustafa hoca onumuzdeki haftalar defansif ve 3 orta sahali sisteminden vazgecmez.....
İbrahim Kaş'ın iki hatasıyla bana göre 2 gol yedik ve malesef bana göre şampiyonluk gitmiştir.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Necip nasıl olacak başka? oynayacak, forma şansı bulacak ki pişsin, geliştirsin kendisini. Ayrıca gayette iyi oynadı çocuk. Fink'in son karşılaşmadaki oyunuyla kıyasladığımda Necip'i tercih ederim. hep diyoruz Fink-Ernst süper ikili, geçen sezonun ikinci yarısında da Ernst-Cisse çok iyi diyordukburada demekki etkili olan Ernst. yanına kimi koyarsan performansını arttırıyor işte. Necip'le de anlaşırlar
![]()
Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
Hak bela yazmaz kul azmadıkça.
Nasil olmus Necip yahu? Adamlar orta sahada elini kolunu sallaya sallaya dripling yapip pas atti. Daha amatorce kaybettigi toplardan bahsetmedim bile. Cok yetenekli oldugu belli, normalde pismesi de lazim, ama bu kritik haftalarda kesinlikle ilk 11 oynamamali....
Yazık oldu 1-0 geriye düşüpte 2-1'i yakalamışken 86'da gol yemek ve 2 puan bırakmak...Ama ben hala Şampiyon olacağımıza inanıyorum,umarım Sivok'un sakatlığı ciddi değildir,Allah korusun bizi İbrahim Kaş'tan.
Necip ne yapabilir başka rakip atağa kalkarken orta sahada mı bekleyecek. bana göre hiç de sırıtmadı Necip. Tabii ki çok çok iyi değildi ama çok da kötü değildi.
Bana göre Beşiktaş adına en kötü isim İbrahim Kaş'tı. Orada Sivok olsaydı iki golü de yemezdik.
İlk gol de Cenk'in yanından topa zıplayıp çok rahat vurabilirdi ama zıplamadı bile. Ardından ikinci golde adeta rakibin dönmesi için bekledi hamle yapmak için. Beşiktaş savunmasında oynayacak bir kapasitesi yok. Ayrıca Yusuf'da yokları oynadı bugün.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Birşey olmaz daha ne sular akar bu köprünün altından 8 haftada....Rakibimiz olan Galatasaray TS ile oynayacak. Ne olacağı belli değil. Sonra haftaya Fb'de şampiyonluk maçı olarak girebilir , Bursa'da , bizde, Galatasrayda.
Galatasaray oynayacak da biz bay mi gececegiz? Bizim sampiyon olmak icin seri yapmamiz gerekird, o imkani kacirdik. Bizim FB ve Bursa deplasmalarimiz var, bu deplasmanlar varken puan kaybetmez luksumuz yok. Bence Bursa bu hafta 3 puani alirsa bir daha Bursa'yi yakalama sansimiz olmaz, cok zor goruyorum....
Kalan 8 maçtan 7 sini alan şampiyon olur , FB , Bursa Gs BJK hangisi alırsa...
Ahmet'e katılıyorum...Daha hiç birşey bitmedi yahu bu kadar karamsar olmamak gerek...
Bence o kadar fazla maça gerek kalmayabilir. Bu ligde her an herşey olabilir. O yüzden ben Beşiktaş'ın bu maçtan mutlak galibiyetle ayrılacağını düşünüyordum ama olmadı.
Müthiş maç olmuş. 2 takımında çok atağı var. Yılmaz Vural takıma hırsı aşılamış adamlar topa girerken bile ben bunu alırım diye giriyo. Yekta'nın öyle olduğuna bakmayın, Kasımpaşa küme düştüğü sene Barbaros'ta aynıydı. Koşar mücadele eder ama bal yapmayan arı gibiler. Beşiktaş'ın 2. golunde Ferrari ofsayt olmuyomu ? 2-3 hafta önce uydurulan kurala göre.
Az önce özetini izledim. Maçtan önce gollü bir maç olacağını tahmin etmiştim ama bu kadar fazla bol pozisyon olabileceğini tahmin edememiştim. Gollerden önce Beşiktaş'ın kaçırdığı net fırsatlar var, Kasımpaşa'nın ilk golünden sonra kaçırdığı, maçı koparabilecek pozisyon var, son dakikalarda Beşiktaş'ın 3 puanı alabileceği pozisyon var. Enteresan güzel bir maç olmuş. İki takımdan biri kaybetse yazık olurmuş.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Mayısta hatırlatırım bu topici.![]()
ÜzüLmeye gerek yok. Bu sezon Avrupa Ligine gitsek başarıdır. Sezon başında gereksiz puan kaybı yapan bir takımın, bu kadar geriden geLip, tekrar ŞampiyonLuğa ortak oLması biLe mucizedir. SürekLi üst üste seriLer yakaLadık. HaLi iLe bu da takımı zamanLa oLumsuz etkiLiyor. İki sezondur sürekLi baskı aLtında oynuyor oyuncuLar. OLaya birde bu yönden bakmak gerek. Sezon başında saçma sapan puan kayıpLarı oLmasaydı şimdi aLdığımız 1 puan bizim için çok değerLi oLurdu.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Insallah hakli cikarsiniz, ne diyim.....
Yalnız Rüştü yine döktürmüş.Gerçi önünde İbrahim Kaş doğal felaketi olunca yine gol yemekten kurtulamamış.
Holosko'nun kaçırdığı %100'lük pozisyonların 2'si de ofsayt zaten hakem kötü bir maç yönetmiş..
yok ya nesi ofsaytbirinde defans oyuncusuyla aynı hizada, diğerinde geriden çıkıyor.
Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
Hak bela yazmaz kul azmadıkça.
Ofsayt mı güldürme istersen derim.İkisinin de ofsaytla yakından uzaktan alakası yok.Birinde 2 metre geriden çıkıyor ikincisinde hizza aynı.Maça gelecek olursak Kasımpaşa bizi oynatmamak için kendi de oynayamadı ilk yarı fakat başarılı da oldular ikinci yarıda iyi ataklar yaptılar golü buldular.Bulduğumuz gollerden sonra 3-4 yapabilirdik ama tekrar tempoyu düşürmeyi seçtik.Daha çook haftalar var.
Cidden maçı ne şekilde izlediğini merak ediyorum.
Ha Ofsayt zor bir kural. Ben 7 yaşında öğrenmiştim Babamdan zorla. Bak sende iyice oku öğren bence.
Oyuncu şu pozisyondayken ofsayttadır:
Karşı takımın kale çizgisine top ve rakipten daha yakın olursa.
Oyuncu şu pozisyonlarda ise ofsayt değildir:
Kendi yarı sahasındaysa ya da
Kaleci hariç bir diğer oyuncuyla aynı hizadaysa ya da
Diğer iki rakip oyuncuyla aynı hizadaysa
Arkadaşlar üsluba dikkat ediyoruz.
So what?
Saike