Maç bitimi fena halde uyku bastırdığı için uzun uzun analizler yapmak yerine hemen uyumayı tercih etmiştim. Zaten devre arsında ilk yarıyı değerlendiren yorumlarımı yukarıda yazılı... Yeniden tekrar etmek istemiyorum.
İlk yarının -aslında 2.periyodun- Orlando adına sorumluluk alan ismi Vince Carter 2.yarıda tekrar kabuğuna çekildi ve geri adım attı. Mesela kullandığı bütün serbest atışlar yanlış hatırlamıyorsam, 2.periyot... Bu durum zaten maçın sonraki bölümlerinde çemberi zorlamadığını, sorumluluktan ve agresiflikten kaçındığını gösteriyor.
Diğer yandan 3.periyot Boston'ın ard arda sayılar bulduğu ve farkın yeniden fırladığı bir bölüm var. Ray Allen ard arda iki üçlük isabeti buldu. Öncesinde garnet'in bir orta mesafe isabeti var... Birkaç dakika içinde fark yeniden 20'lere fırladı. Daha sonra ise Pierce ağır ağır kontrolü eline aldı ve bir daha Orlando'nun umutlanmasına izin vermedi.
Maçtan önce sorsalardı: "Boston-Orlando maç yapmış. Birisinin üçlük yüzdesi genel şut yüzdesinden fazla... %45 üçlük atmış; genel şut yüzdesi ise sadece %42... Diğer takımın genel şut yüzdesi de aynı ama üçlük yüzdesi sadece %27... Bu yüzdeler hangisine aittir?" diye... Kim olsa "%45 üçlüğü Orlando atmıştır" derdi. Çünkü normal sezonda üçlük toplamı konusunda NBA rekorunu kırmış bir takım... Ama tersi oldu... Üçlüklerle buralara tırmanan Orlando, ne acıdır ki, dün gece yediği üçlüklerle yıkıldı.
Boston bu maçı kaybetseydi tarihe geçecek bir hezimetle karşı karşıya kalabilir, 7.maçı çok büyük bir stres altında oynardı... Burada bitirmeye mecburdular. Bu konsantrasyonla çıkıp kazandılar. Tebrik ediyoruz...